Ukrajina

Post Reply
dragma
Vozim: Pješe

#14576 Re: Ukrajina

Post by dragma »

Black swan wrote:koliko sad ukrajina gubi love jer nema preleta preko teritorija?
kada se oduzme ruski plin
te savjeti MMFa o smanjenju plata...
budžeti prazni

biće zanimljiva zima
Aha, biće im pravo cool :D
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#14577 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

šta bi sa onim mapa gdje su putinofili predstavljali ukrajinu samo kao galiciju i jedan mali dio zapadno od kijeva a ostalo sve neke malorusije novorusije narodne republike RAO odesa i slične gluposti ... crvena armija oslobađa kijev za par dana tenkovi spremni i ta priča
vivaldi

#14578 Re: Ukrajina

Post by vivaldi »

kakav ovo uopste moze imati epilog?

u vecini situaicja bi ovo bio casus belli, al u ovom slucaju tesko..

sem gomile licemjerstva koje ce uslijediti, ne nazirem sta se iz ovog moze izroditi
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#14579 Re: Ukrajina

Post by Truba »

vijest od tri dana je rušenje aviona i jovo nanovo
jadni svi u ukrajini
sportman1

#14580 Re: Ukrajina

Post by sportman1 »

Challenger__ wrote:Ovako bih poredao moguće opcije, po stepenu vjerovatnoće, u skladu sa okolnostima i motivima:

1. američki false-flag;
2. djelo hunte, sa namjerom;
3. djelo hunte, bez namjere;
4. djelo pro-ruskih formacija bez namjere;
5. djelo nekog četvrtog faktora
[/quote]

sta je false flag??
Hajlac

#14581 Re: Ukrajina

Post by Hajlac »

insomnia78 wrote:Joj struĆnjaka
Naucili ovih velikih rijeci, tipa False flag, spin, ovo, ono i samo ih vrte
Decko maloprije postavljo sliku na kojoj se vide tragovi gelera na dijelu aviona al joj
Da, a mi svi naravno znamo da su geleri ruski izum :-)

I odjednom juče počeše propagandni članci, bez pomena izvora, po medijima o BUK-u u rukama "terorista" :-)

Vjerovatno nikad nećemo čuti upute ukrajinskih kontrolora leta upućene tom crnom avionu u vezi putanje leta kroz njihov zračni prostor.

Više i djeca znaju za Donjeck a oni šalju krcat putnički avion drito na tu ratnu zonu iako im "teroristi" obaraju vojne avione i helikoptere koji izbacuju cvijeće odozgo...i iako je lijepo rečeno da je nije jasno zašto je avion išao toliko sjeverno tj. preko de fakto ratne zone.
Challenger__

#14582 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

sportman1

#14583 Re: Ukrajina

Post by sportman1 »

ok fala. :thumbup:
dali ovi sukobi vode ka nekom vecem ratu ili ameri i rusi nema sanse da ratuju?
sanjin_1

#14584 Re: Ukrajina

Post by sanjin_1 »

