Sirija vol. 2

Locked
Co0l

#14551 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

Deir nece pasti!
Challenger__

#14552 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Patak. Ako se ne varam, napisao si da se dopisuješ sa Sidorenkom.

Image

Da li je ovo njegov lik na photoshopu?
dječak sa šibicama

#14553 Re: Sirija vol. 2

Post by dječak sa šibicama »

Grean wrote:Gledam neki film o ratu u Abhaziji na Cinemax pa malo na guglanje o ratu na Kakvkazu, zinteresovalo me odakle Ceceni u tom ratu na strani Abhaza sto je indirektno na strani Rusa i nadjoh i ovo.

Tako je za Rusiju najvažnija kavkaska država Jermenija... kad je 1993g. Turska imala ozbiljne planove za invaziju Jermenije, zapretila je intervencija Rusije na strani Jermenije pa je Turska odustala. Nedavno, Jermenija je dobila strateške rakete Iskander-M dugog dometa. Masivni Iskander-i koji su isporučeni Jermeniji su iz ruskog-armijskog arsenala, i nisu predviđeni za izvoz. Jasno je da je Rusija stavila Jermeniju pod svoj geopolitički i vojni kišobran i učvrstila pozicije na Kavkazu.
Ironija je da su se dve Čečenske paravojne jedinice borile na strani ruske armije i odigrale su značajnu ulogu u oslobađanju Chinvalija. Čečeni su brzo i efikasno počistili Gruzijske položaje locirane na brdima oko Chinvalija. Nakon toga u Gruzijskoj armiji nastalo je rasulo.
Posle pet dana rat je završen nakon što su rusi zauzeli gradove, Senaki i Poti i Gori.
Drugi citat se pretpostavljam odnosi na Sakashvilijevu avanturu u Juznoj Osetiji 2008. kada su ga Amerikanci nalozili da zauzme pokrajinu pa je popusio rat dok si rekao keks, usli mu Rusi u Gori u dva dana i da Sakashvili nije potpisao predaju, usli bi mu u Tbilisi.

Tu je jedna od udarnih jedinica bila Vostok, cecenska jedinica ruskog Spetznaza. Dijelovi te jednice su se borili i u Ukrajini, ali nikada zvanicno i nikada kao cjelovita jedinica. Vjerovatno kao instruktori Donbas armije.

Rijec je o Kadyrovim Cecenima, nekadasnjim pobunjenicima a sada saveznicima Moskve. Ne sjecam se da su ucestovali u borbama u Abhaziji, inace rijec je o pokrajinama unutar Gruzije i nemaju veze sa Armenijom.

Armenija je druga prica, nakon raspada SSSR-a Turci su imali namjeru zauzeti tu drzavu ali to su vise bile zelje nego realnost, inace je istorija Armena jako siroka tema, posebno odnosi sa Turcima, kroz genocid Turaka nad Armenima prije stotinjak godina pa na dalje. Recimo da su se preko Armena slamali interesi Istanbula i Moskve.

Nakon raspada SSSR-a, Armeni su, iako slabiji, uspjeli potuci Azere do nogu u Nagorno Karabakhu, pokrajini naseljenoj vecinom Armenima unutar Azerbejdzana, koja je i danas pod kontrolom Armena zapravo je nezavisna drzava.
Zanimljivost je da su brojni Armeni iz USA i dijaspore dosli ratovati u Gorskom Karabakhu, jos su zanimljivije njihove dobre veze sa Teheranom, neki od njih su ucestovali u iranskoj islamskoj revoluciji na strani revolucionara iako su krscani, dok je Iran indirektno podrzavao Armene u ratu protiv Azera (vjerovatno zbog losih odnosa Turske i Irana). A to je vec ona klasicna prica o sukobu velikih preko ledja malih, Turci su direktno podrzavali Azere, Ruci naravno na strani Armena, cak su i cecenski gerilci pod komandom Shamila Basaeva ratovali za Azere. Pa cak su i Afganistanski mudjahedini u tom kurslusu ucestovali.

