Republika Turska

Post Reply
Dr. Kuca

#14526 Re: Republika Turska

Post by Dr. Kuca »

General War wrote:
Dr. Kuca wrote:Uzas. Nevjerovatno da pored tolikih obavjestajnih sluzbi sebi dopuste ovo.
'bem ti ruse, znaju u detalje kad ce neko Edru smaknut a ne znaju kad njihov ambasador dobije metak...malo pobrkali loncice. :D

mislio sam na turke.
Kikibombona

#14527 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Dr. Kuca wrote:Uzas. Nevjerovatno da pored tolikih obavjestajnih sluzbi sebi dopuste ovo.
Turske obavjestajne sluzbe su gola kita.

MIT je cvrsto pod kontrolom AKP. Hakan Fidan je blizak saradnik Erdogana. Kako oni i druge sluzbe nisu znale nista o vojnom udaru? Pa to je smijesno. Sta rade oni uopste? Hapse profesore i novinare?

U slucaju PKK, obavjestajne sluzbe ne rade nista. Nekakav TAK im dize policiju u vazduh u sred Istanbula. Znas kakva organizacija za to treba? Gomila eksploziva prebacena u Istanbul. U tome sudjeluje ko zna koliko ljudi. Onda Ankara, Kajzeri itd. Turci nijedan napad nisu sprijecili.

I kako onda zaustaviti nekog ludaka koji sam djeluje, kojeg ne prate nikakve sluzbe!??

Evo ovaj iz Berlina. To je nemoguce sprijeciti. Covjek kojeg niko ne prati, koji nije clan nikakve organizacije, u jednom trenutku pukne i odluci napraviti sranje. Za plan zna jedino on. To se ne moze zaustaviti. I ja se plasim toga, da ne bude vise napada 'slobodnih strijelaca'.
General War

#14528 Re: Republika Turska

Post by General War »

Dr. Kuca wrote:
General War wrote:
'bem ti ruse, znaju u detalje kad ce neko Edru smaknut a ne znaju kad njihov ambasador dobije metak...malo pobrkali loncice. :D

mislio sam na turke.
Ma nema sanse, covjek odlijepio (cuo sam da su mater i sestru uhapsili) dabogda da je kome rekao sta namjerava uraditi...a za ona ubisva u alepu je sasvim cisto kome ide na dusu i kako turski mediji prenose zbivanja, totalno ockivano.

ioannes

#14529 Re: Republika Turska

Post by ioannes »

ovaj ubojica je očigledno imao samo namjeru ubiti ruskog ambasadora, po svemu sudeći nije bilo prijetnje za ostale osobe koje su se nalazile u prostoriji.
sad je za mene pitanje, zašto su ga morali ubiti?
ja ne vjerujem da je ovaj lik vršio neki otpor i da su ga morali ubiti..... mutna stvar
insomnia78

#14530 Re: Republika Turska

Post by insomnia78 »

Ti bi ga, predpostavljam 'vato živog
Novak20

#14531 Re: Republika Turska

Post by Novak20 »

Danas se u Turskoj zatvaraju ambasade i konzulati SAD-a

Iz američke Ambasade je saopšteno da je nepoznata osoba otvorila vatru oko 3.50 časova po lokalnom vremenu i da je ona u pritvoru.

U saopštenju se ističe da niko nije povrijeđen u incidentu koji se dogodio nekoliko sati nakon što je ubijen ruski ambasador Andrej Karlov u Ankari.

http://--- NO LINKS ---/clanak/Svijet/4255 ... lati-SAD-a
Drvosjeca iz Dejcica

#14532 Re: Republika Turska

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

sunceKOtepsija wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Dakle ovaj što je ubio Ruskog ambasadora je otpušten ranije zbog saradnje i podrške Gulenu. Erdogan možda jeste lud ali nije budala, zna on dobro šta radi. :oops:
Ko biva ono, kad gadjas, baci sto vise kamenja, jedan ce valjda pogoditi :D
nije bio otpusten-ministar unutrasnjih poslova Süleyman Soylu je za medije rekao da je napadac pripadnik snaga ministarstva unutrasnjih poslova tj policajac
Sinoć na CNN-u kaže "dismissed police officer" ali u ko će ga znati u svim tim spinovima informacijama. Još će se otrkivati detalji pozadine ovog atentata.

