Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ako NK jaše zmaja preko zida,znaci da moze doci do Winterfella ili na bilo koju drugu lokaciju punoooo prije nego vojska mrtvih.
Sta mislite,gdje li ce se odjedanput pojaviti?
cenecimoveocino wrote:Ako NK jaše zmaja preko zida,znaci da moze doci do Winterfella ili na bilo koju drugu lokaciju punoooo prije nego vojska mrtvih.
Sta mislite,gdje li ce se odjedanput pojaviti?
Od groblja do groblja i rezati sve frisko umrle, ovo ce biti hit Westerosa
Iz dubokih katakombi
urlaju zubati zombi
kad budu pokazali lice
pocrkat ce sve ptice
Izmedu zivota i smrti
Vise nista nece postojati
osim beskrajnog mora
mrtvackih glava i kostura
Vrlo je moguće da je istina jer iduća sezona je svakako trebala početi kasnije nego ova, tačnije bila je dilema da li će biti kraj 2018 ili početak 2019. Bit će super ako dođe ranije s obzirom da će iduće sezone svaka epizoda biti kao film
omar little wrote:littlefinger je izgubio smisao prije dvije sezone. ovo sad sto su uradili je filovanje dramaticnim momentima. niti znamo logiku i mehanizam njegovog pada niti znamo sta je on to jos mogao uraditi i postici sa antagonizmom sestara stark. njegov cilj preuzimanja trona vise odavna nije imao ni puta ni opcije ni smisla.
ne kazem da nije bilo euforicno gledat ga zapiranog, ali s narativne strane je lose uradjeno, kao i ova cijela sezona.
Jedan od najboljih i najdubljih karaktera serije totalno uhakan od one dvojice jebenih amatera koji uopste nisu imali pojma sta da rade s njim. Zapamti sta ti kazem, isto sranje cemo vidjeti i od Tyriona sledece sezone, jer se to uveliko vec vidjelo u par navrata u ovoj karini od sezone.
Sta uradise od onako dobrog materijala, prosto ne mogu da vjerujem. A i Martin je velikim dijelom kriv za to.
Sto brate, neka ih, ne mogu oni tako ukloniti lika ako se to stvarno nece desiti. Rade sve kako treba. Kad sam ja davno pizdio na njih dvojicu, ovako slicne odgovore sam dobijao, pa su mi se nekakve titule i diplome tih pajaca ovdje poturale da se uvjerim kako oni znaju pisati.
Cekaj knjigu kao i svi i vidi sta se stvarno desilo.
Ne vjerujem da će se u knjizi drugačije desiti jer GoT je prestala biti politička igra, uskoro bi i Varys mogao odapeti jer lik nema svrhe. Sad na red dolaze borci i to je to, isto kao što je Hound prije bio nebitan lik sada će biti jako bitan. Drago mi je što mu je smrt došla od sestri Stark jer je on ipak njihovoj familiji najviše štete nanio. Možda je on i volio Catelyn i Sansu ali je opet volio sebe više od njih
zamolio bih za jednu informaciju forumase koji su procitali knjige; ako je Robertova pobuna osnovana na laži da je Regar oteo i silovao Lyannu, zanima me ko je tu laž izmislio? Imam neki osjećaj da je i za to kriv Littlefinger
Eno neki easter egg u zadnjoj epizodi, kad se iz zraka gleda horda ovih bjelih govancadi kako idu prema dole, formirani u obliku vuka.
Ja vam kazem, ovi idu dole pred brana sto posto, bran je ovaj bjeli kurac glavni, moze bit i da nije zbog brana licno vec sto je onaj gavran kurac palac.
dinao wrote:zamolio bih za jednu informaciju forumase koji su procitali knjige; ako je Robertova pobuna osnovana na laži da je Regar oteo i silovao Lyannu, zanima me ko je tu laž izmislio? Imam neki osjećaj da je i za to kriv Littlefinger
Pobuna je krenula zbog toga što je mad king spalio Nedovog brata i starog, koji su otišli u KL da traže od mad kinga da naredi Raegaru da vrati Lyannu jer su mislili da je oteo.
Tek nakon što je Mad King tražio od Jona da mu dovede Neda I Roberta počinje pobuna.
Valjda sam dobro objasnio
Robertova pobuna nije zasnovana na lazi, Ludi kraj je bio opsesivan da sin Rhaegar radi iza ledja i da hoce da ga smakne sa prestolja, posto je "oteo" Lyanna, pobudilo je jos vise njegove sumnje da je u dosluhu sa sjevernjacima i da hoce da ga skine sa prestolja... Nedov stariji brat Brandon je otisau u KL da trazi Lyannu nazad, medjutim Ludi Kralj ga je zatvorio i onda je otisao Rickard Stark glava kuce Stark i njihov otac i tada se je desilo nesto sto je i pravi razlog Robertove pobune.Na lomaci je spalio zive Brandona i Rickarda Starka... dolazi do ujedinjenja kuca Baratheon, Arryn, Stark i Tully pod komandom Roberta i ostalo se zna.Od najvecih krivaca po meni je bio Pycelle koji je Ludom Kralju punio glavu da ga Rhaegar hoce zbaciti sa prestolja on je i nagovorio Ludog Kralja da otvori vrata Tyvinu idok je Jaime nagovarao suprotno... bilo je jos lordova koji su Ludom Kralju punili glavu protiv rodjenog sina... ljubav izmedju Lyanne i Rhaegera je samo povd ili iskra za obracun koji se je godinama skupljao.