Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
-
ciza_bliza
#14576 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Rhaegar je planirao u Harenhalu okupiti lordove i krunisati se kraljem ali je Varys saznao i Ludi Kralj je otišao na taj turnir...
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#14577 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Da i Varys je radio svoj posao i vise nego dobro... ima ona scena izmedju njega i Tyriona kad mu govori kako se je uvjeravao u ispravnost postupaka kada je razotkrivao i slao Ludom Kralju koji ih je zive palio... jako dobra scena... evo iz pera debelog prdonje o Robertovoj pobuni iz knjige istorija svijeta leda i vatre...
evo malo detaljnjijePošto je princ Regar sramotno oteo Lijenu Stark, usledila je propast kuće Targarjena. Istinske razmere ludila kralja Erisa otkrivene su u njegovim krvoločnim postupcima protiv lorda Starka, njegovog naslednika i njihovih sledbenika kada su zatražili pravdu za Regarove grehe. Umesto da sasluša njihove žalbe, Eris ih je svirepo pobio,a onda zahtevao da lord Džon Erin pogubi svoje bivše štićenike Roberta Barateona i Edarda Starka. Mnogi se danas slažu da je istinski početak Robertove bune bio onaj trenutak kada je lord Erin to odbio i hrabro sazvao svoje vazale u odbranu pravde. Ipak, nisu se svi lordovi Dola slagali sa odlukom lorda Džona i uskoro su izbile borbe kada su lojalisti pokušali da svrgnu lorda Erina. Borbe su se potom proširile preko Sedam kraljevstava kao šumski požar dok su se lordovi i vitezovi svrstavali. Mnogi koji su se tukli u tim bitkama i danas su živi i zato su upućeniji da o njima govore od mene, koji nisam bio prisutan. Zato takvim ljudima prepuštam da napišuistinitu i podrobnu istoriju Robertove bune; daleko bilo da uvredim svoje savremenike tako što ću izneti nesavršen opis događaja, ili da greškom hvalim one koji su se u međuvremenu pokazali kao nedostojni hvale. Zato ćuse samo pozabaviti lordom i vitezom koji se na kraju uzdigao na Gvozdeni presto i oporavio kraljevstvo zamalosatrveno ludilom. Mladi lord Barateon pokazao se kao neustrašiv i nepobediv ratnik i sve je više ljudi hrlilo pod njegov barjak. Robert se prvi popeo uza zidine Galebova kada je lord Grafton stao uz Targarjene, a odatle je otplovio u Krajoluj – uz opasnost da ga presretnu kraljevski brodovi– da okupi svoje vazale. Nisu se svi rado odazvali: lord Meriveder, Erisova desnica, ohrabrivao je neke olujne lordove da ustanu protiv Roberta. Taj trud je ipak bio uzaludan,posle trijumfa lorda Roberta kod Letnjih dvora, gde je izvojevao tri pobede u istom danu. Njegove na brzinu okupljene snage porazile su redom lordove Grandisona i Kaferena, a Robert je onda u dvoboju ubio lorda Fela pre nego što je zarobio njegovog slavnog sina Srebrnu Sekiru. Još pobeda je usledilo za lorda Roberta i olujne gospodare dok su marširali da se spoje s lordom Erinom i Severnjacima koji su stali uz njega. Opravdano je slavna Robertova velika pobeda kod Kamenog obredišta, takođe zvana i Bitka od Zvona, gde je posekao slavnog ser Majlsa Mutona – bivšeg štitonošu princa Regara – i još petoricu, a verovatno bi ubio i lorda Koningtona, novu desnicu, da ih je bitka navela jednog na drugog. Pobeda je zapečatila ulazak Rečnih zemalja u sukob, posle udaje kćeri lorda Tulija za lordove Erina i Starka. Snage lojalista su posle tih pobeda bile razbijene, a njihov moral poljuljan, mada su sve uradili da se oporave. Kraljeva garda je poslata da prikupi ostatak vojske lorda Koningtona, dok se princ Regar vratio s juga da preuzme komandu nad novim snagama regrutovanim u Krunskim zemljama. Zbog nepotpune pobedekod Pepelgaza, posle koje je Robert krenuo u Rečne zemlje, Olujne zemlje su ostale nebranjene pred lordom Tirelom. Tirel je okupio svu silu Hvata, pa je skršio sav otpor i opseo Krajoluj. Nedugo zatim, njegovoj vojsci se pridružila jaka flota lorda Pakstera Redvina sa Senice, tako da je