iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
AstorH

#14501 iPhone - All about

Post by AstorH »

Ti kreci i suti kad si vec digla.
:P

Sent from my iPad using Tapatalk
Digla_da_kreci

#14502 Re: iPhone - All about

Post by Digla_da_kreci »

:lol:
De reci mi, pa cu okreciti i tebi :D
supercali

#14503 Re: iPhone - All about

Post by supercali »

isx wrote:
supercali wrote:a sta je problem ako se pominje android u kontekstu usporedbe sa novom 6-icom

izgleda zabranjeno uporedjivati ili bole cinjenice kad se uporedi

hocemo li onda uporedjivati sa symbianom i odgovarajucim nokijama tipa N95 i slicno?
mozda to odgovara
Android je operativni sistem. iPhone6 je telefon. To je poređenje krušaka i jabuka.
iphone 6 se poredi sa samsungom sonijem i ostalim
direktno se poredi i ios7-8 sa androidom

sta je tu problem?
supercali

#14504 Re: iPhone - All about

Post by supercali »

AstorH wrote:@supercali

Ovo nije tema A vs B, nego tema o iPhone- u, a vi ste ovdje vas par dosli provocirati i razglabati o Androidu koji veze nema sa Apple uredjajima.
Nas da bole cinjenice ili nedostatci Apple uredjaja bili bi u temi Android i ja bi sutra nosao Samsung.

Sent from my iPad using Tapatalk
tema o iphone koji je tek izasao
ako se nece usporedjivati sa nekim drugom proizvodom iste namjene ne vidim svrhu
osim ako neko nije ogranicen kao balkon sto se nazalost obistinjava
Alfons Kauders

#14505 Re: iPhone - All about

Post by Alfons Kauders »

AstorH wrote:
Alfons Kauders wrote:
AstorH wrote:Zasto vas Androidase toliko potresa bilo sto vezano za Apple kada ste vi korisnici Androida ?
Ja koliko vidim ovdje u temi da vi ustvari niste bas zadovoljni svojim fonovima sa Andoridom, jer da jeste, mislim da ne bi imali potrebe da bilo sto dokazujete u vezi vaseg androida posebno ne na ovoj temi, ili mozda niste njime posve zadovoljni, ili mozda potajno zelite iPhone, ali niste u mogucnosti da ga imate pa onda pljujete po njemu kako je skup, zasto je skup, ne bi ja dao te pare i sl. ?

Je li vas netko tjera da uzmete bilo sta od Apple-a ??

Zasto ste onda potreseni od sinoc i sta radite na ovoj temi ako sve sto zelite vec imate u rukama, ili mozda - nemate ?
ne, samo volimo podjebavati fanatike, bilo vehabije, bilo one cukoljupce, bilo vas ajfondzije

"nismo u mogucnosti da ga imamo?" :lol: ili mozda necemo da bacamo pare na gluposti - ne volim ni skupe android i windows telefone, skupe laptope, tablete, satove, odjecu, pa cak ni kola... jer mi je sve to prolazno sranje... a ne osjecam potrebu da bilo sta bilo kome dokazujem... niti da kompenziram... :D imam naime, chunu sasvim prosjecnih dimenzija :D

kad smo vec kod kompenzacije, prije desetak godina sam pricao sa jako pametnom damom, sa prilicno egzoticnim zanimanjem... drustvo i psiha... i objasnjavala mi je kako su blentavi statusni simboli jako vazni u tranzicijskih zemljama, jer ljudi nemaju love da se kurce putovanjima oko svijeta, skolovanjem na prestiznim univerzitetima i vilama s bazenima... pa kupuju skupe telefone, krpice i sl trivijalne stvari, jer ne mogu priustiti ono sto je zaista bitno u zivotu... iz istih razloga ja valjda ne osjecam potrebu da bacam pare na te gluposti

ima tu ona stara narodna mudrost, ne trebaju doktorske disertacije i pametne dame - "dzaba mu sve kad ga nije sit kurac pravio" :D

Preporucio bih ti da onda otvoris temu iskljucivo za podjebavanje takvih jer u ovoj iskljucivo iznosis stvari koje se ticu ANDROIDA, a za to imas temu.
a gdje sam ja pricao o androidu? ja pricam o hardveru, o prodajnim rezultatima itd... ne sjecam se da sam pricao o apijima, multitaskingu itd
Sto se psihe i drustva tice, kad si vec pomenuo, ti neprestano reflektiras ovdje svoje nezadovoljstvo i zavist, popracenu prkosom, a nisi ni humoristican kao sto mislis, dakle psihu si definirao prije nego si je i pomenuo.