dragma wrote:
sanjin_1 wrote:
dragma wrote:
Šega mi da neko termin pravoslavni teroristi veze za rat u Ukrajini (gdje se ne radi o vjerski motiviranom sukobu) a pri tome zaboravlja da obadvije zaracene strane sacinjavaju upravo pravoslavci (73% od ukupnog stanovnistva Ukrajine su pravoslavne vjeroispovjesti). Vodeci se tvojom logikom zakljucujem da su Njemci u drugom svjetskom ratu su bili katolicki teroristi, jel' de?
Samo ne kontam sta su u taj vakat bili Rusi?
Vjerovatno pravoslavni teroristi koji su se borili protiv katolickih terorista. Logicno.
Pa kad u Siriji postoje "islamski teroristi" onda su ovo pravoslavni teroristi. Jednostavno a toliko logicno, zar ne!?
Samo sam cekao da ovo napises. :mrgreen:
Zar ISIL, Nusra i ostale frakcije u Siriji ne vode vjerski motivisan rat protiv nevjernika i pripadnika druge vjere? Zar oni nisu islamski fundamentalisti koji hoce da zatru sve sto se kosi sa njihovim poimanjem vjere i nacina zivota uopste i zar metode njihovog ratovanja nemaju teroristicka obiljezja?
Nemoj da se ljutis ali mijesas kruske i jabuke prijatelju.
Auuufff sad si me zad'o..ne znam kud udaram nakon ovog "cekanja"..
Vidi motivi svih ratova su uvjek isti a motiv svih motiva je profit
I ovi separatisti u Rusiji vode vjerski rat, bar sudeci po ranijim izjavama njivog "komadanta' (onog sto je ratovao sa cetnicima na strani genocidne tvorevine a protiv "muslimanskih" hordi..ili tako nesto, imas njegov citat ne nekolike posljednje stranice pa nadji)..
dakle, eto ga "vjerski" = kvalifikovan da bude pravoslavni terorista
E sad metode ratovanja? hhmmmm pa kako bi ti nazvao raketiranje aviona u kome se nalazi 296 putnika koji nemaju ama bas nikakve veze sa Ukrainom!?
Da se ne trudis..to ti je moj "prijatelju" klasicni terorizam..i naravno nemoj da se ljutis ali ti ovo nije trebalo :izet:
Last edited by sanjin_1 on 19/07/2014 00:11, edited 1 time in total.
Challenger__

#14585 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Hajlac wrote:Da, a mi svi naravno znamo da su geleri ruski izum :-)

I odjednom juče počeše propagandni članci, bez pomena izvora, po medijima o BUK-u u rukama "terorista" :-)

Vjerovatno nikad nećemo čuti upute ukrajinskih kontrolora leta upućene tom crnom avionu u vezi putanje leta kroz njihov zračni prostor.

Više i djeca znaju za Donjeck a oni šalju krcat putnički avion drito na tu ratnu zonu iako im "teroristi" obaraju vojne avione i helikoptere koji izbacuju cvijeće odozgo...i iako je lijepo rečeno da je nije jasno zašto je avion išao toliko sjeverno tj. preko de fakto ratne zone.
Da ilustrujemo:

1. uobičajena ruta:

Image

2. jučerašnja ruta:

Image
vivaldi

#14586 Re: Ukrajina

Post by vivaldi »

cini mi se da je veca vjerovatnoca da je zajeb u pitanju
Hajlac

#14587 Re: Ukrajina

Post by Hajlac »

jefferson wrote:
Taj link očito treba tebi, ili ti treba pomoć oko instalacije.
Bogami pomoc ne treba, to sto je tvoj pogled u istom rangu kao kad konju ogranicis vidokrug, je nesto sto ni google ne moze rjesiti, ali eto bar sam pokusao da ti izadjem u susret.
Čovjek te pita zašto ni na jednom snimku nema traga rakete koja je navodno ispaljena s zemlje na avion a tvoj odgovor je gugl drajv? :lol:
insomnia78

#14588 Re: Ukrajina

Post by insomnia78 »

Hajlac wrote:
Decko maloprije postavljo sliku na kojoj se vide tragovi gelera na dijelu aviona al joj

Ne radi se o tome
Nego je vec pocela prica o tome kako se na videu ne vidi trag rakete sto onda implicira da isti nije ni srusen raketom
A dalje? Samo nebo je granica teorijama

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
daxon

#14589 Re: Ukrajina

Post by daxon »

Hajlac wrote:
jefferson wrote:
Taj link očito treba tebi, ili ti treba pomoć oko instalacije.
Bogami pomoc ne treba, to sto je tvoj pogled u istom rangu kao kad konju ogranicis vidokrug, je nesto sto ni google ne moze rjesiti, ali eto bar sam pokusao da ti izadjem u susret.
Čovjek te pita zašto ni na jednom snimku nema traga rakete koja je navodno ispaljena s zemlje na avion a tvoj odgovor je gugl drajv? :lol:
To je drugo pitanje, ustvari, on tvrdi da postoji gomila slika na google gdje se vidi da su prorusi u posjedu tog PVO sistema BUK, a ja ga pitam da postavi bar jednu relevantnu sliku gdje se vidi da ga prorusi imaju.
Naravno, slike nigdje :D
General War

