Sirija

Locked
dječak sa šibicama

#14601 Re: Sirija

Post by dječak sa šibicama »

hneuron wrote:
Challenger__ wrote:Iako, Debka tvrdi da Obama ODBIJA bilo kakvu intervenciju protiv Sirije, niti NF Z, čak i po cijenu pada Alepa u ruke SAA.

LINK

Treba izdržati pritisak Izraela, AIPACA i francusko-britanskog mogula, vlasnika EU. Nije mu lako, nije...
Evo i Bil Klinton staje uz rame McCaina ...kritikuje Obamin "stav previše mekan i pasivan" glede Sirije
http://www.ansa.it/web/notizie/rubriche ... 66368.html
Pa nije njemu albanska narko mafija bezveze poklonila status bozanstva na Kosovu.

Stari placenik, iz Uvalnog ureda.
muhafuca

#14602 Re: Sirija

Post by muhafuca »

popokatepetl_com wrote:Mene samo zanima kako ce to pobunjenici dobiti rat pa cak i da ih naoruzaju (a eto kao dosada ih nisu naoruzavali :-) )? Pobunjenici ovo ne mogu dobiti bez direktne intervencije ujka sema. Na ovoj temi su nam neki se slomili objasnjavajuci kako isporuka S-300 Siriji ne znaci nista jer treba vremena za Armiju obuciti da zna koristiti taj sistem e sad mene zanima kako ce to ovi ultrainteligentni pobunjenici ekspresno nauciti koristiti sofisticirano oruzje?
u ovoj odluci provlaci se neka ideja o stvaranju "ogranicene" no fly zone na jugu Sirije u duzini 25 km - kao da bi se pobunjenici mogli neometano trenirati u Jordanu

Pitanje je kakve ce to reakcije - ako se uspostavi - prouzrokovati sa druge strane - tj kako ce se Sirija postaviti prema Jordanu kad ovi otvoreno odobre treniranje opozicije u svojoj zemlji , sta ce Rusija smisliti da kontrira ovoj odluci i kako ce ostale drzave u regionu reagovati na ovo otvoreno pomaganje pobunjenika od strane USA

Iran je vec dao naznake slanja svojih vojnika u Siriju (no bumo vidjeli poslje izbora kod njih- jucer ili danas su)

a ni Irak nije bas happy docekao ovu odluku
alihodzic-cimic

#14603 Re: Sirija

Post by alihodzic-cimic »

muhafuca wrote:
popokatepetl_com wrote:Mene samo zanima kako ce to pobunjenici dobiti rat pa cak i da ih naoruzaju (a eto kao dosada ih nisu naoruzavali :-) )? Pobunjenici ovo ne mogu dobiti bez direktne intervencije ujka sema. Na ovoj temi su nam neki se slomili objasnjavajuci kako isporuka S-300 Siriji ne znaci nista jer treba vremena za Armiju obuciti da zna koristiti taj sistem e sad mene zanima kako ce to ovi ultrainteligentni pobunjenici ekspresno nauciti koristiti sofisticirano oruzje?
u ovoj odluci provlaci se neka ideja o stvaranju "ogranicene" no fly zone na jugu Sirije u duzini 25 km - kao da bi se pobunjenici mogli neometano trenirati u Jordanu

Pitanje je kakve ce to reakcije - ako se uspostavi - prouzrokovati sa druge strane - tj kako ce se Sirija postaviti prema Jordanu kad ovi otvoreno odobre treniranje opozicije u svojoj zemlji , sta ce Rusija smisliti da kontrira ovoj odluci i kako ce ostale drzave u regionu reagovati na ovo otvoreno pomaganje pobunjenika od strane USA

Iran je vec dao naznake slanja svojih vojnika u Siriju (no bumo vidjeli poslje izbora kod njih- jucer ili danas su)

a ni Irak nije bas happy docekao ovu odluku
sirija se mogla postavljati samo prema raji koja su protestvovala i slabo naoruzanom otporu...
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#14604 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

dječak sa šibicama wrote:Znaci, potop bradonja je sveopci, cim im je zadnja nada truHli zapad i sejtanska Amerika :D

Ne znas ko je veci licemjer, USA u "borbi protiv terorizma", ili bradonje u "borbi protiv truHlog zapada". Ruka ruku mije, djon obraz ob(advi)je.
jok bre ...
nada i uzdanica su svijetHla rusija i sjajHna kina ili tvojHim riječima rečeno "Ruka ruku mije, djon obraz ob(advi)je."
hocu ja da dijelim

#14605 Re: Sirija

Post by hocu ja da dijelim »

Teheranski ajatolasi izrazili duboku zabrinutost! Ovaj put im vjerujem :roll: .