@Bato

Baš čudno za zemlju koja je samo par mjeseci ranije imala državni udar. :roll:
DaysleepeR

#14533 Re: Republika Turska

Post by DaysleepeR »

Ne znam zašto bi neki PKK ateista "Gulenovac" bio ljut na ruse radi Aleppo-a.
zenit dozic

#14534 Re: RE: Re: RE: Re: Republika Turska

Post by zenit dozic »

insomnia78 wrote:
zenit dozic wrote:
insomnia78 wrote: Ma goni ih u picku materinu. Izvedem djete i moram se preko ramena osvrtati cijelo vrijeme
Jebi ga moj francuz
Image
Ne poturajte ove gluposti. Nema to veze sa Sirijom. Puno je to dublje
Nije tu rijec samo o siriji.
Nije tu sirija ni spomenuta. Ali tebi je najlakse drzat glavu u pjesku i krivit sve druge :thumbup:

zenit dozic

#14535 Re: Republika Turska

Post by zenit dozic »

DaysleepeR wrote:Ne znam zašto bi neki PKK ateista "Gulenovac" bio ljut na ruse radi Aleppo-a.
Pa nisu ludi da optuze svoje idolopoklonike.
Sta god im ne odgovara bice da su uradili kurdi ili gulenovci.
Jao tebe :mrgreen:
Ludzak

#14536 Re: Republika Turska

Post by Ludzak »

Ja se ne brinem za Tursku i Turke. Dokle god je Bošnja i Sandžosa da život daju za Tursku, neće Turskoj ništa biti.
Drvosjeca iz Dejcica

#14537 Re: Republika Turska

Mislim da je jutros više nego jasno da ovaj pakleni plan narušavanja odnosa Rusije i Turske nije uspio. Iako ne gotivim Ruse u političkom smislu mislim da je za Tursku u ovom trenutku bolje da ima podršku Rusije. Imam utisak da će ovo sada samo ojačati vezu Turska-Rusija.
Krokodajl

#14538 Re: Republika Turska

Post by Krokodajl »

ioannes wrote:ovaj ubojica je očigledno imao samo namjeru ubiti ruskog ambasadora, po svemu sudeći nije bilo prijetnje za ostale osobe koje su se nalazile u prostoriji.
ja ne vjerujem da je ovaj lik vršio neki otpor i da su ga morali ubiti..... mutna stvar
Zato jer vjerovatno ne znaju o čemu se radi, Turske službe su zakazale skroz na skroz.

Turskoj treba da je ovaj povezan sa Gulenom, da je ovaj povezan sa onima koji su oborili Ruski avion.

A šta ako nije, šta ako kaže da je riječ o grupi koja djeluje u sklopu AKP, šta ako je simpatizer MHP-a ili Sivih Vukova, ili nekog "Sirijskog Revolucionarnog Bratstva", ili na kraju krajeva, šta ako je riječ o "slobodnom strijelcu".

Turskoj treba da je on Gulenovac, i bit će Gulenovac, sada kada je mrtav bit će ono što vlast kaže da je, da je ostao živ bilo bi svašta.
red evil

#14539 Re: Republika Turska

Post by red evil »

ioannes wrote:ovaj ubojica je očigledno imao samo namjeru ubiti ruskog ambasadora, po svemu sudeći nije bilo prijetnje za ostale osobe koje su se nalazile u prostoriji.
Da je htio mogao je ih još ubiti. Nisam neki stručnjak za oružje, ali ako je isto kao na COD-u da kad na pištolju onaj dio što se nategne ostane nazad a ne vrati se u prvobitni položaj znači da nema metaka, ako sam ja dobro vidio tako je bilo na ovom pištolju. :D

Ali što kaže @klixo mislim da je ovo paravan za neko drugo dešavanja, vjerovatno Sirija.
Haman2

#14540 Re: Republika Turska

Post by Haman2 »

Turska polako ali sigurno klizi u anarhiju. Umjesto da se okrene sebi i svojim problemima, privredni razvoj, rjesavanje kurdskog pitanja dijalogom, oni su se umijesali u ratna desavanje u Siriji, kao i rjesavanje kurdskog pitanja silom. Posledice toga su ono sto sad imaju.

Ako ovako nastave Veliki Izrael ce im biti na granici, ne samo kao drzava nego i kao velika prijetnja. Zbog toga se sirijski narod i raseljava.

