Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
kod mene je sony samo otisao digitalna - kabal - automatsko skeniranje i gotovo nasao BHT1 HD ostali su blokirani jos sto mi se svidja ima rtl hrvatski a vamo ga nema
Bas me zanima da li ce Eronet na MojojTV zatamniti HRT2 na podruciju Mostara i Viteza. Kako ce postupiti Telemach i ostali mali kablovski operatori.
Da li ce RAK reagovati?
Ako RAK ne reaguje, onda nas svi lazu i kradu novac od pretplate koju placamo. Ako smo pretplaceni na 100 kanala svih 100 kanala uvijek treba da budu otkljucani.
help_desk wrote:Bas me zanima da li ce Eronet na MojojTV zatamniti HRT2 na podruciju Mostara i Viteza. Kako ce postupiti Telemach i ostali mali kablovski operatori.
Da li ce RAK reagovati?
Ako RAK ne reaguje, onda nas svi lazu i kradu novac od pretplate koju placamo. Ako smo pretplaceni na 100 kanala svih 100 kanala uvijek treba da budu otkljucani.
To se zamracuje samo na vecinskim bosnjackim podrucjima na kojim RAK jedino i ima ovlasti.
help_desk wrote:Bas me zanima da li ce Eronet na MojojTV zatamniti HRT2 na podruciju Mostara i Viteza. Kako ce postupiti Telemach i ostali mali kablovski operatori.
Da li ce RAK reagovati?
E sada cemo vidjeti kako ce telemach postupati po pitanju HRT2, jer jedino BHRT ima eskluzivna prava za prenos utakmica sa svjetskog prvenstva na cijeloj teritoriji drzave Bosne i Hercegovine. Ako Telemach postuje zakone i drzavu u kojoj posluje sada se treba pokazati i zatamniti sadrzaj na HRT-u 2, kao sto je do sada to radio samo u Sarajevu.
Ako HT ne zatamni HTV2 na njihovoj IPTV platformi kao drzavna firma, Telemach fino moze da kaze "Ljudi, pa ni vaša državna firma nije zatamnila HTV2, zasto bi smo mi".
Ali i ovako je odlicno. Dok se BHT korisnici pate sa BHTV HD kanalom, na Telemachu nema nikakvih problema, a to je puno vaznije od pitanja zatamnjenja HTV signala, priznacete.
vedo_dz wrote:kod mene je sony samo otisao digitalna - kabal - automatsko skeniranje i gotovo nasao BHT1 HD ostali su blokirani jos sto mi se svidja ima rtl hrvatski a vamo ga nema
Takodjer, sjajna opcija.
Nadam se da raja i na drugim markama tv-a moze ovako...
HOME.TV se kao operater mora pridržavati i nema utjecaj na zakonske regulative po pitanju prava prikazivanja određenih sadržaja na prostoru BiH.
Sve utakmice sa SP u Brazilu 2014 ćete moći pratiti u ponudi HOME.TV-a jer je javni servis BHRT najavio prijenose svih utakmica. Kao ekskluzivni vlasnik prava prijenosa utakmica sa Svjetskog prvenstva 2014 za područje Bosne i Hercegovine također je najavio uvođenje HD digitalnog signala do početka prvenstva.
HOME.TV će naravno preuzeti HD digitalni signal te tako omogućiti korisnicima gledanje utakmica u vrhunskoj kvaliteti slike.
Vaš HOME.TV
Zvanicno HT saopstenje - znaci ide zatamnjenje HTVa
Vjerovatno ste se ove moje teme dotakli 100x al zatrpani su postovi pa da ne trazim sad u ovim trenutcima.
Telemah je kod mene resiver nesto D3 imam neke HD kanale i kad uporedim BHT HD sa FaceTV HD ili sa SportKlubovima ispadne da je ovaj BHT HD sranje!
Sad me zanima je li do mene posto nisam nista skeniro niti doradjivao ili je do ovih sto su napisali gore HD pa nam prodaju muda pod bubrege. Hvala
Omerta13 wrote:Vjerovatno ste se ove moje teme dotakli 100x al zatrpani su postovi pa da ne trazim sad u ovim trenutcima.
Telemah je kod mene resiver nesto D3 imam neke HD kanale i kad uporedim BHT HD sa FaceTV HD ili sa SportKlubovima ispadne da je ovaj BHT HD sranje!
Sad me zanima je li do mene posto nisam nista skeniro niti doradjivao ili je do ovih sto su napisali gore HD pa nam prodaju muda pod bubrege. Hvala
Ja kontam da je ovo iz studija sranje a da ce biti ok kad tekma pocne, ovo do sada je karna slika
Neki ljudi bi fakat trebali barem osnove nauciti, prije nego pocnu da se*u po svemu.
U studiju nisu HD kamere, niti je bilo sta OSIM samog streama utakmice u HD-u.
Ovo je obicni upscaled PAL signal i to crop-an na 16:9, ali kad pocne utakmica, bice "pravi" HD i 16:9 format.
Pusteno je i free za one sa DVB-C tunerima, i fakat ne znam vise sta jos moze, s obzirom na to gdje zivimo i kako je sve u zadnji momenat bilo.