Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
- dječak sa šibicama
#14501 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
A sta Aegon odnosno Jon sada dodje Khalesi... burazer?
- Capajebo
#14502 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Burazov malidječak sa šibicama wrote:A sta Aegon odnosno Jon sada dodje Khalesi... burazer?
- Pandakonda
#14503 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Dođe joj bratić, a ona njemu tetkadječak sa šibicama wrote:A sta Aegon odnosno Jon sada dodje Khalesi... burazer?
- dječak sa šibicama
#14504 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Pa zar je onaj njen burazer toliko star. Onaj sto mu je Drogo sasuo topljeno zlato na glavu, o njemu govorimo jel tako.
A dobro, ljubav ne bira granice
- Capajebo
#14505 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Stariji brat, nije taj hajvan. Ovaj je bio fin, samo volio zenedječak sa šibicama wrote:Pa zar je onaj njen burazer toliko star. Onaj sto mu je Drogo sasuo topljeno zlato na glavu, o njemu govorimo jel tako.
-
omar little
#14506 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
uzasno glupo zvuce. mene cringe uhvati kad vidim zimovrele, livacke stijene, dzona sneznog, visoki sad, zmajkamene i tako to.Capajebo wrote: Je li samo meni ova imena na nasem jeziku zvuce toliko glupa da ih ne mogu ni napisati?
- Lakat Jebić
#14507 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
jbg mora se prevesti, nisu cak ni losi prevodi, mada se i ja najezim 
- Capajebo
#14508 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Bijeli hodači.... a daaaj ba
Zamisli da pricas nekom o GoT-u, i izvalis "Bijeli hodači"... i u 8moj sezoni Bijeli hodači dodju skroz do Zimovrela, a Dzon Snijezni se sa ekipom povuce prema Kraljevom Grudobranu....

Zamisli da pricas nekom o GoT-u, i izvalis "Bijeli hodači"... i u 8moj sezoni Bijeli hodači dodju skroz do Zimovrela, a Dzon Snijezni se sa ekipom povuce prema Kraljevom Grudobranu....
- mixone1995
#14509 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Capajebo wrote:Bijeli hodači.... a daaaj ba![]()
![]()
Zamisli da pricas nekom o GoT-u, i izvalis "Bijeli hodači"... i u 8moj sezoni Bijeli hodači dodju skroz do Zimovrela, a Dzon Snijezni se sa ekipom povuce prema Kraljevom Grudobranu....![]()
![]()
Ili ti ga prema Dubrovniku
- annoy
#14510 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Blah blah blah
Bran treba dobiti ekspresni otkaz kao Trooka vrana
Em vidi stvari napola, em nije bas potkovan povijesnim cinjenicama - Robertova pobuna NIJE zasnovana na lazi jer Robertova ponuda nije pokrenuta zbog Lyanne
Incest seks ne zelim komentirat
I zasto su Jonu dali ime Aegon wtf pa polubrat mu se tako zove
Uglavnom vise manje cringefest
Jedino sto me veseli je potencijal da Tyrion postane jos mracniji lik u sljedecoj sezoni
Em vidi stvari napola, em nije bas potkovan povijesnim cinjenicama - Robertova pobuna NIJE zasnovana na lazi jer Robertova ponuda nije pokrenuta zbog Lyanne
Jedino sto me veseli je potencijal da Tyrion postane jos mracniji lik u sljedecoj sezoni
- Capajebo
#14511 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
ti bi definitivno trebala meni poslati pp... 'nako... da razmijenimo medjunacionalna iskustva i dozivljaje GoT-a 
- Pandakonda
#14512 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Daenerys je imala dva brata, starijeg i mlađeg, taj o kome ti govoriš je mlađi Viserys. Njen stariji brat Rhaegar je umro prije nego što je ona rođena kad se borio protiv Roberta. A ova dvojica liče jer je Viserys bio opsjednut da liči na starijeg uspješnijeg brata, u knjigama čak piše da Viserys i Rhaegar jako liče s tim je Rhaegar visočiji i više izgleda nabildanijedječak sa šibicama wrote:Pa zar je onaj njen burazer toliko star. Onaj sto mu je Drogo sasuo topljeno zlato na glavu, o njemu govorimo jel tako.