Image
General War

#14541 Re: Republika Turska

Post by General War »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Mislim da je jutros više nego jasno da ovaj pakleni plan narušavanja odnosa Rusije i Turske nije uspio. Iako ne gotivim Ruse u političkom smislu mislim da je za Tursku u ovom trenutku bolje da ima podršku Rusije. Imam utisak da će ovo sada samo ojačati vezu Turska-Rusija.
Mislis Vezu Erde i Putina? Dabog da da on drzi vise konce...vidi pod ubistvo ambasadora u sred ankare i provedene cistke.
General War

#14542 Re: Republika Turska

Post by General War »

red evil wrote:
Da je htio mogao je ih još ubiti. Nisam neki stručnjak za oružje, ali ako je isto kao na COD-u da kad na pištolju onaj dio što se nategne ostane nazad a ne vrati se u prvobitni položaj znači da nema metaka, ako sam ja dobro vidio tako je bilo na ovom pištolju. :D

Ali što kaže @klixo mislim da je ovo paravan za neko drugo dešavanja, vjerovatno Sirija.
Jeste, ispalio je sve metke iz pistolja, ali ocito je imao jos okvira..ubijen je ispred zgrade a ne unutra.
Haman2

#14543 Re: Republika Turska

Post by Haman2 »

Ne znam zasto ga nisu ziva uhvatili. Sad ne bi nagadjali ovo ili ono. Znali bi zasto je pucao i zasto je ubio ambasadora.
sunceKOtepsija

#14544 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
sunceKOtepsija wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
Ko biva ono, kad gadjas, baci sto vise kamenja, jedan ce valjda pogoditi :D
nije bio otpusten-ministar unutrasnjih poslova Süleyman Soylu je za medije rekao da je napadac pripadnik snaga ministarstva unutrasnjih poslova tj policajac
Sinoć na CNN-u kaže "dismissed police officer" ali u ko će ga znati u svim tim spinovima informacijama. Još će se otrkivati detalji pozadine ovog atentata.

@Bato

Baš čudno za zemlju koja je samo par mjeseci ranije imala državni udar. :roll:
http://www.hurriyetdailynews.com/karlov ... sCatID=509
The police officer Altıntaş stayed close to the Contemporary Arts Center in Ankara, where he had booked a hotel.

According to recently emerged details, Altıntaş took a leave of absence on Dec. 19 and booked a hotel in order to plan the attack.
trazio i dobio slobodan dan-dopust s duznosti za 19. decembar
haos1

#14545 Re: Republika Turska

Post by haos1 »

Drvenija87 wrote: A tko tu mlitavu Europu podriva godinama?
Tko podrzava desnicarske stranke sirom Europe i vrsi hibridne ratove i medijsku propagandu ?
Tko podrzava ISIS,a tko huska Kurde na pobune ?
Na koncu ,tim mudracima ce djavo pokucati i u njihovu avliju.
Ja mislim da si ti sve pomješala, slučajno ili ne, nebitno. Ko daje prostora desničarskim strankama? Milioni imigranata sa BI, val nasilja i porast ekstremizma. Ko je zakuhao to sve? Ko je snabdjeo oružjem za oružanu pobunu? Amerikanci. Kome odgovara pro-saudijska vlast u Siriji? Amerikancima.

Ko podržava kurde? Amerikanci. Sve u cilju izazivanja općeg rata. I kao što megaman napisa, vidljivo je, amerikanci ulaze kao oslobodioci opet, kao 45. Ali stvar je što sad postoji nuklearno oružje, pa opet neće niko biti zadovoljan. Ne znam kako misliš da ovo stanje (rat na granicama) odgovara Erdoganu ili Putinu i kakve oni koristi imaju od toga, sukob sa kurdima u Turskoj, i rat u Siriji? Pa ti si potpuno frknuta.
bogoljub

#14546 Re: Republika Turska

Post by bogoljub »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Mislim da je jutros više nego jasno da ovaj pakleni plan narušavanja odnosa Rusije i Turske nije uspio. Iako ne gotivim Ruse u političkom smislu mislim da je za Tursku u ovom trenutku bolje da ima podršku Rusije. Imam utisak da će ovo sada samo ojačati vezu Turska-Rusija.
:thumbup:
Danas ce se sve znati, Trilaterala Turska-Rusija-Iran! :!:
haos1

#14547 Re: Republika Turska

Post by haos1 »

Budale će još savez Turska, Iran, Rusija nazvati trojnim paktom, osovinom zla diktatora i tiranina u borbi protiv dobra i slobode! To će pisati u udžbenicima historije, samo ključno pitanje hoće li imati o čemu uopće pisati nakon nuklearnog holokausta!
Kikibombona

