Ti si nekad bio ozbiljan lik
Irak
- salik79
#14552 Re: Irak

Najbitnije od svega:
A istovremeno su iranski "fundametalisti i islamisti" bili trn u oku, koji se morao, po svaku cijenu, odstranitiQ: And neither do you regret having supported the Islamic fundamentalism, having given arms and advice to future terrorists?
B: What is most important to the history of the world? The Taliban or the collapse of the Soviet empire? Some stirred-up Moslems or the liberation of Central Europe and the end of the cold war?
- insomnia78
#14553 Re: Irak
Pa nisu im talibani raznosili ambasade
- salik79
#14554 Re: Irak
insomnia78 wrote:Pa nisu im talibani raznosili ambasade
Niti su oni Talibanima rusili demokratski izabranu vlast i dovodili im kojekakve sahove.
Cuj "raznosili" ambasade
- insomnia78
#14555 Re: Irak
Pa sta bi u Libanu?
PS pronadji ovaj intervju na engleskom. Zanimljiv odgovor na sljedece pitanje
- salik79
#14556 Re: Irak
Iran im raznosio u Libanu?! A sta su oni, inace, radili u Libanu?insomnia78 wrote:Pa sta bi u Libanu?
Uostalom, koje godine je, krvavim pucem, srusena demokratski izabrana vlada u Iranu, a koje godine je bilo to u Libanu?
- insomnia78
#14557 Re: Irak
Sta kaze stari lisac. Pisao sam predsjedniku "sad imamo priliku prirediti Rusima njihov Vijetnam 
- salik79
#14558 Re: Irak
Veli lisac:insomnia78 wrote:Sta kaze stari lisac. Pisao sam predsjedniku "sad imamo priliku prirediti Rusima njihov Vijetnam
"Zaliti, zbog cega/zasto?! (Boli njega klinac za visedecenijsku patnju i stradanje Afganistanaca, preko kojih je vodio svoj privatni rat protiv SSSR-a i komunizma, grebe se njemu sto je Afganistan, i generacije Afganistanaca, unisten za sva vremena...) Ta tajna operacija je bila odlicna ideja. Postigla je efekat uvlacenja Rusa u afganistansku zamku, i vi zelite da zalim zbog necega?! Dan kada su Sovjeti sluzbeno presli granicu, pisao sam predsjedniku Carteru. Sada imamo priliku pruziti sovjetima njihov vijetnamski rat. I zaista, skoro deset godina, Moskva je morala voditi nepodrziv rat od strane vlade, sukob koji je doveo do demoralizacije i u konacnici do raspada sovjetskog carstva."
- Kikibombona
#14559 Re: Irak
Navodno... Objavljeno na zvanicnom tviter nalogu Hashd al-Shabi.
U Midanu je, opet navodno, bilo 'utvrdjeno' svega 50-ak ISILovaca. Kako se to raslelo, mozemo samo nagadjati...
Evo oar slicica...

Staro, historijsko jezgro grada Mosula ce uskoro biti osobodjeno, ali i potpuno unisteno, nazalost...

Al-Qaliat se nalazi uz rijeku Tigris koja dijeli Mosul na dva dijela. Radi se o veoma malom teritoriju duzine par stotina metara... i taj teritorij je navodno presjecen na dva mala dijela...Iraqi forces liberate al-Midan area, move toward last their mission al-Qali'at area
U Midanu je, opet navodno, bilo 'utvrdjeno' svega 50-ak ISILovaca. Kako se to raslelo, mozemo samo nagadjati...
Evo oar slicica...
Staro, historijsko jezgro grada Mosula ce uskoro biti osobodjeno, ali i potpuno unisteno, nazalost...
- Ironmen
#14560 Re: Irak
Lavovi Tikrita ostali borci isila savoxxxxxxxxxxx iko ista ??????????
- Kikibombona
#14561 Re: Irak
Evo sta mocna i velika Islamska drzava kontrolise u Mosulu

Ovaj crni kruzic u starom dijelu Mosula uz Tigris
E moj Saxxx...
A grad je tesko stradao... Istocni Mosul, gdje vecinu stanovnistva cine Asirci, Turkmeni, Kurdi i mnoge druge manjine je mnogo bolje prosao... ulice su dosta sire, kao i gradnja, tako da je iracka armija lakse napredovala...
Zapadni Mosul je dominantno arapski, gradnja je dosta gusca a ulice dosta uze, narocito u starom gradu... i otpor ISILa u zapadnom Mosulu je bio dosta zesci... rezultat toga je devastacija zapadnog Mosula i narocito starog grada, gdje se vodila teska bitka...

