Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- apsidejzi
#14601 Re: Zeničani
A sta bi se zapravo desilo da neko "skloni" pascad sa ulice u mrklo doba noci. Ono, desetak kombija, dvadesetak sintora i negdje ih na human nacin istrijebit. Uspavat ih a onda usmrtit.
Sapa bi se bunila i dizala dreku al koga briga sto drece. Mislim, bil ovi iz Sape mogli ista konkretnije uradit i u kakvim uslovima bi to uradili?
Sapa bi se bunila i dizala dreku al koga briga sto drece. Mislim, bil ovi iz Sape mogli ista konkretnije uradit i u kakvim uslovima bi to uradili?
-
kakavdanakneiskustvu
#14603 Re: Zeničani
apsidejzi wrote:A sta bi se zapravo desilo da neko "skloni" pascad sa ulice u mrklo doba noci. Ono, desetak kombija, dvadesetak sintora i negdje ih na human nacin istrijebit. Uspavat ih a onda usmrtit.
odlican prijedlog
- Ja_Ja
#14604 Re: Zeničani
kakavdanakneiskustvu wrote:apsidejzi wrote:A sta bi se zapravo desilo da neko "skloni" pascad sa ulice u mrklo doba noci. Ono, desetak kombija, dvadesetak sintora i negdje ih na human nacin istrijebit. Uspavat ih a onda usmrtit.
odlican prijedlog
Nema potreba za kriminalnim radnjama kada se sve moze uraditi na kulturan nacin i pazi sad ovo "po zakonu". Hajde da upotrijebimo najdrazu uzrecicu nasih politicara "po zakonu" i za neko dobro. Evo neko je ranije napisao isjecak iz zakona koji se tice eutanazije i on pokriva slijedece:
"Eutanazija životinja može se provesti ako:
a) se životinja ne može izliječiti, a ostanak u životu će joj uzrokovati nepotrebne bolove i
patnju;
b) je životinja dostigla visoku starost i otkazuju joj osnovne životne funkcije;
c) životinja boluje od neizlječive i/ili zarazne bolesti, posebno one koja može ugroziti
ljude;
d) je životinja opasna za okolinu;
e) je životinja u agoniji."
Znaci odmah u pocetku se mogu eutanizirati sve bolesne zivotnje koje imaju neke bolesti a takvih je pun grad. Isto vazi i za ovo pod b. Brat bratu bar pola od te 4 hiljade cuka ide pod jednu od prve tri kategorije iz zakona. A druga polovica sigurno ide pod d., bar za to postoje statisticki dokazi o broju ujeda, svakodnevne ganje, itd.itd.. Znaci samo po zakonu, eliminisati ove sto su opasni po okolinu prvo, pa onda ove koji su bolesni, ili stari i na kraju ostaviti sto-dvjesto cuka i humano ih smestiti u azil.
- Sanjarko
#14605 Re: Zeničani
Pozdrav sugradzani. 
- Sanjarko
#14606 Re: Zeničani
Nego sta mislite ovo o Zeljezari, hocel se zatvorit.Vizionar 1985 wrote:Pozdrav sugradzani.
Ne dao Bog, al izgleda ide u Stecaj, Bankrot.
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#14607 Re: Zeničani
Najvjerovatnije je kraj za ovaj dio što je nevezan za Mittal. Mislim nije da im je sad i nešto dobro, koliko sam čuo plate su po 200-300 maraka. Valjalo bi ako ništa kad bi većina tih preostalih radnika makar dobili kakvu otpremninu ili neki od stanova da makar koliko-toliko imaju za snaći se poslije.
