Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#14601 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

U međuvremenu je postignut sporazum sa SDA za koji nije postojala saglasnost OO što je dodatno istaklo nedemokratičnost u stranci.
Za taj sporazum nije, usudit cu se reci, 80% glasaca i clanova NS...ali koga boli briga.
Rasformiraj, promijeni, otjeraj, raspusti...sve one koji se usude usprotivitio.

Ne tako davno, bas na ovoj temi, Pedja je neke od nas nazvao jako uvrijedljivo bas zbog slicnog negodovanja i javnog protivljenja. Ovo ponasanje po OO je na tom fonu otprilike.

I koja je onda razlika izmedju funckionisanja NS od recimo korumpirane i mafijaske SDA i nacina podjele talova i uticaja, ili rahmetli autokratskog SDP-a? Pa nema je.

Zao mi je pojedinaca iz Ns. Zao mi je tog entuzijazma i ljudi koji su iskreno vjerovali da ste drugaciji od drugih. U sustini sve ste nas svojim ponasanjem uvjerili da ste autentican izdanak politickog ponasanja svih stranaka.

A ne tako davno, pred izbore dok su vam trebali nasi glasovi, sjecam se price o sto direktnijem ucescu glasaca i clanova NS...(kvazi)revolucionarnom pristupu prema ljudima koji su vam dali svoje povjerenje....i na kraju, uklopite se u nacin rezonovanja i bavljanja politikom k'o kod vasiv najblizih suradnika iz SDA.

Prezir i razocarenje...to je ono sto osjecam.
Challenger__

#14602 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Challenger__ »

-LIBERO- wrote: Prezir i razocarenje...to je ono sto osjecam.
FAKE alternative, bro, FAKE. "NS" is a fake.

;-)
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#14603 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by sabina1 »

Katamaran_Sa wrote:Nedavno su gradjani " pisali" na izborima i mislim da je rezultat tog pisanja bio svima jasan, za Sabinu on je bio ponizavajuce nizak i ona se nece nikada oporaviti od toga alineka se sada ponasa u okvirima tog broja :D

P.S. Jedna od kandidatkinja Nase Stranke je Efendiceva prva rodica, neka vam ona malo objasni njegove stavove koji vam nisu jasni :D
Pojasnio je Efendić nama sve , ne trebamo njegove "rodice" kao tumače njegovih misli , ako je načelnik nije Konfučije....
Koldžu u "demokratskoj i fer" atmosferi ne bi pobijedio ni Nelson Mandela....kako bi bilo fino da je stavljen veto na razne općinske subvencije,stipendije i primanja nekih šest mjeseci prije izbora...ali nije , nama u Novom Sarajevu cvjetaju ruže , evo imamo vode npr.(ups. oprostite načelniče za to je nadležan Kanton , Vi samo sliježete nemoćno ramenima)
Pedja Kojovic

#14604 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

libero

Ja bih volio da citirate te uvrede o kojima govorite.
Vec dvije godine na ovom mjestu diskutujem o politici sa forumasima za koje se ne moze reci da su moji ili nasi istomisljenici, ali ne vjerujem da sam ikoga personalno uvrijedio.

Sto se tice ostatka vaseg posta...
Svojevremeno sam pisao da je odluka donesena nakon nekoliko dugih diskusija u nadleznim organima.
Sve, pa i mnoge druge, argumente protiv sporazuma koje su forumasi iznijeli ovdje imali smo prilike cuti i na tim sastancima od clanova koji su ih vrlo detaljno i sa puno uvjerenja iznosili. Naravno, razmatrane su sve opcije i njihove posljedice i na kraju je glasanjem donesena odluka.

