"Majstori" parkiranja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
zdruzdjo

#14551 Re: "Majstori" parkiranja

Post by zdruzdjo »

holowey wrote:
ko je ovdje prozvan? fabija ili pasat? ako je ovo parking gdje se parkira i u sredini (zakljucujem zbog fabije) onda je ovaj sa pasatom bio primoran da parkira ovako ukoso...
Fabija je slucajno uslikana u voznji. covjek odlazio.
Patriotska_Liga

#14552 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Patriotska_Liga »

Al točkovi su mu upravljeni što znači da je bilo još mjesta on bi upravio auto do kraja. Kriv je onaj zidić iza. Treba zidić da se pomakne do zgrade i onda neće biti problema. Pravda za šofera Passata.
zdruzdjo

#14553 Re: "Majstori" parkiranja

Post by zdruzdjo »

drugi profil wrote:Kako bih ja rjesio ovo jednom za svagda. Iscrtati parking mjesta svuda u gradu. Novac potrosen za to bi se garantovano vratio za mjesec dana kroz pisnje kazni za nepravilno parkiranje.
Na kraju price imali bi urednije parkiranje, vise parking mjesta, i osnovu za punjenje budzeta pisanjem kazni. Ovog gore sad ne mozes ni kazniti jer nema obiljezenog parking mjesta.
Ma naravno.
Ovih policajcica pripravnika ima more.
Iscrtaj parking mjesta, blokic malom u plavom, fotoaparatic neki maleni, i udri. plata po ucinku.
Hajde ba bilo bi para ko salate, a fino bi se parkiralo.
Neki dan od Fis-a do Bitumenke sa desne strane ceste postoji znak zabrana prakiranja/zaustavljanja. Nasao se neko i svima poredao cestitke. Bukvalno svima, od najbijesnijeg audija do g2. A svaki dan ima bar 30-ak auta parkiranih.
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#14554 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Leon16v »

zdruzdjo wrote:
drugi profil wrote:Kako bih ja rjesio ovo jednom za svagda. Iscrtati parking mjesta svuda u gradu. Novac potrosen za to bi se garantovano vratio za mjesec dana kroz pisnje kazni za nepravilno parkiranje.
Na kraju price imali bi urednije parkiranje, vise parking mjesta, i osnovu za punjenje budzeta pisanjem kazni. Ovog gore sad ne mozes ni kazniti jer nema obiljezenog parking mjesta.
Ma naravno.
Iscrtaj parking mjesta, blokic malom u plavom, fotoaparatic neki maleni, i udri. plata po ucinku.
Neki dan od Fis-a do Bitumenke sa desne strane ceste postoji znak zabrana prakiranja/zaustavljanja. Nasao se neko i svima poredao cestitke. Bukvalno svima, od najbijesnijeg audija do g2. A svaki dan ima bar 30-ak auta parkiranih.
Na Bentaši gore, gdje oni autobusi stoje, 6-7 parkiranih auta, na svakom nakaceni zuti i rozi papiric :izet:
MOSALJOZE

#14555 Re: "Majstori" parkiranja

Post by MOSALJOZE »

I ja sam to neki dan vidio,samo što je bilo punooo više auta,barem 20.
hizo ramidovic

#14556 Re: "Majstori" parkiranja

Post by hizo ramidovic »

zdruzdjo wrote:Image
svi gleda te ovog spasatom jervamje krivo stovi nemate taki aniko ne ce darekne kakoje ovai pezo odnekake bjede sigurno ukrivo parkiro adaje pravo mozdabi iovai spasatom tako parkiro alnaj lakseje pljuvat popasatima
Naslovnica

#14557 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Naslovnica »

Leon16v wrote:
zdruzdjo wrote:
Ma naravno.
Na Bentaši gore, gdje oni autobusi stoje, 6-7 parkiranih auta, na svakom nakaceni zuti i rozi papiric :izet:
Ma bezze im je to.
Umjesto da kažnjavaju tamo gdje krše zakon i zaista smetaju, uhvate se skroz nebitnih lokacija, gdje nikome ta parkirana auta ne smetaju,a objektivno nema parkinga u blizini.
Naslovnica