- apsidejzi
#14608 Re: Zeničani
Ja_Ja wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:apsidejzi wrote:A sta bi se zapravo desilo da neko "skloni" pascad sa ulice u mrklo doba noci. Ono, desetak kombija, dvadesetak sintora i negdje ih na human nacin istrijebit. Uspavat ih a onda usmrtit.
odlican prijedlog
Nema potreba za kriminalnim radnjama kada se sve moze uraditi na kulturan nacin i pazi sad ovo "po zakonu". Hajde da upotrijebimo najdrazu uzrecicu nasih politicara "po zakonu" i za neko dobro. Evo neko je ranije napisao isjecak iz zakona koji se tice eutanazije i on pokriva slijedece:
"Eutanazija životinja može se provesti ako:
a) se životinja ne može izliječiti, a ostanak u životu će joj uzrokovati nepotrebne bolove i
patnju;
b) je životinja dostigla visoku starost i otkazuju joj osnovne životne funkcije;
c) životinja boluje od neizlječive i/ili zarazne bolesti, posebno one koja može ugroziti
ljude;
d) je životinja opasna za okolinu;
e) je životinja u agoniji."
Znaci odmah u pocetku se mogu eutanizirati sve bolesne zivotnje koje imaju neke bolesti a takvih je pun grad. Isto vazi i za ovo pod b. Brat bratu bar pola od te 4 hiljade cuka ide pod jednu od prve tri kategorije iz zakona. A druga polovica sigurno ide pod d., bar za to postoje statisticki dokazi o broju ujeda, svakodnevne ganje, itd.itd.. Znaci samo po zakonu, eliminisati ove sto su opasni po okolinu prvo, pa onda ove koji su bolesni, ili stari i na kraju ostaviti sto-dvjesto cuka i humano ih smestiti u azil.
-
belfy
#14609 Re: Zeničani
ovo spada u prijedloge: "sta mislite da li vas neko moze uhvatiti ako opljackate banku, ali ako to uradite da niko ne vidi..." nikad od tebe kriminalac nece biti...apsidejzi wrote:A sta bi se zapravo desilo da neko "skloni" pascad sa ulice u mrklo doba noci. Ono, desetak kombija, dvadesetak sintora i negdje ih na human nacin istrijebit. Uspavat ih a onda usmrtit.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#14610 Re: Zeničani
Sefe ti se pravo Zeljezari navalio na kostiVizionar 1985 wrote:Nego sta mislite ovo o Zeljezari, hocel se zatvorit.Vizionar 1985 wrote:Pozdrav sugradzani.
- Sanjarko
#14611 Re: Zeničani
Ej da sam Ja uradio sto sam htio prije skoro 9 godina sad bi i jedna i druga radila punom parom i jos bi imali dodatne Industrije. Al mene niko ne sljivi uopste._BataZiv_0809 wrote:Sefe ti se pravo Zeljezari navalio na kostiVizionar 1985 wrote:Nego sta mislite ovo o Zeljezari, hocel se zatvorit.Vizionar 1985 wrote:Pozdrav sugradzani.
Da sam im se Ja navalio na kosti ne bi bio uopste problem, sa mnom je lako a i nisam tezak ni fizicki ni po naravu.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#14612 Re: Zeničani
Tell me moreVizionar 1985 wrote: Ej da sam Ja uradio sto sam htio prije skoro 9 godina sad bi i jedna i druga radila punom parom i jos bi imali dodatne Industrije. Al mene niko ne sljivi uopste.
Da sam im se Ja navalio na kosti ne bi bio uopste problem, sa mnom je lako a i nisam tezak ni fizicki ni po naravu.
- Sanjarko
#14613 Re: Zeničani
Nije sve za telefona._BataZiv_0809 wrote:Tell me moreVizionar 1985 wrote: Ej da sam Ja uradio sto sam htio prije skoro 9 godina sad bi i jedna i druga radila punom parom i jos bi imali dodatne Industrije. Al mene niko ne sljivi uopste.
Da sam im se Ja navalio na kosti ne bi bio uopste problem, sa mnom je lako a i nisam tezak ni fizicki ni po naravu.![]()
Ima zabiljezeno kod mene.
Sve skicirano tekstom. Sta, kak itd.
