Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
kakavdanakneiskustvu wrote:
ajde objasni mi kako ce policija mene sprijeciti da sad izadjem iz zgrade i autom se zapucam u prvog pjesaka?
Pucaju ti u glavu.
jest da tebe nisam pitao,ali hajd kad si se ukljucio,da ponovo procitaj sta sam napisao,sjednem u auto i zapucam se u prvog pjesaka,je li to moze policija sprijeciti?
Ja sam njegov advokat. [/quote]
Aha,jbg,nisam znao,trebas to ubuduce napisati,promaklo ti pitanje
Nije rijec o nekome koga prenese pa poludi. Nego je rijec o divljacima koji se okrecu na kamberovicu skoro svaku noc, koji ispijaju pive sa auta skoro svaku noc. Je'l se ne moze njih pofatati? Nema nista lakse na svijetu! Jer takvi i prave probleme najvise. Uhvati se jedan takav i odmah vijesti o tome i dizu se u nebesa. Eto prodji bulevarom u bilo koje doba dana samo jednom, ja ti se kunem da ces vidjeti bar jednog koji je za oduzimanje dozvole. A navece vjerovatno i vise.
Jimmy McNulty wrote:Rekao je Fudo da će prvo imati sastanak sa Šapom i onima iz "Stop ugrizu" a ako ne nađe zajednički jezik sa Šapom onda će on po svom. Pa vidjet ćemo.
Daj Bože...Možemo samo sačekati, kao što i sam kažeš, pa da vidimo do kog će rješenja doći...
Jimmy McNulty wrote:Rekao je Fudo da će prvo imati sastanak sa Šapom i onima iz "Stop ugrizu" a ako ne nađe zajednički jezik sa Šapom onda će on po svom. Pa vidjet ćemo.
Daj Bože...Možemo samo sačekati, kao što i sam kažeš, pa da vidimo do kog će rješenja doći...
Ima li neki zakon koji sprecava da sintori po noci odrade posao na "human" nacin. Ima li neki zakon koji odredjuje kakve uslove cuke moraju imati u azilu. Ako se vec ne smiju ubijati, smiju li se nagurati u azil? Samo da se sklone sa ulice.
Iz Zakona:
"Eutanazija životinja može se provesti ako:
a) se životinja ne može izliječiti, a ostanak u životu će joj uzrokovati nepotrebne bolove i
patnju;
b) je životinja dostigla visoku starost i otkazuju joj osnovne životne funkcije;
c) životinja boluje od neizlječive i/ili zarazne bolesti, posebno one koja može ugroziti
ljude;
d) je životinja opasna za okolinu;
e) je životinja u agoniji."
I dalje mi nije jasno (jer većinu pasa na ulici opisuje skoro svaka Zakonom navedena tačka) u čemu je problem.
A o azilima je navedeno samo "dovoljno hrane, vode, dovoljno prostora, dovoljno kretanja", ma šta to značilo...
Dee-Dee_13 wrote:Iz Zakona:
"Eutanazija životinja može se provesti ako:
a) se životinja ne može izliječiti, a ostanak u životu će joj uzrokovati nepotrebne bolove i
patnju;
b) je životinja dostigla visoku starost i otkazuju joj osnovne životne funkcije;
c) životinja boluje od neizlječive i/ili zarazne bolesti, posebno one koja može ugroziti
ljude;
d) je životinja opasna za okolinu;
e) je životinja u agoniji."
I dalje mi nije jasno (jer većinu pasa na ulici opisuje skoro svaka Zakonom navedena tačka) u čemu je problem.
A o azilima je navedeno samo "dovoljno hrane, vode, dovoljno prostora, dovoljno kretanja", ma šta to značilo...
...problem je sto svi volU eVrice...a samim tim i 'keriĆe'...ako DoFu rijesi makar ovaj usrani problem, jer ovo sa coporima jest problem, mozda i promjenim misljenje o dobrim namjerama doticnog...
Norm wrote:
...problem je sto svi volU eVrice...a samim tim i 'keriĆe'...ako DoFu rijesi makar ovaj usrani problem, jer ovo sa coporima jest problem, mozda i promjenim misljenje o dobrim namjerama doticnog...
Znam, upravu si, samo peru lovu kroz ova udruženja...Moramo čekati, a do tada ostaje samo predizborno obećanje da će rješiti ovaj problem u najkraćem mogućem roku...
Norm wrote:
Znam, upravu si, samo peru lovu kroz ova udruženja...Moramo čekati, a do tada ostaje samo predizborno obećanje da će rješiti ovaj problem u najkraćem mogućem roku...
Norm wrote:
Azil nije riješenje kako god to bilo , Šta vi mislite 4100 pasa cd u azil i problem riješen ? Jest 2 mjeseca i onda imamo problem kako neko dovozi cuke iz drugog grada da ih zenica stavlja u azil , riješenje je eutanazija i ko god misli drugačije neka ga ujede čopor od 12 pasa kakav je mene zaganjo u po grada , tad sam rekao ako me ujede ja ću sve riješit s bolnicom, ozdravit i onda tog cuku nac i zaljepit na znak saobraćajni .