kod mene ista oprema, niko nije dolazio, 193 digitalna programa, ako sam dobro izbrojao, plus nekih radio 70 kanala, neki programi rade super, na nekim ledi slikahemed wrote:Jesu li vama na podrucju ilidze promjenjeni resiveri i ostala oprema ili je sve ostalo isto
HS kablovska
Moderator: anex
-
old_spice
#14551 Re: HS kablovska
-
kakaljin
#14552 Re: HS kablovska
To sam i ja primjetio iako je jos uvijek HSov modul i karticacpu_fan wrote:Ostala je kartica, samo su sada ubacili Telemach šemu programa sa radio stanicama. Ono što mogu primjetiti da mi sad TV radi k'o traktorhemed wrote:Jesu li vama na podrucju ilidze promjenjeni resiveri i ostala oprema ili je sve ostalo istodok prebaci kanal treba mu godina
- cpu_fan
#14553 Re: HS kablovska
I kod mene je samo su ubacili svoju programsku šemu i način pretrage, a rezultat je bajan. Kod staraca je isto telemach i imaju one STB-ove i na njima je isto tako prebacivanje kanala užas.kakaljin wrote:To sam i ja primjetio iako je jos uvijek HSov modul i karticacpu_fan wrote:Ostala je kartica, samo su sada ubacili Telemach šemu programa sa radio stanicama. Ono što mogu primjetiti da mi sad TV radi k'o traktorhemed wrote:Jesu li vama na podrucju ilidze promjenjeni resiveri i ostala oprema ili je sve ostalo istodok prebaci kanal treba mu godina
- Benq
#14554 Re: HS kablovska
Ako je prebacivanje kanala sporo , iskljuci resiver iz struje i ponovo ukljuci , provjereno pomaze.cpu_fan wrote: I kod mene je samo su ubacili svoju programsku šemu i način pretrage, a rezultat je bajan. Kod staraca je isto telemach i imaju one STB-ove i na njima je isto tako prebacivanje kanala užas.
-
kakaljin
#14555 Re: HS kablovska
A sta cemo sa modulomBenq wrote:Ako je prebacivanje kanala sporo , iskljuci resiver iz struje i ponovo ukljuci , provjereno pomaze.cpu_fan wrote: I kod mene je samo su ubacili svoju programsku šemu i način pretrage, a rezultat je bajan. Kod staraca je isto telemach i imaju one STB-ove i na njima je isto tako prebacivanje kanala užas.
- Benq
#14556 Re: HS kablovska
Jesi li preskenirao kanale nakon pustanja telemach signala ili je tv automatski pokupio ? Ako je ovo drugo , preporucujem ti da skeniras tv. Modul je tu samo dekoder a primjetio sam do sad samo na smart tv da zna biti sporije nego inace , dok na "obicnim" led televizorima radi sasvim normalno.kakaljin wrote: A sta cemo sa modulom
-
kakaljin
#14557 Re: HS kablovska
Preskenirao sam dva puta full iako je tv dodao nove kanale. I opet je sporije prebacivanje nego sto je bilo.Benq wrote:Jesi li preskenirao kanale nakon pustanja telemach signala ili je tv automatski pokupio ? Ako je ovo drugo , preporucujem ti da skeniras tv. Modul je tu samo dekoder a primjetio sam do sad samo na smart tv da zna biti sporije nego inace , dok na "obicnim" led televizorima radi sasvim normalno.kakaljin wrote: A sta cemo sa modulom
Kontam kada dodje ponovo nova sema da preskeniram sve pa onda poslozim kanale jer mi je mrsko svaki put redati kanale.
- NK33
#14558 Re: HS kablovska
Evo jedan maaaalo konkretniji odgovor od raje iz Telemacha vezano za nas koji smo HS-ovci i hocemo da ostanemo na trenutnom paketu:
"Pružanje usluga kompanije Telemach, na Vašem području, očekuje se u skorije vrijeme. Kada se pusti Telemach signal na Vašem području, imat ćete mogućnost potpisati Ugovor sa Telemachom. Trenutno nemamo informaciju koliko dugo nakon puštanja signala možete zadržati Vaš trenutni paket."
