Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
kakavdanakneiskustvu

#14551 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Freamon Lester wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote: ajde objasni mi kako ce policija mene sprijeciti da sad izadjem iz zgrade i autom se zapucam u prvog pjesaka?
Pucaju ti u glavu.

jest da tebe nisam pitao,ali hajd kad si se ukljucio,da ponovo procitaj sta sam napisao,sjednem u auto i zapucam se u prvog pjesaka,je li to moze policija sprijeciti?
Ja sam njegov advokat. :izet:[/quote]

Aha,jbg,nisam znao,trebas to ubuduce napisati,promaklo ti pitanje
Mustang1

#14552 Re: Zeničani

Post by Mustang1 »

Nije rijec o nekome koga prenese pa poludi. Nego je rijec o divljacima koji se okrecu na kamberovicu skoro svaku noc, koji ispijaju pive sa auta skoro svaku noc. Je'l se ne moze njih pofatati? Nema nista lakse na svijetu! Jer takvi i prave probleme najvise. Uhvati se jedan takav i odmah vijesti o tome i dizu se u nebesa. Eto prodji bulevarom u bilo koje doba dana samo jednom, ja ti se kunem da ces vidjeti bar jednog koji je za oduzimanje dozvole. A navece vjerovatno i vise.
Dee-Dee_13

#14553 Re: Zeničani

Post by Dee-Dee_13 »

http://www.zenit.ba/kasumovic-odrzao-sa ... enja-sapa/

Toliko o rješenju problema pasa lutalica...Sastanak sa "Šapom"?! :roll: Pa, znaju već svi šta oni i misle i žele...
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#14554 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Rekao je Fudo da će prvo imati sastanak sa Šapom i onima iz "Stop ugrizu" a ako ne nađe zajednički jezik sa Šapom onda će on po svom. Pa vidjet ćemo.
Dee-Dee_13

#14555 Re: Zeničani

Post by Dee-Dee_13 »

Jimmy McNulty wrote:Rekao je Fudo da će prvo imati sastanak sa Šapom i onima iz "Stop ugrizu" a ako ne nađe zajednički jezik sa Šapom onda će on po svom. Pa vidjet ćemo.
Daj Bože...Možemo samo sačekati, kao što i sam kažeš, pa da vidimo do kog će rješenja doći...
apsidejzi

#14556 Re: Zeničani

Post by apsidejzi »

Dee-Dee_13 wrote:
Jimmy McNulty wrote:Rekao je Fudo da će prvo imati sastanak sa Šapom i onima iz "Stop ugrizu" a ako ne nađe zajednički jezik sa Šapom onda će on po svom. Pa vidjet ćemo.
Daj Bože...Možemo samo sačekati, kao što i sam kažeš, pa da vidimo do kog će rješenja doći...
Ima li neki zakon koji sprecava da sintori po noci odrade posao na "human" nacin. Ima li neki zakon koji odredjuje kakve uslove cuke moraju imati u azilu. Ako se vec ne smiju ubijati, smiju li se nagurati u azil? Samo da se sklone sa ulice.
Dee-Dee_13

#14557 Re: Zeničani

Post by Dee-Dee_13 »

Iz Zakona:
"Eutanazija životinja može se provesti ako:
a) se životinja ne može izliječiti, a ostanak u životu će joj uzrokovati nepotrebne bolove i
patnju;
b) je životinja dostigla visoku starost i otkazuju joj osnovne životne funkcije;
c) životinja boluje od neizlječive i/ili zarazne bolesti, posebno one koja može ugroziti
ljude;
d) je životinja opasna za okolinu;
e) je životinja u agoniji."

I dalje mi nije jasno (jer većinu pasa na ulici opisuje skoro svaka Zakonom navedena tačka) u čemu je problem.
A o azilima je navedeno samo "dovoljno hrane, vode, dovoljno prostora, dovoljno kretanja", ma šta to značilo...
Norm

#14558 Re: Zeničani

Post by Norm »

Dee-Dee_13 wrote:Iz Zakona:
"Eutanazija životinja može se provesti ako:
a) se životinja ne može izliječiti, a ostanak u životu će joj uzrokovati nepotrebne bolove i
patnju;
b) je životinja dostigla visoku starost i otkazuju joj osnovne životne funkcije;
c) životinja boluje od neizlječive i/ili zarazne bolesti, posebno one koja može ugroziti
ljude;
d) je životinja opasna za okolinu;
e) je životinja u agoniji."

I dalje mi nije jasno (jer većinu pasa na ulici opisuje skoro svaka Zakonom navedena tačka) u čemu je problem.
A o azilima je navedeno samo "dovoljno hrane, vode, dovoljno prostora, dovoljno kretanja", ma šta to značilo...

