pa ovo uvecano i jest poenta....svi su telefoni danas isti,to i ja govorim a onda dodje neko ovdje i prica o Nokiji kao i nekom novom svemircu,necemu nevidjenom do sada...kako da neQuaresma wrote:a po čemu se ti drugi uređaji razlikuju? svaki telefon je danas jaje jajetu, ne znam šta ste očekivali zaista? možda mikrovalnu?zippoo87 wrote:evo gledam ovaj telefon i pokusavam shvatiti po cemu je on drugaciji od 1567 drugih "istih" modela koji vec postoje na trzistu ?
i ne razumijem vas,kojima je toliki fetis natpis na plastici ili alumijumu ili metalu
pa Nokia vise nikada ne moze biti Nokia iz ere symbiana...jer se sve promijenilo
vec sam pisao da je sada svaki telefon isti...komad plastike/metala sa velikim ekranom i to je to
u svakom hardware od par proizvodjaca i to je to ...i pokusavam shvatiti sta je vama sada wow u tome ?
android ?
ime nokia ?
sta ?
ono što se traži jeste jedan telefon tipa ove Nokia 6, 4gb rama, 64 interne plus proširiva, 1080p screen i 5.5 incha display, i to sasvim dobra izrada kucista, i to sve po cijeni od $245, zar to nije dobra kupovina? i svidja mi se sto nema oni hebenih verzija sto je danas in, recimo imas 3gb ram dobijes 16gb interne, i 4gb ram/32 interne, sto je po mom misljenju debilizam.
ostaje vidjeti kako ce se kamera pokazati, malo kvari na sve ovo dojam nedostatak carl zeissa pozadi pored kamere, ali eto, ne moze sve stati u telefon od oko 400km. isto tako, interesuje me software, da li ce biti natrpan bloatwareom.
zato i pitam cemu sva ova fama oko Nokije,kada trenutno na trzistu ima barem 1000 modela koji su isti kao ova Nokia 6
jednostavno ,konkurencija je prejaka a trenutni koncept telefona je pri kraju ere...mijenjaju se samo brojke a sustina je ista