SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
sour cherry

#14526 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by sour cherry »

Deborah maskara, meni :thumbup:
Koja?
sour cherry

#14527 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by sour cherry »

Kakav je onaj ArtDeco Rich treatment foundation što je sad u ponudi u cm-u?Ima li neko da ga koristi i da je zadovoljan?
_EMA_

#14528 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by _EMA_ »

masel wrote:Da li je dosla nova kolekcija Bourjois u nase drogerije?

Image
Koliko sam ja shvatila ovo ce zamijeniti HM serum..?? :sad:
terremoto

#14529 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by terremoto »

MinnieB wrote:Eh ovako. Zanima me čime mogu prikriti masnicu na oku(nebitno kako je nastala) uglavnom nije baš prevelika, ali na kapku mi baš ružno izgleda da se prekriti vrlo malo sa 3 vrste pudera, ali se opet vidi(i previše). Postoji neki učinkovit način ? Neka krema ? Najefikasniji način za što brže liječenje. Pomozite pls već 2 dana ne idem na nastavu jer stvarno ne bih znala šta profi reći, odakle mi to, a i ostalima nekako mi je "bad", nelagodno.... Do subote mi je veoma bitno da pronadjem način da kamufliram ovo. :sad: :sad:

Boja modrice izgleda otprilike ovako Image :sad:
Probaj sa ovim,odlicno prekriva

Image
sophieEl

#14530 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by sophieEl »

sour cherry wrote:
Deborah maskara, meni :thumbup:
Koja?

Image
manekenka u penziji

#14531 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by manekenka u penziji »

Ja se osjećam kao totalni laik kad vidim sta vi sve narucujete od šminke i njenih "pomagala". Prošle godine sam jednu dobru četkicu, od nekakvog životinjskog krzna, bacila jer mi nije služila ničemu sem brisanju prašine. Sjećam se da sam gel za učvršćivanje obrva koristila kao providnu maskaru, a trobojni korektor (žuta,zelena,crvena) kao sjene za oči :D :D :D Sad eto i znam malo vise o šminkanju ali kamuflazne podloge, bronzeri, i raznorazne dzidze sto se ovdje spominju a ne znam im ni ime kao i ove "nove" marke koje evo npr.sigma spominje su za mene Špansko selo :D :D :D Možda sam trebala biti muško

Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk
boracha

#14532 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by boracha »

nisi trebala bit musko, vec nisi dovoljno posjecivala ovakve stranice i blogove :D meni kad ne radi internet, nista mi ni ne treba :lol:
manekenka u penziji

#14533 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

:D meni kad neko kaže da ima 100-200 km u bonovima u cm-u ja ostanem zatečena. Evo, puder kupim svakih 8 mjeseci i to u apoteci, maskaru svako 3-4 mjeseca a tako i olovku za oči. Treba li spominjati da mi sjene traju godinama :D Parfeme dobijem na poklon tako da ja na kartici imam možda par bodova koje ne znam mogu li i iskoristitit. A sve i da mogu, kako sam iskusna, ne bih znala ni sta da kupim :D

manekenka u penziji

#14534 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Ni labelo nije šminka :D

manekenka u penziji

#14535 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Joj, ja kako sam dosta vremena kuci i ne sminkam se, totalno sam se odvikla od krutih trepavica od maskare. I kad se nasminkam obavezno dobro protljam oči i sve razmazem :D i jeste, lak je šminka ako valja :D

manekenka u penziji

#14536 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Šminka nego sta! :)

suspect_zero

#14537 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by suspect_zero »

sour cherry wrote:Kakav je onaj ArtDeco Rich treatment foundation što je sad u ponudi u cm-u?Ima li neko da ga koristi i da je zadovoljan?

Meni vala nije nešto :oops: ....puno mi se ''caklio'' na licu, a i tekstura mu nekakva čudna :-? ...moguće da nije za moj tip kože :oops: ...a i puderi pakovanja 20 ml. su mi bezzze
suspect_zero

#14538 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by suspect_zero »

manekenka u penziji wrote::D meni kad neko kaže da ima 100-200 km u bonovima u cm-u ja ostanem zatečena. Evo, puder kupim svakih 8 mjeseci i to u apoteci, maskaru svako 3-4 mjeseca a tako i olovku za oči. Treba li spominjati da mi sjene traju godinama :D Parfeme dobijem na poklon tako da ja na kartici imam možda par bodova koje ne znam mogu li i iskoristitit. A sve i da mogu, kako sam iskusna, ne bih znala ni sta da kupim :D

Pa kupiš recimo nešto za čišćenje kuće :D .....ja tako prošle godine, nakupilo mi se negdje oko 20 km :D i umjesto da sebi kupim npr. sjenila, maskaru, losion ili tako nešto.....ja mahnita uzmem stelex, ono za drvo, wc kamence, za čišć.kupatila, omekšivač.....elem, vazda se može korisno iskoristiti :oops: :oops:
sour cherry

#14539 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by sour cherry »

suspect_zero wrote:
sour cherry wrote:Kakav je onaj ArtDeco Rich treatment foundation što je sad u ponudi u cm-u?Ima li neko da ga koristi i da je zadovoljan?