U kasnijim razgovorima sa nekim clanovima stranke stekao sam utisak da protivnici ovog sporazuma cesto nisu shvatali tehniku izbora vjecnika u GV, ili nisu uzimali u obzir sve konsekvence koje su proizlazile iz odbijanja da budemo prisutni u GV.
U direktnom razgovoru, koji po mogucnostima kvalitetne diskusije, znacajno premasuje forumski oblik komunikacije(zbog cega sam forumase pozivao na druzenje uzivo), stavljajuci na vagu svoje i argumente koji su podrzavali konacnu odluku predsjednistva, sugovornici su najcesce prihvatali njenu opravdanost. Naravno, bilo je i onih ciji je stav ostao nepromjenjen, dakle protiv.
Odluka je kao sto sam to i napisao u postovima iz tog vremena bila vrlo teska.

Medjutim. Takva odluka je, cak i kod onih clanova koji su joj bili zestoki protivnici, tesko mogla dovesti do takve politicke slabovidnosti koja je neophodna da se izmedju NS-a, SDA i SDP-a ne vidi razlika.

Takva tvrdnja moguce je samo u politickom miljeu u kojoj jurisnici drugih partija u napadu na Nasu stranku racunaju
da je njihova medijska strategija pod radnim nazivom "mi smo losi, ali svi su isti" proizvela zeljeni efekat i da je sposobnost glasaca da memorisu cinjenice svedena na pamcenje koje imaju zlatne ribice.

Za svakoga ko vjeruje svojim ocima i usima jasno je da se u odnosu NS-a prema SDA-u i SDP-u nista nije promjenilo nakon sporazuma i da je nas stav o potezima ovih partija, i u Domu naroda i u SKS, kontinuitet nase dosadasnje principijelne politike. Naravno, nista ne skriva istinu kao emocije, a pogotovo osjecaj prezira koji je bliski srodnik mrznje.

Ovo sve ne znaci da je odluka koju smo donijeli i cija je implementacija zavrsena - na nase zadovoljstvo u potpunosti i zahvaljujuci kojoj imamo tri vjecnika u GV i niko bez nas nema vecinu - ispravna. Mozda ce se, ko zna, nekad u buducnosti pokazati kao losa - ali je sasvim sigurno da je donesena nakon sto je razmotreno sve sto bi racionalna i prema Nasoj stranci krajnje dobronamjerna grupa nadleznih ljudi uzela u obzir. U Nasoj stranci postoji princip odgovornosti. Prethodno rukovodstvo je, to se ponekad zaboravlja, dalo neopozive ostavke zbog nepostizanja zacrtanog izbornog rezultata. Nema nikakve sumnje da su tim svojim moralnim potezom ucinili da to postane dio karaktera Nase stranke.

Po prirodi stvari, najefikasniji nacin da se ostvare uticaji i na rukovodstvo i na buduce odluke je kroz clanstvo i rad u organima stranke.

Meni je zaista zao da se vi osjecate iznevjereni, jer dugo pratite ovu temu i imali ste veliki doprinos da diskusija bude konstruktivna i spreman sam, ja licno, uciniti sve sto mogu da vam pokazem da vasi strahovi i predvidjanja nemaju stvarnog osnova.

p.k.
rajvosa1

#14605 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by rajvosa1 »

Pa g. Kojovicu, niste slusali glas nas koji smo vam dali povjerenje na izborima, vrijedjali ste nas na ovom forumu, govorili da smo glupi jer ne razumijemo vase strategije koaliranja sa SDA... Sada mogu biti samo zlurad, jer vidim da je ovo pocetak kraja jedne lijepe ideje koju ste unistili koalicijom sa raznim zukicima i sarajlicima i konakovicima. Ovo sto vam se sad desava u Novom Sarajevu je samo rezultat te vase politike
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#14606 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

Pedja Kojovic wrote:libero

Ja bih volio da citirate te uvrede o kojima govorite.
Izvoli.
-LIBERO- wrote:
Pedja Kojovic wrote:rajvosa1

Ako je ovo sto ste napisali parafrazira sljedeceg stav; vlada SDP-a je bila losa ali da je, po meni, povratak SDA-SBiH Vlade gora opcija, onda ja potpuno stojim iza te izjave.

p.k.
I poslije te tvrdnje ste mrtvi hladni pristali na medjusobnu podrsku i direktno izglasavanje sa SDA i SDU po OV i GV.