Kavkaz ko Balkan.
MMM1977

#14554 Re: Sirija vol. 2

Post by MMM1977 »

Challenger__ wrote:
MMM1977 wrote:Bojim se da Zor neće izdržati, previše je monstruma stiglo iz Iraka i još stiže, pa onda iz okoline Damaska... Ako ne uspiju da osvoje Zor oni su prošlost, zato ovako i kidišu.

A savoxxx klikće li klikće ali jok, on ne podržava ovu bagru.
Irak, dolina Eufrata, dobrovoljci širom planete. Ili Zor ili ništa. Ništa aBd...

______

Da, Sa'vox je neukusan sa svojom pro-ISIL retorikom ali to je poštenije od par miševa sa teme koji sanjaju pad Zora ali nemaju damu da to napišu.
Cheli, ne bih radio analizu šta ko priželjkuje ali otvorena podrška terorističkoj skupini kakvu svijet nije zapamtio mi je ogavna. Nisam primjetio da neko drugi ovdje podržava ISIL osim pomenutog, čak naprotiv, mnogi kojima se spočitava podrška teroristima su iskazali nadu da Zor neće pasti, iako su žestoko protiv Assada.

Ne treba prečesto koristiti ovaj termin terorizam na temi jer svako vidi suprotnu stranu kao terorističku. Po meni, samo ISIL je prava teroristička skupina. Drugi red čine Nusra i Assad (ne SAA nego baš Assad)
sarajevoxxxx

#14555 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Evo novinara opozicije koji je uhapšen od strane opozicije u Istočnoj Guti. Radi se o dopisniku Step News Agency:

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 8338242310

#Damascus_Suburbs "Unified Judiciary" in the eastern Ghouta, after a lawsuit filed by "Media Association", arrest media activist Abdulmoein Himmous in the morning for filming an poll about people of eastern Ghouta opinion in the future of Syria between Bashar Assad and Abu Bakr al-Baghdadi. It's worth to mention that Abdulmoein is a correspondent for Step News Agency, and left work under the pressure and threat by Media Association and the courthouse few days ago.
sarajevoxxxx

#14556 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Local Coordination Committees in Syria:
By the end of Saturday, January 30, 2016, LCC has documented the fall of 52 martyrs including 8 children and 3 women.
14 martyrs were reported in #Deir_Ezzour, 8 in #Idlib, 7 in #Damascus_and_its_Suburbs, 7 in #Aleppo, 5 in #Daraa, 4 in #Hama, 3 in #Latakia, 3 in #Raqqa, and 1 in #Homs.
DuckZz

#14557 Re: Sirija vol. 2

Post by DuckZz »

Challenger__ wrote:Patak. Ako se ne varam, napisao si da se dopisuješ sa Sidorenkom.

Image

Naravno da nije.
"Ivan Sidorenko" živi u Americi, niti mu je ovo pravo ime. Mrzi Ameriku, Zapad, dalje ne moram pisati, vidiš mu "nicku" kakav mentalitet ima.
Ide i dalje u srednju školu.... i to je sve što znam,
a po mojem mišljenu je neki debeli Amerikanac koji po cijeli dan sjedi ispred kompjutera.
Od 100 ljudi sa twittera, on je jedini koji ne želi da mi pošalje svoj facebook, vjerovatno ga sramota necega šta li ? Ovo je uradio i Petolucem, i drugi koji se ovde uzimaju kao neki izvori bez ikakvih problema, posebno "Thomas van Linge" koji je 120 puta normalniji od svih njih zajedno.

Ali, ovo je samo moje mišljenje.
Co0l

#14558 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

DuckZz wrote:
Challenger__ wrote:Patak. Ako se ne varam, napisao si da se dopisuješ sa Sidorenkom.

