SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
emmahill

#14601 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by emmahill »

Image

Ovaj naručila da "obnovim" kolekciju...

Image
Image

Ova dva "ofrlje", svidio mi se njihov blending, dolar po svaki, ne mogu propasti.

Image

I ovu sa Abbamarta kao utjehu što nisam uzela sličan blending sa CS-a....
emmahill

#14602 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by emmahill »

Image

Iskoristite, shipping im je inače 10+ dolara :D
BJB

#14603 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Je li ovo blackcanvas ili elf? Skontala sam coastalscents, vec sam oceifila sa sigma cetkicama, jedan set i blush brush.
Inace preporucujem ovu njihovu, divna je za kontrolisano blendanje.Image
Inace sa te tvoje stranice mi ovo izgleda privlacno.
Image
Nisrin

#14604 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nisrin »

Imam svijetlu kozu, ali nisam bas kao duh :D

Koji broj revlon colorstaya kupiti? Nikako da se odlucim, 150, 180 ili 220 :D
VenomousV

#14605 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

i ja sam svijetle puti, koristim 180 mada bi mi bolje odgovarao malo svjetliji... s druge strane 150 je previse duhast :D
Nisrin

#14606 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nisrin »

VenomousV wrote:i ja sam svijetle puti, koristim 180 mada bi mi bolje odgovarao malo svjetliji... s druge strane 150 je previse duhast :D
Ne zove se dzaba BUFF hahaha Meni je i roskast...a bojim se 180 da ne bude pretaman...prije nekih 7 godina koristila sam RC ali je bila drugacija ambalaza i btw ova mu je grooozna...:S ali se moze staviti pumpica od avona, sa silikonske maske :D
VenomousV

#14607 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

ma ja sam navikla na ambalazu a i ustelila sam se sa potrebnom kolicinom :D
(stavljam puder na ruku pa "umacem" cetkicu :D )

i jos sam nesto htjela podijeliti sa zenama na ovoj temi pa uvijek zaboravim :D
primjetila sam da neke od vas stipple brush koriste tako sto je umoce u puder i kruznim pokretima nanose na lice. eh bas zbog toga sam jedno vrijeme odlucila da probam i to vase (jer inace bockam po faci) i ispostavilo se:
a) vise pudera ode na nanosenje kruznim pokretima
b) svakako negdje trebam bocnut :D da bolje/ljepse pokrije
suspect_zero

#14608 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by suspect_zero »

BJB wrote:Je li ovo blackcanvas ili elf? Skontala sam coastalscents, vec sam oceifila sa sigma cetkicama, jedan set i blush brush.
Inace preporucujem ovu njihovu, divna je za kontrolisano blendanje.Image
Inace sa te tvoje stranice mi ovo izgleda privlacno.
Image

:? :-) :-? :-?

Ja koristim samo jednu četku i to za nanošenje kuglica, onu sklopivu :oops: :-? :cry:

e sada, kada vidim vas koliko četkica koristite :-? pitam se jeli propuštam nešto bitno :? ....btw, sjenila nanosim aplikatorom.
Očekujem da ćete biti ljubazne :) pa me uputiti, jeli lakše sa četkama i po veličinama kako ih upotrebljavate, mislim koja veličina za koji dio??? :)
lavorpunvode

#14609 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by lavorpunvode »

dobro je, nisam jedina :D sad smijem pitati. za sta zene pobogu koristite ovolike cetkice? :lol:
ja imam samo jednu onu veliku za rumenilo :cry: :oops:
_EMA_

#14610 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by _EMA_ »

Ja ga nekad koristim za večernju šminku. Inače više volim pudere onako kao silikonske podloge dok mi je ovaj dosta lakši od mog uobičajenog pudera. Dobro pokriva, boja mi je malo beživotna, može se u više slojeva nanijeti i prije upotrebe ga protresem jer sam primijetila da mu se malo sastav rasloji.

Nadam se da ti je korisno ovo moje iskustvo :-D

Sent from my LT26ii using Tapatalk[/quote]

Hvala na pomoci..koristilo mi je u smislu da odustajem od MAX FACTORA...ali sada nemam bas nikakvu ideju koji puder da kupim :? :?
Partizzanka

#14611 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

ja imam tri cetkice i nema sanse da ih koristim vise
imala sam jos dvije
ali prirodna selekcija je ucinila svoje :)
manekenka u penziji

#14612 Re: Odg: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by manekenka u penziji »

_EMA_ wrote:Ja ga nekad koristim za večernju šminku. Inače više volim pudere onako kao silikonske podloge dok mi je ovaj dosta lakši od mog uobičajenog pudera. Dobro pokriva, boja mi je malo beživotna, može se u više slojeva nanijeti i prije upotrebe ga protresem jer sam primijetila da mu se malo sastav rasloji.

