Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
Pedja Kojovic
#14526 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
drugi profil
Ja mislim da je funkcija gradonacelnika Sarajeva i sa ovakvim ovlastima znacajna.
Implementacijom presude grad v. kanton funkcija ce postati vrlo vazna.
Trenutno u GU, sasvim sigurno, postoje visak zaposlenih, a s druge strane nema kadrova
koji bi tu trebali biti. Nas pokusaj da nesto po tom pitanju uradimo 2008. nazalost nije naisao
na podrsku naseg tadasnjeg partnera.
U vrijeme gradonacelnice S.Borovac budzet GU je bio vise od 32 miliona KM.
Sada iznosi manje od 50% tog budzeta a Vlada KS ne isplacuje ni mjesecni grant od 550 000km koji je po zakonu obavezna. Grad je lisen svoje imovine i njenog koristenja. Pojedini objekti ciji je GU vlasnik privatiziraju i prodaju drugi nivoi vlasti. (Recimo, studentski domovi u Nedzaricima koje prodaje Vlada KS za 10 mil. km. Taj iznos, iako prodaja nije uspjela prosle godine, i iako su ovo najgora vremena za prodaju nekretnina, je vec uvrsten u ovogodisnji nacrt budzeta u dijelu prihoda).
Sadasnja administracija je propustila (tacnije odbila nas prijedlog) da u saradnji sa gradovima u regiji i inostranstvu (Recimo, dogovorena saradnja sa Venecijom koja preko 50% svog budzeta od 60mil eura realizira iz ovih fondova) aplicira s projektima na EU fondove. Dio razloga lezi u cinjenici da grad nema kadrove koji to mogu raditi (Samo mali broj zaposlenih zna sta znaci rijec "attachment") a drugi, znatno veci, u nedostatku politicke volje da se nesto mijenja u nacinu na koji ovaj organ uprave radi.
Mi vjerujemo da bi g. Finci pronasao nacine da implementira presudu u nadleznostima i imovini grada, znatno uveca budzet grada bez dodatnog opterecenja poreskih obveznika i pripremi legislativu za direktan izbor gradonacelnika za sljedeci mandat.
p.k.
Ja mislim da je funkcija gradonacelnika Sarajeva i sa ovakvim ovlastima znacajna.
Implementacijom presude grad v. kanton funkcija ce postati vrlo vazna.
Trenutno u GU, sasvim sigurno, postoje visak zaposlenih, a s druge strane nema kadrova
koji bi tu trebali biti. Nas pokusaj da nesto po tom pitanju uradimo 2008. nazalost nije naisao
na podrsku naseg tadasnjeg partnera.
U vrijeme gradonacelnice S.Borovac budzet GU je bio vise od 32 miliona KM.
Sada iznosi manje od 50% tog budzeta a Vlada KS ne isplacuje ni mjesecni grant od 550 000km koji je po zakonu obavezna. Grad je lisen svoje imovine i njenog koristenja. Pojedini objekti ciji je GU vlasnik privatiziraju i prodaju drugi nivoi vlasti. (Recimo, studentski domovi u Nedzaricima koje prodaje Vlada KS za 10 mil. km. Taj iznos, iako prodaja nije uspjela prosle godine, i iako su ovo najgora vremena za prodaju nekretnina, je vec uvrsten u ovogodisnji nacrt budzeta u dijelu prihoda).
Sadasnja administracija je propustila (tacnije odbila nas prijedlog) da u saradnji sa gradovima u regiji i inostranstvu (Recimo, dogovorena saradnja sa Venecijom koja preko 50% svog budzeta od 60mil eura realizira iz ovih fondova) aplicira s projektima na EU fondove. Dio razloga lezi u cinjenici da grad nema kadrove koji to mogu raditi (Samo mali broj zaposlenih zna sta znaci rijec "attachment") a drugi, znatno veci, u nedostatku politicke volje da se nesto mijenja u nacinu na koji ovaj organ uprave radi.
Mi vjerujemo da bi g. Finci pronasao nacine da implementira presudu u nadleznostima i imovini grada, znatno uveca budzet grada bez dodatnog opterecenja poreskih obveznika i pripremi legislativu za direktan izbor gradonacelnika za sljedeci mandat.
p.k.
- drug_profi
#14527 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Pedja hvala na trudu da odgovoris. Mozes li ukratko predociti duznosti gradske uprave i gradonacelnika?
