Gledate seriju - preporučite je
Moderator: _BataZiv_0809
- dječak sa šibicama
#14601 Re: Gledate seriju - preporucite je
Ja stvarno mogu gledati krv, ne smeta mi, mogu gledati i operaciju, ali brate pretjerase 
- SanskiBiser
#14602 Re: Gledate seriju - preporucite je
Pa cilj je bude groteskno i da bude pomalo komicno, inace kroz citavu seriju se provlaci neki lagani crni humor, ti kao publika vec znas da oni prave gresku i da ce to sve po zlu poci ali oni to ne znaju tako da imas tog situacijskog crnog humora koliko hoces. Vidjeces kad dodju do rendgena....da ne spojlam...dječak sa šibicama wrote:Ja stvarno mogu gledati krv, ne smeta mi, mogu gledati i operaciju, ali brate pretjerase
To je period kad su heroin doktori propisivali pacijentima kao univerzalni lijek za skoro pa sve bolesti a ustvari je samo maskirao simptome...
- dječak sa šibicama
#14603 Re: Gledate seriju - preporucite je
To o crnom humoru sam vec u dvije epizode upratio
ubi struja onu medicinsku sestru ko zeca 
- SanskiBiser
#14604 Re: Gledate seriju - preporucite je
Ima epizoda kad doktor Thackery inace narkomancinadječak sa šibicama wrote:To o crnom humoru sam vec u dvije epizode upratioubi struja onu medicinsku sestru ko zeca
- sig_garret
#14605 Re: Gledate seriju - preporucite je

Kad će više ti Vikinzi
- R9..
- SanskiBiser
#14607 Re: Gledate seriju - preporucite je
Jesam ja dosao do pola prve epizode i obrisao onda sve - smor zivi narocito ako znas istoriju i kako ce se sve zavrsiti. Na stranu to da je bogata produkcija i da serija vizuelno dobro izgleda.
- Fajcion
#14608 Re: Gledate seriju - preporucite je
Ovde se serije najviše preko titlovi.com izgleda nalaze. 
-
dragan.s
#14609 Re: Gledate seriju - preporucite je
Ja nalazim preko https://www.prijevodi-online.org.
Inače, je li neko gledao ovo: http://www.imdb.com/title/tt5936838/ ?
Naletio na seriju juče, imaju titlovi za skinuti, samo malo sporije ide skidanje serije pošto je stara više od pola godine. Original mi je bio najbolja britanska policijska serija .
Naletio na seriju juče, imaju titlovi za skinuti, samo malo sporije ide skidanje serije pošto je stara više od pola godine. Original mi je bio najbolja britanska policijska serija .
- dječak sa šibicama
#14610 Re: Gledate seriju - preporucite je
a dajSanskiBiser wrote:Ima epizoda kad doktor Thackery inace narkomancinadječak sa šibicama wrote:To o crnom humoru sam vec u dvije epizode upratioubi struja onu medicinsku sestru ko zeca
pokusava da izvede operaciju crijeva sam na sebi
- SanskiBiser
#14611 Re: Gledate seriju - preporucite je
u 6toj epizodi je scena sa rendgenom traje sve minut i po ali prsnes na kraju te scene samo obrati paznju na dijaloge i na ponasanje likova sto se kaze za njih vrijedi ono "ignorance is bliss" ima scena i u 5oj epizodi ali je ova u 6 koma.dječak sa šibicama wrote:a dajSanskiBiser wrote:Ima epizoda kad doktor Thackery inace narkomancinadječak sa šibicama wrote:To o crnom humoru sam vec u dvije epizode upratioubi struja onu medicinsku sestru ko zeca
pokusava da izvede operaciju crijeva sam na sebi
jbt meni se sve smucilo nakon tri epizode, sad jos da gledam kako dzanki sam sebe operise
-
Tyke
#14612 Re: Gledate seriju - preporucite je
Ja sam na prvoj sezoni i zanimljiva je zasad. Nije neko remek djelo, ali je gledljiva. Iskreno, nisam ni provjerio koliko ima sezona, nego se neki dan dokopao 1. sezone i poceo je pratiti.dale cooper wrote:Meni je Fringe i draži od X-Filesa, jednostavno su bolji u građenju mitologije i arca serije. Da, morao bih pogledati sve.Point. wrote:Je li se isplati pogledati FRINGE? Velii sam fan od X-Files i vidi uporedjuju Fringe sa Mulderom i Scully. Vidim ima 100 epizoda, ispalti li se gledati cijeli serojal ili se moze na preskok, jesu li epizode povezane? Koja je najbolja sezona, itd.
Dok u prvoj sezoni i ima standalone epizoda nevezanih za širu mitologiju, od druge se sve to polako povezuje.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#14613 Re: Gledate seriju - preporucite je
prva sezona je meni ok
kasnije su se sami upetljali u nešto što mi se nije svidjelo
znači kad su bili klon x files bili su mi dobri
kasnije... paralelni svjetovi ovo ono... ma zdrao...samo zbog glavne glumice gledao
kasnije su se sami upetljali u nešto što mi se nije svidjelo
znači kad su bili klon x files bili su mi dobri
kasnije... paralelni svjetovi ovo ono... ma zdrao...samo zbog glavne glumice gledao
- Kaligrafija
#14614 Re: Gledate seriju - preporucite je
Ma Supernatural ubjedljivo najbolja serija...13 sezona i jos mi nije dosadila...Oni su prekucali svu mitologiju o Bozanstvima i monstrumima i demonima i sta ti ja vise znam, kojim bicima..Sam i Dean i njihovi zajedljivi komentari, pogotovo Deanov sarkazam...Ima jos dobrih uloga, zbunjeni posteni andjeo Kastiel, kralj pakla Crowley, onda Bobby...itd...Samo podatak da je kroz seriju prodefilovalo preko 2200 glumaca, sto sporednih i glavnih uloga, dovoljno govori...ko voli taj zanr, supernatural je prejaka serija...laganini za pratit, misteriozna, ali opet opustena u isto vrijeme, horror, ali ona light varijanta...Ko nije gledao, a ima zelju, zakucat ce ga ispred tv-a pogotovo prvih pet sezona...a ima da se nagleda do 13te sezone koliko volis... Serija slicna Smallville, samo vise u horror-mitoloskoj varijanti...Moja preporuka... 
- SanskiBiser
#14615 Re: Gledate seriju - preporucite je
Avanture vikinga zvanog :