Bran ne može samo tako uljetati u vizije, on mora imati neke informacije. On sam nebi mogao ni vidjeti tower of joy da mu onaj prvi three eyed raven nije pokazao. Čim mu je Sam rekao detalje mogao je vidjet šta se desilo.annoy wrote:Blah blah blah
Ljudi jesu bili nezadovoljni Aerysovom vladavinom, ali je prelomni momenat bila navodna otmica Lyanne jer su Nedov stari i brat otišli kod Aerysa da natjeraju Rhaegara da vrati Lyannu.
Ako je Aegon ubijen prije nego što je Jon rođen, možda je Rhaegar htio da ispoštuje ime
Tyrion ima pravo da bude mrgud, gdje ljubav počinje tu čast završava, lik zna koliko se sranje može napravit ako se ovo dvoje previše zaljube, mada vjerujem da će tu vezu razbit Bran kad dođe i kaže istinu njima dvoma.
- annoy
#14513 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Bran vjerojatno nije mogao popusit ponistenje konzumiranog braka pa je mozda mislio da su mu se pomijesale gljive ili nesto
Pobuna je bila neizbjezna
A Elia i njena djeca su ubijena nakon Rhaegarove smrti
Pobuna je bila neizbjezna
A Elia i njena djeca su ubijena nakon Rhaegarove smrti
- Pandakonda
#14514 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Pa i ne baš, turnir kod Harrenhala je bio paravan da se Rhaegar sastane sa ostalim plemićima u Westerosu i da se dogovore kako da skinu Aerysa sa vlasti jer je i sam Rhaegar bio svjestan da mu je otac skrenuo do te mjere da mu nema spasa. Da je recimo Rhaegar objasnio plan Nedovom starom i bratu, i još da je Lyanna imala petlje da kaže ocu da ne želi da se uda za Roberta nego za Rhaegara, ko zna kakvu bi situaciju sad gledaliannoy wrote:Bran vjerojatno nije mogao popusit ponistenje konzumiranog braka pa je mozda mislio da su mu se pomijesale gljive ili nesto![]()
Pobuna je bila neizbjezna.
- Lakat Jebić
#14515 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
nikakvu, ne bi bilo serije 
- annoy
#14516 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Mozda, da nije bio opsjednut ispunjavanjem prorocanstva, bi sve na kraju zavrsilo drugacije.
A pobuna se kuha otkad je Ludi kralj zatrazio glave Neda i Roberta i Jon Arryn mu pokazao srednjaka. Tad sve lagano pocinje, sto je naravno rezultat godina nezadovoljstva.
Ne vrti se sve oko Rhaegara i njegove odabrane maternice i to bi Bran trebao znati
A pobuna se kuha otkad je Ludi kralj zatrazio glave Neda i Roberta i Jon Arryn mu pokazao srednjaka. Tad sve lagano pocinje, sto je naravno rezultat godina nezadovoljstva.
Ne vrti se sve oko Rhaegara i njegove odabrane maternice i to bi Bran trebao znati
- karanana
#14517 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
sve u svemu ispodprosjecna sezona za seriju koja je u prvih 5-6 sezona podigla ljestvicu.
sve je pozureno, mnoge price zavrsavaju u slijepoj ulici, mnogi karakteri koji su tako dobro razvijani se gube, ide se na mainstream bitka, marisana.....nije ni to lose ali sve je postalo predvidivo. uz to puno rupa i nelogicnosti kroz citavu sezonu. uopste me ne golica zadnja sezona. dobro je to.