- apsidejzi
#14614 Re: Zeničani
A vala ni ovaj tvoj komentar nije nista bolji tako da od tebe nikad kvalitetnog sagovornika nece biti.belfy wrote:ovo spada u prijedloge: "sta mislite da li vas neko moze uhvatiti ako opljackate banku, ali ako to uradite da niko ne vidi..." nikad od tebe kriminalac nece biti...apsidejzi wrote:A sta bi se zapravo desilo da neko "skloni" pascad sa ulice u mrklo doba noci. Ono, desetak kombija, dvadesetak sintora i negdje ih na human nacin istrijebit. Uspavat ih a onda usmrtit.
- phillie
#14615 Re: Zeničani
Sapa bi se mogla "samoorganizovati" i praviti "patrole", pa ako uoce takve kombije prijavljivati policiji...(cini mi se da je bio vec takav slucaj u Zenici)
Radikalniji clanovi bi mogli krenuti u fizicki obracun, kao sto je to bilo u Ilijasu, kada su napali veterinara.
Jbg, udara im se na hljeb njihov svagdasnji, koji je pandam "bijelom hljebu" politicara
Radikalniji clanovi bi mogli krenuti u fizicki obracun, kao sto je to bilo u Ilijasu, kada su napali veterinara.
Jbg, udara im se na hljeb njihov svagdasnji, koji je pandam "bijelom hljebu" politicara
- Norm
#14616 Re: Zeničani
...ako postoji zakon za kerove, postoji i za agresivne pripadnike klana Sapa...ili mozda ne, nisam siguran da je ikad ijedan odgovarao zbog agresivnog ponasanja...uostalom, nije mi jasno ko je toliko mocan da ih toliko stiti, jer ni Britanski ambasador se nakon Brexita ne bi trebao bas puno pitati...mozda aferimi nasih dragih nacelnika od ranije? ili jaki veterinarski lobi instaliran u vlasti?phillie wrote:Sapa bi se mogla "samoorganizovati" i praviti "patrole", pa ako uoce takve kombije prijavljivati policiji...(cini mi se da je bio vec takav slucaj u Zenici)
kako god nasa ce djeca jos imati traume od 'zaganjanja' kerova lutalica, jos ce gaziti po fekalijama 'tuznih okica' nece smjeti voziti bicikl bez obzira na staze, a sve radi neprovodjenja zakona, od istih onih koji su ga i izglasali...a zakon je jasan i provodiv na 90% kerece populacije koja trenutno zivi na ulicama 'groodooova'...al ko nas Hebe...
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#14617 Re: Zeničani
Je li to nasa policija planira uvesti u upotrebu konje? Mislim one prave konje na cetiri noge 
- Norm
#14618 Re: Zeničani
...ne znam bas kako ce medzedi na konja???
- Freamon Lester
#14619 Re: Zeničani
Ko je kriv za cuke lutalice? Sapa ili SDA koja je pravila azil da uhljebi svu NK familiju? Sapa insistira na provodjenju zakona, a ovdje horda hoce da puca po cukama u sitne strane i jos se traze rupe u zakonu. Postujte zakon i zakone ove drzave. 
-
belfy
#14620 Re: Zeničani
ako nastavis tako nikada od tebe sugovornika nece biti.Freamon Lester wrote:Ko je kriv za cuke lutalice? Sapa ili SDA koja je pravila azil da uhljebi svu NK familiju? Sapa insistira na provodjenju zakona, a ovdje horda hoce da puca po cukama u sitne strane i jos se traze rupe u zakonu. Postujte zakon i zakone ove drzave.
- notsure
#14621 Re: Zeničani
Kad je Perin Han dobio novo ime (Nur Han)?
Mislim, džemat je džemat, ali Pero je Pero.