sada zamak bio odsečen i s mora. Ta opsada je trajala sve do okončanja rata. Iz Dorne je u odbranu princeze Elije preko Puta kostiju u Kraljevu Luku stiglo deset hiljada kopalja, da ojača vojsku koju je Regar okupljao. Ljudi prisutni na dvoru u to doba opisuju Erisovo ponašanje kao krajnje hirovito. Nije verovao nikom sem svojim kraljevim gardistima – a ni njima u potpunosti, pošto je ser Džejmija Lanisteradržao blizu u svako doba, da služi kao talac. Kada je princ Regar napokon krenuo Kraljevskim drumom ka Trozupcu, sa njim su, sem jednog jedinog koji je ostao u Kraljevoj Luci, bili svi kraljevi gardisti: ser Baristan Smeli, ser Džonotor Deri i princ Luin od Dorne.Princ Luin je preuzeo komandu nad dornskim snagama koje je poslao njegov sinovac princ Doran, ali se priča da je to uradio tek posle pretnji Ludog Kralja, koji se bojao da Dornjani nameravaju da ga izdaju. Samo je mladi ser Džejmi Lanister ostao u Kraljevoj Luci. O slavnoj bici na Trozupcu mnogo je pisano i kazano. Svi međutim znaju da su se dve vojske sudarile na prelazukoji će zauvek ostati upamćen kao Rubinski gaz po rasutim rubinima iz oklopa princa Regara. Snage protivnika bile su ravnopravne. Regar je imao oko četrdeset hiljada ljudi, desetinu odtogavitezove, dok su pobunjenici imali nešto manje vojnika, ali su ovi bili već prekaljeni u bici,dok je dobar deo Regarovih bio zelen. Bitka na gazu bila je žestoka i mnogi su u njoj stradali. Ser Džonotor Deri je posečen usred sukoba, i princLuin od Dorne. Najvažnija smrt tek je međutim sledila. Oko lorda Barateona i princa Regara besnela je bitka, i voljom bogova, igrom slučaja – ili možda baš njihovomnamerom–njih su se dvojica sreli u plićaku gaza. Po svimopisima dva viteza srčano su se tukla na ratnim konjima. Jer uprkos svojim zlodelima, princ Regar nije bio kukavica. Zmajski princ je ranio lorda Roberta, ali su ipak na kraju Barateonova zverska snaga i njegova žeđ da osveti otetu verenicu prevladale. Njegov buzdovan je pogodio Regara u grudi, šiljak je probio oklop i rasuo skupocene rubine koji su ga krasili. Neki ljudi sa obe strane smesta su prestali da se bore, pa su skočili u reku da grabe dragoceno kamenje. Uskoro je započelo i opšte rasulo dok su rojalisti počinjali dabeže s bojišta. Lord Robert zbog rana nije mogao da ih progoni, pa je to prepustio lordu Edardu Starku, međutim dokazao je svoju plemenitost kada pobednicima nije dozvolio da dokrajče teško ranjenog ser Baristana Selmija. Umesto toga je poslao svog meštra da vida tog velikog viteza. Na taj način je budući kralj stekao žestoku odanost svojih prijatelja i saveznika – jer malo je bilo ljudi toliko velikodušnih i milostivih poput Roberta Barateona.
- Deriguz
- AleksoMKD
#14579 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Doduse i formacija armije mrtvih lici na Starkov znak vuka......................
- Deriguz
#14580 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Da, ovo sam jutros vidio za simbol Starka. Definitivno tu nesto ima
A volio bi da neko potvrdi i ovu sa instagrama, moguce da je photoshop
A volio bi da neko potvrdi i ovu sa instagrama, moguce da je photoshop
- pici
- Njanjavi
#14582 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ma sta ti ima potvrdjivat iko, ima masa tih pokazatelja kroz x sezona.
Sama scena nastanka ovih bjelih govancadi dok mali bran tripuje ispod onog drveta u onoj pecini i njegov polozaj ruku i tjela, pa grcenje kad ga probadaju one sumske kurve i prave bjelog hajvana.
Ma mali je bjeli glavonja sto posto, ima neka veza izmedju njega i kiklopa vrane, trookog gavrana kako se vec zove taj kurac.
Sama scena nastanka ovih bjelih govancadi dok mali bran tripuje ispod onog drveta u onoj pecini i njegov polozaj ruku i tjela, pa grcenje kad ga probadaju one sumske kurve i prave bjelog hajvana.
Ma mali je bjeli glavonja sto posto, ima neka veza izmedju njega i kiklopa vrane, trookog gavrana kako se vec zove taj kurac.