#14590 Re: Ukrajina

Post by General War »

Challenger__ wrote:

Da ilustrujemo:

1. uobičajena ruta:

Image

2. jučerašnja ruta:

Image

"Malaysian transport minister said MH17 was flying on approved route and pilot given no last-minute instructions"

Read more: http://www.dailymail.co.uk
jefferson

#14591 Re: Ukrajina

Post by jefferson »

Challenger__ wrote:

Da ilustrujemo:

1. uobičajena ruta:

Image

2. jučerašnja ruta:

Image
Da ilustrijes. Da si ikada letio avionom ili da bilo sta znas znao bi da su ta odstupanja normalna.
ALI, naravno ovdje je rijec o zavjeri a ovako se desilo.
1. Avion ulazi u Ukrajinu, i ATC javlja da skrene s kursa zbog oluje. Piloti nista ne pitaju, jer je to normlana procedura.
2. Piloti ni ATC nisu svjesni da su par sati ranije amerikanci uz pomoc HARP-a stvorili oluju, da bi avion morao da se pomjeri.
3. Avion dolazi do podrucja na kojem je oboren. Americki spijuni preobuceni u separatiste ruse avion.
4. Crnih kutija nema jer se ne zna da li su ih amerikanci ukrali prije leta te rekli posadi da je u njihovom interesu da poginu za americku stvar kada su ovi upitali sto nema kutija ili je SEAL Team 6 izvrsio upad na mjesto nesrece i ukrao crne kutije. O tome ce nas RT jos izvjestiti.
insomnia78

#14592 Re: Ukrajina

Post by insomnia78 »

Tacka 2
Genijalna ideja

jefferson

#14593 Re: Ukrajina

Post by jefferson »

insomnia78 wrote:
Hajlac wrote:

Ne radi se o tome
Nego je vec pocela prica o tome kako se na videu ne vidi trag rakete sto onda implicira da isti nije ni srusen raketom
A dalje? Samo nebo je granica teorijama

Trag Rakete bi ostao oko 15-20km iza pada aviona, zavisno kojom je brzinom avion letio, da li se odmah raspao ili je jos uvijek imao aerodinamicke sposobnosti.
B777 sa visine od 10km bez potiska motora moze da jedri oko 200km.
L u c i f e r

#14594 Re: Ukrajina

Post by L u c i f e r »

Challenger__ wrote:
L u c i f e r wrote:Tako je, samo treba vjerovati ruskim vijestima.
Šejtane, vjeruj mi na riječ, nije. Oni i dalje koriste diplomatsku retoriku, ophode se biranim riječima ("naši zapadni partneri") prema onoj psihopatskoj stoci.

Ovo je moja a ne njihova retorika.
Nije Amerika savršena, ali Rusija...
Challenger__

#14595 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

sportman1 wrote:ok fala. :thumbup:
Nema na čemu.
dali ovi sukobi vode ka nekom vecem ratu ili ameri i rusi nema sanse da ratuju?
- Nisam optimista i to mislim od početka konflikta u Siriji, a dešavanja u Ukrajini vidim samo kao ekstenziju tog inicijalnog sudara. Da pojasnim. Kako svjedoči američka akademska zajednica, američka posredna demokratija je mutirala u oligarhiju, vladavinu manjine. Istraživanja američkog javnog mnjenja to potvrđuju, jer većina građana SAD misli da Kongres ne zastupa interese američkih građana. Dakle, nije riječ o izrazu volje američkog naroda nego otuđene političke elite, oligarhije, koja je uzurpirala SAD. Duboko sam uvjeren da stvar stoji još gore, odnosno da je oligarhija metastazirala u patokratiju (vladavinu psihopata). Ukratko, mislim da same SAD i svijet u cjelini imaju problem sa psihopatama koje su uzurpirale SAD, koje generiraju krize, haos i ratove.

- Ako američki građani ne pronađu snagu da ih detroniziraju, a sumnjam u to, mislim da svijet neminovno i postepeno ide ka globalnom konfliktu u kome oligarhija psihopata cilja RF kao svog osnovnog neprijatelja. Sva ova dešavanja su samo pozornica tih nastojanja.