Mnogo ste "principijelni", previse za moj ukus..a ocito i za ukus vecine vasih ex. simpatizera i glasaca na ovom forumu.
Na sta Ti odgovaras...
Pedja Kojovic wrote:libero

Svako ima svoj ukus i o tome je cak i nepristojno suditi.
Ja se, generalno, borim da za nas glasaju oni koji pri odabiru svojih politickih predstavnika ne koriste culo ukusa nego mozak.

p.k.
Ja sam tu tvoju opasku, dozivio kao licnu uvredu. Al' nebitno...nije to nista sto nisam kroz zivot dozivljavao, i prezivljavao.
VjecitiStudent

#14607 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

Zar treba imati mozga da se ocijene oni koji koaliraju sa ovakvima?
I sam zeludac je dovoljan.
SARAJEVO, 26. februara (FENA) - Vlada Kantona Sarajevo je na današnjoj sjednici donijela rješenja o razrješenju i imenovanju predsjednika i članova upravnih odbora javnih ustanova iz oblasti zdravstva.

Nakon što je razriješila članove upravnih odbora Vlada je imenovala nove UO i to: u JU „Apoteke Sarajevo“ za predsjednika je imenovan Edo Hasanbegović, a članovi su Izeta Kečo, Mehmed Bašagić, Mirsad Šabaredžović i Emir Zlatar; u JU „Dom zdravlja Kantona Sarajevo“ za predsjednika UO imenovan je Haso Sefo, a članovi su Selma Lučkin, Vedad Kulenović, Alija Drnda i Enes Šačić; u JU „Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo“ za predsjednicu UO je imenovana Amra Bešlagić, a članovi UO su Dževad Begić, Meliha Pozderac-Memija, Mirela Pleho i Fadil Hubijar; u JU „Zavod za zdravstvenu zaštitu žena i materinstva Kantona Sarajevo“ za predsjednicu je imenovana Fatima Grabovica, a članice su Naima Lokmić, Melina Latić-Dautović, Enra Mehmedika-Suljić i Jasmina Muratagić-Kučanović; u JU „Zavod za medicinu rada Kantona Sarajevo“ za predsjednika je imenovana Elma Ibrahimpašić, a članovi su Saveta Zvizdić, Merima Pašić, Amira Srna i Safet Omerspahić; u JU „Psihijatrijska bolnica Kantona Sarajevo“ za predsjednika UO je imenovan Samir Suljagić, a članovi su Nermina Iblizović, Enver Pašić, Salko Pašović i Sabina Backović.

Također, u JU „ Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo“ za predsjednika je imenovan Semin Bećirbegović, a članovi su Džana Šačić, Jakuf Subašić, Muvedeta Butmir i Dženan Selimbegović; u JU „Zavod za sportsku medicinu Kantona Sarajevo“ za predsjednicu UO imenovana je Zadinka Pašić, a članovi su Sabina Sadović, Fatima Kožljak, Nedim Ahmetović i Aida Behram; u JU „Zavod za alkoholizam i druge toksikomanije Kantona Sarajevo“ za predsjednicu je imenovana Lejla Agić, a članovi UO su Đana Lončarica, Aziz Šukalo, Elvira Džambasović i Emina Kasumagić-Halilović; u JU „Zavod za zaštitu zdravlja studenata Univerziteta u Sarajevu“ za predsjednicu je imenovana Almira Lujinović, a članovi su Almina Jusić, Safet Bibić, Sedija Bajrović i Elmina Bandić; u JU „Zavod za zdravstvenu zaštitu uposlenika MUP-a Kantona Sarajevo“ za predsjednika je imenovan Esad Taljanović, a članice su Amra Puhalović, Merima Šehić, Atifa Hamzić i Ismail Sarić.
Katamaran_Sa

