Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
Banksy

#14626 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

VjecitiStudent wrote: Nekad davno napisah i naravno ostajem pri tome: Avaz je jedna od najgorih stvari koje su se nama nakon rata desile.
Apsolutno, u kulturloškom, civilizacijskom smislu. Duga tema, pisali smo o njoj i ti i ja. Mislim da je na neki način kroz Avaz djelovao pogubnije na bosanski narod od fizičkog agresora. Nije tema.
VjecitiStudent

#14627 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

Banksy wrote:
VjecitiStudent wrote: Nekad davno napisah i naravno ostajem pri tome: Avaz je jedna od najgorih stvari koje su se nama nakon rata desile.
Apsolutno, u kulturloškom, civilizacijskom smislu. Duga tema, pisali smo o njoj i ti i ja. Mislim da je na neki način kroz Avaz djelovao pogubnije na bosanski narod od fizičkog agresora. Nije tema.
Ah da, tema je "klin se klinom izbija" :D
Alfons Kauders

#14628 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Alfons Kauders »

Banksy wrote:
palermo wrote:
Mah, jedno od pitanja na koje u ovom trenutku nemam odgovor je, da li Banksy i još par isatknutih forumaša zaista vjeruju u ovo što pišu ili je to samo onako šuplja priča........

Meni je nevjerovatno da neko i pomisli da kad Fahro prvi put uhapsi nekog da će stati na tome.
Meni je nevjerovatno da vama nije problem što je SDP to već radio - nelegalno, divlje, nezakonito hapsio - primjer Budimira i montiranja dokaza - ona kamera koja je snimila pokušaj podmetanja dokaza meni je jedan od najstrašnijih snimaka koje sam vidjela zadnjih 20 godina,
dakle, vama NIJE problem što je SDP to VEĆ RADIO,
ali vam je problem šta ako neko drugi možda nekad nešto slično pokuša!
Mislim, zaista potcjenjujete moju i inteligenciju ostalih forumaša ovako providinim i smiješnim argumentima ...

Iskreno, meni je nevjerovatno da će Fahro uopće hapsiti. Krene li, ruke mu se pozlatile.
dakle ako SDP nesto lose radi, sad trebamo navijati da to rade i drugi? :D

mene zaboli kurac hoce li hapsiti jedni druge, kamo srece da se hoce pobiti, ali opet ne mislim da bi trebalo navijati za politicka hapsenja... sta ja znam, nekako mi to ne ulijeva povjerenje, sta ja znam... sutra mozda meni pokucaju na vrata cisto zato jer ih ne podrzavam
Banksy

#14629 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

palermo wrote:
Banksy wrote:
Fahro sa svojim ljudima u crnim kapuljačama.....no comment.......

kako je ono Kusturica rekao tamo sa kraja osamdesetih, ima jedan koji će svim ovim lopovima jebati mater (parafraziram).....i bi u pravu, jebao je mater....doduše ne lopovima...
Čuj crnim kapuljačama ... :mrgreen:
Bile su prije toga crvene i mnogima fizički skoro došle glave ... Nekima i jesu.

Kusturica je Zlatkov stari drugar. Vidiš kako ga je još onda prorekao.
Mister Yes

#14630 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Mister Yes »

video wrote:Ako sam i imao bilo kakve sumnje oko DF-a i lidera iste, ovim nastupom mi je sve kazao

i prekrizio sebe u svim mojim nadanjima u tu stranku :run:

Pokopao je dobru ideju ulaskom sa scepom u koaliciju - samoubistvo iz zasjede :izet:
Ali pazi, kod Komšiča u stranci Munir Alibabić Munja koji u svojim knjigama Radončića jasno označava kao izdajnika i srpskog agenta. I taj Munja je u rukovodstvu DF-a. A onda Komšić tako lijepo govori o Radončiču i hoće ga u koaliciju. Pa hebem mu miša ko je ovdje lud?

