nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
johntra

#14577 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by johntra »

Vruće, morate razumjeti. :D
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#14578 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by bitanga_sa_otesa »

degenerik glupi
mad_max_ba

#14579 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mad_max_ba »

jarane
đe ovaj pošo
:shock: :shock: :shock: :shock:
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#14580 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mk ultra »

mad_max_ba wrote:jarane
đe ovaj pošo
desi se ovo počesto...

znaju izaći iz radićeve i krenuti titovom prema vječnoj vatri
ili što sam 2-3 puta isto vidio, kod američke ambasade izađu iz one uličice i krenu prema tehničkoj školi suprotnim smjerom :mrgreen:
mad_max_ba

#14581 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mad_max_ba »

mk ultra wrote:
mad_max_ba wrote:jarane
đe ovaj pošo
desi se ovo počesto...

znaju izaći iz radićeve i krenuti titovom prema vječnoj vatri
ili što sam 2-3 puta isto vidio, kod američke ambasade izađu iz one uličice i krenu prema tehničkoj školi suprotnim smjerom :mrgreen:
pa jarane
ovo je za oduzet vozačku i nikako ne vraćati nazad
klaki

#14582 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by klaki »

Bakir1 wrote:
nisu nasi ali ovo je drzava drzavom
kakvi papci ova njihova policija a i njihovi zakoni

ovo je bilo lijep za gledati doduse

amar1994

#14583 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

klaki wrote:
kakvi papci ova njihova policija a i njihovi zakoni

ovo je bilo lijep za gledati doduse
a st abi ti , stavio Tomei :D

Image

das ist nichte Tuv aprooval :-) :lol: :lol: , japan je za njih izmislio zakone :thumbup:

nisu mi jasni , ako ima tacno u zakonu do koliko dB smije da bude glasnoce auspuha , zasto bi nekog skidali bezveze , evo taj aupuh sa slike ide do 87 sto je i vise nego dovoljno :run:

al zato dozvoljavaju ove prdeze

Last edited by amar1994 on 14/08/2018 15:54, edited 2 times in total.
klaki

#14584 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by klaki »

ma svabe seljaci, kad vidim da ljude peglaju za visinu auta i tako neke stvari. nije njihov problem, ako auto radi dobro izduvni ok, koci, radi signalizacija sta ga imas peglati
amar1994

#14585 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

valja pare uzimat sine :lol: :lol:

pa to ja govorim , ako je u okviru regulacija ne kontam , modifikovanih svugdje ima pa im ne seru , a nije da su Shaken i MOT smece :)

PS. mene bi iskljucili jer zaboga nisu 205/50 gume nego 225/45 :lol:
530i

#14586 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by 530i »

Da vas neko udari izrezanih opruga drugačije biste razmišljali. Sigurnost na prvom mjestu.
amar1994

#14587 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

ma to je extremno , ja govorim za skupe i normalne modifikacije :)

kako li ovi registruju bas me interesuje : https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/deta ... b9f78966b3

neko je kacio snimak , kad pokazuje na cone filter ko defect , mislim u sebi ma idi u pm :lol:
530i

#14588 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by 530i »

Nema normalne ili nenormalne nego imaš dozvolu ili nemaš, prosto je.
nepass1

#14589 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by nepass1 »

Jao ludila, krenem kucu u pola 5, 32 stepena, na cengic vili vec 22, zaguzvalo se, prve kapi padaju. Reko gradacacka pa gore kraljice jelene onom cestom ispod tranzita pa kod konzuma na ap. Hos kurac lola sa bihelom kiom sletio u zbunje. Okreci nazad, milion auto, cesta bazen. Kazem zeni idemo nazad na gkavnu, na tranzitu je haos. Ja na otoku ne dadi semafor, hocu lijevo. Jedva nekako guraj, upri uvaljuj se. Niko ne jebe nista ni 2%.
E reko zeno samo reci da te ne vodim na avanture :D
33 minute merkator lozionicka stup pijaca
tempuser

#14590 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

amar1994 wrote:ma to je extremno , ja govorim za skupe i normalne modifikacije :)

kako li ovi registruju bas me interesuje : https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/deta ... b9f78966b3

neko je kacio snimak , kad pokazuje na cone filter ko defect , mislim u sebi ma idi u pm :lol:
Stvar je vrlo jednostavna, svaka naknadna prepravka i dorada na vozilu mora biti atestirana i upisana u saobr. dozvolu.
Da bi stekao uslove za atestiranje moras kupiti homologirane komponente.
Znac mozes kupiti legalan auspuh, ako ga nisi proveo kroz papire, da drzava zvanicno potvrdi da na tom autu nije glasniji od dozvoljenog, nisi legalan.
amar1994

#14591 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

nepass1 wrote:Jao ludila, krenem kucu u pola 5, 32 stepena, na cengic vili vec 22, zaguzvalo se, prve kapi padaju. Reko gradacacka pa gore kraljice jelene onom cestom ispod tranzita pa kod konzuma na ap. Hos kurac lola sa bihelom kiom sletio u zbunje. Okreci nazad, milion auto, cesta bazen. Kazem zeni idemo nazad na gkavnu, na tranzitu je haos. Ja na otoku ne dadi semafor, hocu lijevo. Jedva nekako guraj, upri uvaljuj se. Niko ne jebe nista ni 2%.
E reko zeno samo reci da te ne vodim na avanture :D
33 minute merkator lozionicka stup pijaca
:lol: :lol:

Last edited by amar1994 on 14/08/2018 17:26, edited 1 time in total.
klaki

#14592 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by klaki »