#14608 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Katamaran_Sa »

tvsabina wrote:
Katamaran_Sa wrote:Nedavno su gradjani " pisali" na izborima i mislim da je rezultat tog pisanja bio svima jasan, za Sabinu on je bio ponizavajuce nizak i ona se nece nikada oporaviti od toga alineka se sada ponasa u okvirima tog broja :D

P.S. Jedna od kandidatkinja Nase Stranke je Efendiceva prva rodica, neka vam ona malo objasni njegove stavove koji vam nisu jasni :D
Pojasnio je Efendić nama sve , ne trebamo njegove "rodice" kao tumače njegovih misli , ako je načelnik nije Konfučije....
Koldžu u "demokratskoj i fer" atmosferi ne bi pobijedio ni Nelson Mandela....kako bi bilo fino da je stavljen veto na razne općinske subvencije,stipendije i primanja nekih šest mjeseci prije izbora...ali nije , nama u Novom Sarajevu cvjetaju ruže , evo imamo vode npr.(ups. oprostite načelniče za to je nadležan Kanton , Vi samo sliježete nemoćno ramenima)
Naravno da je pojasnio vama frustriranima, clanicama raznih NVO itu se slazemo...da Koldzu tamo slucajno nisu rode donijele, kontas da je nekada morao pobjediti da bi imao mehanizme za koje ga optuzujes :-)
Nermin123

#14609 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Nermin123 »

Katamaran. Zene u raznim NVO nazvati frustriranim,moze samo IDIOT.Potebi nebi bile frustrirane da sjede u kuci pokrivene.
Damir 5.Sto se tice komunalni usluga zaduzen je KS. Gradonacelnik nema ti ingerencija.Tvoje misljenje da Gradonacelnik mora raditi 12h svaki dan u sedmici mislim da nije ispravno.Ako je za bilo koji posao potrebno to radno vrijeme,onda to dovoljno govori o znanju i strucnosti onog koji taj posao obavlja.
Sto se tice izbora Gradonacelnika,jedno pitanje.Jeli primjereno da gradonacelnik Sarajeva negovori nijedan strani jezik.Trebali nam Gradonacelnik za kojim je raspisana potjernica [bez osnova ] i koji nesmije izaci iz BiH.Poslije Ganica i Divjaka netreba nam jos jedno hapsenje i placanje advokata iz ionako prazne gradske kase

e
halo_ba

#14610 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by halo_ba »

Nakon iskljucenja/istupanja clanova OO, moze li se ocekivati osnivanje partije "Nasa Stranka 1990"?
nosara

#14611 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by nosara »

Prijetnje eksplozivom

Time se, tvrdi Karlušić, zamjerio vijećnicima Naše stranke kojih ima troje u Općinskom vijeću, a naročito Robertu Pleši, koji je otad pokušao "minirati" svaku njegovu ideju.

- Pleše me oklevetao Predsjedništvu Naše stranke iznoseći neistine o mom ponašanju i radu. Situacija je kulminirala kada mi je, nakon posljednjeg sastanka OO na kojem sam insistirao na rješavanju krucijalnih problema u radu Odbora, ispred Općine Novo Sarajevo, u prisustvu svjedoka, Pleše rekao da će me "smiriti s 10 kilograma TNT-a" - priča Karlušić, dodajući da je o svemu obavijestio Sud časti i rukovodstvo stranke, koji se nisu oglašavali po njegovoj prijavi, te i policiju.