Glavno pitanje o budućnosti Sirije glasi: da li će Ameri i FSA zaustaviti kod Banjaluke ili će ih pustiti do kraja, mene trenutno to najviše interesuje ?
muhafuca

#14606 Re: Sirija

Post by muhafuca »

Moskva - ""USA lazira podatke o upotrebi hemijskog oruzja od stane SAA"
MOSCOW (Reuters) - A senior pro-Kremlin Russian lawmaker said on Friday that information on the use of chemical weapons by Syrian President Bashar al-Assad's forces was fabricated and suggested the United States would use it to justify intervention in the conflict.

Code: Select all

http://www.itv.com/news/update/2013-06-14/us-accused-of-fabricating-weapons-claims-in-syria/
http://news.yahoo.com/data-chemical-arms-syrias-assad-fabricated-russian-mp-060432035.html
Klavikula

#14607 Re: Sirija

Post by Klavikula »

pokeras doruckovao humora :D :D
alihodzic-cimic

#14608 Re: Sirija

Post by alihodzic-cimic »

muhafuca wrote:Moskva - ""USA lazira podatke o upotrebi hemijskog oruzja od stane SAA"
MOSCOW (Reuters) - A senior pro-Kremlin Russian lawmaker said on Friday that information on the use of chemical weapons by Syrian President Bashar al-Assad's forces was fabricated and suggested the United States would use it to justify intervention in the conflict.

http://www.itv.com/news/update/2013-06-14/us-accused-of-fabricating-weapons-claims-in-syria/
http://news.yahoo.com/data-chemical-arms-syrias-assad-fabricated-russian-mp-060432035.html
:lol:
славянин

#14609 Re: Sirija

Post by славянин »

alihodzic-cimic wrote:
muhafuca wrote:Moskva - ""USA lazira podatke o upotrebi hemijskog oruzja od stane SAA"

:lol:
Ej ljudi traze dokaze upotrebe hemijskog oruzija - ovi govore jest sigurno. Pa da neko koristi hemijsko oruzije istog momenta bi osvanulo na svakoj mogucoj televiziji.Kakve gluposti,pa sjeti se Sadama u Iraku i sta se desi kada se upotrebljava hemijsko oruzije.Ne mozes sakrit to .... cijelo selo pomrlo.A sada ovdje kao experti traze :-) . I oni snimci pobunjenika kobajagi otrovani hemijskim oruzijem :lol: povracaju. Mora da su sve supermeni - prezivljavaju upotrebu Iperita i Sarina sa blazim nuspojavama :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
славянин

#14610 Re: Sirija

Post by славянин »

hocu ja da dijelim wrote:Teheranski ajatolasi izrazili duboku zabrinutost! Ovaj put im vjerujem :roll: .

Glavno pitanje o budućnosti Sirije glasi: da li će Ameri i FSA zaustaviti kod Banjaluke ili će ih pustiti do kraja, mene trenutno to najviše interesuje ?
To poredjenje Armije BiH i bradonja koji jedu ljude i siluju novinarke sa primjesama bagerisanja turbeta od proroka/poslanika me navodi na :smajlikojipovraca:
hocu ja da dijelim

#14611 Re: Sirija

славянин wrote:
hocu ja da dijelim wrote:Teheranski ajatolasi izrazili duboku zabrinutost! Ovaj put im vjerujem :roll: .

To poredjenje Armije BiH i bradonja koji jedu ljude i siluju novinarke sa primjesama bagerisanja turbeta od proroka/poslanika me navodi na :smajlikojipovraca:
Kako opet ne razumiješ, Ameri neće naoružati bradonje nego samo brke i uredno obrijane !
славянин

#14612 Re: Sirija

Post by славянин »

hocu ja da dijelim wrote:
славянин wrote:

Kako opet ne razumiješ, Ameri neće naoružati bradonje nego samo brke i uredno obrijane !
A te bradonje ocito vuku za nos brke i uredno obrijane a ovi ne smiju da pisnu (jer neki dan capnuse glavu jednom koji im nije odgovarao),a mislim da si upoznat da najaca "struja" u pobunjenicima jeste extremisticka (al nusra i raznorazne legije brigadice ili sta vec =
Klavikula

#14613 Re: Sirija

Post by Klavikula »

onaj video je najjaci :lol: :lol:
jedan kao povraca i ti fazoni, ne grce mu se misici i sl, a ostali ga drze i njima nista nije bilo. da je sarin koristen svi oni bi se za dzenaze spremali.

a jos smjesnija je izjava Bijele kuce da je na vise lokacija hemijom ubijeno 100-150 ljudi. mislim ono :-)
bacis granatu i ubije vise ljudi, a ne sarin.
hocu ja da dijelim