Ovaj crni kruzic u starom dijelu Mosula uz Tigris
E moj Saxxx...
A grad je tesko stradao... Istocni Mosul, gdje vecinu stanovnistva cine Asirci, Turkmeni, Kurdi i mnoge druge manjine je mnogo bolje prosao... ulice su dosta sire, kao i gradnja, tako da je iracka armija lakse napredovala...
Zapadni Mosul je dominantno arapski, gradnja je dosta gusca a ulice dosta uze, narocito u starom gradu... i otpor ISILa u zapadnom Mosulu je bio dosta zesci... rezultat toga je devastacija zapadnog Mosula i narocito starog grada, gdje se vodila teska bitka...
- Point.
#14563 Re: Irak
Nek su kozojebi unisteni, grad ce se sagraditi.
- Kikibombona
#14564 Re: Irak
Zao mi historijskih gradjevina koje postoje stotinama ili hiljadama godina. I to ce se obnoviti, ali kada se jednom srusi, nije vise to to. Isto Stari most. Nikad necu preboljeti sto je srusen iako nisam Mostarac.Point. wrote:Nek su kozojebi unisteni, grad ce se sagraditi.
A steta i radi ljudi, gole bijede, koja je ostala bez domova. Trebat ce par godina da se to obnovi. Do tada, kolektivni centri i sl.
ISIL je zestoko zavalio suni Arape. Uzalud ljudi izginuse.
- Point.
#14565 Re: Irak
Ma sve ce se to prebroditi, bitno je da se ne pojave novi kozojebi pa opet zavale pucanstvo. Valjda tada Iracka Armija nece pobjeci ko kad su babijani dosli u Mosul 2014 godine.Kikibombona wrote:Zao mi historijskih gradjevina koje postoje stotinama ili hiljadama godina. I to ce se obnoviti, ali kada se jednom srusi, nije vise to to. Isto Stari most. Nikad necu preboljeti sto je srusen iako nisam Mostarac.Point. wrote:Nek su kozojebi unisteni, grad ce se sagraditi.
A steta i radi ljudi, gole bijede, koja je ostala bez domova. Trebat ce par godina da se to obnovi. Do tada, kolektivni centri i sl.
- salik79
#14566 Re: Irak
Isil nema veze sa suni Arapima Iraka. Horde istreniranih cio-vehabitskih terorista cije su prve zrtve bili suni Arapi koji ne dijele njihovu ideologiju. Pogledaj one video priloge sto sam postavio i sve ce ti se samo kaS'ti...Pa, samo preko tristo najuglednijih sunijskih alima je od strane ove pogani na najbrutalniji nacin pobijeno, a kamoli njihovih porodica, rodbine, ucenika, dzematlija i svih ostalih!Kikibombona wrote:Zao mi historijskih gradjevina koje postoje stotinama ili hiljadama godina. I to ce se obnoviti, ali kada se jednom srusi, nije vise to to. Isto Stari most. Nikad necu preboljeti sto je srusen iako nisam Mostarac.Point. wrote:Nek su kozojebi unisteni, grad ce se sagraditi.
Oni su njima ubaceni kao i nama vehabitski koljaci tokom rata, kada ni ptica na slobodni dio teritorije nije mogla uci bez dozvole.
- insomnia78
#14567 Re: Irak
Ti ces nas jos malo krenuti uvjeravati kako ono u Bjeljini nisu bili Arkanovci no ciovehabije de ba Salice. Nema kurac. Nisu svi mogli biti doslje
- salik79
#14568 Re: Irak
Nisu. Indoktrinacija, financijski obilno podrzana, je cudo. Imas primjer sa nasim domacim vehabitima koji su radikalniji od svojih "ucitelja". Zato nas Muhejsin i spominje u svom obracanju:insomnia78 wrote:Ti ces nas jos malo krenuti uvjeravati kako ono u Bjeljini nisu bili Arkanovci no ciovehabije de ba Salice. Nema kurac. Nisu svi mogli biti doslje
Eno sam ti nesto postavio na temi o Iranu
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#14569 Re: Irak
nek se i ovaj mosul rijesio... sta sad ide u iraku onaj djep kirkuk il prema sirijskoj granici35 minutes ago - 36°20′N 43°8′E
Iraq: the Iraqi flag is flying on the west bank of the Tigris river. Mosul is free
- insomnia78
#14570 Re: Irak
Vidio sam. "Alijini Srbi"salik79 wrote:Nisu. Indoktrinacija, financijski obilno podrzana, je cudo. Imas primjer sa nasim domacim vehabitima koji su radikalniji od svojih "ucitelja". Zato nas Muhejsin i spominje u svom obracanju:insomnia78 wrote:Ti ces nas jos malo krenuti uvjeravati kako ono u Bjeljini nisu bili Arkanovci no ciovehabije de ba Salice. Nema kurac. Nisu svi mogli biti doslje
Eno sam ti nesto postavio na temi o Iranu![]()
- salik79
#14571 Re: Irak
Pa, ne moze Svedjanka, cionista, biti "Alijina Srpkinja"!? 
- salik79
#14572 Re: Irak
Nego, insomnio, 'dje ovdje "ljudska prava i slobode"?!

Ne moze se ovako u EU! Jos malo pa Serijat!

Ne moze se ovako u EU! Jos malo pa Serijat!
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#14573 Re: Irak
Kikibombona wrote:Evo sta mocna i velika Islamska drzava kontrolise u Mosulu![]()
![]()
Ovaj crni kruzic u starom dijelu Mosula uz Tigris![]()
![]()
E moj Saxxx...
eeee da je energoinvest OK bilo bi posla ...
an hour ago - 33°18′N 44°23′E
Iraq: celebrations in the Iraqi capital Baghdad tonight for the liberation of Mosul. The country's second city
- insomnia78
#14574 Re: Irak
Tacno sam se tebe sjetio kad sam vidio ovosalik79 wrote:Nego, insomnio, 'dje ovdje "ljudska prava i slobode"?!![]()
Ne moze se ovako u EU! Jos malo pa Serijat!![]()
Haha
- insomnia78
#14575 Re: Irak
Jebase hin Kasim i Martin. Doduse ne bi im bilo prvi put da pozure sa objavom oslobodjenja.