Zaista sam uvjeren da je samo pitanje vremena kada će izbiti konflikt između psihopata i njihovih vazala protiv RF i nj. saveznika.
insomnia78

#14596 Re: Ukrajina

Post by insomnia78 »

daxon wrote:
Hajlac wrote:
jefferson wrote: Bogami pomoc ne treba, to sto je tvoj pogled u istom rangu kao kad konju ogranicis vidokrug, je nesto sto ni google ne moze rjesiti, ali eto bar sam pokusao da ti izadjem u susret.
To je drugo pitanje, ustvari, on tvrdi da postoji gomila slika na google gdje se vidi da su prorusi u posjedu tog PVO sistema BUK, a ja ga pitam da postavi bar jednu relevantnu sliku gdje se vidi da ga prorusi imaju.
Naravno, slike nigdje :D
Image

Man of steel

#14597 Re: Ukrajina

Post by Man of steel »

Obje strane su u posjedu BUK sistema i svaki dripac je mogao pritisnuti dugme i pobiti te nesretne ljude.

Mislim i ubijeđen sam da se radi o žestokom zajebu jer ni jednoj strani ne odgovara da ih se poveže sa masovnim ubistvom 300 ljudi.

Ako treba kopati dublje i tražiti nečiju odgovornost onda su to svakako oni koji su u Ukrajini nasilnim pučem preuzeli vlast, podjelili zemlju i urušavanjem sistema pokrenuli bezakonje i anarhiju iz kojih su proizašla sva sranja koja se dešavaju u toj zemlji, pa i ovaj ogromni zločin.
Challenger__

#14598 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

jefferson wrote:Da ilustrijes. Da si ikada letio avionom ili da bilo sta znas znao bi da su ta odstupanja normalna.
Opet papanska retorika malog primitivca koji nas je lagao da je čitao Dostojevskog. Nemaš pojma s kim pričaš i naravno da sam letio bezbroj puta. Ovakva odstupanja prema ratnoj zoni ne da nisu normalna, nego su prpust u rangu kriminala koji mora da se ispita.

OSIM ako nisi psihopatski lažov ili saučesnik u zločinu.
Last edited by Challenger__ on 19/07/2014 00:27, edited 1 time in total.
Renta

#14599 Re: Ukrajina

Post by Renta »

Telefonski razgovor separatista nakon obaranja zrakoplova..
Video i transkript razgovora:

http://www.rtl.hr/vijesti/novosti/12577 ... paratisti/
Hajlac

#14600 Re: Ukrajina

Post by Hajlac »

General War wrote:False flag na djelu :D

Monitors find confusion, hostility at Malaysia Airlines crash site

Kiev, Ukraine (CNN) -- International monitors investigating the Malaysia Airlines crash in eastern Ukraine said Friday the team was not given full access to the site and was greeted with hostility by armed men guarding the scene.
"It basically looks like the biggest crime scene in the world right now, guarded by a bunch of guys in uniform with heavy firepower who are quite inhospitable," Michael Bociurkiw, spokesman for the Organization for Security and Co-operation in Europe team, told CNN's Christiane Amanpour...

http://edition.cnn.com/2014/07/18/world ... ?hpt=hp_t1
Pa isto kao u slučaju hemijskog napada u Siriji - nije bitno što istražitelji na kraju nisu našli nedvojbenu vezu između korištenog hemijskog otrova i onog kojeg Sirijska vojska posjeduje(a hemijskom analizom da se utvrditi 'otisak' hemikalije); bitan je bio onaj trenutni spin i salva propagande odnosno ad hoc zaključivanja o počinitelju prema dnevno-političkim potrebama.

Prije 8 dana novinar Mike Whitney pisao o očaju 'zapadnih' igrača odnosno o statusu quo i tome kako im fali nešto da razbije taj status quo i vrati priču o Ukrajini i Rusiji u žižu.

http://www.theecologist.org/News/news_a ... s_gas.html
Last edited by Hajlac on 19/07/2014 01:08, edited 1 time in total.
Post Reply