I dok je Predsjedništvo Naše stranke već donijelo odluku i utvrdilo listu za imenovanje novih članova Odbora, na kojoj, osim Karlušića, nema ni Ibrahima Kulenovića, Amira Karića, Sabehete Osmanović, Saliha Ljubanovića te Kemala Hamzića i Selme Hakirević, šest od navedenih sedam smijenjenih članova u razgovoru za "Avaz" potvrdilo je da je njihov jedini "grijeh" bio taj što su radili po zakonu te ukazivali na propuste iz vrha stranke koji je, kako kažu, umjesto demokratskog pristupa ovom problemu, pokazao svoje autokratsko lice.

Komentar na dešavanja u OO Naše stranke Novo Sarajevo zatražili smo od Peđe Kojovića, člana Predsjedništva ove stranke, koji je kazao da ne želi davati nikakve izjave te nas je uputio na sekretarijat stranke.
koka, koka... :-) Valja l' ovo ovako...? :D

Gdje ovaj taliban nabavlja eksploziv...? :lol:
convict

#14612 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by convict »

.
Last edited by convict on 18/02/2014 00:10, edited 1 time in total.
nosara

#14613 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by nosara »

Dvije i sesto, pa nije neka plata... :?

Elita je to, treba tu cinjenicu imat u vidu... :oops:
Ecci
Vozim: Biciklam

#14614 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Ecci »

Sad i ja procitah u Avazu, pa ako ima neko kakav komentar na ovu vijest.

http://www.avaz.ba/vijesti/teme/dennis- ... 600-maraka
VjecitiStudent

#14615 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

Ne vjerujem Avazu ni kad vremensku prognozu napise.
Ecci
Vozim: Biciklam

#14616 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Ecci »

Ne vjerujem ni ja u sve sto mediji izbace ali mi ova vijest ne djeluje bas kao naucna fantastika. Pogotovo sto je politicar u pitanju.
StupskaBitanga

#14617 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by StupskaBitanga »

Nakon ovog šurovanja sa SDA crno vam se piše
Challenger__

#14618 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Challenger__ »

nosara wrote:Elita je to, treba tu cinjenicu imat u vidu... :oops:
Ono elita? Ako je ono elita, šta li su tek seljoberi...
O'zone
Globalni moderator

#14619 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by O'zone »

Ujedinjuju se Naša stranka i LDS BiH
Čelnici Liberalno-demokratske i Naše stranke organizovali su u Sarajevu konferenciju za medije u vezi sa idejnim i organizacionim približavanjem ovih stranaka.
Piše: N. Jamaković

Ujedinjuju se Naša stranka i LDS BiH
Predsjednik LDS-a BiH Amir Husarić je istakao da se na ovaj način radi na ukrupnjavanju i osnaživanju stranaka socijal-liberalne provinijencije, odnosno politike lijevog centra. "Stvorit ćemo novi proizvod za koji se nadamo da će ga birači na predstojećim izborima znati prepoznati", naveo je Husarić.

On je istakao kako su dvije stranke već počele saradnju budući da su u pojedinim općinskim vijećima njihovi predstavnici već formirali zajedničke klubove.

Predsjednik Naše stranke Dennis Gratz je naveo kako se sada radi na administrativnim i drugim pitanjima budući da će za nekoliko mjeseci uslijediti kongres ujedinjenja na kojem će dvije stranke i zvanično biti spojene u jednu. "Još uvijek se nismo odredili o imenu nove stranke, ali je to sada najmanje važno. Cilj nam je ustabiliti ekonomske i političke prilike u zemlji i zaustaviti sadašnja 'ljuljanja' kao i diskriminaciju građanki i građana, jer su oni danas najviše diskriminirani. U budućnosti ćemo, naravno, biti okrenuti ka saradnji sa strankama opredijeljenim za stvaranje građanskog bloka koji treba donijeti promjene", naveo je Gratz.