-
Pedja Kojovic
#14528 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
drugi profil
Spisak nadleznosti, naravno, mozete naci vrlo lako.
Moje iskustvo, kada sam radio kao savjetnik g. Behmenu 2008., je sljedeci:
Ukoliko zelite da skoro nista ne radite to je idealan posao.
Ukoliko zelite da radite i 24 sata bi vam bilo malo i to je onda jedan od najnezahvalnijih poslova u drzavnoj upravi.
Od vaseg izbora, medjutim, zavisi mnogo toga u zivotu grada.
Recimo. Kada je 2008. godine kanton jednostrano znacajno smanjio obavezni grant za nesto vise od 2 miliona
GU je odlucila da te godine (Ja sam ih kasnije napustio pa ne znam) ne vrsi kastraciju pasa. (Ne moram vam ni govoriti da sam bunio protiv takve odluke pokusajem da gradonacelniku objasnim "ubitacnost" Fabonicijevih brojeva i neminovnost ljudskog stradanja od tolikog broja pasa na ulicama).
Od novog gradonacelnika, bez obzira ko bude, treba zahtijevati radikalnu reformu uprave, (Smjenjivanje onih koji nemaju znanje koje je za posao koji obavljaju neophodno i dovodjenje tima koji ce, pogotovo u prvo vrijeme, uz pomoc EU fondova poceti graditi efektivnu gradsku vlast) otvaranje prema gradjanima i uspostavljanje budzetskih prioriteta koji ce tituli grad dati opravdanje.
p.k.
Spisak nadleznosti, naravno, mozete naci vrlo lako.
Moje iskustvo, kada sam radio kao savjetnik g. Behmenu 2008., je sljedeci:
Ukoliko zelite da skoro nista ne radite to je idealan posao.
Ukoliko zelite da radite i 24 sata bi vam bilo malo i to je onda jedan od najnezahvalnijih poslova u drzavnoj upravi.
Od vaseg izbora, medjutim, zavisi mnogo toga u zivotu grada.
Recimo. Kada je 2008. godine kanton jednostrano znacajno smanjio obavezni grant za nesto vise od 2 miliona
GU je odlucila da te godine (Ja sam ih kasnije napustio pa ne znam) ne vrsi kastraciju pasa. (Ne moram vam ni govoriti da sam bunio protiv takve odluke pokusajem da gradonacelniku objasnim "ubitacnost" Fabonicijevih brojeva i neminovnost ljudskog stradanja od tolikog broja pasa na ulicama).
Od novog gradonacelnika, bez obzira ko bude, treba zahtijevati radikalnu reformu uprave, (Smjenjivanje onih koji nemaju znanje koje je za posao koji obavljaju neophodno i dovodjenje tima koji ce, pogotovo u prvo vrijeme, uz pomoc EU fondova poceti graditi efektivnu gradsku vlast) otvaranje prema gradjanima i uspostavljanje budzetskih prioriteta koji ce tituli grad dati opravdanje.
p.k.
-
Innovation
#14529 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
G. Kojovicu, mozete li mi odgovoriti ko je bio nesudjeni kupac u 2012. g.?Pedja Kojovic wrote: (Recimo, studentski domovi u Nedzaricima koje prodaje Vlada KS za 10 mil. km. Taj iznos, iako prodaja nije uspjela prosle godine, i iako su ovo najgora vremena za prodaju nekretnina, je vec uvrsten u ovogodisnji nacrt budzeta u dijelu prihoda).
Albin Zuhric wrote:Izmedju ostalog, zelimo vidjeti po prvi put i ministra vanjskih poslova Sarajeva. Mnogo lakse ce se Gosp. Finci sastati sa gradonacelnikom Bloombergom nego MVP BiH sa sekretarom Kerry-em. Vrijeme je da se potencijal Sarajeva iskoristi.
-
convict
#14530 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
.
Last edited by convict on 18/02/2014 00:12, edited 1 time in total.
-
Pedja Kojovic
#14531 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
innovation
Ne znam.
Znam samo da agencija za privatizaciju koja postoji iskljucivo kako bi prodala ovaj objekat(Jer ostalo je davno privatizirano) to nije uspjela. Ovo se ne treba tumaciti na nacin da bih ja prodaju ovog objekta smatrao uspjehom.