Juče na TV1 Komšić fino reče da bi on pristao na ukrupnjavanje kantona. Pogledati na 27:10

Ukrupnjavanje kantona je direktno protiv interesa Bošnjaka jer će dovesti do toga da više ne možemo skupiti trećinu u hrvatskom klubu doma naroda i da nećemo moći birati hrvatskog člana predsjedništva. Svako ukrupnjavanje kantona ne odgovora Bošnjacima. Bošnjacima bi odgovaralo usitnjavanje kantona sve dok ne dođemo do toga da imaju samo opštine. Svako ukrupnjavanje kantona je korak ka trećem entitetu jer će napraviti veću teritorijalnu cjelinu sa hrvatskom većinom. Evo, samo da se spoje ZHK i K10 i to je već jedna ogromna teritorija koja itekako podsjeća na Herceg Bosnu i dijeli Bošnjake na dva dijela. Posebno obratiti pažnju na to što Komšić kaže "ukrupnjavanje kantona ali ne na etničkoj osnovi". Ako nije na etničkoj onda je na geografskoj osnovi. U prijevodu ukrupnio bi HNK i ZHK u neki "hercegovački kanton" vjerovatno jer eto Hercegovina je prirodna geografska cjelina. To bi bila direktna izdaja Bošnjaka Hercegovine koji bi u tom Hercegovačkom kantonu bili debela manjina.

Pamet u glavu ljudi. Lagumdžija može biti vakav ili onakav i meni je lično odvratan kao ličnost. Ali u pravu je kada kaže da je Komšićeva i Radončićeva uloga da nakon izbora relaksiraju odnose sa Hrvatima. A svi znamo šta to znači. Eno i Fule opet rekao da čeka novu vlast pa da se nastave pregovori Sejdić-Finci. Oprez! :!:
Banksy

#14631 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Alfons Kauders wrote:
ne mislim da bi trebalo navijati za politicka hapsenja... sta ja znam, nekako mi to ne ulijeva povjerenje, sta ja znam... sutra mozda meni pokucaju na vrata cisto zato jer ih ne podrzavam
Apsolutno se slažem. Zato i navijam za promjene i skidanje onih koji upravo to rade.

Vidiš kako smo se složili.
Alfons Kauders

#14632 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Alfons Kauders »

Banksy wrote:
Alfons Kauders wrote:
ne mislim da bi trebalo navijati za politicka hapsenja... sta ja znam, nekako mi to ne ulijeva povjerenje, sta ja znam... sutra mozda meni pokucaju na vrata cisto zato jer ih ne podrzavam
Apsolutno se slažem. Zato i navijam za promjene i skidanje onih koji upravo to rade.

aha, skidanje onih koji to rade i dovodjenje onih koji ce raditi isto

ogromna razlika
VjecitiStudent

#14633 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

Alfons Kauders wrote: dakle ako SDP nesto lose radi, sad trebamo navijati da to rade i drugi? :D

mene zaboli kurac hoce li hapsiti jedni druge, kamo srece da se hoce pobiti, ali opet ne mislim da bi trebalo navijati za politicka hapsenja... sta ja znam, nekako mi to ne ulijeva povjerenje, sta ja znam... sutra mozda meni pokucaju na vrata cisto zato jer ih ne podrzavam
Alternativa?
Da se raspuste kompletan i sud i tužilaštvo na svim nivoima i naprave iznova, i da to rade stranci.

Ima li političke volje u zemljama zaštitnicama za ovo?
Ni na vidiku.
Banksy

#14634 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Alfons Kauders wrote:
Banksy wrote:
Alfons Kauders wrote:

ogromna razlika
Hajde da se ti i ja složimo, za početak, da treba skinuti one koji to već rade.

A ako i ovi novi budu to radili, skinućemo i njih za 4 godine. OK?
palermo

#14635 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

Banksy wrote:

A ako i ovi novi budu to radili, skinućemo i njih za 4 godine
. OK?
Nećeš, jer ove koje ti prizivaš su drugačiji. Oni ne daju da se skinu.
Corto Maltese

#14636 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

Onaj nenadjebivi komfor besmrtnika, kad si možeš priuštiti da protraćiš još 4 godine u ništa.
Last edited by Corto Maltese on 09/10/2014 13:16, edited 1 time in total.
VjecitiStudent

#14637 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

No uzalud raspravljamo, nikakva se hapšenja u sljedeće 4 godine neće desiti.
Vrana vrani oči ne vadi.
madner

#14638 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

To mislite da ce Zeljko Komsic izvesti drzavni udar? :roll:
VjecitiStudent

#14639 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

Corto Maltese wrote:Onaj nenadjebivi komfor besmrtnika, kad si možeš priuštiti da protraćiš još 4 godine u ništa.
Ovaj put to znamo unaprijed, do sada smo se tješili da će od našeg glasa biti neke koristi.
Havatar

#14640 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Havatar »

ilkbahar wrote:Narandzasti gdje slavimo u ponedjeljak?
Kod Narance Fronte
crysis
Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.