5 sezona pocela

5 sezona pocela
- SanskiBiser
#14616 Re: Gledate seriju - preporucite je
Pogledao svih 8 epizoda Babylon Berlin i serija je ostavila jako dobar utisak, vrijednost produkcije se vidi u svakom kadru, gluma odlicna kao i prica ,prema kraju prve sezone vec se nazire kuda ce druga sezona ici.
(Potencijalni mali spojleri u nastavku )
Posto pratim Senke nad Balkanom cini mi se da su scenaristi Senki dosta ideja uzeli iz serije knjiga Babylon Berlin. Sveta je NKVD dupli agent sa nekom svojom agendom slicno Mustafi Golubicu, ovamo Rusi caristi i Kozaci na drugoj strani Trockisti o stvaranje 4. internacionale, ratni veterani i njihovi problemi i zavrzlame u obe serije, prostitucija i nocni klubovi, dijelovi grada u koje policija ne smije da zalazi u obe serije (radnicka socijalisticka cetvrt u Berlinu a ovamo Jatagan Mala), jedan mladi policajac ratni veteran sa ratnim traumama koji dolazi da radi sa starijim i iskusnijim kolegom iz Berlina a u Senkama isto mladi inspektor dolazi da radi sa starijim samo je stariji ratni veteran, sverceri alkohola iz Madjarske i ruska mafija i trgovina opijatima na jednoj strani a na drugoj opijum iz Makedonije, film sa kompromitujucim materijalom u obe serije oko kojeg se vrti glavna prica...Cak i jedan oblik ezoterije u okupljanju i zajednickom lovu buducih nacista dok na drugoj strani imamo Spear of klix i Eyes Wide Shut rituale koje takodje predvodi nacista...
Posto pratim Senke nad Balkanom cini mi se da su scenaristi Senki dosta ideja uzeli iz serije knjiga Babylon Berlin. Sveta je NKVD dupli agent sa nekom svojom agendom slicno Mustafi Golubicu, ovamo Rusi caristi i Kozaci na drugoj strani Trockisti o stvaranje 4. internacionale, ratni veterani i njihovi problemi i zavrzlame u obe serije, prostitucija i nocni klubovi, dijelovi grada u koje policija ne smije da zalazi u obe serije (radnicka socijalisticka cetvrt u Berlinu a ovamo Jatagan Mala), jedan mladi policajac ratni veteran sa ratnim traumama koji dolazi da radi sa starijim i iskusnijim kolegom iz Berlina a u Senkama isto mladi inspektor dolazi da radi sa starijim samo je stariji ratni veteran, sverceri alkohola iz Madjarske i ruska mafija i trgovina opijatima na jednoj strani a na drugoj opijum iz Makedonije, film sa kompromitujucim materijalom u obe serije oko kojeg se vrti glavna prica...Cak i jedan oblik ezoterije u okupljanju i zajednickom lovu buducih nacista dok na drugoj strani imamo Spear of klix i Eyes Wide Shut rituale koje takodje predvodi nacista...
Last edited by SanskiBiser on 30/11/2017 17:42, edited 1 time in total.
- Altsa
#14617 Re: Gledate seriju - preporucite je
Dobra je serija. jos ako volis taj period '60 i '70 onda ce ti biti ok a i mala je slatka.dragan.s wrote:Ja nalazim preko https://www.prijevodi-online.org.
- johnnykola
-
milann1971
#14619 Re: Gledate seriju - preporucite je
oooo hvala ti djeluje super...cekaju se titlovi..

- Dosadno mii
#14620 Re: Gledate seriju - preporucite je
Imaju li gdje prijevodi na nasSanskiBiser wrote:Pogledao svih 8 epizoda Babylon Berlin i serija je ostavila jako dobar utisak, vrijednost produkcije se vidi u svakom kadru, gluma odlicna kao i prica ,prema kraju prve sezone vec se nazire kuda ce druga sezona ici.
Ne mogu da slušam na njemackom i čitam na engleskom
- sig_garret
#14621 Re: Gledate seriju - preporucite je
Strife release ima pored eng subs, dupli audio (Eng. German) koji mozes u VLC-u birati
kod Audio - audio Track
kod Audio - audio Track
- Artest
#14622 Re: Gledate seriju - preporucite je
Sjebah se zbog Lema..
- Artest
#14623 Re: Gledate seriju - preporucite je
trenutna watchlista ..sa cim pocet

-
kakavdanakneiskustvu
#14624 Re: Gledate seriju - preporucite je
Artest wrote:trenutna watchlista ..sa cim pocet
fargo
- zomri
#14625 Re: Gledate seriju - preporucite je
@Artest Leftovers presjecaj sa Veepom.
Jesi to završio The Shield? i? Tebi će sad bit sve ostalo bezze.
Jesi to završio The Shield? i? Tebi će sad bit sve ostalo bezze.