Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Jesi li preskenirao kanale nakon pustanja telemach signala ili je tv automatski pokupio ? Ako je ovo drugo , preporucujem ti da skeniras tv. Modul je tu samo dekoder a primjetio sam do sad samo na smart tv da zna biti sporije nego inace , dok na "obicnim" led televizorima radi sasvim normalno.
Preskenirao sam dva puta full iako je tv dodao nove kanale. I opet je sporije prebacivanje nego sto je bilo.
Kontam kada dodje ponovo nova sema da preskeniram sve pa onda poslozim kanale jer mi je mrsko svaki put redati kanale.
Stavi usb u tv
Idi tamo gdje je trazenje digitalnih kanala
Export listu kanala
Preskeniraj
Ponovo import listu kanala
Sve ti je poredano kao i prije skeniranja
Ovo vrijedi za sony za druge vjerovatno postoji nesto slicno
Raigor Stonehoof wrote:svaki tv ima razlicit interface, ne mogu oni napisati tacno uputstvo kad se koraci razlikuju od tva do tva
Ne radi se o interface-u nego o parametrima koji se moraju unijeti prije pretraživanja digitalnih kanala i to je nešto što je standardizovano i kod svakog proizvođača TV-a mora biti. Jedina razlika je to što se kod mene to nalazi lijevo a kod drugoga desno.
Koji klincev parametar
Odes na pretragu odaberes full scan i on sve sam preskenira i svaki moguci signal poreda kako ga je i hvatao i to je sva filozofija
miralemmi4 wrote:
Meni je receno i napisano, da korisnici HS i HKB ne mozemo prelaziti na pakete Telemach nego mozemo preci na pakete HS i HKB koji su isti kao na Telemach-u jer Telemach nema svoje mreze u HS i HKB i samim tim ne moze nijedan korisnik HS potpisati ugovor sa Telemach nego korisnik dobija isti paket npr TRIO Grande ali potpisuje ga sa HS ili HKB, sa Telemach nikako jer nema Telemach mreze na tom dijelu a i ne smije je imati. HS i HKB imaju 65.000 korisnika a Telemach ima 41.000
Neko laze onda
Evo sta su mi odgovorili:
"Pružanje usluga kompanije Telemach, na Vašem području, očekuje se u skorije vrijeme. O svim novostima, zainteresirani će biti blagovremeno obaviješteni.
Kada se pusti Telemach signal na Vašem području, imat ćete mogućnost potpisati Ugovor sa Telemachom. Trenutno nemamo informaciju koliko dugo nakon puštanja signala možete zadržati Vaš trenutni paket.
Zahvaljujemo se na interesovanju. Za sve dodatne informacije stojimo Vam na raspolaganju."
Ako cemo imati iste kanale koje nudi Telemach i pare koje dajemo ce ici Telemachu, mogu se oni zvat kako god hoce oni su Telemach (svejedno pise li HS, MH, itd. itd.). Mozemo se pravit ludi i ponavljat ko papagaji to nije Telemach to je HS ali nema potrebe da lazemo i sebe i druge.
Ako je HS sto mi onda nisu ostale Arene i sto sam dobio sve kanale koje je do sad nudio Telemach?
Nema nikakve logike, ne znam sto to rade. Pa ne mogu potpisivati ugovore u HS sa Teleamch jer su u HS i HKB jos drugi suvlasnici 50 % firme, sto bi znacilo, da svi koji potpisu ugovor sa Telemach to bi znacilo manje korisnika na HS i HKB i samim tim vise korisnika za Telemach a i Teelmach nema svoje mreze na podrucju HS i HKB. To naravno znaci jer nisu kupili 100% udjela HS i HKB. Tako da mislim da oni misle da korisnici MH C mogu potpisati ugovor sa Teemach jer je 100% vasnistvu Telemach a HS je 50 % vlasnistvu. Mislim da ni oni ne znaju sta rade
Ko zna kakve su to muljaze u pitanju i sta oni rade. Evo procitali ste onaj clanak na srpskacafe o SK da ga moraju pustiti svim operaterima. Kako su gasili jednu firmu a drugu otvarali da ne bi morali kaznu placati...
Raigor Stonehoof wrote:svaki tv ima razlicit interface, ne mogu oni napisati tacno uputstvo kad se koraci razlikuju od tva do tva
Ne radi se o interface-u nego o parametrima koji se moraju unijeti prije pretraživanja digitalnih kanala i to je nešto što je standardizovano i kod svakog proizvođača TV-a mora biti. Jedina razlika je to što se kod mene to nalazi lijevo a kod drugoga desno.
Koji klincev parametar
Odes na pretragu odaberes full scan i on sve sam preskenira i svaki moguci signal poreda kako ga je i hvatao i to je sva filozofija
Sinoć doš'o kući i nema ni jednog digitalnog kanala kako god da skeniraš, onda na kraju moraš izabrati Brzo pretraživanje i unijeti parametre Freq: 610000-
Sym: 6956
Qam: 256
supercali wrote:Svejedno nema smisla pa nema 150 kanala na toj 610000 frekvenciji nego mozda 6-7 pa onda druga frek isto tako itd
Ne znam ima li ili nema smisla ali nakon skeniranja ima 400 i kusur TV kanala zajedno sa radio kanalima. Od toga je oko 150 dostupno za gledanje ostalo je zaključano i treba platiti dodatne pakete da bi ti bili otključani.