Nadam se da ti je korisno ovo moje iskustvo :-D

Sent from my LT26ii using Tapatalk
Hvala na pomoci..koristilo mi je u smislu da odustajem od MAX FACTORA...ali sada nemam bas nikakvu ideju koji puder da kupim :? :?[/quote]

U tom cjenovnom rangu su ti i lorealovi puderi. Ja sam ljetos imala lorealov lumi magique. Dobro prekriva ali sam se ja caklila od njega. Sad koristim Vichy area tient i ne bih ga mijenjala.

Edit: zaboravih napisati da koristim i lancomov kameni puder preko njega.

Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk
BJB

#14613 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

suspect_zero wrote: :? :-) :-? :-?

Ja koristim samo jednu četku i to za nanošenje kuglica, onu sklopivu :oops: :-? :cry:

e sada, kada vidim vas koliko četkica koristite :-? pitam se jeli propuštam nešto bitno :? ....btw, sjenila nanosim aplikatorom.
Očekujem da ćete biti ljubazne :) pa me uputiti, jeli lakše sa četkama i po veličinama kako ih upotrebljavate, mislim koja veličina za koji dio??? :)
Pokusaj sa samo tri sigma cetkice umjesto aplikatora, E25, E40 i E45http://www.sigmabeauty.com/category_s/51.htm pa ces vidjeti koliko je lakse i zabavnije, a rezultat bolji.
VenomousV

#14614 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

ja imam 25 cetkica :D
stipple brushes, dvije za rumenilo, jedna za konturiranje, jedna za highlighter, jedna za puder u kamenu, mnogo cetkica za sjene, raznih velicina i oblika :D sto ukljucuje i blending brush, smudge brush, angled brush itd itd; pored toga fan brush, cesljic za obrve i mascara wand za rascesljat' trepavice :D

od toga na svakodnevnoj bazi koristim: stipple brush, concealer brush, ako stavljam sjenu onda ocigledno i cetkice za sjenila :D, angled brush za obrve, cesljic, cetkicu za puder u kamenu i cetkicu za rumenilo :D :D

da nije ove teme, od prije neke 2 godine, ja ne bih imala sve te silne cetkice ali mi je zivot milion puta laksi kada je sminkanje u pitanju :D
_EMA_

#14615 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by _EMA_ »

@Manekenko, jesi koristila Bourjois pudere...mozes li mi uporediti taj Vichy sa nekim od njih, najvise zbog nijanse pitam...ja sam dugo koristila HM 52, ali onu stariju verziju i bila sam prezadovoljna..od kada su je ukinuli sve sto se moze naci u drogerijama sam probala..ali katastrofa, lice mi djeluje kao prljavo... :(
manekenka u penziji

#14616 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

_EMA_ wrote:@Manekenko, jesi koristila Bourjois pudere...mozes li mi uporediti taj Vichy sa nekim od njih, najvise zbog nijanse pitam...ja sam dugo koristila HM 52, ali onu stariju verziju i bila sam prezadovoljna..od kada su je ukinuli sve sto se moze naci u drogerijama sam probala..ali katastrofa, lice mi djeluje kao prljavo... :(
sto se tice tih pudera, ja sam cula samo pohvale, ali se nisam usudila da probam.
dugo vremena sam probavala raznorazne od max factora i u tim fazama sam bila najzadovoljnija sa color adaptom za dnevnu varijantu. nije napadan a ne primjeti se na kozi, ali sam morala prije njega nanjeti plavu niveu :roll: . poslje sam primjetila da mi se lice dosta susi od max factorovih pudera, pore prosiruju i pojavljuju piknice po kozi (tako moja reagira kada joj nedostaje vlaznosti) te sam max factor totalno izbacila.

edit: od silnog pisanja zaboravih ti opisati ovaj moj vichy.
kod mene se ponasa kao krema na kozi. pokriva pristojno, s tim da ja nemam nikakvih fleka po licu osim ''seljackog rumenila'' ali ga nadopunim sa kamenim puderom po obrazima. koza dise, ne moram koristiti teske i masne kreme poslje njega kako bih kozi vratila vlaznost, tacno se koza preporodila.
nekad sam i pisala o ovom puderu bas na ovoj temi i cini mi se da Nirsin ima isto tako pozitivno iskustvo, samo je ona koristila onaj u tubi a ja u staklenoj bocici.
_EMA_

#14617 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by _EMA_ »