...problem je sto svi volU eVrice...a samim tim i 'keriĆe'...ako DoFu rijesi makar ovaj usrani problem, jer ovo sa coporima jest problem, mozda i promjenim misljenje o dobrim namjerama doticnog... :mrgreen:
Dee-Dee_13

#14559 Re: Zeničani

Post by Dee-Dee_13 »

Norm wrote:
...problem je sto svi volU eVrice...a samim tim i 'keriĆe'...ako DoFu rijesi makar ovaj usrani problem, jer ovo sa coporima jest problem, mozda i promjenim misljenje o dobrim namjerama doticnog... :mrgreen:
Znam, upravu si, samo peru lovu kroz ova udruženja...Moramo čekati, a do tada ostaje samo predizborno obećanje da će rješiti ovaj problem u najkraćem mogućem roku...
notsure

#14560 Re: Zeničani

Post by notsure »

Dee-Dee_13 wrote:
Norm wrote:
Znam, upravu si, samo peru lovu kroz ova udruženja...Moramo čekati, a do tada ostaje samo predizborno obećanje da će rješiti ovaj problem u najkraćem mogućem roku...
Nema trajnog rješenja bez ovoga:
http://vetbugojno.com/index.php/usluge/registar-pasa

Šta god da uradi, sa Šapom ili bez nje, ako ne napravi registar pasa kao što su to Bugojanci već uradili, džaba mu sve.
commendatore

#14561 Re: Zeničani

Post by commendatore »

ja sam kurate srece jbg - mene je cuko u minhenu ujo - ovdje nije nikad :lol:
dajdza-ze

#14562 Re: Zeničani

Post by dajdza-ze »

Ma sve je bezveze dok se tuzne okice ne resetuju na nulu. Onda moze i registar i markica i brnjica i cip ko givikt velik ali PRVO RESET :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
kakavdanakneiskustvu

#14563 Re: Zeničani

Dee-Dee_13 wrote:http://www.zenit.ba/kasumovic-odrzao-sa ... enja-sapa/

Toliko o rješenju problema pasa lutalica...Sastanak sa "Šapom"?! :roll: Pa, znaju već svi šta oni i misle i žele...
je li ono rekao da ce za mjesec dana rijesiti pitanje pasa lutalica?
kakavdanakneiskustvu

#14564 Re: Zeničani

notsure wrote:
Dee-Dee_13 wrote:
Norm wrote:
Nema trajnog rješenja bez ovoga:
http://vetbugojno.com/index.php/usluge/registar-pasa

Šta god da uradi, sa Šapom ili bez nje, ako ne napravi registar pasa kao što su to Bugojanci već uradili, džaba mu sve.
ovo u ovom registru su kerovi lutalice ili?
Dee-Dee_13

#14565 Re: Zeničani

Post by Dee-Dee_13 »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Dee-Dee_13 wrote:http://www.zenit.ba/kasumovic-odrzao-sa ... enja-sapa/

je li ono rekao da ce za mjesec dana rijesiti pitanje pasa lutalica?
Da, mjesec dana. Iako je u pismu koje je poslao onom udruženju Stop ugrizu, rekao čak i 15 dana :roll:
N.N.

#14566 Re: Zeničani

Post by N.N. »

Nije ba, rekao je za 3 mjeseca da ce ih rijesiti :-D
Dee-Dee_13

#14567 Re: Zeničani

Post by Dee-Dee_13 »

N.N. wrote:Nije ba, rekao je za 3 mjeseca da ce ih rijesiti :-D
http://www.ugriz.com/index.php/odgovor- ... -kasumovic

Povećava se vremenski rok...Možda bude rješenje u toku 4 god, koliko mandaat traje...Ko zna, moguće je...
N.N.

#14568 Re: Zeničani

Post by N.N. »

Ma znam da sam ga slusao na RTV ZE dva puta, i on je vazda govorio o tom nekom roku od 3 mjeseca.
Ostalo nisam pratio.

Kako god, neka ih sklanjaju vise :)
kakavdanakneiskustvu

#14569 Re: Zeničani

a ja bih dao ruku da je obecao da ce to rijesiti za mjesec dana
kamberovica polje

#14570 Re: Zeničani

Post by kamberovica polje »

kakavdanakneiskustvu wrote:a ja bih dao ruku da je obecao da ce to rijesiti za mjesec dana
Jest rekao je u jednom od onih predizbornih obraćanja ali se vrlo brzo ispravio i rekao da je to nerealno pa je pomjerio rok na 3-4 mjeseca.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#14571 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Zapravo rekao je da on to može za mjesec, najdalje za 3 eto. Pa vidjet ćemo.
vwlover

#14572 Re: Zeničani

Post by vwlover »

Azil nije riješenje kako god to bilo , Šta vi mislite 4100 pasa cd u azil i problem riješen ? Jest 2 mjeseca i onda imamo problem kako neko dovozi cuke iz drugog grada da ih zenica stavlja u azil , riješenje je eutanazija i ko god misli drugačije neka ga ujede čopor od 12 pasa kakav je mene zaganjo u po grada , tad sam rekao ako me ujede ja ću sve riješit s bolnicom, ozdravit i onda tog cuku nac i zaljepit na znak saobraćajni .
commendatore

#14573 Re: Zeničani

Post by commendatore »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Kralj Tvrtko I.

#14574 Re: Zeničani

Post by Kralj Tvrtko I. »

Ja sam rekao, ako kojim slučajem mene ujede pašće, naći ću ga i but mu odgrist.
apsidejzi

#14575 Re: Zeničani

Post by apsidejzi »

Kralj Tvrtko I. wrote:Ja sam rekao, ako kojim slučajem mene ujede pašće, naći ću ga i but mu odgrist.
Kasno kad te ujede. De se ti pripremi prije tog pa kad napadne odgrizi mu but :D
Post Reply