apsolutno. od njegovog nenaglaseng, ali prisutnog OCD-a koji se ogleda u njegovom oblacenju, do nacina na koji pristupa poslu koji radi. pretpostavljam da je tacna ona "takes one to know one". Zaista na sablazan svih, nista mu nije sveto da bi dosao do cilja, a sto je najinteresantnije, jedini on i polucuje rezultate i cini se da zaista ulazi u psihologiju subjekata. cini mi se kako vise razumije njih, tako vise u ljudima koji ga okruzuju, cak i onim najblizima trazi motive, uzroke, analizira i ono sto ne bi trebao ili smio. razmisljam da li na njega utjecu subjekti, odnosno njihove licnosti, ko su oni, ili se njegova percepcija ljudi i njihovih postupaka mijenja u smislu profesionalne deformacije. nevin, kao na pocetku serije sigurno nije. cista radoznalist, pomalo se pretvorila u podozrivost, izgubio je sebe kakav je bio. ali u dodiru s takvim ljudima valjda i mora biti tako. mislim da u ovom prvo smjeru koji si ti pomenuo nece ici, ali da ce biti tesko "zivjeti s njim".... sigurno.dale cooper wrote:
Ne znam da li ti misliš isto, ali meni Ford na momente u svom pristupu i ponašanju iskazuje slične karakterne osobine kao
i ove psihopate. Da li zbog pretjerane želje da uđe u um subjekata (što je samo po sebi opasno), ali to vidno utiče na
njegovu interakciju sa ostalim ljudima. Sasvim sigurno je sjebalo njegovu vezu sa Debbie. Nadam se da Fincher neće krenuti
u tom smjeru u nastavku serijala, a nadu mi daje i činjenica da je ovo bazirano na knjizi i stvarnom agentu koji je radio
na ovim slučajevima, a nije jel'...pobudalio.
nece pobudaliti rekla bih