Meni vala nije nešto :oops: ....puno mi se ''caklio'' na licu, a i tekstura mu nekakva čudna :-? ...moguće da nije za moj tip kože :oops: ...a i puderi pakovanja 20 ml. su mi bezzze
Hvala.Nije ni kod mene suha koža.Pretpostavljam da bi se i meni caklio.
w.pooh

#14540 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by w.pooh »

sour cherry wrote:
suspect_zero wrote:

Hvala.Nije ni kod mene suha koža.Pretpostavljam da bi se i meni caklio.
Meni je ok, bas sam mislila sad ponovo da ga kupim. Koza mi je suha.
manekenka u penziji

#14541 Re: Odg: SMINKA oliti MAKE-UP

suspect_zero wrote:
manekenka u penziji wrote::D meni kad neko kaže da ima 100-200 km u bonovima u cm-u ja ostanem zatečena. Evo, puder kupim svakih 8 mjeseci i to u apoteci, maskaru svako 3-4 mjeseca a tako i olovku za oči. Treba li spominjati da mi sjene traju godinama :D Parfeme dobijem na poklon tako da ja na kartici imam možda par bodova koje ne znam mogu li i iskoristitit. A sve i da mogu, kako sam iskusna, ne bih znala ni sta da kupim :D

Pa kupiš recimo nešto za čišćenje kuće :D .....ja tako prošle godine, nakupilo mi se negdje oko 20 km :D i umjesto da sebi kupim npr. sjenila, maskaru, losion ili tako nešto.....ja mahnita uzmem stelex, ono za drvo, wc kamence, za čišć.kupatila, omekšivač.....elem, vazda se može korisno iskoristiti :oops: :oops:
Kao da vidim sebe kako trosim bonove :D Doduše, ja kod njih kupim hemiju samo kad je na sniženju. Jednom sam ugrabila persil za 9.90 umjesto 19.90 KM. Sad mi zao sto ga nisam vise uzela :D mogla sam i bod pokupiti :D ovako me dijelilo 10 kf

NoaLada

#14542 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by NoaLada »

Moze li mi neko molim vas reci kako se ti bodovi na CM kartici mogu uopce provjeriti? Ja nikad ne dobijem nikakvu potvrdu da mi je kartica provucena ili nesto slicno.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#14543 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by ladyblue18 »

NoaLada wrote:Moze li mi neko molim vas reci kako se ti bodovi na CM kartici mogu uopce provjeriti? Ja nikad ne dobijem nikakvu potvrdu da mi je kartica provucena ili nesto slicno.
Pa oni te pitaju uvijek da li imas karticu. Ako imas das je, oni je provuku a tebi bodove prikazu na racunu
BJB

#14544 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Ako je neka od vas mislila narucivati Sigma cetkice, petak je prilika za to..Ujutro pocinje BlackFriday, besplatan shipping worldwide. Traje od 28/11 12.00am CST do 29/11 11.59pm, code je BF2013.
Kod nas od 28.11. u 07 ujutro do subote 30.11. 06:59 :D
ribaNAsuhom

#14545 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by ribaNAsuhom »

Sunascebih wrote:Ova linija AHA http://www.kozmetika-afrodita.com/conte ... &page=1760 se moze naruciti samo preko kozmetickih salona ili da kontaktirate osobu zaslluznu za daljnju prodaju ovih proizvoda koji su namjenjeni kozmetickim salonima (ovu liniju su povukli iz prodaje jer se na nju ne smije nanositi puder a djevojke su to radile pa su imali dosta tuzbi, kao i da se sa ovom kremom ne smijete izlagati suncu a to se nije postovalo pa su se javljali problemi, zato sad samo preko kozmeticara). Pjena sa AHA kiselinama ne sadrzi puno AHA kiselina tako da se ja ujutru umijem sa tom pjenom da skinem kremu AHA i najnormalnije se nasminkam i nema problema jer je pjena blaga i zaista otklanja odlicno make-up. Ali svakome ko se odluci za ove AHA proizvode savjetujem da ode do kozmeticara da vidi da li mu koza podnosi to da dzaba ne daje pare jer vam oni probaju i vide da li vam odgovara i onda vam predloze da kupite.

Hmm znam da sam pisala o onim kremama od cinka imate kupiti onu sivu neku kolekciju krema, maska, emulzija u avonu koja u sebi sadrzi cink, hmm sve sam kupila od ove kozmetike piling ono kad zelite bas da sastruzete lice nije lose ali to ne preporucujem cesto koristiti isusi lice. Hmmm ja bas tih preparata imam i imam i bas volim da mijenjam sve kontam ima nesto bolje ;)

Jel ko proboavao sta od dr.hauschka kozmetike? Od Lusha nesto za peporuciti da ste ono bas prezadovoljni?
Gdje si kupovala Afroditine proizvode i po kojoj cijeni? Cini mi se da je sad idealno vrijeme za njih, ali ne znam gdje bih ih mogla naci.. :?:
Slice_of_life

#14546 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Slice_of_life »

I mene zanima to za Afroditu.Btw,da li u apotekama drze njihove magistralne pripravke na bazi AHA? Vezano za dr Hauschka,probala sam njihovu kremu od melise i tonik,indiferentna sam po pitanju ucinka.
ribaNAsuhom

#14547 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by ribaNAsuhom »

Ja mislim da se njihovi proizvodi sa AHA kiselinama mogu kupiti samo u odredjenim kozmetickim centrima, ali ne znam u kojim..

evo nasla sam spisak na njihovoj stranici, ali sva licna iskustva su dobrodosla :mrgreen:

http://www.kozmetika-afrodita.com/b_h/a ... ih-salona/
nera18

#14548 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nera18 »

ja afroditu kod moje kozmeticarke kupujem
teta jasna, dobrinja...ako mogu pomoci nekome, tu sam
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#14549 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by ladyblue18 »

Izasla Naked 3, najljepsa paleta koju su moje oci vidjele :kiselavoda:
Zoya

#14550 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Zoya »

ladyblue18 wrote:Izasla Naked 3, najljepsa paleta koju su moje oci vidjele :kiselavoda:
Lazes! Gdje, kad? Postavljaj slike da vidimo :shock:
Post Reply