SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
BJB

#14576 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Image
@Milloni, Tangle teezer cetku imam ovakvu Image meni nije nesto dobra, a eto probacu je na mokroj kosi sad kad sam se osisala na krace :D Ovi original tangle teezer su vjerovatno bolji.
Vidi ovaj
Bluemore

#14577 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Bluemore »

BJB wrote:Image
@Milloni, Tangle teezer cetku imam ovakvu Image meni nije nesto dobra, a eto probacu je na mokroj kosi sad kad sam se osisala na krace :D Ovi original tangle teezer su vjerovatno bolji.
Vidi ovaj
odlicna ova REKLAMA, ne znam sta prodaje ali mora da je carobno :lol: :lol:
vidim frizure odlicne, kosa nikad bolja, najbolja na svijetu i naravno sve s cetkom i niko ih frizirao nije, cak i make up imaju dok peru kosu, bas ono RL :-)
BJB

#14578 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Ma meni se kosa zacupa ujutro i kad je operem uzasno i kupim ja ovaj compact, nije los, ali rezultat nije ni blizu ovoga u reklami.
Eno na hqhair Naked3 dostupna u pre-order fazonu. Kosta 33.30 GBP
Last edited by BJB on 30/11/2013 00:51, edited 1 time in total.
sour cherry

#14579 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by sour cherry »

Kakva je Loreal Nutri Gold eye cream?Da li je koristi neko?Utisci?Koristila Garnier Ultra lift,Nivea Q10.Iritiraju mi oči obje.Nivea Q10 roll-on nije loša doduše,a ona u tubi nikako.Oplakala od nje.Samo zauzima mjesto u neseseru.Izvrsna mi je bila ona Garnierova zelena roll-on,ali nema je više.Ima li kakva dobra zamjena?Nešto da nije preko 20KM.Hvala.
Slice_of_life

#14580 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Slice_of_life »

BJB wrote:Ma meni se kosa zacupa ujutro i kad je operem uzasno i kupim ja ovaj compact, nije los, ali rezultat nije ni blizu ovoga u reklami.
Eno na hqhair Naked3 dostupna u pre-order fazonu. Kosta 33.30 GBP
Ma joj meni ona Macadamijina zakon po tom pitanju.Obigravala sam oko TT,al naletim ''u cetiri oka'' na Macadamiu i stvarno sam zadovoljna
lavorpunvode

#14581 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by lavorpunvode »

koristi li neka od vas highlighter? ja nisam nikada, ali razmisljam da pocnem, jako mi se vidjaju efekti istog, pa me zanimaju preporuke, u pogledu marke, odgovarajuce nijanse za srednje tamnu put i sl. Hvala unaprijed dobrim dusama :D :kiss:
Slice_of_life

#14582 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Slice_of_life »

lavorpunvode wrote:koristi li neka od vas highlighter? ja nisam nikada, ali razmisljam da pocnem, jako mi se vidjaju efekti istog, pa me zanimaju preporuke, u pogledu marke, odgovarajuce nijanse za srednje tamnu put i sl. Hvala unaprijed dobrim dusama :D :kiss:

Eee i ja sam sminkanje odlucila podici na malo visi nivo i pocela ga koristiti:)I zaista divno izgleda na licu.E sad,ja sam jos uvijek u eksperimentalnoj fazi i koristim najobicnije Essence sjenilo i ok mi je.Sad su izgleda izbacili limitiranu neku kolekciju u kojoj imaju highlightere,pa valjda ce doci do nas.Blogerke takodjer koriste i Artdeco,Deborah sjenila i sasvim solidno izgleda.
Sto se tice highend brendova kod nas,macka s foruma mi je preporucila Guerlain da pogledam i jos ima i Givenchy,al su stvarno preskupi i te novce je uvijek bolje uloziti u rumenilo ili puder.S druge strane,pogledaj recenzije za Mary Lou Luminizer,odlicne su.On je malo zuckast,a ima i Elizabeth Arden,predivan je,on je onako pinkish :) Ja se jos dvoumim oko ovog posljednjeg a do tada,zadovoljna sam i efektom koji pruza i sjenilo :)
brown.sugar

#14583 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by brown.sugar »

Image

P.S. Popust ne vrijedi za proizvode na akciji.
suspect_zero

#14584 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by suspect_zero »

Slice_of_life wrote:
lavorpunvode wrote:koristi li neka od vas highlighter? ja nisam nikada, ali razmisljam da pocnem, jako mi se vidjaju efekti istog, pa me zanimaju preporuke, u pogledu marke, odgovarajuce nijanse za srednje tamnu put i sl. Hvala unaprijed dobrim dusama :D :kiss:

Eee i ja sam sminkanje odlucila podici na malo visi nivo i pocela ga koristiti:)I zaista divno izgleda na licu.E sad,ja sam jos uvijek u eksperimentalnoj fazi i koristim najobicnije Essence sjenilo i ok mi je.Sad su izgleda izbacili limitiranu neku kolekciju u kojoj imaju highlightere,pa valjda ce doci do nas.Blogerke takodjer koriste i Artdeco,Deborah sjenila i sasvim solidno izgleda.
Sto se tice highend brendova kod nas,macka s foruma mi je preporucila Guerlain da pogledam i jos ima i Givenchy,al su stvarno preskupi i te novce je uvijek bolje uloziti u rumenilo ili puder.S druge strane,pogledaj recenzije za Mary Lou Luminizer,odlicne su.On je malo zuckast,a ima i Elizabeth Arden,predivan je,on je onako pinkish :) Ja se jos dvoumim oko ovog posljednjeg a do tada,zadovoljna sam i efektom koji pruza i sjenilo :)

I mene ovo zanima :) .....koliko sam shvatila highlighter se nanosi iznad očnih kapaka, jagodicama, nosu i bradi? :? ...ako griješim molim šminkerice da me upute :)
Krizzia

#14585 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Krizzia »

Image

Sent from my HTC Desire HD A9191
suspect_zero

#14586 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by suspect_zero »

Krizzia wrote:Image

:shock: :? :cry:

Daj šta lakše :oops: ....trebat će mi tri sata da ovo nacrtam :oops: :D ....ovdje se radi sa dvije boje a ja vidjel da ima kupiti samo sa jednom nijansom :? :? .....hajde sliku nekog koji ima kupiti kod nas :)
Krizzia

#14587 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Krizzia »

Image
Moze li ova? :D

Krizzia

#14588 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Krizzia »

Ovo tamno moze biti obicni bronzer ili tamno sjenilo ;)
Deep red

#14589 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Deep red »

U CM-u u Titovoj 5.6. i 7. decembra popust 20% na kompletan Clinique asortiman.
Salje li Feelunique Kerastase u BiH? Znam da odredjene brendove ne salju.
BJB

#14590 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Salju sve osim parfema, lakova, Benefit proizvoda. U iskusenju sam da kupim jos jedan YsL vernis a levres.. Cijeli dan se premisljam..Kupiti il' ne kupiti, pitanje je sad? :D
boracha

#14591 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by boracha »

ma ja highlighter stavim samo na jagoodice :D
BadSanta

#14592 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BadSanta »

A de živa bila reci mi koji koristiš, al da je u prodaji kod nas.
I ostale veteranke ako imaju preporučiti neki (po mogućnosti kremasti) highlighter.
VenomousV

#14593 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

ja bogme koristim MUA sjenu kao highlighter :D
Image
Krizzia

#14594 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Krizzia »

Koristi li netko Sleek kozmetiku? Iskustva?
šatirana_ljubičica

#14595 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by šatirana_ljubičica »

Je li ko koristio BB kreme od skin79?
_EMA_

#14596 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by _EMA_ »

Jel neko mozda koristi ovaj MAX FACTOR Face Finity All Day Flawless 3 in 1 Foundation? Vidim po blogericama da ima dobre ocjene, ali ja bas nemam nabolje iskustvo sa MAX FACTOR puderima, pa se malo dvoumim :sad:
Angel_of...

#14597 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Angel_of... »

Ja ne bih, svaki Max Factor puder mi je unistavao lice :shock:
boracha

#14598 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by boracha »

ja imam ovo
Image
Image
lijevi, pise da je blush ali je dosta svijetlo
Image
i ovo al nema kod nas
Image
lemniskata

#14599 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by lemniskata »

_EMA_ wrote:Jel neko mozda koristi ovaj MAX FACTOR Face Finity All Day Flawless 3 in 1 Foundation? Vidim po blogericama da ima dobre ocjene, ali ja bas nemam nabolje iskustvo sa MAX FACTOR puderima, pa se malo dvoumim :sad:
Ja ga nekad koristim za večernju šminku. Inače više volim pudere onako kao silikonske podloge dok mi je ovaj dosta lakši od mog uobičajenog pudera. Dobro pokriva, boja mi je malo beživotna, može se u više slojeva nanijeti i prije upotrebe ga protresem jer sam primijetila da mu se malo sastav rasloji.

Nadam se da ti je korisno ovo moje iskustvo :-D

Sent from my LT26ii using Tapatalk
emmahill

#14600 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by emmahill »

Da preporučim highlightere:

Farmasi Terracotta puderi 01 i 02
Gabrini Terracotta puderi

i općenito sve shimmerasto i svijetlo :D

Btw, naručih ovih dana kistova bruku. :|
Post Reply