Mene u svoj ovoj prici malo fascinira nesposobnost ljudi da o ovome razmisljaju iz malo dublje perspektive. Ili pricam sa djecom ili sa nekim koj bas ne poznaju historiju. Da, sukob sada izgleda tako. Kako vise vrijeme odmice, taj se jaz izmedju snage Izraela i snage Palestinaca vise povecava. Medjutim nije uvijek bilo tako. Nije ni blizu. I nije se snaga Palestine uvijek svodila samo na nekoga tipa PLO ili Hamas, vec si imao ozbiljne vojske koje su protiv Izraela ratovale. Tako da, jeste, da si se danas probudio kontao bi Palestina Vs. Izrael, David i Golijat i ta prica. No iza Palestine su historijski stajali mnogo jaci igraci, i oni su napadali Izrael, i oni su dobijali po picki, i zato je sad stanje kako je.Skijaš wrote:Nije to nikakav sukob, to je kao da kažeš kako su u sukobu nož i puter, nešto poput nekadašnjeg "sukoba" američkih Indijanaca i Vašingtona. I to što se tu jednu stranu pod prijetnjom oružjem izbaci iz kuće, nabije nogom u neki od izbjegličkih kampova a kuću poravna bagerom možda nije toliko ozbiljno kao ubistvo domaćina i porodice mu, ali jebi ga, nije ni neki dokaz suzdržanosti Izraela.jeza u ledja wrote:Zar su fakat brojevi tako mali?llull wrote:Glorifikuje se patnja palestinaca, lijepo sam rekao da je po palestinskim izvorima od strane izraelskog oruzja u proteklih 70 godina
poginulo oko 30 000 palestinaca, vise ih je stradalo u Libanu i Jordanu od Libanskih i Jordanskih milicija kao sto je bilo 1971 u Crnom Septembru u Jordanu, ili u Prvom Libanskom gradjanskom ratu gdje ih je stradalo oko 10 000 ili kasnije 1982 gdje su stradali od Libanskog Fronta gdje ih je poginulo skoro 20 000.
Opet kazem, 5 x vise su bosnjaci stradali u nasem ratu nego palestinci u proteklih 70 godina.Mislim sto se tice sukoba Izrael-Palestinci.
No kao sto rekoh, nije u fazonu kritikovati bilo koga drugog do Izraela. To rade samo "apologete".