- pici
#14583 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
-
omar little
#14584 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
tyrion je vec unisten lik. ona zadnja scena ne ulijeva nadu da se njemu nesto fino i dostojno sprema u zadnjoj sezoni. ne znam sta imam pamtiti, ne iznosis nepoznatu i meni kontradiktornu informaciju.Tito_i_Partija wrote:Jedan od najboljih i najdubljih karaktera serije totalno uhakan od one dvojice jebenih amatera koji uopste nisu imali pojma sta da rade s njim. Zapamti sta ti kazem, isto sranje cemo vidjeti i od Tyriona sledece sezone, jer se to uveliko vec vidjelo u par navrata u ovoj karini od sezone.omar little wrote:littlefinger je izgubio smisao prije dvije sezone. ovo sad sto su uradili je filovanje dramaticnim momentima. niti znamo logiku i mehanizam njegovog pada niti znamo sta je on to jos mogao uraditi i postici sa antagonizmom sestara stark. njegov cilj preuzimanja trona vise odavna nije imao ni puta ni opcije ni smisla.
ne kazem da nije bilo euforicno gledat ga zapiranog, ali s narativne strane je lose uradjeno, kao i ova cijela sezona.
Sta uradise od onako dobrog materijala, prosto ne mogu da vjerujem. A i Martin je velikim dijelom kriv za to.
ovo je sada jon & dany limunadna akcija prica, to je to. trebamo se pomiriti s tim.
- SanskiBiser
#14585 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Izrezano kao i Cersein pobacaj:omar little wrote:
ovo je sada jon & dany limunadna akcija prica, to je to. trebamo se pomiriti s tim.
Well, no. In fact, Sansa had done the sensible thing many others have failed to and talked to her all-seeing brother Bran, who neatly gave her the skinny on what Littlefinger had been up to.
Isaac Hempstead Wright, who plays Bran in the show, told Variety that such a conversation had been filmed for the final episode of the series, but it was left on the cutting room floor:
We actually did a scene that clearly got cut, a short scene with Sansa where she knocks on Bran’s door and says, “I need your help,” or something along those lines. So basically, as far as I know, the story was that it suddenly occurred to Sansa that she had a huge CCTV department at her discretion and it might be a good idea to check with him first before she guts her own sister. So she goes to Bran, and Bran tells her everything she needs to know, and she’s like, “Oh, s—.”
Vjerovatno ono da bude shock and awe kad ono kao ulazi Arya i njoj se sudi...
-
omar little
#14586 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
safunjarenje obicno.
- AleksoMKD
#14588 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Citao sam da su izrezali par scena gde Sansa i Arija imaju "svadju" dok je u blizini ona sluskinja koja je radila za Maloprstog, onda ona scena gde Arija preti Sansi da ce joj uzeti lice je snimljena sa verzijom gde Arija namiguje Sansi (opet sluskinja ili maloprsti u blizini) i slicno ali je sve izbaceno zbog shok faktora.SanskiBiser wrote:Izrezano kao i Cersein pobacaj:omar little wrote:
Well, no. In fact, Sansa had done the sensible thing many others have failed to and talked to her all-seeing brother Bran, who neatly gave her the skinny on what Littlefinger had been up to.
Isaac Hempstead Wright, who plays Bran in the show, told Variety that such a conversation had been filmed for the final episode of the series, but it was left on the cutting room floor:
We actually did a scene that clearly got cut, a short scene with Sansa where she knocks on Bran’s door and says, “I need your help,” or something along those lines. So basically, as far as I know, the story was that it suddenly occurred to Sansa that she had a huge CCTV department at her discretion and it might be a good idea to check with him first before she guts her own sister. So she goes to Bran, and Bran tells her everything she needs to know, and she’s like, “Oh, s—.”
Bas bi bilo dobro da su pokazali sestre kako za Branom prave strategiju protiv Baelisha.
- SanskiBiser
#14589 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
AleksoMKD wrote:Citao sam da su izrezali par scena gde Sansa i Arija imaju "svadju" dok je u blizini ona sluskinja koja je radila za Maloprstog, onda ona scena gde Arija preti Sansi da ce joj uzeti lice je snimljena sa verzijom gde Arija namiguje Sansi (opet sluskinja ili maloprsti u blizini) i slicno ali je sve izbaceno zbog shok faktora.SanskiBiser wrote:Izrezano kao i Cersein pobacaj:omar little wrote:
Bas bi bilo dobro da su pokazali sestre kako za Branom prave strategiju protiv Baelisha.
bog dragi zna sta je toga zavrsilo na "podu" izrezanog ove sezone, narocito sa broda
-
omar little
#14590 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
kitova gola guzica je azor ahai.SanskiBiser wrote:
bog dragi zna sta je toga zavrsilo na "podu" izrezanog ove sezone, narocito sa broda, bitno da je Kitova gola guzica ostala.
- Tito_i_Partija
#14591 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ja izvodim svoje stavove na teatralan nacin, nadajuci se da ce ih ona dvojica nehljebovica procitat' i mozda stagod naucit'.omar little wrote:ne znam sta imam pamtiti, ne iznosis nepoznatu i meni kontradiktornu informaciju.![]()
![]()
- VenomousV
#14592 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
a fina mu je guza 
-
omar little
#14593 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
mozda nije njegova, mozda je butt double. 