Što se tiče Telemach digitalne sheme, frekvencije idu od 570000 do 722000, tako da ovo brzo skeniranje ne pije vode ako se žele pronaći svi kanali.
Postoji na svakom TV-u potpuno automatsko skeniranje svih frekvencija.
Npr. ja imam LG LCD TV i kad želim skenirati sve frekvencije odaberem automatsko skeniranje, i nakon što mi ponudi brzo skeniranje pritisnem strelicu prema desno da mi ponudi kompletno skeniranje frekvencija.
Kompletno skeniranje se vrši od frekvencije 114000 do frekvencije 858000.
crnivrag wrote:Što se tiče Telemach digitalne sheme, frekvencije idu od 570000 do 722000, tako da ovo brzo skeniranje ne pije vode ako se žele pronaći svi kanali.
Postoji na svakom TV-u potpuno automatsko skeniranje svih frekvencija.
Npr. ja imam LG LCD TV i kad želim skenirati sve frekvencije odaberem automatsko skeniranje, i nakon što mi ponudi brzo skeniranje pritisnem strelicu prema desno da mi ponudi kompletno skeniranje frekvencija.
Kompletno skeniranje se vrši od frekvencije 114000 do frekvencije 858000.
Sad ćete me ubijediti da tako nisam mogao naći kanale ? A ni na jedan drugi način skeniranja TV nije vidio ni jedan digitalni kanal.
presao na moja tv full danas, od sutra iskljucujem hs...monter mi je rekao da vec pojedinim korisnicima pustaju 10Mbps a da ce za mjesec dana svima dignuti na 10Mbps...za moje potrebe meni dovoljno....
The Realist wrote:Kako ćemo uopšte skontati da su nam izmijenili šemu? Je li analognu najbolje pratiti i čekati da izbace kanale određene (History, Cinema TV....)?
The Realist wrote:Kako ćemo uopšte skontati da su nam izmijenili šemu? Je li analognu najbolje pratiti i čekati da izbace kanale određene (History, Cinema TV....)?
Cekaj samo kad izbace pojedine kanale i to je to
Zdravo supercali,
aktuelnu listu kanala možete pogledati na našoj stranici.
NK33 wrote:Evo jedan maaaalo konkretniji odgovor od raje iz Telemacha vezano za nas koji smo HS-ovci i hocemo da ostanemo na trenutnom paketu:
"Pružanje usluga kompanije Telemach, na Vašem području, očekuje se u skorije vrijeme. Kada se pusti Telemach signal na Vašem području, imat ćete mogućnost potpisati Ugovor sa Telemachom. Trenutno nemamo informaciju koliko dugo nakon puštanja signala možete zadržati Vaš trenutni paket."
Kao sto su i rekli, idu dio po dio grada. Ocigledno da ni oni jos ne znaju sta ce bit sa HS paketima, da li ce nam ostaviti trenutnu shemu ili cemo morati preci na Telemach paket. Ja se nadam ovom prvom
Svi postojeći korisnici akviziranih kompanija i dalje mogu koristiti postojeće usluge i ne moraju prelaziti na Telemach pakete!
Osim usklađenja programske šeme, usluge ostaju iste.
NK33 wrote:Evo jedan maaaalo konkretniji odgovor od raje iz Telemacha vezano za nas koji smo HS-ovci i hocemo da ostanemo na trenutnom paketu:
"Pružanje usluga kompanije Telemach, na Vašem području, očekuje se u skorije vrijeme. Kada se pusti Telemach signal na Vašem području, imat ćete mogućnost potpisati Ugovor sa Telemachom. Trenutno nemamo informaciju koliko dugo nakon puštanja signala možete zadržati Vaš trenutni paket."
Kao sto su i rekli, idu dio po dio grada. Ocigledno da ni oni jos ne znaju sta ce bit sa HS paketima, da li ce nam ostaviti trenutnu shemu ili cemo morati preci na Telemach paket. Ja se nadam ovom prvom
Svi postojeći korisnici akviziranih kompanija i dalje mogu koristiti postojeće usluge i ne moraju prelaziti na Telemach pakete!
Osim usklađenja programske šeme, usluge ostaju iste.
Cekaj samo kad izbace pojedine kanale i to je to
Tesko mi je to upratiti na digitalnoj, jer ono sto ja pratim nece dirati.
Ali mogu premjestiti
Ne znam jesu li im na istim frekvecijama recimo history nat geo i sl
Pa se moze desiti umjesto nat geo sad ti je n1 a nat geo je gdje je bio pink neki i sl
To ti ne mogu reci jer ne znam tacno tako da mozes ovdje najlakse pratiti kad se sta izmjenilo pa presaltati cijelu listu kanala da vidis ima li promjena
supercali wrote:Ali mogu premjestiti
Ne znam jesu li im na istim frekvecijama recimo history nat geo i sl
Pa se moze desiti umjesto nat geo sad ti je n1 a nat geo je gdje je bio pink neki i sl
To ti ne mogu reci jer ne znam tacno tako da mozes ovdje najlakse pratiti kad se sta izmjenilo pa presaltati cijelu listu kanala da vidis ima li promjena
Ma kad oni prebacuju po dijelovima grada, onda ne znam kad je kod mene (jer čak su i ovaj dio grada nešto po pola....), ali da, tako ću i vidjeti, iako mi je analogna izgleda najlakša za odraditi .