e skonto sam jos jednu rupu (ili brannovo neznanje) iz zadnje epizode. kad je bila prica o johnu i prije nego ce mu sam reci da je john legitimno dijete iz braka, brann misleci da je john i dalje bastard kaze da je on john sand. cak i da je to istina da je john bastard, kakve veze ima juznjacko/dornjansko bastard prezime sa bastardom koji se rodio od kralja targaryena? valjda bi trebo biti john waters.
jebo mater, ja da sam bio dvije godine prikopcan na ono drvo i da sam hiberniro, znao bih sve.
sve je pozureno, mnoge price zavrsavaju u slijepoj ulici, mnogi karakteri koji su tako dobro razvijani se gube, ide se na mainstream bitka, marisana.....nije ni to lose ali sve je postalo predvidivo. uz to puno rupa i nelogicnosti kroz citavu sezonu. uopste me ne golica zadnja sezona. dobro je to.
e skonto sam jos jednu rupu (ili brannovo neznanje) iz zadnje epizode. kad je bila prica o johnu i prije nego ce mu sam reci da je john legitimno dijete iz braka, brann misleci da je john i dalje bastard kaze da je on john sand. cak i da je to istina da je john bastard, kakve veze ima juznjacko/dornjansko bastard prezime sa bastardom koji se rodio od kralja targaryena? valjda bi trebo biti john waters.
jebo mater, ja da sam bio dvije godine prikopcan na ono drvo i da sam hiberniro, znao bih sve.
-
kakavdanakneiskustvu
- Dasi
#14519 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
LF je bio u talu jedino sa sobom, on je znao za djecu prije Neda i "dao" mu je tu informaciju da bi zakuhao izmedju njih.Pandakonda wrote:Ned je skontao da Robertova djeca ustvari nisu njegova i dao je ultimatum Cercei da pobjegne sama sa djecom jer će ih Robert ubit ako sazna. Ned je ispao naivan i rekao je svoje saznanje i plan Littlefingeru koji je već bio u talu sa Cercei, tako da je u tom trenutku pokazao pravo lice.r_faruk wrote:O cemu se radilo u onoj sceni sa littlefinger-om i ned-om, noz ispod vrata..... Zaboravio sam.
-
mali_balon
#14520 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Pa od prve sezone se ceka da neko pocne razvaljivat pic... nekom. A vi bi neke monologe, price, razvijanje likova, gluma vaka, naka, filozofija,bla bla bla....serija sa budzetom koja mora nekako da se zavrsi, ovdje pojedinci postaju ko oni americki majmuni iz one kafane (nek neko stavi link, pa kad vidim onu zvaljavu sisulju u prvom redu kako se ibreti da joj hebem sve po spisku i mislim kako bi je k...u celo udaro), pa nece je razvuc ko safunjicu na 50 sezona i 30000 epizoda, a moze se razvuc ima materijala.
Bosnje stucnjaci za sve....
Bosnje stucnjaci za sve....
-
Cregan
- golfiista
#14522 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Al su ga ukakili sa onim rušenjem zida, mislim ono baš, ukakili...
-
kakavdanakneiskustvu
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
- AleksoMKD
#14525 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ako ne Robert, Lanisteri sigurno. Osim Jona rizikovao bi i kucu Stark.Capajebo wrote:Nedova laz je samo spasila Jonov zivot, jer bi ga Robert (navodno) sigurno ubio da je znao ciji je sin.Pandakonda wrote:Bit će interesantno kad Jon sazna da Ned nije bio toliko časan čovjek kakvog su ga predstavljali, Nedova laž je bukvalno pokrenula čitavo sranje u Westerosu
Scena Tower of Joy-a je nakon sto je ubijen Mad King i razbijena opsada Storm's End-a.
Tek da vidis na Makedonskom.........Capajebo wrote: Je li samo meni ova imena na nasem jeziku zvuce toliko glupa da ih ne mogu ni napisati?