Kazes nemas potrebu da bilo sta kome dokazujes. Koliko vidim ti itekako imas tu potrebu.

Pominjes drustvo, kazes, statusni simboli i skupe stvari ti nisu potrebne, tebi je to prolazno, stoga ja te pitam, zasto se onda nerviras sto netko drugi ima skupe stvari i tjera li te tko da uzimas bilo sto ne zelis?
Ne.
Zasto onda napadas ostatak drustva koji kupuje i koristi ono sto zeli i sto ga usrecuje ?
Tu opet dolazimo do stanja tvoje psihe i ne-fer stava prema drustvu i odredjenoj skupini ljudi.
ja se ne nerviram, ja se zabavljam... a novcem nisam opterecen... i sta je nefer u mom "stavu" prema drustvu? to sto mi se ne svidja fanatizam, bilo vjerski bilo telefonski? :D
Dotakao si se i toga da ljudi ne mogu, kao sto si napisao, da priuste sebi ono sto je ustvari bitno. Od kuda TI znas sta je kome bitno i tko si ti da odlucujes sta ce tko sebi da kupi? Evo opet dolazimo do stanja tvoje psihe i mentalnog profila takvog da odgovara klasicnoj zavisnoj licemjernoj osobi kojoj smeta nesto sto nikakve veze sa njom nema pa ta osoba dalje pise da ne osjeca potrebu da baca pare na te gluposti.
Tu opet dolazimo do kljucnog pitanja na pocetku, tjera li te tko da takve stvari kupujes ? Ne.
Sta onda ti imas samnom ili bilo kime ovdje na temi tko kupuje ZA SVOJE NOVCE ono sto on zeli ?
Odgovori mi na pitanje - sta ti imas sa time?
Jesam li ti vec rekao da nisi humoristican ?
Ah, jesam. Stoga ne pokusavaj da glumis klauna sa tim smajlijima. Vjeruj , meni nisi zanimljiv.
nisam se ja dotakao toga vec zena kojoj je opis posla da se bavi ljudskom psihom... a ne radi se o zavisti vec o empatiji... jer uistinu zalim ljude koji su se u stanju definisati vrstom telefona koji koriste, markicom na sakou ili znackom na autu... ziv ti meni i zdrav bio, dabogda svake godine sebi priustio najgotivniji telefon, dobru odjecu, dobru klopu, bez obzira na brend...

ali malcice pretjerujes u odbrani najmilije ti firme... :D
rangoj

#14506 Re: iPhone - All about

Post by rangoj »

M e m o wrote:
rangoj wrote:Nije ružan, ali nije ni blizu lijep kao 5s.

Ništa na njemu nije previše posebno i drugačije, osim opcije snimanja 240 sličica po sekundi - radi ovoga ga možda i kupim, meni ili djevojci, jer mene amaterski zanima video i animacija.
taj slow motion ništa ne znači
prvi ga profuro prije 7 godina LG sa modelom viewty
i ja radi te opcije kupio prije 5 godine Samsungov S 8300
ali kad sam vidio da sa određenim video editor programčićima možeš usporavat video i 100 puta sporije ili kako već želiš igrat se, ta opcija ispada bezveze
Memo moj mudri, daj mi molim te link do tvoj programcica koji usporava video i usput dodaje frejmova, pa ih onda na usporenom videu bude 240!
Bas si ga lupio pa ostao živ.... :)
M e m o

#14507 Re: iPhone - All about

Post by M e m o »

