Popularne stvari koje ne kontam
- Warashii
#14577 Re: Popularne stvari koje ne kontam
A nije ni vrijeme bilo ovakvo prošle godine.triconja wrote:Evo uzo neke antibiotike kae dodju samo tri. Ja nuspojava breco. Pio sam neke slabije antibiotike i imao dosta vjetrova, danas procito kae vrlo cesta nuspojava![]()
![]()
![]()
Jes raje bolesno, ne znam da je vako bilo prosle godine
Kako nas je izvozalo i voza dobro smo i zdravi.
- triconja
#14578 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Isti simptomi kod vecine, znaci upala grla i gripa.Warashii wrote:A nije ni vrijeme bilo ovakvo prošle godine.triconja wrote:Evo uzo neke antibiotike kae dodju samo tri. Ja nuspojava breco. Pio sam neke slabije antibiotike i imao dosta vjetrova, danas procito kae vrlo cesta nuspojava![]()
![]()
![]()
Jes raje bolesno, ne znam da je vako bilo prosle godine
Kako nas je izvozalo i voza dobro smo i zdravi.
Ne sjecam se kad je ovako bilo
- vješalica
#14579 Re: Popularne stvari koje ne kontam
imunitet klasicno u naroda los
pa se vade na meteoroloske prilike
ne bi to potrosilo 5KM na voće radije balinđa cigare i cuclira nargiluštine i onda kašlju ko propali plucni bolesnici iz podhrastova
ne bi to potrosilo 5KM na voće radije balinđa cigare i cuclira nargiluštine i onda kašlju ko propali plucni bolesnici iz podhrastova
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#14580 Re: Popularne stvari koje ne kontam
eo kod mene nije loš, pa me ove "zime" znala glava bez razloga boLJeti 
- Zejnep
#14581 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Totje od helanki. Udari ti krv u glavuVelkoski wrote:eo kod mene nije loš, pa me ove "zime" znala glava bez razloga boLJeti
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#14582 Re: Popularne stvari koje ne kontam
u šta?Zejnep wrote:Totje od helanki. Udari ti krv u glavuVelkoski wrote:eo kod mene nije loš, pa me ove "zime" znala glava bez razloga boLJeti
- Zejnep
#14583 Re: Popularne stvari koje ne kontam
U guzicuVelkoski wrote:u šta?Zejnep wrote:Totje od helanki. Udari ti krv u glavuVelkoski wrote:eo kod mene nije loš, pa me ove "zime" znala glava bez razloga boLJeti![]()
- Warashii
#14584 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ne kakiti.vješalica wrote:imunitet klasicno u naroda los
NE pusim, ne pijem, spremam sebi hranu koju nosim na posao, potrosim na namirnice neciju platu, pijem svasta nesto i opet zavozam.
NEma to veze s tim.
- triconja
#14585 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Treba jest vocke kad god se more, jedno po nekoliko komada svaki dan i biti aktivan. Ali to opet nije garancija da te nece poklopit, ali eto more kao malo umanjiti bolove i duzinu gripe.Warashii wrote:Ne kakiti.vješalica wrote:imunitet klasicno u naroda los
NE pusim, ne pijem, spremam sebi hranu koju nosim na posao, potrosim na namirnice neciju platu, pijem svasta nesto i opet zavozam.
NEma to veze s tim.
Najbolje je bit u ambulantama na recepciji po 8 sati svaki dan, kad tako ocelicis ni sida ti nece tesko pasti
- Zejnep
#14586 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Baš. One sestre nikad bolesne. A ne vakcinišu se protiv gripe. Ja pitala. 
- Jack Be Nimble
#14587 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ja sam nadrljao prosle godine. Od 1. Novebra do 15. Februara tri puta fasovao upalu grla i jednom upalu sinusa. U to doba pet sedmica nisam radio.
A mislim da je razlog sto me firma poslala od Oktobra do Januara da idem tri puta sedmicno na predavanja na faxu. Posto nisam u tako cestom kontaktu sa ljudima, sigurno sam poceo kupiti bakterije lijevo i desno. Jedem normalno itd, samo imunitet nije bio spreman na te razne bakterije. Ovdje se na faxovima obicno trazi od studenata da na pocetku svake godine prime vakcinu reda radi.
Prije toga zadnji put da sam tako bio bolestan je zima 2002.
A mislim da je razlog sto me firma poslala od Oktobra do Januara da idem tri puta sedmicno na predavanja na faxu. Posto nisam u tako cestom kontaktu sa ljudima, sigurno sam poceo kupiti bakterije lijevo i desno. Jedem normalno itd, samo imunitet nije bio spreman na te razne bakterije. Ovdje se na faxovima obicno trazi od studenata da na pocetku svake godine prime vakcinu reda radi.
- Zejnep
#14588 Re: Popularne stvari koje ne kontam
A zašto se niko ne vakciniše?