Kao sto su i rekli, idu dio po dio grada. Ocigledno da ni oni jos ne znaju sta ce bit sa HS paketima, da li ce nam ostaviti trenutnu shemu ili cemo morati preci na Telemach paket. Ja se nadam ovom prvom
"Pružanje usluga kompanije Telemach, na Vašem području, očekuje se u skorije vrijeme. Kada se pusti Telemach signal na Vašem području, imat ćete mogućnost potpisati Ugovor sa Telemachom. Trenutno nemamo informaciju koliko dugo nakon puštanja signala možete zadržati Vaš trenutni paket."
Kao sto su i rekli, idu dio po dio grada. Ocigledno da ni oni jos ne znaju sta ce bit sa HS paketima, da li ce nam ostaviti trenutnu shemu ili cemo morati preci na Telemach paket. Ja se nadam ovom prvom
- chakany
#14559 Re: HS kablovska
Koliko zapravo sada imamo kanala u digitalnoj ponudi?
Kod mene je 149 + BIR RADIO dva puta
Trebam li preskenirati modul?
Kod mene je 149 + BIR RADIO dva puta
Trebam li preskenirati modul?
Last edited by chakany on 07/01/2016 10:04, edited 1 time in total.
- cpu_fan
#14561 Re: HS kablovska
E sad poslije ove promjene programske šeme ne mogu se oteti utisku da se radi o diletantskoj kompaniji. Pa ako već mjenjaš šemu i način pretrage kanala onda prije svega postavi na svoju stranicu uputstvo za skeniranje kanala. Nemam ja kristalnu kuglu kući niti imam živaca da se kasno naveće natežem i trošim dodatno pare na razgovor sa call centrom.
- NK33
#14562 Re: HS kablovska
Postavili su obavijest da treba preskenirati kanale http://www.hs-hkb.ba/2015/12/29/obavjes ... te-kanala/.cpu_fan wrote:E sad poslije ove promjene programske šeme ne mogu se oteti utisku da se radi o diletantskoj kompaniji. Pa ako već mjenjaš šemu i način pretrage kanala onda prije svega postavi na svoju stranicu uputstvo za skeniranje kanala. Nemam ja kristalnu kuglu kući niti imam živaca da se kasno naveće natežem i trošim dodatno pare na razgovor sa call centrom.
Nema smisla da ti oni objasnjavaju kako ces to uraditi, ko god ima tv valjda zna kako se skeniraju kanali
Mene nervira sto nam ne govore nista o tome hocemo li morati preci na Telemach pakete, ali izgleda da ni oni jos ne znaju pa zato ne govore
- cpu_fan
#14563 Re: HS kablovska
Vjeruj mi da ne znaju, vrati se malo na postove iznad pa češ vidjeti da imaju parametri koji se moraju unijeti prije pokretanja skeniranja!NK33 wrote:Postavili su obavijest da treba preskenirati kanale http://www.hs-hkb.ba/2015/12/29/obavjes ... te-kanala/.cpu_fan wrote:E sad poslije ove promjene programske šeme ne mogu se oteti utisku da se radi o diletantskoj kompaniji. Pa ako već mjenjaš šemu i način pretrage kanala onda prije svega postavi na svoju stranicu uputstvo za skeniranje kanala. Nemam ja kristalnu kuglu kući niti imam živaca da se kasno naveće natežem i trošim dodatno pare na razgovor sa call centrom.