Alfons Kauders wrote:
Maharadza wrote:
Radi se o tome da su Apple proizvodi u dalekom SAD-u daleko pristupačniji (i popularniji) nego u EU, kratko i jasno, a na što ukazuju i statistike prodatih IP uređaja u SAD i EU u odnosu na konkurenciju! :wink:
tacno

http://www.businessinsider.com/android- ... ets-2014-8

a problem za apple je sto se stanje ne popravlja, pa im ne ide bas najbolje ni u evropi ni u kini

•Germany — Android 81%, iOS 11%.
•U.K. — Android 61%, iOS 29%, Windows Phone 10%.
•France — Android 71%, iOS 15%, Windows Phone 11%.
•Italy — Android 76%, iOS 12%, Windows Phone 10%.
•Spain — Android 84%, Windows Phone 8%, iOS 7%.

naravno cinjenice se ignorisu u bosni - upravo iz 'modnih' razloga... nista vise... iphone vise jednostavno nije superioran proizvod, u americi mozda i jeste radi broja korisnika i mase usluga koje mi u evropi ne mozemo koristiti... to razumijem i to je ispravno - ljudi jednostavno nude vise, boljih usluga na najvecem trzistu, koje je usput i domace

ali bosnji to nije bitno jer je ajfon sminka, statusni simbol, cak i onda kada se uzima za cetverocifreni iznos, na crno, bez g od garancije... evo vidim u spaniji cak i windows phone bolje stoji... al ta ce spanci, kokuzi, mi ipak imamo vise para za premium proizvode, jel tak? :D

ah da... premium ajfon 5s je jeftiniji u proizvodnji od plasticnog galaxya s5... bice da je radi te kvalitete i space age komponenti... minus barometar i nfc :D
velika je glupost posmatrati stvari kroz OS
pa android koristi više brandova, a iOS samo iPhone
gledaj ti prodaju po brandovima koji proizvode smartphone a ne po OS
M e m o

#14508 Re: iPhone - All about

Post by M e m o »

rangoj wrote:
M e m o wrote:
rangoj wrote:Nije ružan, ali nije ni blizu lijep kao 5s.

Ništa na njemu nije previše posebno i drugačije, osim opcije snimanja 240 sličica po sekundi - radi ovoga ga možda i kupim, meni ili djevojci, jer mene amaterski zanima video i animacija.
taj slow motion ništa ne znači
ali kad sam vidio da sa određenim video editor programčićima možeš usporavat video i 100 puta sporije ili kako već želiš igrat se, ta opcija ispada bezveze
Memo moj mudri, daj mi molim te link do tvoj programcica koji usporava video i usput dodaje frejmova, pa ih onda na usporenom videu bude 240!
ja nisam reko da dodaje fps
a program koji ja konkretno koristim je videopad
može usporit video klip do 100 puta ( imaš skalu od 1-100 %)
madner

#14509 Re: iPhone - All about

Post by madner »

Imam jedno pitanje za ove sto se razumiju u ovaj iPhone.
Koristim jedno godinu dana HTC One Max i razmisljao sam da bi bio red da se upgrejdam. Moze li mi neko ukratko navesti sta cu dobiti ako uzmem ovaj iPhone u Bosni? :D
Alfons Kauders

#14510 Re: iPhone - All about

Post by Alfons Kauders »

M e m o wrote:
Alfons Kauders wrote:
Maharadza wrote:
Radi se o tome da su Apple proizvodi u dalekom SAD-u daleko pristupačniji (i popularniji) nego u EU, kratko i jasno, a na što ukazuju i statistike prodatih IP uređaja u SAD i EU u odnosu na konkurenciju! :wink:
tacno

http://www.businessinsider.com/android- ... ets-2014-8

a problem za apple je sto se stanje ne popravlja, pa im ne ide bas najbolje ni u evropi ni u kini

•Germany — Android 81%, iOS 11%.
•U.K. — Android 61%, iOS 29%, Windows Phone 10%.
•France — Android 71%, iOS 15%, Windows Phone 11%.
•Italy — Android 76%, iOS 12%, Windows Phone 10%.
•Spain — Android 84%, Windows Phone 8%, iOS 7%.