Nasi organi vlasti, nesigurni valjda koliko ce i da li ce ova drzava trajati, ne grade zgrade drzavne uprave niti koriste one nad kojima imaju vlasnistvo, nego ih iznajmljuju i za tu svrhu, samo u FBiH, placaju iz budzeta desetine milione maraka godisnje.
Naravno, apsurdno je ocekivati da, recimo, SDP koji svoju zgradu iznajmljuje Vladi FBiH ucini nesto po tom pitanju i smanji svoje prihode za 4-5 miliona maraka.
p.k.
Ne znam.
Znam samo da agencija za privatizaciju koja postoji iskljucivo kako bi prodala ovaj objekat(Jer ostalo je davno privatizirano) to nije uspjela. Ovo se ne treba tumaciti na nacin da bih ja prodaju ovog objekta smatrao uspjehom.
Nasi organi vlasti, nesigurni valjda koliko ce i da li ce ova drzava trajati, ne grade zgrade drzavne uprave niti koriste one nad kojima imaju vlasnistvo, nego ih iznajmljuju i za tu svrhu, samo u FBiH, placaju iz budzeta desetine milione maraka godisnje.
Naravno, apsurdno je ocekivati da, recimo, SDP koji svoju zgradu iznajmljuje Vladi FBiH ucini nesto po tom pitanju i smanji svoje prihode za 4-5 miliona maraka.
p.k.
-
Katamaran_Sa
#14532 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ako kao stranka nista sposobni ponuditi nesto iz svojih redova ne trebate se ni petljati posebno u situaciji kada SDA nema kandidata, nego vadite potrosene matuzaleme iz naftalina prestavljajuci ih kao gospodare svemira sa nekih tamo referencama koje ne govore nista drugo osim da je citav zivot na budzetima....Albin Zuhric wrote:convict,
Kada kazete da od Gosp. Fincija nece biti koristi gradjanima, mislim da ga podcjenjujete, kao i njegove reference. Cinjenice govore suprotno, ali mislim da je na ovom forumu dovoljno cinjenica o njegovoj biografiji i potencijalu vec izneseno.
P.S.
Izmedju ostalog, zelimo vidjeti po prvi put i ministra vanjskih poslova Sarajeva. Mnogo lakse ce se Gosp. Finci sastati sa gradonacelnikom Bloombergom nego MVP BiH sa sekretarom Kerry-em. Vrijeme je da se potencijal Sarajeva iskoristi.
- Damir_5
#14533 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Pa sad, ako pogledamo kako su Sumnjaci bliski Izraelcima, cini se da BiH nije prije iskoristavala taj potencijal gospodina Fincija.Albin Zuhric wrote:convict,
Kada kazete da od Gosp. Fincija nece biti koristi gradjanima, mislim da ga podcjenjujete, kao i njegove reference. Cinjenice govore suprotno, ali mislim da je na ovom forumu dovoljno cinjenica o njegovoj biografiji i potencijalu vec izneseno.
P.S.
Izmedju ostalog, zelimo vidjeti po prvi put i ministra vanjskih poslova Sarajeva. Mnogo lakse ce se Gosp. Finci sastati sa gradonacelnikom Bloombergom nego MVP BiH sa sekretarom Kerry-em. Vrijeme je da se potencijal Sarajeva iskoristi.
Inace kakve su referanse Fincija u sredjivanju problema recimo onog horora od rusevina i smeca kod SCC-a i parlamenta BiH? Tu Sarajevo u toj oblasti treba napredovati, a razgovori, za njih ce se lako. Plati se koja kinta i sastanes se s kim hoces, a u zavisnosti od kolicine novca, moze i posjeta BiH.
Pedja,
znas li postoji li ikakva incijativa (osim moje ovdje na forumu) da se sredi onaj horor iza SCC-a i kod parlamenta i da se taj dio napravi onako kako zaista zasluzuje glavni grad jedne europske drzave?