#14558 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Naslovnica »

Ne trebaju dalje ići od Vojničkog, Olimpijskog i AP (sve faze), da rade svakodnevno u 3 smjene ne bi stigli kazniti sve debile parkirane po trotoarima,zelenim površinama,dječijim parkićima i ostalim zabranama. A parking udaljen 50m. Te treba maksimalno kažnjavati.
zdruzdjo

#14559 Re: "Majstori" parkiranja

Post by zdruzdjo »

Do sada nisam ali evo sad cu.
Jeli ovaj Hizo Ramidovic ikome interesantan sa ovim. Mislim ja bih provaljivao kad bi imao 5 ljudi koji bi makar smajlije pucali.
Ali ovo...........mislim da bi mooooozda u mjedenici bilo smjesno. Mozda. Ali samo odabranima.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#14560 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Truba »

zavisi kako kad nekad mi je smijesno bukvalno mi suze od smijeha krenh
nekad ne
sve zavisi
zdruzdjo

#14561 Re: "Majstori" parkiranja

Post by zdruzdjo »

Black swan wrote:zavisi kako kad nekad mi je smijesno bukvalno mi suze od smijeha krenh
nekad ne
sve zavisi

Hmmmm.

citat iz jedne serije iz 80-ih

Did you have any sexual problems????
mali_balon

#14562 Re: "Majstori" parkiranja

Post by mali_balon »

insaneinthebrain wrote:
duspi wrote:Image

Svako jutro ista prica..a murije po raskrsnicama, 100 metara ispod i iznad i nikom nista
ovakvi su najgori, vidjam ih stalno da se ovdje natakare :roll:
E jbga, od vas ljudi ne mogu stat da ovjere knjizice
samo pozitiva

#14563 Re: "Majstori" parkiranja

Post by samo pozitiva »

mali_balon wrote:
insaneinthebrain wrote:

Svako jutro ista prica..a murije po raskrsnicama, 100 metara ispod i iznad i nikom nista
E jbga, od vas ljudi ne mogu stat da ovjere knjizice
neki dan ih ja vidio da pisu na ovom mjestu
mali_balon

#14564 Re: "Majstori" parkiranja

Post by mali_balon »

Ja bi Hin bagerom sklanjao
tempuser

#14565 Re: "Majstori" parkiranja

Post by tempuser »

Gori su mi bili oni koji su oko 10. u mjesecu na Putu zivota (izmedju Koreje i ex Mercatora) predavali PDV prijave i ostavljali auta u desnoj traci.
drug_profi

#14566 Re: "Majstori" parkiranja

Post by drug_profi »

tempuser wrote:Gori su mi bili oni koji su oko 10. u mjesecu na Putu zivota (izmedju Koreje i ex Mercatora) predavali PDV prijave i ostavljali auta u desnoj traci.
Eh bas tako!
Meni se cini da je nekad bilo kad se zaustavis negdje na cesti a nisi stavio trokut iza, ko god te opali ti si kriv.
SAd svode na ono, nisi prilagodio brzinu, odstojanje itd itsl gluposti koje su i dovele do toga da svako ostavlja auto gdje hoce, jer su drugi duzni da se brinu da voze "prilagodjenom brzinom".
A koja je to brzina jebote?
zdruzdjo

#14567 Re: "Majstori" parkiranja

Post by zdruzdjo »

samo pozitiva wrote:

Obzirom da imam sitnu djecu, ovjera knjizica mi je skoro pa mjesecna obaveza. Iako sam rekao da na par mjesta znam se parkirati onako dzonski , ali nikad ali nikad nisam ovdje uradio ovo ovdje. Ovo mi je fakat fuj.
Uvijek se moze naci mjesta ovamo iza zgrada. na kraju krajeva ako je neko sa mnom u autu ko vozi(zena najcesce), parkiram pred neku od onih garaza i pa ako dodje gazda pomjeri
MAN-lion's coach