Potpredsjednik LDS-a Hasib Salkić je naveo kako su ove dvije stranke i na prošlim lokalnim izborima ostvarile značajan rezultat te se na izborima 2014. može očekivati da on bude još bolji, dok je član političkog vijeća Naše stranke Tarik Haverić rekao da će im cilj biti vraćanje pojedinca u centar političkog života, što će se bitno razlikovati od sadašnje politike za "dobrobit naroda", u kojoj je stvoren veliki prostor za manipulacije i malverzacije.
Tačno! Prestali ste i Vi raditi za dobrobit naroda a počeli za dobrobit sebe i sebe vraćate u centar političkih talova.
A gospodin Salkić očekuje bolje rezultate -HM! hajde nek mu bude.
Banksy

#14620 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Banksy »

Komentar na dešavanja u OO Naše stranke Novo Sarajevo zatražili smo od Peđe Kojovića, člana Predsjedništva ove stranke, koji je kazao da ne želi davati nikakve izjave te nas je uputio na sekretarijat stranke.
Dobro su prošli, mogao je početi o liftovima i Wittgensteinu ... :mrgreen:
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#14621 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by antimobbing »

Na samom početku ove teme sam negdje napisao da su ovi iz Naše stranke isti kao i ostali. Međutim, pojedincima je trebalo tri godine i 596 stranica kako bi shvatili da se radi o običnoj šupljoj demagogiji bez ikakvih konkretnih rezultata. :D
StupskaBitanga

#14622 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by StupskaBitanga »

Ovi očekuju bolji izborni rezultat 2014.
Moguće je jedino gori
veljaca

#14623 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by veljaca »

Cijenjeni Pedja, moze li komentar ovoga:

Potpredsjednik LDS-a Hasib Salkić je naveo kako su ove dvije stranke i na prošlim lokalnim izborima ostvarile značajan rezultat te se na izborima 2014. može očekivati da on bude još bolji, dok je član političkog vijeća Naše stranke Tarik Haverić rekao da će im cilj biti vraćanje pojedinca u centar političkog života, što će se bitno razlikovati od sadašnje politike za "dobrobit naroda", u kojoj je stvoren veliki prostor za manipulacije i malverzacije.

Ako komentar moze ali narodskim jezikom, jer nismo svi mi politicari.

Puno srece i uspjeha u zivotu,

Veljaca,
s.r.
Pedja Kojovic

#14624 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

convict

Jos ljetos, kada se problem sa ovom grupom prvi put pojavio, sastao sam se nekoliko puta i sa grupom i sa pojedincima. Moj stav je bio da oni nisu u pravu, da je veliki dio toga o cemu govore, jednostavno, potpuna neistina, a da su po nekim pitanjima mozda i u pravu. Neke stvari sam i pokrenuo na predsjednistvu u njihovo ime i smatrao sam da su donesene odluke rijesile problem. Ali ocigledno nisu, jer su se sastanci tog odbora pretvorili u svadjanje, nadvikivanje, itd. i posljedica toga je bila da se odbor umjesto onim cime bi se trebao baviti posvetio iskljucivo borbi za poziciju, na listama, u organizaciji, itd.
Odbor je raspusten. Oni koji nisu imenovani u novi odbor su se odlucili na ovaj medijski istup, a mediji, ukljucujuci i one koji uopste ne prate rad Nase stranke, su mu posvetili, sa profesionalnog gledista, neobjasnjivo mnogo prostora.
Naravno, koliko god ovo bilo beznacajno, nije mi drago sto je ovako ispalo. Ima u toj grupi ljudi koji su zaista mogli doprinijeti radu stranke da nemaju tako "kratak fitilj" a sto je ocigledno veliki hendikep za nekoga ko se zeli baviti politikom u BiH.
Pedja Kojovic

#14625 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

veljaca

Pa, ukoliko ste procitali nas manifest, a o tome smo mnogo pricali i na ovim stranicama,
onda znate da se mi zalazemo za drustvo u kojem prava i slobode pojedinca ne smiju biti ugrozene na racun kolektivnih prava, bez obzira da li se radilo o kolektivu radnicka klasa ili o etnickom.

p.k.
Locked