Pirija wrote:
Apple je zadnji uskocio na "band wagon" phableta
ocigledno da vecina potrosaca zeli da gleda filmove na telefonu jer nicim drugim ne mogu opravdat velicine od 5-6-7 incha...
ko zna mozda se nekad opet vratimo na male telefone... bice
retro za par godina ako nista...
dosta prijatelja koji su na androidu ( iz finansijskih razloga ) ce da uzme polovan 5s sad kad izadje 6-ica jer ce cijenom biti oko 5-6 stoja a za te pare ne mozes nista bolje uzet, 5s 64 bit-a ako i ios 8 bude 64 bit-ni onda ce to da bude mjerica

citanje prije nego filmovi... pretpostavljam ljudi koji za razliku od nas u bosni do posla pice pola sata ili vise na metrou, vozu, busu... onda phablet ima smisla... al meni jok, kao ni vecini ljudi kod nas - jer toga nema
polovan telefon i nije neka sreca, bez obzira na marku... a nisam siguran da se polovan 5s isplati za 500 kada za haman iste pare mozes dobiti nexus 5 u sarajevu... jeftinije kuciste i relativno slaba kamera, ali znam par ljudi koji su ga uzeli i odusevljeni su za te pare (vjerovatno cisto zato jer je raja navikala samsunge, ajfone i HTC, a za nexus malo ljudi zna)
velicina je opet problem... ja bi najradije nesto od 4 do 4.5 inca (blize 4), ali fakat sad nema nista da valja u toj velicini, ni od applea, ni microsofta, ni googleta... nije to samo stvar dizajna - moraju svi ici na vece radi baterije, apetiti rastu, raja ocekuje strahota ekran, grafiku, kameru, a za sve to treba jak procesor i sve veca baterija... jebachina mrtva...