Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
vatrogasac

#14501 Re: Android OS

Post by vatrogasac »

Hvala. :) 8-) Onda Note 4 mogu komotno preskočiti. :wink:
mumi80

#14502 Re: Android OS

Post by mumi80 »

mufa1 wrote:Čovjek misli na note... Ne trčite pred rudu..

Sent from my OnePlus One
Nisam znao da je rudo tako opasan tip :grin:
Ispricavam se kolegi :wink:
febo_acm

#14503 Re: Android OS

Post by febo_acm »

vatrogasac wrote:Hvala. :) 8-) Onda Note 4 mogu komotno preskočiti. :wink:
Po ovim nekim poznatim likovima i stranicama Note 3, Note 4, Galaxy S5 (i vjerovatno Galaxy s4) su sigruni za L od strane Samsunga.
vatrogasac

#14504 Re: Android OS

Post by vatrogasac »

febo_acm wrote:
vatrogasac wrote:Hvala. :) 8-) Onda Note 4 mogu komotno preskočiti. :wink:
Po ovim nekim poznatim likovima i stranicama Note 3, Note 4, Galaxy S5 (i vjerovatno Galaxy s4) su sigruni za L od strane Samsunga.
Ne daju mi se bez veze pare jer 3 i 4 se razlikuju malo u hercaži, malo u kameri i robusnosti, a ništa u bateriji, ramu, USB prenos na 4 je lošiji nego na 3, zvučnik sada ispod dlana i ima još nekih sitnica. S Pen u suštini isto.
febo_acm

#14505 Re: Android OS

Post by febo_acm »

Ma Note 3 je jos uvijek perverzija od telefona, nema potrebe za upgrade pogotovo ako si zadovoljan :)
Enticer

#14506 Re: Android OS

Post by Enticer »

Pocela mi se pojavljivati poruka vasa baterija brzo umire - imamo rjesenje i nudi da nesto instaliram. Jel to suplja ili stvarno moze pomoci da se baterija sporije trosi? Samsung Galaxy je tel.
febo_acm

#14507 Re: Android OS

Post by febo_acm »

Zaobodji u sirokom luku :D
vatrogasac

#14508 Re: Android OS

Post by vatrogasac »

Enticer wrote:Pocela mi se pojavljivati poruka vasa baterija brzo umire - imamo rjesenje i nudi da nesto instaliram. Jel to suplja ili stvarno moze pomoci da se baterija sporije trosi? Samsung Galaxy je tel.
Ako imaš već aplikaciju Clean Master hoće sigurno da ti uvali nekakav 'Battery Saver'. Po meni su ti 'Saveri' bez veze.
Enticer

#14509 Re: Android OS

Post by Enticer »

vatrogasac wrote:
Enticer wrote:Pocela mi se pojavljivati poruka vasa baterija brzo umire - imamo rjesenje i nudi da nesto instaliram. Jel to suplja ili stvarno moze pomoci da se baterija sporije trosi? Samsung Galaxy je tel.
Ako imaš već aplikaciju Clean Master hoće sigurno da ti uvali nekakav 'Battery Saver'. Po meni su ti 'Saveri' bez veze.
Nemam Clean Master, a posto bateriju moram puniti svako vece haman sam bio krenuo da to instaliram, ali ipak odustajem. :)
vatrogasac

#14510 Re: Android OS

Post by vatrogasac »

Enticer wrote:
vatrogasac wrote:
Nemam Clean Master, a posto bateriju moram puniti svako vece haman sam bio krenuo da to instaliram, ali ipak odustajem. :)
Jesi li testirao bateriju u stanju mirovanja? Ako ti je tada na prvom mjestu potrošač Android probaj tako što ćeš ugasiti mobitel i izvaditi bateriju na par minuta. Zna pomoći.
quarterback

#14511 Re: Android OS

Post by quarterback »

Enticer wrote:
vatrogasac wrote:
zaboravi na takve programe, skontaj jesi li sta nedavno instalirao, od kako si primjetio da ti krace traje, ako ne mozes skontati deinstaliraj jedan po jedan program i prati, ili jos bolje uradi backup i factory reset telefona pa instaliraj za pocetak samo najneophodnije i onda vidi
romeomoraprezivjeti

#14512 Re: Android OS

Post by romeomoraprezivjeti »

Maharadza wrote:
romeomoraprezivjeti wrote:
mufa1 wrote: Kako je nemoguće, šta konkretno se dešava, možeš li malo opisati?

Sent from my OnePlus One
Pa vec sam napisao,samo na speakerphone mogu pricati. Pokusavao sve i svasta,cak i deinstalacijom. Cak i vracanje na fabricke,kontam da nije sta do kit kat,al' jopet nista.
Probaj otići pod settings->'apps'->u listi nađi viber - > clear data i probaj ponovo registrovati uređaj. Inače, koliko sam saznao na Google, ima dosta raje identičan problem na različitim uređajima, tako da je to do developera i morat ćeš najvjerovatnije čekati na update da se to u potpunosti riješi. ;)

PS. Da se razumijemo : taj problem ti se javlja samo kod vibera, a ne kod regularnog poziva ili skype poziva?!