Nema smisla da ti oni objasnjavaju kako ces to uraditi, ko god ima tv valjda zna kako se skeniraju kanali
Mene nervira sto nam ne govore nista o tome hocemo li morati preci na Telemach pakete, ali izgleda da ni oni jos ne znaju pa zato ne govore
- Raigor Stonehoof
#14564 Re: HS kablovska
svaki tv ima razlicit interface, ne mogu oni napisati tacno uputstvo kad se koraci razlikuju od tva do tva 
- cpu_fan
#14565 Re: HS kablovska
Ne radi se o interface-u nego o parametrima koji se moraju unijeti prije pretraživanja digitalnih kanala i to je nešto što je standardizovano i kod svakog proizvođača TV-a mora biti. Jedina razlika je to što se kod mene to nalazi lijevo a kod drugoga desno.Raigor Stonehoof wrote:svaki tv ima razlicit interface, ne mogu oni napisati tacno uputstvo kad se koraci razlikuju od tva do tva
- NK33
#14566 Re: HS kablovska
Mislim da bi trebalo raditi ako samo pokrenes ponovno skeniranje svih kanala, iako je kod mene radilo i kad sam pokrenuo samo da update-uje postojecu listu. Nisam nista dodatno morao unositi pa pretpostavljam da bi tako trebalo raditi na svim televizorima.
- crnivrag
#14567 Re: HS kablovska
Svi televizori koji imaju mogućnost gledanja kanala putem DVB-C mreže, imaju i mogućnost potpunog skeniranja cijelog frekventnog spektra bez ručnog unosa frekvencija.
Ručno se unosi jedino ako se želi skenirati od određene frkevencije, i to se na nekim televizorima zove "Brzo skeniranje", međutim na taj način se ne mogu naći svi kanali.
Ručno se unosi jedino ako se želi skenirati od određene frkevencije, i to se na nekim televizorima zove "Brzo skeniranje", međutim na taj način se ne mogu naći svi kanali.
-
miralemmi4
#14568 Re: HS kablovska
Meni je receno i napisano, da korisnici HS i HKB ne mozemo prelaziti na pakete Telemach nego mozemo preci na pakete HS i HKB koji su isti kao na Telemach-u jer Telemach nema svoje mreze u HS i HKB i samim tim ne moze nijedan korisnik HS potpisati ugovor sa Telemach nego korisnik dobija isti paket npr TRIO Grande ali potpisuje ga sa HS ili HKB, sa Telemach nikako jer nema Telemach mreze na tom dijelu a i ne smije je imati. HS i HKB imaju 65.000 korisnika a Telemach ima 41.000NK33 wrote:Evo jedan maaaalo konkretniji odgovor od raje iz Telemacha vezano za nas koji smo HS-ovci i hocemo da ostanemo na trenutnom paketu:
- cpu_fan
#14569 Re: HS kablovska
To više ne važi ! Tako je bilo do sad od sada više nije tako !NK33 wrote:Mislim da bi trebalo raditi ako samo pokrenes ponovno skeniranje svih kanala, iako je kod mene radilo i kad sam pokrenuo samo da update-uje postojecu listu. Nisam nista dodatno morao unositi pa pretpostavljam da bi tako trebalo raditi na svim televizorima.
- NK33
#14570 Re: HS kablovska
Neko laze ondamiralemmi4 wrote: Meni je receno i napisano, da korisnici HS i HKB ne mozemo prelaziti na pakete Telemach nego mozemo preci na pakete HS i HKB koji su isti kao na Telemach-u jer Telemach nema svoje mreze u HS i HKB i samim tim ne moze nijedan korisnik HS potpisati ugovor sa Telemach nego korisnik dobija isti paket npr TRIO Grande ali potpisuje ga sa HS ili HKB, sa Telemach nikako jer nema Telemach mreze na tom dijelu a i ne smije je imati. HS i HKB imaju 65.000 korisnika a Telemach ima 41.000
Evo sta su mi odgovorili:
"Pružanje usluga kompanije Telemach, na Vašem području, očekuje se u skorije vrijeme. O svim novostima, zainteresirani će biti blagovremeno obaviješteni.
Kada se pusti Telemach signal na Vašem području, imat ćete mogućnost potpisati Ugovor sa Telemachom. Trenutno nemamo informaciju koliko dugo nakon puštanja signala možete zadržati Vaš trenutni paket.