Image

Naravno da nije.
"Ivan Sidorenko" živi u Americi, niti mu je ovo pravo ime. Mrzi Ameriku, Zapad, dalje ne moram pisati, vidiš mu "nicku" kakav mentalitet ima.
Ide i dalje u srednju školu.... i to je sve što znam,
a po mojem mišljenu je neki debeli Amerikanac koji po cijeli dan sjedi ispred kompjutera.
Od 100 ljudi sa twittera, on je jedini koji ne želi da mi pošalje svoj facebook, vjerovatno ga sramota necega šta li ? Ovo je uradio i Petolucem, i drugi koji se ovde uzimaju kao neki izvori bez ikakvih problema, posebno "Thomas van Linge" koji je 120 puta normalniji od svih njih zajedno.

Ali, ovo je samo moje mišljenje.
Ovo ako je tacno,cisto me stid ispred ovih koji redovno jedu sto spomenuti iseru :oops:
sarajevoxxxx

#14559 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Prve žrtve od snajpera među režimskim vojnicima kod policijske stanice u blizini kvarta Er-Rušdijeh u Deir Ez-Zouru u kojem je Isil jučer napredovao

Imena žrtava iz porodice El Abdon koju su Rusi jučer masakrirali u selu Hisan u Deir Ez-Zouru:

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 3026102762
sarajevoxxxx

#14560 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

ZHUKOV wrote:
sarajevoxxxx wrote:Na incjativu "Saveza novinara" iz Istočne Gute uhapšen novinar opozicije Abdulmun'im Hames koji je napravio anketu sa pitanjem:Bešar ili Bagdadi?
#سوريا #Syria
#ريف_دمشق

ما يسمى #القضاء_الموحد في #الغوطة_الشرقية وبدعوة من مجموعة تطلق على نفسها " رابطة اعلاميين " يقوم باعتقال الناشط #عبد_المعين_حمّص صباح اليوم على خلفية قيامه بتصوير #استطلاع_رأي نقل اراء الشارع في الغوطة الشرقية حول نظرتهم لرأس النظام #بشار_الاسد ولزعيم #تنظيم_الدولة #ابو_بكر_البغدادي .

#خطوة

Gledao sam anketu od desetak ispitanih većina je odgovorila:"niti jedan", ostatak pola za Bešara pola za Bagdadija. :-)
a umjerenu opoziciju nisu ni spomenuli, pih :lol:
Inače novinar koji je radio anketu je dopisnik Step News Agency.

https://m.facebook.com/stepnewsagencysy/

Radi se o portalu ili organizaciji koja vjerovatno je najaktivnija i daleko najviše informacija daju.

Pored dopisnika sa terena koje imaju skoro u svakom gradu, imaju predobre karikature, mape, dobre izvještaje i često među prvima objave informaciju.
Zgoljo

#14561 Re: Sirija vol. 2

Post by Zgoljo »

Turci ce im opet roknut zrakoplov,i opet s pravom,i opet da i ne trepnu.
I oni ce opet kmecat a forumski ratnici ce urlikat kako je to škandal.I opet ce uvest sankcije protiv samih sebe....
sarajevoxxxx

#14562 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

ZHUKOV wrote:
Radi se o protalu koji siri lazi i propagandu koju ti postavljas ovdje na forumu... sto puta je dokazano da ti šabani pisu lazi i obmanjuju narod... a moguce je i da si sam dio tog tima...
- Inače neki ih optužuju da su šebihe, zbog retorike. Objavljuju vijesti o stradanjima civila koji se nalaze na teritoriji režima. Poput ove današnje vijesti o ranjavanja dvije osobe nakon pada granate u kvartu Al Mukambo u Halebu pod kontrolom režima.

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 0717975883

- Umjesto riječi "istišhad" poginuo kao šehid koriste "irtika" preselio ili preminuo. Kao i za samoubicu koriste termin "Intihari" a ne "istišhadi" odnosno poginuo kao šehid.

- Izvještavaju o zločinima Isila poput ove današnje vijesti gdje je Isil pogubio dva brata u istočnoj okolini Haleba i razapeo njihova tijela na glavnoj raskrsnici.

Imaju dopisnike skoro u svim sirijskim gradovima.

Današnja slika iz kvarta Kabun u Damasku. Na slici je kuća i natpis kojeg su ostavili revolucionari "Kabun je ljepši od Evrope".