- AleksoMKD
#14594 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Opa, Kit Harington je iz baronetske familije (valjda nesto nize od barona).
https://en.wikipedia.org/wiki/Kit_Harington
https://en.wikipedia.org/wiki/Harington_baronets

https://en.wikipedia.org/wiki/Kit_Harington
https://en.wikipedia.org/wiki/Harington_baronets
- Pandakonda
#14595 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Robertova pobuna jeste zasnovana na laži, ovdje govorite da je sve krenulo spaljivanjem ali oni su spaljeni jer su došli da traže Lyannu, znači Lyanna kidnapovana > spaljivanje > pobuna, kako god da okreneš sve kreće od toga. Da Lyanna nije bila kidnapovana ovi nebi ni došli samim time nebi bili spaljeni i onda pobudne nebi ni bilo. A budimo realni ni oni nisu došli u miru da traže nego se onaj kreten dreknuo Rhaegaru izađi da umreš
Rhaegar je sam ogranizirao Harrenhal turnir da skine Aerysa ali ja koliko znam Varys to nije znao nego je sasvim slučajno rekao ludom kralju da izađe pred ljude da ne ispadne toliki kreten. Naravno njegovo pojavljivanje je prepalo ove plemiće tako da se ništa nije desilo.
A Bran sigurno nije NK zato jer je već u viziji vidio lika kako ga pretvaraju, i logično on nije ni bio živ u tom trenutku. To je neki lik koji je random uhvaćen od strane šumske dijece i pretvoren u NK, a negdje sam čitao legendu da je taj lik ustvari bio Stark i to bi objasnilo ovu vučiju formaciju i mogućnost da vidi iste stvari kao Bran.
A Bran sigurno nije NK zato jer je već u viziji vidio lika kako ga pretvaraju, i logično on nije ni bio živ u tom trenutku. To je neki lik koji je random uhvaćen od strane šumske dijece i pretvoren u NK, a negdje sam čitao legendu da je taj lik ustvari bio Stark i to bi objasnilo ovu vučiju formaciju i mogućnost da vidi iste stvari kao Bran.
- mixone1995
#14596 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
I meni ta teorija da je Bran Night King zvuci prenategnuto ..Pandakonda wrote:Robertova pobuna jeste zasnovana na laži, ovdje govorite da je sve krenulo spaljivanjem ali oni su spaljeni jer su došli da traže Lyannu, znači Lyanna kidnapovana > spaljivanje > pobuna, kako god da okreneš sve kreće od toga. Da Lyanna nije bila kidnapovana ovi nebi ni došli samim time nebi bili spaljeni i onda pobudne nebi ni bilo. A budimo realni ni oni nisu došli u miru da traže nego se onaj kreten dreknuo Rhaegaru izađi da umrešRhaegar je sam ogranizirao Harrenhal turnir da skine Aerysa ali ja koliko znam Varys to nije znao nego je sasvim slučajno rekao ludom kralju da izađe pred ljude da ne ispadne toliki kreten. Naravno njegovo pojavljivanje je prepalo ove plemiće tako da se ništa nije desilo.
- seln
- AleksoMKD
-
asker
#14599 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Al kako Jorah Friendzone pokusava cockblokirati Jona u onoj "ratnoj sobi"
Your Grace, ti bi trebala na zmaju do Winterfela, matere mi, moze ti sta bit, tita mi, mnogi su poginuli boreci se protiv tvog oca, prepoznat ce ti srebrnu kosu, dovoljan je jedan covjek sa samostrelom, meni je svejedno, al Alaha ti nemoj na brod s ovim sjevernim smekerom
Svi u sobi kontaju i prevrcu ocima, cak i Greyworm
Kad Deni kaze ipak cu ja s Jonom na brod Jorahova faca je neprocjenjiva
Your Grace, ti bi trebala na zmaju do Winterfela, matere mi, moze ti sta bit, tita mi, mnogi su poginuli boreci se protiv tvog oca, prepoznat ce ti srebrnu kosu, dovoljan je jedan covjek sa samostrelom, meni je svejedno, al Alaha ti nemoj na brod s ovim sjevernim smekerom
Svi u sobi kontaju i prevrcu ocima, cak i Greyworm
Kad Deni kaze ipak cu ja s Jonom na brod Jorahova faca je neprocjenjiva
- azurna_obala
#14600 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Kopile ima sjajno dupe
A ja nikako onu malu podnijeti ne mogu, ovu deneris, kao lik je sva nekako ukočena, kao da joj se non stop piški, pa se suzdržava.
Ja je zovem CUNT!
A ja nikako onu malu podnijeti ne mogu, ovu deneris, kao lik je sva nekako ukočena, kao da joj se non stop piški, pa se suzdržava.
Ja je zovem CUNT!