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Da,javlja se samo kod vibera,ostalo funkcionise super.
Vidal89

#14513 Re: Android OS

Post by Vidal89 »

Eh ovako, trenutno mi je na mobitelu 4.3 i ako uradim update na 4.4.2 kitkat na koji nacin mogu se vratiti nazad na 4.3

Je li moze sa factory reset?
mufa1

#14514 Re: Android OS

Post by mufa1 »

Jos jedan invite na raspolaganju za oneplus one. 3 dana vazi još.

Sent from my OnePlus One
askeri

#14515 Re: Android OS

Post by askeri »

mufa1 wrote:Jos jedan invite na raspolaganju za oneplus one. 3 dana vazi još.

Sent from my OnePlus One
Moze?
player_

#14516 Re: Android OS

Post by player_ »

KvaziExpert wrote:
Vidal89 wrote:Eh ovako, trenutno mi je na mobitelu 4.3 i ako uradim update na 4.4.2 kitkat na koji nacin mogu se vratiti nazad na 4.3

Je li moze sa factory reset?
factory reset vraca na postavke tek flashanog 4.4.2

4.3 mozes flashati "ručno", na primjer u samsungovom slučaju za to služi Odin, nađeš na sammobile firmware koji hoćeš i nabacis
Ne s4 ne moze rucno preko odina se vratiti sa 4.4.2 na 4.3 malo je komplikovanija procedura e sad ne znam za ostale samsung uredjaje al mislim da je isto,tako da se neko ne zaleti i popusi brick bezveze :) Uostalom ne vidim razlog za downgrade 4.4.2 super radi za stock naravno govorim...
febo_acm

#14517 Re: Android OS

Post by febo_acm »

Ako je noviji bootloader, a sigurno jeste ne može downgrade. Tj. bolje da se ne pokušava.
Maharadza

#14518 Re: Android OS

Post by Maharadza »

febo_acm wrote:Ako je noviji bootloader, a sigurno jeste ne može downgrade. Tj. bolje da se ne pokušava.
Potpis, jer vrlo lako može doći do hard brick-a i onda se možeš poselamiti sa telefonom.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Nuken

#14519 Re: Android OS

Post by Nuken »

Ima li iko od vas problem sa MTELovim mobilnim interneto(imam onaj Frend internet paket).Do prije par dana sve radilo kako treba i odjednom počelo kočiti.Ni yt nmg otvoriti,mislim video.Prije video mogo pokrenuti i pri onoj smanjenoj brzini od 128 Kb/s.Bilo kakav savjet je dobro došao :D
shalla

#14520 Re: Android OS

Post by shalla »

mufa1 wrote:Jos jedan invite na raspolaganju za oneplus one. 3 dana vazi još.

Sent from my OnePlus One
Mufa brate, koliko dana poslije placanja si dobio potvrdu shippinga?
Ja platio u subotu oko 16h i jos uvijek mi stoji "pending shipment", doduse pise da je shipping od 1-5 dana al nestrpljiva guzica se vec zadeverala sto ga ne salju hahaha...

Sent from my HTC One
romeomoraprezivjeti

#14521 Re: Android OS

Post by romeomoraprezivjeti »

Ne znam,al' otkad sam uradio update na kit kat za sony z,telefon je za neprepoznati. Usporio maksimalno,baterija se trosi k'o luda,ima dosta zastoja u radu,jednostavno ni blizu kad je bio na jellybean-u.
mufa1

#14522 Re: Android OS

Post by mufa1 »

Shalla druže, prvi kad sam naručivao, trajalo je 4 dana ja mislim dok su promijenili status da je poslano. Ja se bio iznerviro htio da otkazem narudžbu. Al kad posalju ide stvarno brzo. Sve ukupno je trajalo 8 dana. Dok drugi telefon kad sam naručio, za 4 dana, od momenta plaćanja, telefon bio na adresi. Sta je jos zanimljivo, za prvog platio 24 e Express pošiljku, a za drugog 13 eura, tj normalnu. I ovaj drugi duplo brže stigo.

Sent from my OnePlus One
shalla

#14523 Re: Android OS

Post by shalla »

Heh, i ja stavio express posiljku :)
Hajd valjda ce doci do petka u mali nepoznati austrijski gradic Bec, drugarica krece u nedjelju ovamo, ko bi iscekao njen sljedeci dolazak pocetkom oktobra :)

Sent from my HTC One
Maharadza

#14524 Re: Android OS

Post by Maharadza »

romeomoraprezivjeti wrote:Ne znam,al' otkad sam uradio update na kit kat za sony z,telefon je za neprepoznati. Usporio maksimalno,baterija se trosi k'o luda,ima dosta zastoja u radu,jednostavno ni blizu kad je bio na jellybean-u.
Jesi uradio factory reset nakon update-a?
strong69

#14525 Re: Android OS

Post by strong69 »

shalla wrote:Heh, i ja stavio express posiljku :)
Hajd valjda ce doci do petka u mali nepoznati austrijski gradic Bec, drugarica krece u nedjelju ovamo, ko bi iscekao njen sljedeci dolazak pocetkom oktobra :)

Sent from my HTC One
Shalla,

Neka ti posalje busom. Ja sam bio u Becu kad sam narucio L930 i nisu je isporucili dok sam tamo bio. Dogovorio se sa prijateljem da je posalje busom, ovaj to uradio i telefon je bez problema stigao u Sarajevo.

Ali vjerovatno ce do petka stici u Bec :D
Post Reply