U krajnjem slucaju, zasto NS ne pokrene tu nesto da se stvari pokrenu i da se taj urbani horor civilizira?
http://www.klix.ba/forum/horor-u-okolic ... 09148.html
-
Innovation
#14534 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Cijena domova u Nedzaricima je bila, koliko sam ja shvatila 35 mil. U ovoj godini je trebalo da bude isplaceno 10 mil. jer je bio dogovor u tri rate. Trebali su biti prodati za potrebe Ministarstva sigurnosti BiH, a prodavala je vlada KS VM BiH /koje tada jos nije bilo formirano/. Nakon dva mjeseca po formiranju je rastureno, pa je formirano novo, kojem sada vise odgovara da KS ne dodje do prihoda. Ja mislim da to nije privatizacija i to je jos aktuelno. Nemojte reci sto pitas kad znas, pitala sam zbog ovoga
Pedja Kojovic wrote:(Recimo, studentski domovi u Nedzaricima koje prodaje Vlada KS za 10 mil. km. Taj iznos, iako prodaja nije uspjela prosle godine, i iako su ovo najgora vremena za prodaju nekretnina, je vec uvrsten u ovogodisnji nacrt budzeta u dijelu prihoda).
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#14535 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Tako je !!! Niko ko u kući ne jede sa zlatnim kašikama , NE MOŽE biti kandidat/kinja za gradonačelnika/icu !!!Katamaran_Sa wrote:
Ako kao stranka nista sposobni ponuditi nesto iz svojih redova ne trebate se ni petljati posebno u situaciji kada SDA nema kandidata, nego vadite potrosene matuzaleme iz naftalina prestavljajuci ih kao gospodare svemira sa nekih tamo referencama koje ne govore nista drugo osim da je citav zivot na budzetima....
Sramota !!!
-
StupskaBitanga
#14536 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Interesantno 2 bloka koja su u ljubavi sa SDAOd samog početka, prvo u pregovorima, a onda i u medijskim istupima, veoma smo jasno dali do znanja svima da je Finci naš kandidat i da nemamo namjeru odustajati od toga.
Želimo razgovarati sa svakom političkom partijom koja je spremna podržati ga. Sada, kada znamo konačan sastav GV, Naša stranka će za nekoliko dana početi nove pregovore o formiranju gradske vlasti - izjavio je za naš list generalni sekretar Naše stranke Albin Zuhrica.
N.S na opštinskom i SDU na kantonalnom nivou
Jezičak na vagi biće SDP-SBB
-
Albin Zuhric
#14537 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
StupskaBitanga,
Ovo je ustvari bio moj puni komentar na pitanja koja su postavili, i naravno, potpisao sam se kao Zuhrić, ne Zuhrica.
Da li se može desiti i pod kojim uslovima da odustanete od svog kandidata za gradonačelnika i podržite neku drugu opciju..
Mi smo od samog pocetka, prvo u pregovorima a onda i u medijskim istupima, veoma jasno dali do znanja svima da je Gosp. Finci nas kandidat i da nemamo nikakvu namjeru odustajati od te kandidature. Biografija i zasluge Gosp. Fincija, kao i cinjenica da on kroz poziciju gradonacelnika moze napraviti mnogo da ucini Sarajevo istinskom metropolom i predstavnikom BiH u svijetu, ga cine najboljim kandidatom, i u isto vrijeme nam ne dopustaju da odustanemo od njegove kandidature.
Ili će te ostati pri svom prijedlogu do kraja... S kojim strankama imate u planu razgovarati o gospodinu Finciju... SDU neželi odustati od svog kandidata
Mi ni po ovom pitanju nismo djelovali dvosmisleno i nejasno, i svima smo kazali da smo spremni razgovarati sa svakom politickom partijom koja je spremna podrzati Gosp. Fincija. Konacno smo saznali sastav gradskog vijeca i mi cemo za koji dan poceti nove pregovore po pitanju gradske vlasti. Nadamo se da ce sve parlamentarne stranke prepoznati simoblicnost i vaznost imenovanja Gosp. Fincija, nestranackog kandidata iz reda Ostalih na mjesto gradonacelnika, i da ce dobrobit grada Sarajeva, ne politicke igre, preuzeti primat u pregovorima.
Ovo je ustvari bio moj puni komentar na pitanja koja su postavili, i naravno, potpisao sam se kao Zuhrić, ne Zuhrica.
Da li se može desiti i pod kojim uslovima da odustanete od svog kandidata za gradonačelnika i podržite neku drugu opciju..