#14641 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by crysis »

Corto Maltese wrote:Onaj nenadjebivi komfor besmrtnika, kad si možeš priuštiti da protraćiš još 4 godine u ništa.

još tri dana i ode korto u ilegalu , jes dojadio i bogu i narodu.
madner

#14642 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Tito je nas.

Mislim radi zbog opklade. :D
Alfons Kauders

#14643 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Alfons Kauders »

Banksy wrote:
Alfons Kauders wrote:
Banksy wrote:

ogromna razlika

"ako budu radili"

jah :D
Corto Maltese

#14644 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

crysis wrote:
Je l' to već za ponedeljak planiran početak hapšenja neistomišljenika?
Corto Maltese

#14645 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

madner wrote:Tito je nas.

Mislim radi zbog opklade. :D
Hoćeš li da se nađemo "dan poslije", ili ćemo im dati vremena da patizanske petokrake prefarbaju u narandžasto?
lerdi

#14646 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

Alfons Kauders wrote:
Banksy wrote: Hajde da se ti i ja složimo, za početak, da treba skinuti one koji to već rade.

"ako budu radili"

jah :D
Tri para za danas. Ako nije problem :skoljka:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#14647 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

u ponedjeljak s Cortom u Titu na pivu ;-)
Banksy

#14648 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

palermo wrote:
Banksy wrote:

A ako i ovi novi budu to radili, skinućemo i njih za 4 godine
. OK?
Nećeš, jer ove koje ti prizivaš su drugačiji. Oni ne daju da se skinu.
Moje iskustvo mi pokazuje da samo SDA ne da da se skine.
I pazi ironije, ti ćeš opet glasati za njihovog kandidata.
Ako ovo nije cirkus, ne znam šta je :D
Maystor

#14649 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Maystor »

Mister Yes wrote: Ukrupnjavanje kantona je direktno protiv interesa Bošnjaka jer će dovesti do toga da više ne možemo skupiti trećinu u hrvatskom klubu doma naroda i da nećemo moći birati hrvatskog člana predsjedništva. Svako ukrupnjavanje kantona ne odgovora Bošnjacima. Bošnjacima bi odgovaralo usitnjavanje kantona sve dok ne dođemo do toga da imaju samo opštine. Svako ukrupnjavanje kantona je korak ka trećem entitetu jer će napraviti veću teritorijalnu cjelinu sa hrvatskom većinom. Evo, samo da se spoje ZHK i K10 i to je već jedna ogromna teritorija koja itekako podsjeća na Herceg Bosnu i dijeli Bošnjake na dva dijela. Posebno obratiti pažnju na to što Komšić kaže "ukrupnjavanje kantona ali ne na etničkoj osnovi". Ako nije na etničkoj onda je na geografskoj osnovi. U prijevodu ukrupnio bi HNK i ZHK u neki "hercegovački kanton" vjerovatno jer eto Hercegovina je prirodna geografska cjelina. To bi bila direktna izdaja Bošnjaka Hercegovine koji bi u tom Hercegovačkom kantonu bili debela manjina.

Pamet u glavu ljudi. Lagumdžija može biti vakav ili onakav i meni je lično odvratan kao ličnost. Ali u pravu je kada kaže da je Komšićeva i Radončićeva uloga da nakon izbora relaksiraju odnose sa Hrvatima. A svi znamo šta to znači. Eno i Fule opet rekao da čeka novu vlast pa da se nastave pregovori Sejdić-Finci. Oprez! :!:
Ja gluplju "analizu" odavno nisam pročitao. Prijedlozi koji se osporavaju su u suštini prijedlozi američke radne grupe koja je radila na reformi Ustava Federacije i u kojoj su praktično svi članovi bili probosanski orijentisani. Čović te prijedloge nikada neće prihvatiti. To najbolje govori o tome koliko su "štetni" po Bošnjake.
HDZ ne želi ukrupnjavanje kantona i ne želi da Federaciju pravi efikasnijom. On želi nestanak Federacije i njenu podjelu na bošnjački i hrvatski dio.
Alfons Kauders

#14650 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Alfons Kauders »

Corto Maltese wrote:
crysis wrote:
Je l' to već za ponedeljak planiran početak hapšenja neistomišljenika?
ja mislim da bi ti bio u samom vrhu na tom spisku za 'aps...

tako ti i treba kada sumnjas u Fahra
Post Reply