Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
l33t wrote:ja bih realno ovu lumiju prebacio na android sistem cisto da se zezam.. ali na 640 ne moze, sistemski fajlovi su nedostupni.... tj. bootloader
Šta ćeš dalje kada gube tržišni udio kod kuće u SAD-u?! Pali ispod 1%, na nivo statističke greške!
Ali s druge strane, za novi Surface Phone po meni ima nade jer šta god je ta ekipa izbacila, izgledalo je moćno; Surface Pro, Surface Book i Surface Studio, ne znaš koji uređaj izgleda bolje od navedenih!
Ja imam i android i wp i i dalje tvrdim, go os windows je bolji, android je bolji samo zbog vise aplikacija, ništa drugo... Ali out of the box windows je bolji
Upravu si za pobrojano. Al dzaba kad su potrosaci usmjereni na aplikacije.
Meni bi bilo zanimljivo naci podatak kolika je zaista upotreba skikutih aplikacija. Ne mislim tu na viber, fb i ove koje su danas manje vise standard.
Ev ja sam bio na strani MS ali o čemu vi ljudi pričate, razumijem zaljubljenost u uređaje za oko lijepo vidjeti ali ne kupujemo uređaje zato što bi lijepo izgledali ako je tako pa hajte dođite za par dana napraviću vam svima od kartona svaki smartphone koji poželite..
MS ima aplikacije kao i kod andorida i iosa ali kakve aplikacije, ima nazivom iste aplikacije i od istog proizvođača ali nema ni blizu iste funkcije i izgled kao na iosu ili androidu npr. Viber nije isti, recimo fale one animacije da praviš i slično (meni to nije bitno ali u globalu ima ljudi kojima je bitno i to će presuditi da pređu na android ili ios)
Ev prvo je Paypal otišao sa MS storea pa sad Ebay, Instagram laga malo malo od zadnjeg updatea, Facebook aplikacija zahtjeva 2GB RAMa i zbog toga krešuje malo malo (ostavio sam je radi kontakata jer ljepše izgleda kada povuće sa facebooka slike u kontaktima)
Ev ciljana grupa su tinejdžeri koja masovno koriste Snapchat, nema ga na MS.
MS se nije potrudio ds pridobije povjerenje developera i firmi koji izbacuju aplikacije kao viber, facebook, snapchat i slično. Ako ko ima novca da pridobije (kupi) nečije povjernje je danas Microsoft.
Ma kasno je sa Surface, narodu je potreba postala smartphone i aplikacije.
Zbog loše podrške ja kameru akcionu ne mogu upravljati kako treba preko telefona. Aplikacije lagaju, nisu fluidne. Pa kakva je to sistemska greška ili napredak/nazadak da bolje rade aplikacije (brže) na sistemu 8.1 nego na 10.
Imam oba uređaja pa imam priliku primijetiti to.
10tka je samo šminkeraj ništa više, ako griješim ispravite me i recite da li se mogu nabrojati na prste poboljšanja u odnosu na 8.1 sistem.
Kažete bolji kalendar, kontakti pa kakve ima veze to bgt kad je to dobro bilo i na nokia 3310 ili bilo koji simbijan. Realno ako je tako onda vrijede kao nokije 6300 samo što je na dodir displej i sa boljom kamerom.
Nisam neki hejter, imam dva Windows phone telefona i dopizdilo mi je čekati hoće li šta izbaciti novo, hajde to ali gore je saznanje da ide novi update i čekaš šta će sjebati sad sa sistemom!
BlackCaviar wrote:Zato sam se i vratio na 8.1 i ostat ce tako.
A ja na 8 batalio...na vrijeme vidio sve mane... a bio sam bas zagrizeni ljubitelj windows phone...cak su i tri druga imala windows poslje mene i jos par poznanika i stvarno je sve u dobrom pravcu islo sto jei stanje na trzistu pokazivalo. Medjutim evo npr sada svi oni sto su imali windows nose android
A ja na 8 batalio...na vrijeme vidio sve mane... a bio sam bas zagrizeni ljubitelj windows phone...cak su i tri druga imala windows poslje mene i jos par poznanika i stvarno je sve u dobrom pravcu islo sto jei stanje na trzistu pokazivalo. Medjutim evo npr sada svi oni sto su imali windows nose android
Pa i ja ću ga nosat za par godina Mobitel u prosjeku koristim 3 godine, lumiji je tek prva godina tako da ima ona još otkucat. Dobar je 8.1, samo nek ne štekće i ja zadovoljan.
meni je wp bio fenomenalan telefon prvih godinu i po dana, zadnjih pola godine je sve podivljalo, a na kraju se ugasio.... obatalio sto bi rekli. prije je radio bez ikakvih problema, sve stranice otvarao, nema stopanja, nisam nikada hard reset morao uraditi, a onda..... evo sad nece vise ni da se upali iz prve, a kada se upali, treba mu deset minuta da proradi.....
sada sam po prvi put na androidu.... trenutno nema problema
Imam Lumiu 950 staru oko 7-8 mjeseci. Savršeno je funkcionirala do prije mjesec-dva. Sada se jako često sama ugasi mada je baterija puna, da ne pričam da fotografisanje ne radi zbog blica koji u sekundi "isisa" telefon.
Jedan mi je lik provjerio bateriju i rekao da je napon itd. sasvim ok, da je baterija u redu. Imam jako malo vremena za traženje odgovarajućeg servisa, pa vas molim : Zna li neko šta može biti problem i gdje bi bilo dobro da ga odnesem, na potezu Centar - Stari grad najdalje?
Nemam para za drugi telefon,a čini mi se da je baš šteta da ovako fin telefon ne fercera zbog eventualne sitnice
dr.gog wrote:Imam Lumiu 950 staru oko 7-8 mjeseci. Savršeno je funkcionirala do prije mjesec-dva. Sada se jako često sama ugasi mada je baterija puna, da ne pričam da fotografisanje ne radi zbog blica koji u sekundi "isisa" telefon.
Jedan mi je lik provjerio bateriju i rekao da je napon itd. sasvim ok, da je baterija u redu. Imam jako malo vremena za traženje odgovarajućeg servisa, pa vas molim : Zna li neko šta može biti problem i gdje bi bilo dobro da ga odnesem, na potezu Centar - Stari grad najdalje?
Nemam para za drugi telefon,a čini mi se da je baš šteta da ovako fin telefon ne fercera zbog eventualne sitnice
Bateriju zamijeni pa probaj ako neko ima isti telefon,bateriju mobitela je vrlo teško provjeriti vjeruj mi znam šta pričam.
Ako je već mjerio napon to je trebao pod opterećenjem,a u principu treba izmjerit koliko može ampera dat.
nikad im nije islo sa telefonima, koliko god pokusavali, sumnjam da ce uopste ici. ne znam zasto jednostavno ne batale mobilni sistem, i vise fokus prebace na mobilne aplikacije, sto dosad vecinom i rade.
Quaresma wrote:nikad im nije islo sa telefonima, koliko god pokusavali, sumnjam da ce uopste ici. ne znam zasto jednostavno ne batale mobilni sistem, i vise fokus prebace na mobilne aplikacije, sto dosad vecinom i rade.
Quaresma wrote:nikad im nije islo sa telefonima, koliko god pokusavali, sumnjam da ce uopste ici. ne znam zasto jednostavno ne batale mobilni sistem, i vise fokus prebace na mobilne aplikacije, sto dosad vecinom i rade.
al eto, ima se moze, moze se.
fakat.... launcher na androidu im je vrh
A Office paket aplikacija bolje radi na androidu nego na njihovom Windows-u.