#14568 Re: "Majstori" parkiranja

Post by MAN-lion's coach »

Od kada se otvorila pušionica kod Unionkomerca , i od kada je gazda odlučio da uzurpira javnu površinu sa stolovima/sećijama za sjedenje , da li samoinicijativo ili uz pomoć načelnika Nedžada Koldže , posjetitelji navedenog lokala su također počeli da uzurpiraju svojim automobilima javnu površinu oko tih istih mjesta za sjedenje tj. da bi u njihovoj blizini parkirali.
Što je nekada bilo nezamislivo sada je u potpunosti izvodljivo.
Osim toga bahate se drskim penjanjem uz trotoar na pješačkom prelazu tako da im se pješaci moraju skloniti da bi prošli , a ukoliko idu iz suprotnog smjera ugrožavaju šetače u dužini oko 200 metara tj. trotoar ispred zgrade "stometarke".
Jadno.
Sodom1

#14569 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Sodom1 »

insaneinthebrain wrote:

Sto najgori? Moze se proci
problemnatravunu

#14570 Re: "Majstori" parkiranja

Post by problemnatravunu »

zdruzdjo wrote:
samo pozitiva wrote:

Obzirom da imam sitnu djecu, ovjera knjizica mi je skoro pa mjesecna obaveza. Iako sam rekao da na par mjesta znam se parkirati onako dzonski , ali nikad ali nikad nisam ovdje uradio ovo ovdje. Ovo mi je fakat fuj.
Uvijek se moze naci mjesta ovamo iza zgrada. na kraju krajeva ako je neko sa mnom u autu ko vozi(zena najcesce), parkiram pred neku od onih garaza i pa ako dodje gazda pomjeri
Ovjera knjižica se radi svaka 3 mjeseca
tempuser

#14571 Re: "Majstori" parkiranja

Post by tempuser »

Sodom1 wrote:
insaneinthebrain wrote:

Sto najgori? Moze se proci
Da nema znaka zabranje, a s obzirom na sirinu trotoara ovdje bi po zakonu parkiranje bilo dozvoljeno.
problemnatravunu

#14572 Re: "Majstori" parkiranja

Post by problemnatravunu »

Ima još takvih mjesta po Sarajevu, gdje ima prostora, a ima i potrebe da ljudi nakratko navraćaju i da se zadrže do 15 minuta recimo, i gdje bi prije svega bilo humano i ljudski da se napravi nekoliko "kratkotrajnih" (besplatnih) parking mjesta, ali taj nivo servilnosti naših gradskih vlasti još nismo dostigli....
Throttle

#14573 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Throttle »

Image

Parking senzori :lol:
tempuser

#14574 Re: "Majstori" parkiranja

Post by tempuser »

problemnatravunu wrote:Ima još takvih mjesta po Sarajevu, gdje ima prostora, a ima i potrebe da ljudi nakratko navraćaju i da se zadrže do 15 minuta recimo, i gdje bi prije svega bilo humano i ljudski da se napravi nekoliko "kratkotrajnih" (besplatnih) parking mjesta, ali taj nivo servilnosti naših gradskih vlasti još nismo dostigli....
Ne da ima takvih mjesta nego ima i javnih parkinga po trotoarima, ispred Muzeja, ispred PBS-a u Alipasinoj, Skenderija (do Miljacke). To sto pises ima logike, ocrtaj 5 mjesta sa ogranicenjem 15-30 min i gospodski rjesis problem, samo je pitanje kako bi to onda u praksi izgledalo, da ne bude "zeleno svjetlo" da se parking produzi na 200m trotoara, a 15-30 min na cijeli dan!
samo pozitiva

#14575 Re: "Majstori" parkiranja

Post by samo pozitiva »

tempuser wrote: Da nema znaka zabranje, a s obzirom na sirinu trotoara ovdje bi po zakonu parkiranje bilo dozvoljeno.
ako bi bio znak "P" onda bi bilo dozvoljeno
Locked