Mi smo od samog pocetka, prvo u pregovorima a onda i u medijskim istupima, veoma jasno dali do znanja svima da je Gosp. Finci nas kandidat i da nemamo nikakvu namjeru odustajati od te kandidature. Biografija i zasluge Gosp. Fincija, kao i cinjenica da on kroz poziciju gradonacelnika moze napraviti mnogo da ucini Sarajevo istinskom metropolom i predstavnikom BiH u svijetu, ga cine najboljim kandidatom, i u isto vrijeme nam ne dopustaju da odustanemo od njegove kandidature.
Ili će te ostati pri svom prijedlogu do kraja... S kojim strankama imate u planu razgovarati o gospodinu Finciju... SDU neželi odustati od svog kandidata
Mi ni po ovom pitanju nismo djelovali dvosmisleno i nejasno, i svima smo kazali da smo spremni razgovarati sa svakom politickom partijom koja je spremna podrzati Gosp. Fincija. Konacno smo saznali sastav gradskog vijeca i mi cemo za koji dan poceti nove pregovore po pitanju gradske vlasti. Nadamo se da ce sve parlamentarne stranke prepoznati simoblicnost i vaznost imenovanja Gosp. Fincija, nestranackog kandidata iz reda Ostalih na mjesto gradonacelnika, i da ce dobrobit grada Sarajeva, ne politicke igre, preuzeti primat u pregovorima.
-
Katamaran_Sa
#14538 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Tako jetvsabina wrote:Tako je !!! Niko ko u kući ne jede sa zlatnim kašikama , NE MOŽE biti kandidat/kinja za gradonačelnika/icu !!!Katamaran_Sa wrote:
Ako kao stranka nista sposobni ponuditi nesto iz svojih redova ne trebate se ni petljati posebno u situaciji kada SDA nema kandidata, nego vadite potrosene matuzaleme iz naftalina prestavljajuci ih kao gospodare svemira sa nekih tamo referencama koje ne govore nista drugo osim da je citav zivot na budzetima....
Sramota !!!
-
Katamaran_Sa
#14539 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Koliko ljudi iz Nase Stranke ide u paketu sa Fincijem u administraciju i njihova imena, poznato mi je da su i oni bili predmet ove "trgovine"?? iJasno je da se ne radi samo o Finciju nego o njima, Finci je samo pristao uzeti njih u tim i samim tim je postao kandidat!!Albin Zuhric wrote:StupskaBitanga,
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#14540 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
A Finci bi onako trebao doci masuci rukama, i da mu prateci tim bude iz SDA i SDP-a koji su, i jedni i drugi, tu pustili vec korijene?
-
rahmanjin
#14541 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Nesto slicno sam i ja napisao g. Peđi kada se pojavilo ime g.Fincija kao kandidata za gradonacelnika. I dobio sam odgovor, doduse okruglo pa na cose al...convict wrote:Albine, upravo tako, na ovom forumu se dosta diskutovalo o Finciju kada je objavljena njegova kandidatura pa nisam htio da krećemo ispočetka, ali kad već pominješ njegove reference, pokušat ću napraviti sažetak glavnih argumenata protiv:Albin Zuhric wrote:convict,
P.S.
- Bio je prvi direktor Agencije za državnu službu i zadržao se na toj poziciji skoro cijelu deceniju uz astronomsku plaću. To ga čini najodgovornijim za ono što je ta Agencija postala - institucija za "pokrivanje" nepotizma i korupcije u zapošljavanju. Ko je bar jednom pokušao aplicirati na neki od konkursa koje objavljuje ova agencija, zna o čemu se radi, a mislim da postoji i cijela tema o tome. Dakle, Agencija postoji, troši ogromne pare, a zapošljavanje u državnu službu ide po istom principu kao i prije njenog formiranja s tim što se maltretiraju hiljade ljudi za koje se unaprijed zna da neće biti primljeni.
- Zadnjih 4-5 godina je ambasador u Švicarskoj. Nisam vidio da je svojim vezama i vještinama doveo bar jednog švicarskog investitora u BiH.
- Kada su u pitanju njegove reference, mogu vam vjerovati na riječ da je on vrhunski korporativni advokat sa "adresarom od milion dolara", ali da li to onda znači da se privatnim biznisom bavio cijelo ovo vrijeme dok je bio sjajno plaćen za državni posao?
Dakle, možda jeste obrazovaniji i "uvezaniji" od drugih kandidata, ali i dalje mislim da građani Sarajeva od toga neće imati koristi kao što nisu imali ni dok je bio direktor i ambasador.
