To pokusaj psihoanalize?Josip321 wrote:
To sto kazes da si predugo van Balkana, meni se cini da ga se stidis. Imam li pravo?
Au contraire, to je isto, razlika je samo u glasnosti.Patriote i nacionalisti nisu šovinisti, to je ono sto brkas. Pojmove. Ja poznajem mnoge patriote koji su obisli poprilicno svijeta. Ali primjecujem da su te "lose" patriote obisle dosta svijeta koji nije "in", koje nisu turisticke destinacije. Za razliku od liberala.
Nije tacno, to nisam rekao. I bez nogometa su Hrvati skloni sovinizmu.Cinik ili teska neznalica moze govoriti o hrvatskoj sljepoci, kao nogomet im zamazao oci, sutra treba opet zivjeti a situacija u drzavi porazavajuca.
Jesam li ja mozda nesto drugo rekao? Naravno da je to malo sjaja u mraku. Bilo je lijepo dok je trajalo.Pa zar itko moze pomisliti da je prosjecan Hrvat zaboravio sve probleme?! Ne nije, nego ovo je jednostavno i vrijeme kada smo malo manje mislili na te brobleme. Dali sebi oduska, to treba svakom covjeku ponekad.
Hoce li se sada mnogi pokusat ocesati o uspjeh Vatrenih? Hoce, naravno. Od politicara do daljnjih rodjaka za koje ni sami nogometasi ne znaju da postoje.
Ali ljudima je nakon toliko tegoba u zivotu potreban odusak, potreban im je bio iskren osjecaj od nogometasa do Kolinde.
Ali "Herceg Bosno, srce ponosno" je bilo i prije toga. I bice i poslije toga.