530i wrote:Da vas neko udari izrezanih opruga drugačije biste razmišljali. Sigurnost na prvom mjestu.
vise ce on najebati, prestani pisati gluposti
amar1994

#14593 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

tempuser wrote:
Stvar je vrlo jednostavna, svaka naknadna prepravka i dorada na vozilu mora biti atestirana i upisana u saobr. dozvolu.
Znac mozes kupiti legalan auspuh, ako ga nisi proveo kroz papire, da drzava zvanicno potvrdi da na tom autu nije glasniji od dozvoljenog, nisi legalan.
a to znaci , sto su oni odobrili , to meni djeluje da se ide na ruku proizvodjacima glavnim ?

ne znam , meni je glupo ako zadovoljava nivo buke i sigurnosti da ne moze , ja kad bi stavljao sve bi bilo : rezonatori , prigusivaci i katalizator ili 2 ako treba , razlika bi bila u precniku cijevi jedino :)

al bas me u stvari briga za njemacku , ja cu se pridrzavat nasih zakona jer ovde zivim 8-)

PS. znaci ovaj prolazi recimo :) : https://www.nippontuning.com/subaru/imp ... vidia.html
Last edited by amar1994 on 14/08/2018 17:32, edited 1 time in total.
tempuser

#14594 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

amar1994 wrote:
tempuser wrote:
a to znaci , sto su oni odobrili , to meni djeluje da se ide na ruku proizvodjacima glavnim ?

ne znam , meni je glupo ako zadovoljava nivo buke i sigurnosti , ja kad bi stavljao sve bi bilo : rezonatori , prigusivaci i katalizator ili 2 ako treba , razlika bi bila u precniku cijevi jedino :)

al bas me u stvari briga za njemacku , ja cu se pridrzavat nasih zakona jer ovde zivim 8-)
Ne ide to na ruku nikome, jednostavno time zele biti sigurni da je komponenta, koja je zadovoljila uslove da bude legalno na trzistu, ugradjena na auto na zadovoljavajuci nacin.
Jbga tebi i meni je to "jedino" razlika u precniku, ko zna sta razlika u precniku znaci kontroloru u DE.
amar1994

#14595 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

tempuser wrote: Ne ide to na ruku nikome, jednostavno time zele biti sigurni da je komponenta, koja je zadovoljila uslove da bude legalno na trzistu, ugradjena na auto na zadovoljavajuci nacin.
Jbga tebi i meni je to "jedino" razlika u precniku, ko zna sta razlika u precniku znaci kontroloru u DE.
:thumbup:

za UK bas citam , samo ne smije preci 93 dB , moze ravna cijev bit sa CAT-om prolazi :-D
tempuser

#14596 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

amar1994 wrote:
tempuser wrote: Ne ide to na ruku nikome, jednostavno time zele biti sigurni da je komponenta, koja je zadovoljila uslove da bude legalno na trzistu, ugradjena na auto na zadovoljavajuci nacin.

za UK bas citam , samo ne smije preci 93 dB , moze ravna cijev bit sa CAT-om prolazi :-D
Ja sam gledao na DC kad je Mark Evans sastavljao repliku AC Cobre i isao na tehnicki, sta je sve morao da zadovolji da ti pamet stane, od toga da tockovi nesmiju viriti van auta, do toga da na autu zbog sigurnosti pjesaka ne smije biti nijedan ostar dio.
amar1994

#14597 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

tempuser wrote:
Ja sam gledao na DC kad je Mark Evans sastavljao repliku AC Cobre i isao na tehnicki, sta je sve morao da zadovolji da ti pamet stane, od toga da tockovi nesmiju viriti van auta, do toga da na autu zbog sigurnosti pjesaka ne smije biti nijedan ostar dio.
i ja sam , extra emisija , ih davno je to bilo :)
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#14598 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mk ultra »

klaki wrote:ma svabe seljaci, kad vidim da ljude peglaju za visinu auta i tako neke stvari. nije njihov problem, ako auto radi dobro izduvni ok, koci, radi signalizacija sta ga imas peglati
Vozilo pri svojoj nominalnoj masi i opterecenju mora preci preko prepreke visoke 110mm i duge 800mm bez problema, sve sto nije to ne zadovoljava iskljucivo radi konstrukcije ceste

Ako to ne zadovolji nije za cestu, jeste mozda za nesto drugo, ali ne za cestovni saobracaj

Imas isto tako striktno definirane minimalne visine rasvjetnih tijela na vozilu koje ces isto poremetiti spustanjem vozila.. uglavnom, sve ima zasto i kako
530i

#14599 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by 530i »

klaki wrote:
530i wrote:Da vas neko udari izrezanih opruga drugačije biste razmišljali. Sigurnost na prvom mjestu.
vise ce on najebati, prestani pisati gluposti

Ti nećeš najebat kad umreš?! Nemoj ti zajebavat normalna i iole pismen svijet, barem ovdje. Ne daju ljudi ciganluka s punim pravom. Doduše takvi poput tebe ne bi u zatvoru završili nego bi se izvukli u ustanovu tipa ludnica.
jefferson

#14600 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by jefferson »

tempuser wrote:
amar1994 wrote:

Pa pogledaj sta moraju mjenjati americki proizvodjaci da bi zadovoljili EU standarde i sta evropski proizvodjaci moraju mjenjati da bi zadovoljili americke standarde. Nije se dzaba stampalana kolosalna djecija knjiga 1000 zasto 1000 zato. Ove danas generacije nisu odrasle s tim pa misle moze sve kako oni zamisle (ako zamisle uopste).
Post Reply