Tebi nece ni odgovoriti
-
Katamaran_Sa
#14542 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Mozda ti je sada jasnija njegova bogata biografija i podobnost za tu funkciju-LIBERO- wrote:A Finci bi onako trebao doci masuci rukama, i da mu prateci tim bude iz SDA i SDP-a koji su, i jedni i drugi, tu pustili vec korijene?
- dado100
#14543 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Da li bi NS prihvatio nekog drugog kandidata za gradonačelnika iz reda ostalih (nebitno koja bi ga stranka predlozila)?Albin Zuhric wrote:
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#14544 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ako ništa ne gleda u kašike kad donosi političke odluke. Ne mislim na zlatne. Zlatne su na sigurnom.Katamaran_Sa wrote:Mozda ti je sada jasnija njegova bogata biografija i podobnost za tu funkciju-LIBERO- wrote:A Finci bi onako trebao doci masuci rukama, i da mu prateci tim bude iz SDA i SDP-a koji su, i jedni i drugi, tu pustili vec korijene?
-
Katamaran_Sa
#14545 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ako ti je toliko stalo do kasike dam ti svojutvsabina wrote:Ako ništa ne gleda u kašike kad donosi političke odluke. Ne mislim na zlatne. Zlatne su na sigurnom.Katamaran_Sa wrote:Mozda ti je sada jasnija njegova bogata biografija i podobnost za tu funkciju-LIBERO- wrote:A Finci bi onako trebao doci masuci rukama, i da mu prateci tim bude iz SDA i SDP-a koji su, i jedni i drugi, tu pustili vec korijene?
-
Pedja Kojovic
#14546 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Katamaran Sa
Iz vase hipoteze je jedino jasno da mi i vi ne samo smatramo, nego i razmisljamo, drugacije.
Ne postoji nikakav "Fincijev paket", niti je o tome, barem s nase strane, razgovarano.
Mi ocekujemo da svi ucesnici pregovora o izboru gradonacelnika prihvate princip da gradonacelnik - bez obzira ko bude izabran - od ponudjenih kandidata za zamjenike formira svoj tim.
p.k.
Iz vase hipoteze je jedino jasno da mi i vi ne samo smatramo, nego i razmisljamo, drugacije.
Ne postoji nikakav "Fincijev paket", niti je o tome, barem s nase strane, razgovarano.
Mi ocekujemo da svi ucesnici pregovora o izboru gradonacelnika prihvate princip da gradonacelnik - bez obzira ko bude izabran - od ponudjenih kandidata za zamjenike formira svoj tim.
p.k.
-
Pedja Kojovic
#14547 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
dado100
G. FInci je nestranacki ali nas kandidat, i sva nasa podrska ce ici njemu.
p.k.
G. FInci je nestranacki ali nas kandidat, i sva nasa podrska ce ici njemu.
p.k.
-
Katamaran_Sa
#14548 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ne postoji ni jedan razlog da razmisljamo isto, naprotiv. Naravno da postoji "Fincijev paket" i on je vec poznat ali na to ce vrijeme dati najbolji odgovor.Pedja Kojovic wrote:Katamaran Sa
p.k.
Mozete li potvrditi da je Behmen napustio pregovore (Prve ili druge) kada ste spomenuli ima vaseg kandidata (Fincija), njegove izgovorene rijeci necu ni spominjati, banirali bi me odmah!!
-
Pedja Kojovic
#14549 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Katamaran Sa
Sad mi je jasno i zasto drugacije razmisljamo.
Raspolazemo razlicitim informacijama.
Jedna od njih - g. Behmen uopste nije ucestvovao u pregovorima.
p.k.
Sad mi je jasno i zasto drugacije razmisljamo.
Raspolazemo razlicitim informacijama.
Jedna od njih - g. Behmen uopste nije ucestvovao u pregovorima.
p.k.
-
mikasa
#14550 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
pedja,
vi trazite podrsku za vaseg kandidata za mjesto gradonacelnika a zauzvrat nudite... (mislim na mjesta zamjenika, predsjednika GV, ...)
vi trazite podrsku za vaseg kandidata za mjesto gradonacelnika a zauzvrat nudite... (mislim na mjesta zamjenika, predsjednika GV, ...)