Manekenko, hvala ti...bas si se potrudila oko odgovora...srce si :kiss:
Imam jos jedno pitanje...malo sam guglala o ovom tvom Vichy puderu i nijanse mi nekako na zuto vuku, ove dvije najsvjetlije koje bi meni mozda odgovarale...kakav je kod tebe zavrsni sloj...ne znam iz kog razloga ali meni ovi do sada isprobani puderi povuku na neku sivu boju... :D
manekenka u penziji

#14618 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

ovaj moj je zuckast i takav mi odgovara. (23 ivory, beige finish)
nisam primjetila ni da oksidira ni da mijenja boju.
mogu se potruditi da u toku dana, ali ti ne mogu obecati, uslikam sliku na licu prije i poslje. tako ces najbolje vidjeti kakav je.

evo ovdje dobra recenzija, kao da sam je ja svojom rukom pisala :lol:
http://airyfairymakeup.com/2013/03/23/v ... uci-puder/
Nisrin

#14619 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nisrin »

manekenka u penziji wrote:ovaj moj je zuckast i takav mi odgovara. (23 ivory, beige finish)
nisam primjetila ni da oksidira ni da mijenja boju.
mogu se potruditi da u toku dana, ali ti ne mogu obecati, uslikam sliku na licu prije i poslje. tako ces najbolje vidjeti kakav je.

evo ovdje dobra recenzija, kao da sam je ja svojom rukom pisala :lol:
http://airyfairymakeup.com/2013/03/23/v ... uci-puder/

Da, ja sam koristila vichy aerateint i bila sam prezadovoljna, sad mi je zao davati skoro 40 KM za puder i to je jedini razlog sto ga ne kupujem, iako kad saberem sve ove sto kupujem bolje mi je taj kupiti opet...meni je bio problem samo sa nijansama, moja idealna nijansa bi bila da pomijesaj broj 15 i 25, jer 15 mi je presvijetla, ko duh budem, a 25 malo pretamna, iako sam 25icu koristila pa stavim eventualno svjetliji kameni puder preko...
Iako imam mjesovitu kozu koristila sam puder u tubi- predvidjen za suhu kozu...

Koristila sam i NORMADERM puder za mjesovitu kozu i bio mi je onako, jako puno sam ga morala staviti da bi nesto prekrio, tako da se nije isplatio, ma nikako nisam bila zadovoljna iako kao i svi njihovi puderi, imao je dican, flawless finish...
Dermablend prekriva sve zivo, ali po mojoj procjeni je izuzetno tezak za svaki dan, samo uzeti u obzir da prekriva cak i tetovaze...ali se ne primjeti toliko na licu...

To je sto se tice iskustva sa Vichy puderima...:D
_EMA_

#14620 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by _EMA_ »

Joj cure hvala vam na pomoci, super ste... :kiss:
Pokusat cu da poslije posla svratim u neku od apoteka i zamolim za tester...mada znam da nema nista od toga, ali eto..pokusat cu...
Koliko mogu ovako sa slika da ocjenim, mislim da bi ove svjetlije nijanse za mene bile prezute... :(
lemniskata

#14621 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by lemniskata »

@EMA ja inace koristim bourjois i dobar mi je. Zimi flover perfection. Imas super recenzija koje baš pomognu koji puder izabrati. Svidja mi se kod njihovih pudera sto imaju oznaku kojeg su finisha i stepen pokrivanja.

_EMA_

#14622 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by _EMA_ »

lemniskata wrote:@EMA ja inace koristim bourjois i dobar mi je. Zimi flover perfection. Imas super recenzija koje baš pomognu koji puder izabrati. Svidja mi se kod njihovih pudera sto imaju oznaku kojeg su finisha i stepen pokrivanja.

Od bourjois pudera sve sam probala...meni flover perfection nije odgovarao jer je gusci od ostalih iz HM linije i stvarao mi je suhe dijelove na obrazima... :-? koza na licu mi je kombinovana, T zona srednje masna, a obrazi suhi...
lemniskata

#14623 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by lemniskata »

HM probaj onda :-D neki je bas za kombimovanu kozu, ne znam tačno koji.

_EMA_

#14624 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by _EMA_ »

Vec sam gore pisala...HM ali stara verzija mi je bio savrsen...tokom ljeta HM serum mi je super ...ali sa hladnim danima uslijedila je potraga za novim i nista od isprobanog ne odgovara...
lemniskata

#14625 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by lemniskata »

_EMA_ wrote:Vec sam gore pisala...HM ali stara verzija mi je bio savrsen...tokom ljeta HM serum mi je super ...ali sa hladnim danima uslijedila je potraga za novim i nista od isprobanog ne odgovara...
Nisam vidjela, halali. Ne znam ti vise ništa posebno. Jesi onaj L'orealov mat novi probala?

Post Reply