#14614 Re: Sirija

славянин wrote: A te bradonje ocito vuku za nos brke i uredno obrijane a ovi ne smiju da pisnu (jer neki dan capnuse glavu jednom koji im nije odgovarao),a mislim da si upoznat da najaca "struja" u pobunjenicima jeste extremisticka (al nusra i raznorazne legije brigadice ili sta vec =

Ništa se ti ne brini, kada se završi belaj u Siriji, brijačnice će raditi punom parom :D ! Jesi sad zadovoljan (znam da nisi ali, šta mogu :roll: )
славянин

#14615 Re: Sirija

Post by славянин »

славянин wrote: A te bradonje ocito vuku za nos brke i uredno obrijane a ovi ne smiju da pisnu (jer neki dan capnuse glavu jednom koji im nije odgovarao),a mislim da si upoznat da najaca "struja" u pobunjenicima jeste extremisticka (al nusra i raznorazne legije brigadice ili sta vec =

Ništa se ti ne brini, kada se završi belaj u Siriji, brijačnice će raditi punom parom :D ! Jesi sad zadovoljan (znam da nisi ali, šta mogu :roll: )
To je istina :) ako "spasioci" iz NATO-a dodju "obrijati" ce ih pa ces onda kukati kako zli krstasi napadaju Islamske zemlje :lol:
tesanj

#14616 Re: Sirija

Post by tesanj »

славянин wrote:

To je istina :) ako "spasioci" iz NATO-a dodju "obrijati" ce ih pa ces onda kukati kako zli krstasi napadaju Islamske zemlje :lol:
nisu za njega krstsi zli. to su im saveznici.
славянин

#14617 Re: Sirija

Post by славянин »

tesanj wrote: nisu za njega krstsi zli. to su im saveznici.
Da se odma razumijemo nisu ni za mene :P
Ali on misli da ce tu doci do procvata neke utopijske Islamske drzave,a zapravo ce doci do uspostave jos jedne kolonije i unistenja jedinog saveznika Irana. :)
tesanj

#14618 Re: Sirija

Post by tesanj »

славянин wrote:
tesanj wrote: nisu za njega krstsi zli. to su im saveznici.
Da se odma razumijemo nisu ni za mene :P
Ali on misli da ce tu doci do procvata neke utopijske Islamske drzave,a zapravo ce doci do uspostave jos jedne kolonije i unistenja jedinog saveznika Irana. :)
On ne misli, imaju drugi koji misle za njega. njegovo je samo da se naguzi.
dječak sa šibicama

#14619 Re: Sirija

Post by dječak sa šibicama »

Klavikula wrote:onaj video je najjaci :lol: :lol:
jedan kao povraca i ti fazoni, ne grce mu se misici i sl, a ostali ga drze i njima nista nije bilo. da je sarin koristen svi oni bi se za dzenaze spremali.

a jos smjesnija je izjava Bijele kuce da je na vise lokacija hemijom ubijeno 100-150 ljudi. mislim ono :-)
Bradonje su bar strucnjaci za lazirane video klipove, sjeti se samo onih nasmijanih "poklanih demonstranata" i njihovog dizanja izmmrtvih nakon odglumljene scene pokolja.
Klavikula

#14620 Re: Sirija

Post by Klavikula »

dječak sa šibicama wrote:
Klavikula wrote:onaj video je najjaci :lol: :lol:

Bradonje su bar strucnjaci za lazirane video klipove, sjeti se samo onih nasmijanih "poklanih demonstranata" i njihovog dizanja izmmrtvih nakon odglumljene scene pokolja.
moze im se kad im dopremaju najbolje rezisere :D
славянин

#14621 Re: Sirija

Post by славянин »

:lol: :lol: :lol: Kisik i infuzija spasavaju one koji su dosli pod uticaj sarina :lol: :lol: :lol:
Mora da je bilo neko rijetko naseljeno mjesto gdje je koristeno hemijsko oruzije jer ih je samo 5 u klinici :lol: :lol:

:D :D :D
Last edited by славянин on 14/06/2013 14:18, edited 4 times in total.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#14622 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

dječak sa šibicama wrote: Bradonje su bar strucnjaci za lazirane video klipove, sjeti se samo onih nasmijanih "poklanih demonstranata" i njihovog dizanja izmmrtvih nakon odglumljene scene pokolja.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#14623 Re: Sirija

Post by Chmoljo »

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”
» japin_mutapi

mjesec

odmori i ti malo. nije da nisi nakupio aferima...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#14624 Re: Sirija

Post by Chmoljo »

dalje,

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “vrijeđanje”
» alihodzic-cimic

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “vrijeđanje”
» RMH79

:sax:
PerverzMusharaf

#14625 Re: Sirija

Post by PerverzMusharaf »

prica o bojnom otrovu je samo za njihove glasace. isto kao u iraku.
Locked