Današnji video snimak iz grada Džidijeh u Deri od Stepovog dopisnika:

Režimski topnički bataljon. Prva linija odbrane u Sanamejnu. Snimak danas objavljen.Agencija Step:

Čišćenje i pripremanje objekta za nastavu u Idlibu. Također agencija Step:

Trenutak ruskog bombardovanja sjeverne okoline Homsa. Agencija Step

Dopisnik Stepa iz Hasake: 4 radnika poginula u bombardovanju "Apača" sela Al Hamail u južnoj okolini Hasake. Isil često na poslovima kopanja rovova unajmi radnike ili zaduži civile.

Sve vijesti su današnje. Ovo je samo par primjera.
astala_vistala

#14563 Re: Sirija vol. 2

Post by astala_vistala »

sta je sa americkim udarima nikakvih vijesti koda vise ne djeluju? francuzi? cuo sam cak i velika holandija zeli da se ukljuci u citavu pricu nicim izazvani :-)
Kikibombona

#14564 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

astala_vistala wrote:sta je sa americkim udarima nikakvih vijesti koda vise ne djeluju? francuzi? cuo sam cak i velika holandija zeli da se ukljuci u citavu pricu nicim izazvani :-)
Kurdi se naljutili radi izrade u Zenevi pa nema pjesadije na terenu. :D

Tim povodom je jucer u Kobane stigla americka delegacija. Porucili su da nema dogovora za buducnost Sirije bez sudjelovanja Kurda. Eto, ne mozemo, Turci 'vako-'nako!

Zele nagovoriti Kurde da krenu na Raku. Ove Raka naravno ne zanima. Zele prema Efrinu, spojiti kantone, pa tek onda zavrsiti pricu u Raki kao znak dobre volje. Pa eto, neka Ameri vide sa Turcima sta i kako...

Bez Kurda Ameri se mogu kuci pakovati. A uz to, Rusija se sve vise nudi kao alternativa Americi.
walter kurtz

#14565 Re: Sirija vol. 2

Post by walter kurtz »

Challenger__ wrote:Šta je sa Emirom i Walterom? Ne viđam ih na temi...
:kiss: citam ali ne stignem pisati u jedan posao sam uletio treba mi 100% fokus :mrgreen:
fosna2014

#14566 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

Hej, jel ko od vas cuo za koalicione snage ili je to bilo to?

:mrgreen:
Ironmen

#14567 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

DuckZz wrote:Jebo majku opasan je ovaj savoxx.
Ja koji razgovaram sa 10 likova iz Deir Ezora još od 2012 ne mogu da skontam neke stvari koje on piše ovde.

Kakav toranj "DžišriDžišrin" wtf :-) :-)

Sent from my Galaxy S4 using Tapatalk 2

Razgovaras direktno sa ISILOVCIMA ?????? :shock: :shock:
Ironmen

#14568 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

bvcx wrote:Djeca vojnici u redovima "osloboditelja" prilikom njihove ofanzive na sjeveru Hame.

https://youtu.be/bWf2JFPBfx4?t=1m29s

Image

Nedostatak ljudstva pokrece ocajnicke mjere ali ovo sa djecom je bolesno tuga jbt :sad: :sad:
Ironmen

#14569 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

MMM1977 wrote:Bojim se da Zor neće izdržati, previše je monstruma stiglo iz Iraka i još stiže, pa onda iz okoline Damaska... Ako ne uspiju da osvoje Zor oni su prošlost, zato ovako i kidišu.

A savoxxx klikće li klikće ali jok, on ne podržava ovu bagru.

Ako Zor padne u ruke ISILA dozivjet ce kosmicku extazu savox a ako im propadne mislim da nece vise pisati na ovom forumu to mu je zadnji adut.
Ironmen

#14570 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

sarajevoxxxx wrote:Na incjativu "Saveza novinara" iz Istočne Gute uhapšen novinar opozicije Abdulmun'im Hames koji je napravio anketu sa pitanjem:Bešar ili Bagdadi?
#سوريا #Syria
#ريف_دمشق

ما يسمى #القضاء_الموحد في #الغوطة_الشرقية وبدعوة من مجموعة تطلق على نفسها " رابطة اعلاميين " يقوم باعتقال الناشط #عبد_المعين_حمّص صباح اليوم على خلفية قيامه بتصوير #استطلاع_رأي نقل اراء الشارع في الغوطة الشرقية حول نظرتهم لرأس النظام #بشار_الاسد ولزعيم #تنظيم_الدولة #ابو_بكر_البغدادي .