Zahvaljujemo se na interesovanju. Za sve dodatne informacije stojimo Vam na raspolaganju."
Ako cemo imati iste kanale koje nudi Telemach i pare koje dajemo ce ici Telemachu, mogu se oni zvat kako god hoce oni su Telemach (svejedno pise li HS, MH, itd. itd.). Mozemo se pravit ludi i ponavljat ko papagaji to nije Telemach to je HS ali nema potrebe da lazemo i sebe i druge.
Ako je HS sto mi onda nisu ostale Arene i sto sam dobio sve kanale koje je do sad nudio Telemach?
-
miralemmi4
#14571 Re: HS kablovska
Nema nikakve logike, ne znam sto to rade. Pa ne mogu potpisivati ugovore u HS sa Teleamch jer su u HS i HKB jos drugi suvlasnici 50 % firme, sto bi znacilo, da svi koji potpisu ugovor sa Telemach to bi znacilo manje korisnika na HS i HKB i samim tim vise korisnika za Telemach a i Teelmach nema svoje mreze na podrucju HS i HKB. To naravno znaci jer nisu kupili 100% udjela HS i HKB. Tako da mislim da oni misle da korisnici MH C mogu potpisati ugovor sa Teemach jer je 100% vasnistvu Telemach a HS je 50 % vlasnistvu. Mislim da ni oni ne znaju sta radeNK33 wrote:Neko laze ondamiralemmi4 wrote: Meni je receno i napisano, da korisnici HS i HKB ne mozemo prelaziti na pakete Telemach nego mozemo preci na pakete HS i HKB koji su isti kao na Telemach-u jer Telemach nema svoje mreze u HS i HKB i samim tim ne moze nijedan korisnik HS potpisati ugovor sa Telemach nego korisnik dobija isti paket npr TRIO Grande ali potpisuje ga sa HS ili HKB, sa Telemach nikako jer nema Telemach mreze na tom dijelu a i ne smije je imati. HS i HKB imaju 65.000 korisnika a Telemach ima 41.000
"Pružanje usluga kompanije Telemach, na Vašem području, očekuje se u skorije vrijeme. O svim novostima, zainteresirani će biti blagovremeno obaviješteni.
Kada se pusti Telemach signal na Vašem području, imat ćete mogućnost potpisati Ugovor sa Telemachom. Trenutno nemamo informaciju koliko dugo nakon puštanja signala možete zadržati Vaš trenutni paket.
Zahvaljujemo se na interesovanju. Za sve dodatne informacije stojimo Vam na raspolaganju."
Ako cemo imati iste kanale koje nudi Telemach i pare koje dajemo ce ici Telemachu, mogu se oni zvat kako god hoce oni su Telemach (svejedno pise li HS, MH, itd. itd.). Mozemo se pravit ludi i ponavljat ko papagaji to nije Telemach to je HS ali nema potrebe da lazemo i sebe i druge.
Ako je HS sto mi onda nisu ostale Arene i sto sam dobio sve kanale koje je do sad nudio Telemach?
-
kakaljin
#14572 Re: HS kablovska
Ovo je bit svega.NK33 wrote:Neko laze ondamiralemmi4 wrote: Meni je receno i napisano, da korisnici HS i HKB ne mozemo prelaziti na pakete Telemach nego mozemo preci na pakete HS i HKB koji su isti kao na Telemach-u jer Telemach nema svoje mreze u HS i HKB i samim tim ne moze nijedan korisnik HS potpisati ugovor sa Telemach nego korisnik dobija isti paket npr TRIO Grande ali potpisuje ga sa HS ili HKB, sa Telemach nikako jer nema Telemach mreze na tom dijelu a i ne smije je imati. HS i HKB imaju 65.000 korisnika a Telemach ima 41.000
-
made_in_sarajevo
#14573 Re: HS kablovska
juce djevojka bila u radnickoj, pozdrav za edina sa naocalama, iz prve se sjetio belaja i ko je i sta je
, nego pitala ona za KID pakete i prelazak, rekli joj da ce trenutno ovako biti ali kad tad ce biti prelazak na telemach. ja cak kontam ako od 17.1 idu iste cijene,mogli bi oni u februaru poceti zivkati i nuditi da se ugovor sa telemachom potpise. ovo slicno su mi rekli na 1360, kad tad ce poceti zivkanje korisniska da se nudi ugovor telemacha,a ekvivalent KID 8 paketa je onaj najslabiji DUO paket od 39KM.