#14548 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

haos1 wrote:
Drvenija87 wrote: A tko tu mlitavu Europu podriva godinama?
Tko podrzava desnicarske stranke sirom Europe i vrsi hibridne ratove i medijsku propagandu ?
Tko podrzava ISIS,a tko huska Kurde na pobune ?
Na koncu ,tim mudracima ce djavo pokucati i u njihovu avliju.
Ja mislim da si ti sve pomješala, slučajno ili ne, nebitno. Ko daje prostora desničarskim strankama? Milioni imigranata sa BI, val nasilja i porast ekstremizma. Ko je zakuhao to sve? Ko je snabdjeo oružjem za oružanu pobunu? Amerikanci. Kome odgovara pro-saudijska vlast u Siriji? Amerikancima.

Ko podržava kurde? Amerikanci. Sve u cilju izazivanja općeg rata. I kao što megaman napisa, vidljivo je, amerikanci ulaze kao oslobodioci opet, kao 45. Ali stvar je što sad postoji nuklearno oružje, pa opet neće niko biti zadovoljan. Ne znam kako misliš da ovo stanje (rat na granicama) odgovara Erdoganu ili Putinu i kakve oni koristi imaju od toga, sukob sa kurdima u Turskoj, i rat u Siriji? Pa ti si potpuno frknuta.
Amerika, Francuska, Njemacka i Izrael. Oni najvise. Onda Britanci, Kanadjani, Holandjani i ostala ekipa...

Stranka HDP koja se nalazi na zestokom udaru turske drzave uziva veliku podrsku Evrope. Belgija je borbu PKK odbila proglasiti teroristickom. PKK ima razvijenu mrezu u Evropi. Glavna baza im je u Parizu. Tamo su glavesine. Prije dva dana je KCK (koalicija koja okuplja stranke bliske PKK) u Belgiji organizovao 'kurdski kongres' na kojem su objavili da Turska zeli ubiti Abdulaha Odzalana. KCK potpuno normalno djeluje u Evropi. PKK ima destine medija u Evropi. Lova za gerilu stize ugl iz Evrope.

Sirijske Kurde direktno na terenu podrzava Amerika i Francuska. Salju im oruzje i logistiku. Turska vristi. Kurdska PYD iz Sirije je prema misljenju Turske ogranak PKK. Uputili su teske optuzbe na racun Amerike vise puta. Americki specijalci su jedne prilike nosili oznake PYD/YPG na sto su Turci poludili. 500 americkih specijalaca obucava kurdske snage u Siriji. PYD/YPG nesumnjivo ima jake veze sa PKK. Komandni kadar su im bivsi pripadnici PKK. Sirijski Kurdi Abdulaha Odzalana dozivljavaju kao svog lidera.

Iracki Kurdi imaju apsolutnu podrsku Amerike, Francuske, Britanije, Izraela, Njemacke, Kanade... Podrska je maksimalna. Sada ih nagovaraju da proglase nezvisnost. Pisao sam o tome na temi Irak. Anri Levi, Bernar Kusner, Piter Galbrajt i ostali bukvalno mole iracke Kurde da proglase nezavisnost.

Iranski Kurdi masovno dolaze u Irak gdje ih treniraju francuske specijalne snage. I o tome sam pisao na temi Irak. To je potpuno otvorena saradnja. Postavio sam sliku zahvalnice koju je francusko ministarstvo odbrane uputilo jednom od lidera iranskih Kurda na dobroj saradnji. Kurdi iz Irana se hvale da uzivaju veliku podrsku Francuske i jos nekih zapadnih zemalja. Iran vristi.

Rusi su sa druge strane veoma rezervisani prema Kurdima. Rusija odrzava dobre odnose sa vladama Turske, Sirije, Irana i Iraka.
Ludzak

#14549 Re: Republika Turska

Post by Ludzak »

Vi ne znate ni šta hoćete. Jučer vam Rusija ne valja, danas vam je dobra. Jučer vam Turska ne valja, danas vam je dobra. De se odlučite više.
Drvosjeca iz Dejcica

#14550 Re: Republika Turska

Ludzak wrote:Vi ne znate ni šta hoćete. Jučer vam Rusija ne valja, danas vam je dobra. Jučer vam Turska ne valja, danas vam je dobra. De se odlučite više.
Ništa nije crno-bijelo, u politici pogotovo. Tu se stalno preispituje šta donosi jedno šta drugo, kakva je opcija sa trećim...itd.
Post Reply