Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

jeza u ledja

#14576 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

ioannes wrote:
jeza u ledja wrote:
Ja podrzavam potpuno povlacenje iz Sirije. Ne vidim sta vise tamo mozemo napraviti. Sad je Sirija u potpunosti ruska i iranska odgovornost.
nemas ti tu sta podrzavat ...
agresor se mora povuci iz zemlje jer ga niko tamo nije zvao. tu je ilegalno i krsi medunarodno prvo.
ti kao moralna osoba to ne mozes drugacije gledat
Biseri u nizu. :D
GandalfSivi

#14577 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

ultima_palabra wrote:
ioannes wrote:
jeza u ledja wrote:
Ja podrzavam potpuno povlacenje iz Sirije. Ne vidim sta vise tamo mozemo napraviti. Sad je Sirija u potpunosti ruska i iranska odgovornost.
agresor se mora povuci iz zemlje jer ga niko tamo nije zvao. tu je ilegalno i krsi medunarodno prvo.
Jel to vazi i za Ruse na Krimu?

Jok ba, pokusat ce ti malo odgovoriti, pa kada izgubi argumente, a nema ih, usutit ce se, dok mu jos par njegovih ne dodje da jedan drugog citiraju i podrzavaju, a nigdje logike u bilo cemu sto pisu. Znaci, gledas uzivo ono o cemu cujemo u vijestima...
King Theoden

#14578 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by King Theoden »

Kako će izgubit neš što nema :zoka:
GandalfSivi

#14579 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

Dino34 wrote:Kako će izgubit neš što nema :zoka:
Ima tu par ustaljenih fraza koje se ponavljaju do iznemoglosti, a u sustini se mogu pobiti u treptaju oka, ali ono, laz ponovljena dovoljno puta postaje istina. Tako ti oni funkcionisu, ja kazem liku da je Staljin pobio vise Rusa nego Amerikanci u svim ratovima u zadnjih 100 godina, on mi kaze da to nije medjunarodna politika pa se ne pika...
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#14580 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Velkoski »

inače, ne kontam rusofile, pa to je žalosnija država i od Bosne... :mrgreen:
ioannes

#14581 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ioannes »

ultima_palabra wrote:
ioannes wrote:
jeza u ledja wrote:
Ruse?

ne znam koji građani na krimu žive ali koliko sam upratio
izglasali su secesiju...
King Theoden

#14582 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by King Theoden »

Brat, ja se ne sjećam da su amerikanci ubijali ruse :oops:

To za staljina je istina. Koliko mi je poznato, radi se o cifri od 20 miliona.

I još nešto, krim ti je bato ruski.
Mislim, ruse volim ko i ameriku, dakle nikako, al treba kazati ono što je istina.
ultima_palabra

#14583 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ultima_palabra »

:lol: :lol: :lol: A prije toga jel se ono nesto desilo... necija vojska usla na tlo druge drzave?
King Theoden

#14584 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by King Theoden »

To ti meni?
Pa hruscov, inače ukrajinac, je taj koji je ukrajini poklonio krim. Kad je to radio, nije se ni sanjalo da će doći do raspada sovjetskog saveza.
Misliš da će rusi samo tako odustati od sevastopola?
Nikad.
ioannes

#14585 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ioannes »

ultima_palabra wrote::lol: :lol: :lol: A prije toga jel se ono nesto desilo... necija vojska usla na tlo druge drzave?
nije usla, nego je bila tu kao dio ruske flote
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#14586 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Velkoski »

:lol:
ultima_palabra

#14587 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ultima_palabra »

Pa nisu onda ni Srbi napali Hrvatsku i Bosnu, bili su tu kao dio JNA... dokle to ide jbt :lol:
jeza u ledja

#14588 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Kako bifla frajer za ne povjerovat. Zna da laze i zna da mi znamo da laze al jok.

Nema obraza sekunde al zato voli moralisat po forumu. :oops:
ioannes

#14589 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ioannes »

ultima_palabra wrote:Pa nisu onda ni Srbi napali Hrvatsku i Bosnu, bili su tu kao dio JNA... dokle to ide jbt :lol:
lazes.....jesu.
pravosudno dosudeno.

kazes rusi usli sa vojnicima...ja kazem da lazes, jer je ruska flota tu vec od davnih vremena.

preostaje ti da samo keserenjem pokazivas svoje neznanje
GandalfSivi

#14590 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

Kazem ja, paralelni svijetovi. Ono, nema ni potrebe da se pravda, samo ponavlja iste nebuloze, cirkus zesci.