sto je meni crnije, nisam toliko strucan oko kablovske opcenito ali eto ucio u skoli koliko toliko,citao sto me zanimalo. HS i telemach imaju kablovski sistem, digitalna resiver,digitalna ci modul, kabal ko kabal jedni i drugi pruze, razlika eto u frekvencijama,signalnu cime vec da se razlikuje. dva haman ista sistema osim par razlika ovih i oni su toliki belaj napravili da ni sami ne znaju sta rade. kupili su HS koji je 90% odlicno radio i oni su odlican sistem uspjeli sjebati da sad raji steka net,ne radi digitalna, slika losija i slicno. aferim strucnjaci
lijepi nas HS, koliko god idioti bili zalit cemo mi debelo za HS
sto je meni crnije, nisam toliko strucan oko kablovske opcenito ali eto ucio u skoli koliko toliko,citao sto me zanimalo. HS i telemach imaju kablovski sistem, digitalna resiver,digitalna ci modul, kabal ko kabal jedni i drugi pruze, razlika eto u frekvencijama,signalnu cime vec da se razlikuje. dva haman ista sistema osim par razlika ovih i oni su toliki belaj napravili da ni sami ne znaju sta rade. kupili su HS koji je 90% odlicno radio i oni su odlican sistem uspjeli sjebati da sad raji steka net,ne radi digitalna, slika losija i slicno. aferim strucnjaci
-
operacija labrador
#14574 Re: HS kablovska
Odnedavno TM je uklonio svoj "spot" sa Speedtesta , ljudi se masovno žale na brzinu neta ...Odlučio sam se vratiti na Logosoft... Previše je muljaže od strane TM, za moj ukus..made_in_sarajevo wrote:juce djevojka bila u radnickoj, pozdrav za edina sa naocalama, iz prve se sjetio belaja i ko je i sta je![]()
, nego pitala ona za KID pakete i prelazak, rekli joj da ce trenutno ovako biti ali kad tad ce biti prelazak na telemach. ja cak kontam ako od 17.1 idu iste cijene,mogli bi oni u februaru poceti zivkati i nuditi da se ugovor sa telemachom potpise. ovo slicno su mi rekli na 1360, kad tad ce poceti zivkanje korisniska da se nudi ugovor telemacha,a ekvivalent KID 8 paketa je onaj najslabiji DUO paket od 39KM.
sto je meni crnije, nisam toliko strucan oko kablovske opcenito ali eto ucio u skoli koliko toliko,citao sto me zanimalo. HS i telemach imaju kablovski sistem, digitalna resiver,digitalna ci modul, kabal ko kabal jedni i drugi pruze, razlika eto u frekvencijama,signalnu cime vec da se razlikuje. dva haman ista sistema osim par razlika ovih i oni su toliki belaj napravili da ni sami ne znaju sta rade. kupili su HS koji je 90% odlicno radio i oni su odlican sistem uspjeli sjebati da sad raji steka net,ne radi digitalna, slika losija i slicno. aferim strucnjaci![]()
- NK33
#14575 Re: HS kablovska
Valjda nisu toliko naivni da misle da ljudi ne mogu mjeriti brzinu prema drugim serverima?operacija labrador wrote: Odnedavno TM je uklonio svoj "spot" sa Speedtesta , ljudi se masovno žale na brzinu neta ...Odlučio sam se vratiti na Logosoft... Previše je muljaže od strane TM, za moj ukus..
Ili mozda oni prihvataju kao validnu samo onu prema njihovom serveru