- Jack Be Nimble
#14589 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ako nisi star, imas dobar imunitet ili ne putujes nigdje, nije potrebno da primis vakcinu.Zejnep wrote:A zašto se niko ne vakciniše?
- Bluemore
#14590 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Da zato kazu za imunitet da jr dobro dvije do cetri manje prehlade godisnjeJack Be Nimble wrote:Ja sam nadrljao prosle godine. Od 1. Novebra do 15. Februara tri puta fasovao upalu grla i jednom upalu sinusa. U to doba pet sedmica nisam radio.
Onda radi samnod sebe
Ne trebaju se piciti te nake vakcine
- djevojka bez imena
#14591 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ne kontam pojedine tv voditelja. Daju ljudima riječ pa ih prekidaju, i to grubo i nekulturno. Ili dižu tenzije i bacaju kost, a kad se opomenuti u glas svađaju tad ne prekidaju nikog. E novinarstva i fuseraja 
- triconja
#14592 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Nikad nije kasno za siroki i diplomu medicinske sestreZejnep wrote:Baš. One sestre nikad bolesne. A ne vakcinišu se protiv gripe. Ja pitala.
- supercali
#14593 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Greska
Last edited by supercali on 09/02/2018 08:40, edited 1 time in total.
- insomnia78
#14594 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ne brini. Evo pomislili smo da imas nekog
- Zejnep
#14595 Re: Popularne stvari koje ne kontam
insomnia78 wrote:![]()
![]()
![]()
Ne brini. Evo pomislili smo da imas nekog
- supercali
#14596 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ovo je trebao biti sms 
- annoy
#14597 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Tako je meni ove godine. Od 12. mjeseca vucem upale sinusa, taman me pusti i onda opet uhvati, i imala sam i upalu grla dva puta. A stvarno se trudim dizati taj imunitet.Jack Be Nimble wrote:Ja sam nadrljao prosle godine. Od 1. Novebra do 15. Februara tri puta fasovao upalu grla i jednom upalu sinusa. U to doba pet sedmica nisam radio.
I ja krivim zatvoreni prostor s puno ljudi u kojem boravim skoro svaki dan zadnjih mjeseci, doslovno uvijek netko kaslje i smrce i lijepo si međusobno dijelimo viruse i nikad kraja
- male_okice
#14598 Re: Popularne stvari koje ne kontam
meni je i malenoj pomogao onaj immunoglukan.
posto smo isto tako cijeli oktobar i nov bile bolesne, upale grla, temp itd...onda sam njoj kupila sirup a sebi kapsule, pile smo 2mjeseca kako su nam preporucile u apoteci, i evo stvarno sad zasad nije se vracala prehlada a jos su oko nas i drugi gripali tako da eto
posto smo isto tako cijeli oktobar i nov bile bolesne, upale grla, temp itd...onda sam njoj kupila sirup a sebi kapsule, pile smo 2mjeseca kako su nam preporucile u apoteci, i evo stvarno sad zasad nije se vracala prehlada a jos su oko nas i drugi gripali tako da eto
- male_okice
#14599 Re: Popularne stvari koje ne kontam
ne razumijem zasto se ljudi toliko kace na tu olimpijadu. proslo je 30 godina od nje...jel moramo stalno samo spominjati sta je bilo tako dobro u proslosti, kao da otad nije bila nijedna druga olimpijada u bilo koje drugom gradu vjerovatno cak i bolje organizovana od one Sarajevske...
sta vise jos je gore sto je upitno hocemo li ikad vise imati priliku bilo sta slicno organizovati, sanse su vrlo male i umjesto da se potegne to pitanje samo se velica nesto sto je proslo i sto se vise nece nikad ponoviti.
sta vise jos je gore sto je upitno hocemo li ikad vise imati priliku bilo sta slicno organizovati, sanse su vrlo male i umjesto da se potegne to pitanje samo se velica nesto sto je proslo i sto se vise nece nikad ponoviti.
- vješalica
#14600 Re: Popularne stvari koje ne kontam
zato sto ljudi u prinicipu pate za lijepim dogajajima kod nas koji su svima obiljezili zivot u odnosu na danasnje 'lijepe dogadjaje' koji su nam spustili roletne na oci
to treba cijeniti taj trud i dsotignice jer daansnje generacije koje pate od qurcobolje,opceg neznanja i retardiranih kriterija sta valja a sta ne valja(a pri tome nikakvog dodira sa njima nemaju) nisu sposobni nista uciniti ni dati bolje od sebe
takvo vrijeme i osobenost dosla ne treba tu previse razglabat u nedogled
to treba cijeniti taj trud i dsotignice jer daansnje generacije koje pate od qurcobolje,opceg neznanja i retardiranih kriterija sta valja a sta ne valja(a pri tome nikakvog dodira sa njima nemaju) nisu sposobni nista uciniti ni dati bolje od sebe
takvo vrijeme i osobenost dosla ne treba tu previse razglabat u nedogled