Nego, kada smo kod kritike Amerike, moram jos jednom ponoviti da su United lounges ubjedljivo najgori na svijetu, danas u DC-u za dorucak imas pahuljice i nista vise, za sankom od dzaba piva samo Bud i Bud Light. Dodjem u Kanadu, njihov Maple Leaf Lounge (Air Canada), klope razno-razne, open bar sa svim alkoholom, cetiri dobre pive na tap, sam sebi tocis, niko te ne pegla.
Tara the River

#14591 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Tara the River »

jefferson wrote:
Tara the River wrote:Kada ovo procitas zapitas se, zar nisu liberali, koji uglavnom naginju demokraskoj stranci, uvijek bili i protestovali protiv ratova, protiv rizicnih intervencija vani, a koje uzgred nisu u americkom interesu. Sada kada se Trump povlaci iz jedne takve situacije oni, umjesto da podrze, kontriraju. Da li to ista skupina ljudi od prije?

Hmm pitam se pitam, ko zaista stoji iza ovog clanka, ko zaista zeli ratove, ko zaista Americki narod gura u rat. Ko uvijek i iznova huska na ratove? Pa da vidimo ko je novinar iza ovog clanka. Ako pratite link naici cete na ime Josh Rogin.
Josh Rogin is a columnist for the Global Opinions section of the Washington Post and a political analyst with CNN.
https://www.washingtonpost.com/people/j ... 655b0e1f7b
Born to a Jewish family, Rogin was raised in metro Philadelphia.Rogin was accused of sneaking into a private meeting and recording private statements made by Secretary of State John Kerry who posited that Israel could become an "apartheid state." Invitees had all previously agreed that they would not record or report on speakers' remarks without permission. Rogin posted an article on the Daily Beast which forced Kerry to issue a letter of apology to Jewish and Israeli leaders.
https://en.wikipedia.org/wiki/Josh_Rogin

kakvo iznenadjenje...mora da je puka slucajnost...
Kad jedes govna, jedi do kraja. To je pravilo.
ISIS se nije tek tako pojavio. Pojavio se usljed vakuuma koji je americka vosjka ostavila u Iraku akda se povukla, a povukla se jer je Obama obecao da ce se povuci. ALi kada unistis zemlju i njene institucije, ne mzoes na pola puta reci: e cao, odo ja. E zato se ISIS pojavio.
Ovo sto Trump radi je jos gore. Sada ce Rusi uzjahati u Siriji, a ako hoces da vidis kako se stavrno krse ljudska prava, ubijaju civili itd. kupi kartu ze Siriju pa budi u prvom redu kada Ruska avijacija pocne da pravi dar mar po kurdima i ostalim. A tek Turci kad se razmasu.
Moj post je bio na potpuno drugu temu, ali eto...Ne smatram da su rusi i turci prvaci postovanja ljudskih prava-naprotiv. Sirija jos ima kakve takve drzavne institucije, malo je vjerovatno da ce se pojaviti vakuum kao u Iraku, a Ameri se moraju povuci nekada. Stanje u Siriji zavisi, trebalo bi uostalom da zavisi samo od Sirijaca.
Ono sto hocu da kazem jeste da trenutno americko prisustvo u Siriji i okolini nije ni u americkom interesu ni u sirijskom interesu, nego u ineteresu iskljucivo izraela. Zasto bi Amerika trosila svoje resurse i svoje ljude na izrael? Ne vidim tu logiku.
GandalfSivi

#14592 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

jefferson wrote: ISIS se nije tek tako pojavio. Pojavio se usljed vakuuma koji je americka vosjka ostavila u Iraku akda se povukla, a povukla se jer je Obama obecao da ce se povuci. ALi kada unistis zemlju i njene institucije, ne mzoes na pola puta reci: e cao, odo ja. E zato se ISIS pojavio.
Ovo sto Trump radi je jos gore. Sada ce Rusi uzjahati u Siriji, a ako hoces da vidis kako se stavrno krse ljudska prava, ubijaju civili itd. kupi kartu ze Siriju pa budi u prvom redu kada Ruska avijacija pocne da pravi dar mar po kurdima i ostalim. A tek Turci kad se razmasu.
Mala ispravka, W je potpisao povlacenje vojske iz Iraka, za ostalo se slazemo...
jeza u ledja