#خطوة

Gledao sam anketu od desetak ispitanih većina je odgovorila:"niti jedan", ostatak pola za Bešara pola za Bagdadija. :-)

:lol: :lol: :lol:
Arteta

#14571 Re: Sirija vol. 2

Post by Arteta »

Grean wrote:Gledam neki film o ratu u Abhaziji na Cinemax pa malo na guglanje o ratu na Kakvkazu, zinteresovalo me odakle Ceceni u tom ratu na strani Abhaza sto je indirektno na strani Rusa i nadjoh i ovo.

Tako je za Rusiju najvažnija kavkaska država Jermenija... kad je 1993g. Turska imala ozbiljne planove za invaziju Jermenije, zapretila je intervencija Rusije na strani Jermenije pa je Turska odustala. Nedavno, Jermenija je dobila strateške rakete Iskander-M dugog dometa. Masivni Iskander-i koji su isporučeni Jermeniji su iz ruskog-armijskog arsenala, i nisu predviđeni za izvoz. Jasno je da je Rusija stavila Jermeniju pod svoj geopolitički i vojni kišobran i učvrstila pozicije na Kavkazu.
Ironija je da su se dve Čečenske paravojne jedinice borile na strani ruske armije i odigrale su značajnu ulogu u oslobađanju Chinvalija. Čečeni su brzo i efikasno počistili Gruzijske položaje locirane na brdima oko Chinvalija. Nakon toga u Gruzijskoj armiji nastalo je rasulo.
Posle pet dana rat je završen nakon što su rusi zauzeli gradove, Senaki i Poti i Gori.
Kako se zove film?
salik79

#14572 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

solar7

#14573 Re: Sirija vol. 2

Post by solar7 »

[quote="ZHUKOV"][quote="sarajevoxxxx"][quote="ZHUKOV"][quote="sarajevoxxxx"]Na incjativu "Saveza novinara" iz Istočne Gute uhapšen novinar opozicije Abdulmun'im Hames koji je napravio anketu sa pitanjem:Bešar ili Bagdadi?
#سوريا #Syria
#ريف_دمشق

#خطوة

Gledao sam anketu od desetak ispitanih većina je odgovorila:"niti jedan", ostatak pola za Bešara pola za Bagdadija. :-)[/quote]

a umjerenu opoziciju nisu ni spomenuli, pih :lol:[/quote]

Inače novinar koji je radio anketu je dopisnik Step News Agency.

https://m.facebook.com/stepnewsagencysy/

Radi se o portalu ili organizaciji koja vjerovatno je najaktivnija i daleko najviše informacija daju.

Pored dopisnika sa terena koje imaju skoro u svakom gradu, imaju predobre karikature, mape, dobre izvještaje i često među prvima objave informaciju.[/quote]

Radi se o protalu koji siri lazi i propagandu koju ti postavljas ovdje na forumu... sto puta je dokazano da ti šabani pisu lazi i obmanjuju narod... a moguce je i da si sam dio tog tima...[/quote]
Grean

#14574 Re: Sirija vol. 2

Post by Grean »

Arteta wrote:

Kako se zove film?
Tandzarine.

Ma nije neka pljacka, gruzijska ili ruska (ne znam koja produkcija stoji iza filma) verzija Nicije zemlje ali ga odledah.
sarajevoxxxx

#14575 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Kanada objavila da prestaje sa bombardovanjem položaja Isila te da će koaliciji nastaviti pomagati humanitarnim aktivnostima i obucavanjem vojnika u borbi protiv Isila.

http://www.shaam.org/%D8%A7%D9%84%D8%A3 ... D8%A9.html
Locked