naravno cinjenice se ignorisu u bosni - upravo iz 'modnih' razloga... nista vise... iphone vise jednostavno nije superioran proizvod, u americi mozda i jeste radi broja korisnika i mase usluga koje mi u evropi ne mozemo koristiti... to razumijem i to je ispravno - ljudi jednostavno nude vise, boljih usluga na najvecem trzistu, koje je usput i domace

ali bosnji to nije bitno jer je ajfon sminka, statusni simbol, cak i onda kada se uzima za cetverocifreni iznos, na crno, bez g od garancije... evo vidim u spaniji cak i windows phone bolje stoji... al ta ce spanci, kokuzi, mi ipak imamo vise para za premium proizvode, jel tak? :D

ah da... premium ajfon 5s je jeftiniji u proizvodnji od plasticnog galaxya s5... bice da je radi te kvalitete i space age komponenti... minus barometar i nfc :D
velika je glupost posmatrati stvari kroz OS
pa android koristi više brandova, a iOS samo iPhone
gledaj ti prodaju po brandovima koji proizvode smartphone a ne po OS
po brandovima opet samsung prvi... mada mi se nimalo ne svidjaju njihovi telefoni
Alfons Kauders

#14511 Re: iPhone - All about

Post by Alfons Kauders »

M e m o wrote:
rangoj wrote:
M e m o wrote: taj slow motion ništa ne znači
ja nisam reko da dodaje fps
a program koji ja konkretno koristim je videopad
može usporit video klip do 100 puta ( imaš skalu od 1-100 %)
video se NE MOZE usporavati bez interpolacije... recimo da uhvati uredjaj 30fps, da bi duplo usporio on ce raditi frame blending i napraviti jos 30 frejmova baziranih na postojecih 30...

da bi uhvatio pravo dobar slow motion, treba ti dobar senzor i optika koja moze uhvatiti dosta svjetla... te brz procesor koji se moze nositi s tim... to je moguce s novim cipovima na telefonima, a prije je bilo sa specijaliziranim procesorima u fotoaparatima i kamerama

teoretski, mozes softverski usporiti video i 1000 puta, samo sto ce izgledati ko mudo
Pirija

#14512 Re: iPhone - All about

Post by Pirija »

Jadni Android nije za 4 godine uspjeo omogucit koristenje jednom rukom...

http://www.redmondpie.com/iphone-6-ipho ... -on-video/
Pirija

#14513 Re: iPhone - All about

Post by Pirija »

madner wrote:Imam jedno pitanje za ove sto se razumiju u ovaj iPhone.
Koristim jedno godinu dana HTC One Max i razmisljao sam da bi bio red da se upgrejdam. Moze li mi neko ukratko navesti sta cu dobiti ako uzmem ovaj iPhone u Bosni? :D

dobit ces slusalice i kabl za punjenje....
Alfons Kauders

#14514 Re: iPhone - All about

Post by Alfons Kauders »

Pirija wrote:

pravo velikodusno - proizvod od milju i kusur maraka se isporucuje sa kablom od $1.5 i slusalicama od $2.5
shalla

#14515 Re: iPhone - All about

Post by shalla »

Ne mogu da vjerujem da neko opravdava cijenu koštanja od 900€, ali fakat :-)

Ovo isto kao tema o Sušiću, da Apple izbaci iPhone 7 sa duplo slabijim specifikacijama nego iPhone 6 sa cijenom skupljom za 100-200 dolara, 90% likova ovdje bi reklo "pa dobro jbg, u pravu su, jes vala iPhone 6 bio prenapucan, ne treba nam sve to a cijena je razumljiva, ipak je to noviji mobitel" itd itd... Ja sam koristio iPhone 3, pa 3gs, pa 4 pa 4s, dakle promijenio sam 4 iPhonea prije nego što sam nabavio HTC One tako da nisam neko ko priča napamet i otvoreno priznajem da je iOS u dosta stvari bio super ali mi je recimo svaki iOS više krahirao nego Android (bar meni, ne govorim da je to pravilo) tako da je glupa priča da je nešto savršeno a drugo kurac, i iOS i Android imaju svojih mana i vrlina ali ljudi dragi, 900€?!?