#14593 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Navodno Trump donio odluku o povlacenju bez da je ikom ista prethodno rekao, bez da se i sa kim konsultovao, bez ikakve strategije. Njegovi generali jos bukvalno do juce ponavljali da nema sanse da se povuku, da to ne bi bila dobra odluka i da ISIS nije pobijedjen (sta god da to znacilo). Ono doslovce hiljade i hiljade ljudi kojih se to direktno tice ostalo zateceno. Kako, sta...
Nit je pokusao izvuci neku dobit iz unilateralnog povlacenja (Mislim, dobit za drzavu, ne za sebe). Jednostavno "prahnulo mu".

Na kraju ko da gledam u praksi se nece ni povuci.
jeza u ledja

#14594 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

GandalfSivi wrote:Kazem ja, paralelni svijetovi. Ono, nema ni potrebe da se pravda, samo ponavlja iste nebuloze, cirkus zesci.

Nego, kada smo kod kritike Amerike, moram jos jednom ponoviti da su United lounges ubjedljivo najgori na svijetu, danas u DC-u za dorucak imas pahuljice i nista vise, za sankom od dzaba piva samo Bud i Bud Light. Dodjem u Kanadu, njihov Maple Leaf Lounge (Air Canada), klope razno-razne, open bar sa svim alkoholom, cetiri dobre pive na tap, sam sebi tocis, niko te ne pegla.
Po cetvorica morate u taksi jelle :oops:
GandalfSivi

#14595 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

jeza u ledja wrote:
GandalfSivi wrote:Kazem ja, paralelni svijetovi. Ono, nema ni potrebe da se pravda, samo ponavlja iste nebuloze, cirkus zesci.

Po cetvorica morate u taksi jelle :oops:
Borba, pjeni mi Guinness previse :D
GandalfSivi

#14596 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

jeza u ledja wrote:Navodno Trump donio odluku o povlacenju bez da je ikom ista prethodno rekao, bez da se i sa kim konsultovao, bez ikakve strategije. Njegovi generali jos bukvalno do juce ponavljali da nema sanse da se povuku, da to ne bi bila dobra odluka i da ISIS nije pobijedjen (sta god da to znacilo). Ono doslovce hiljade i hiljade ljudi kojih se to direktno tice ostalo zateceno. Kako, sta...
Nit je pokusao izvuci neku dobit iz unilateralnog povlacenja (Mislim, dobit za drzavu, ne za sebe). Jednostavno "prahnulo mu".

Na kraju ko da gledam u praksi se nece ni povuci.
Ukljucih CNN, realno se zabrinuh. IZDAJA!!!
eltroxin

#14597 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by eltroxin »

ultima_palabra wrote:
ioannes wrote:
jeza u ledja wrote:
To ti je ruska INOZMENA stvar! :lol:
General War

#14598 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by General War »

ioannes wrote:
ultima_palabra wrote::lol: :lol: :lol: A prije toga jel se ono nesto desilo... necija vojska usla na tlo druge drzave?
nije usla, nego je bila tu kao dio ruske flote
A kako je bila tu? :D
General War

#14599 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by General War »

ioannes wrote:
ultima_palabra wrote:Pa nisu onda ni Srbi napali Hrvatsku i Bosnu, bili su tu kao dio JNA... dokle to ide jbt :lol:
lazes.....jesu.
pravosudno dosudeno.

kazes rusi usli sa vojnicima...ja kazem da lazes, jer je ruska flota tu vec od davnih vremena.

preostaje ti da samo keserenjem pokazivas svoje neznanje
CARE! :D
Pa i ukrainci su bili tu, tj ukrajinska armija :lol: :lol:

Last edited by General War on 21/12/2018 00:09, edited 1 time in total.
GandalfSivi

#14600 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

Ode Mattis, dernek...
Post Reply