Da li sad slijede nova imena:
Crkvice - Mesdžidići,
Radakovo - Hajrakovo,
Vražale - Šejtanale,
Carina - Sultanina,
a i Vukotići su mi sumnjivi - eej ba' Vuk Stefanović Karadžić, Bačanović, Jeremić, Drašković, pa Vučić,...
http://www.zenicablog.com/foto-odrzana- ... a-i-mladi/
Crkvice - Mesdžidići,
Radakovo - Hajrakovo,
Vražale - Šejtanale,
Carina - Sultanina,
a i Vukotići su mi sumnjivi - eej ba' Vuk Stefanović Karadžić, Bačanović, Jeremić, Drašković, pa Vučić,...
- Warashii
#14622 Re: Zeničani
Jebi ga, mrzili ih ili voljeli moramo priznati da ta Sapa jedino i radi nesto sa tim psima za razliku od svih ostalih.
Problem jeste zakon koji se ne sprovodi, problem jeste zakon koji se ne prilagodjava/mjenja u skladu sa nasim mogucnostima.
Sapa radi ono sto radi, lijeci pojedine pse, ima bazu podataka o psima 100% mjerodavniju nego li oni koji bi to trebali imati i sterilise.
Sta je do sada drzava uradila?
Dakle jedini nacin je da se zakon promjeni u skladu sa nasim mogucnostima. Azil za pse, smjestaj od najvise 45 dana u azilu, za to vrijeme zajedno sa aktivistima raznih udruzenja traziti nacin udomljavanja zivotinja, obavezno cipovanje kao i baza podataka o vlasnicima pasa. ZA pse koji se ne udome slijedi eutanazija. Dopremanje pasa u azil da se uradi u talasima od po 50 pasa, zbog mogucnosti finaniranja istog kao i lakse mogucnosti udomljavanja.
Sve ostalo, kao i rjesavanje problema za tri mjeseca su ublehe.
Problem jeste zakon koji se ne sprovodi, problem jeste zakon koji se ne prilagodjava/mjenja u skladu sa nasim mogucnostima.
Sapa radi ono sto radi, lijeci pojedine pse, ima bazu podataka o psima 100% mjerodavniju nego li oni koji bi to trebali imati i sterilise.
Sta je do sada drzava uradila?
Dakle jedini nacin je da se zakon promjeni u skladu sa nasim mogucnostima. Azil za pse, smjestaj od najvise 45 dana u azilu, za to vrijeme zajedno sa aktivistima raznih udruzenja traziti nacin udomljavanja zivotinja, obavezno cipovanje kao i baza podataka o vlasnicima pasa. ZA pse koji se ne udome slijedi eutanazija. Dopremanje pasa u azil da se uradi u talasima od po 50 pasa, zbog mogucnosti finaniranja istog kao i lakse mogucnosti udomljavanja.
Sve ostalo, kao i rjesavanje problema za tri mjeseca su ublehe.
- kamberovica polje
#14623 Re: RE: Re: Zeničani
Ovo je blagi fašizam...ali ništa novo od vjerskih zajednica. Tamo gdje su većina izdrkavaju se zapišavanjem teritorija a gdje su manjina zavuku se u rupe ko miševi. Gade mi se.enotsure wrote:Kad je Perin Han dobio novo ime (Nur Han)?
Crkvice - Mesdžidići,
Radakovo - Hajrakovo,
Vražale - Šejtanale,
Carina - Sultanina,
Sent from my SM-G360F using Tapatalk
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#14624 Re: Zeničani
notsure wrote:Kad je Perin Han dobio novo ime (Nur Han)?
Crkvice - Mesdžidići,
Radakovo - Hajrakovo,
Vražale - Šejtanale,
Carina - Sultanina,
Cuj Nur Han Perin Han
-
kakavdanakneiskustvu
#14625 Re: Zeničani
pojedini clanovi udruzenja šapa u naseljima u kojima zive naprave kao neke kucice za pse,hrane ih,neki cak pokusavaju zimi da ih i u haustore uvedu,i kad ti kerovi nekog napadnu i ugrizu i covjek opravdano zaganja te pse onda se oni nadju da brane kerove,cak pojedini prijete ljudima batinama