Jbt pa za 900€ možete i dalje uzeti zvijer mobitel (npr. Xiaomi Mi4, ili hajde da kažem neki od ovih nama poznatijih brendova, LG G3) i npr. neki pravo fin Sony TV od 32" sa internetom ili npr. Xbox One...
Alfons Kauders

#14516 Re: iPhone - All about

Post by Alfons Kauders »

shalla wrote:Ne mogu da vjerujem da neko opravdava cijenu koštanja od 900€, ali fakat :-)

Ovo isto kao tema o Sušiću, da Apple izbaci iPhone 7 sa duplo slabijim specifikacijama nego iPhone 6 sa cijenom skupljom za 100-200 dolara, 90% likova ovdje bi reklo "pa dobro jbg, u pravu su, jes vala iPhone 6 bio prenapucan, ne treba nam sve to a cijena je razumljiva, ipak je to noviji mobitel" itd itd... Ja sam koristio iPhone 3, pa 3gs, pa 4 pa 4s, dakle promijenio sam 4 iPhonea prije nego što sam nabavio HTC One tako da nisam neko ko priča napamet i otvoreno priznajem da je iOS u dosta stvari bio super ali mi je recimo svaki iOS više krahirao nego Android (bar meni, ne govorim da je to pravilo) tako da je glupa priča da je nešto savršeno a drugo kurac, i iOS i Android imaju svojih mana i vrlina ali ljudi dragi, 900€?!?

Jbt pa za 900€ možete i dalje uzeti zvijer mobitel (npr. Xiaomi Mi4, ili hajde da kažem neki od ovih nama poznatijih brendova, LG G3) i npr. neki pravo fin Sony TV od 32" sa internetom ili npr. Xbox One...
da ne bude zabune, najjeftiniji je u EU 699 eura... 16GB, a to vecini ljudi nije dovoljno... 32GB vise nema, tako da je sljedeci najjeftiniji 64GB model 799 eura... Plus 128GB je 999 eura...

bujrum ko voli nek izvoli... meni ne pada na pamet da svake druge godine odvojim cak trecinu plate za telefon koji ce za dvije godine vrijediti nekoliko puta manje
AmADin_gospo

#14517 Re: iPhone - All about

Post by AmADin_gospo »

matere mi mile, smiješni ste vočari.

cjelo vrijeme uspoređujete kruške i jabuke, jer nečete da priznate da su jabuke koje ste kupili... bajate.

smjšni ste s vašim opravdanjima da znate šta valja, i da se izabrali najbolje za najviše para. eto. hočete s autima da poredite.
isto ko da dođete s autom (renovom, pežeovom, opelom itd itd) iz 94te, friško ofarbanim sređenim na auto pijacu, i počnete nekome truniti kako on IMA KLIMU!!! i kako ima PLAVE SIJALICE U POZICIJAMA te kako ima FELGE 15ke !!! i ima CD PLAYER!!! i ima KOŽNE PRESVLAKE!!! i trunite nekom pored sebe ko je došao s nekim sličnim modelom auta iz 2008-9 s ful opremom, kako je vaše auto bolje i vi pametniji, i vaše mora biti skuplje.

molim ove branioce iŠIT-a da konkretno navedu. u kojim stvarima oni mogu biti lider i zaslužuju biti lider u pametnim telefonima.
Kamere, baterije, NFC, IC, BT, displej, itd itd itd.
pa sama kompanija je svoja obečanja gazila nebrojno puta, i onda to prikazivala kao svoj uspjeh. sječate se BTa na prvom iŠITu? sječate se plastičnih kučišta? sječate li se širokih konektora na aparatima? sječate li se priča o OSu koji ne treba nadogradnju, jer je savršen? sječate se velikih displeja? sječate li se priče o pametnim satovima? sječate li se mnogo toga? ili vas treba podsjetiti?

i... sječate li se Apple-ove reklame protiv MSa?

ironičo zar ne ? ko sad sjedi ko zombi ispred tim cook-a ? ko kampuje po 20 dana ispred radnje, da kupi precjenjeni uređaj ? fanovi androida? samsunga? nokije? sonija? WPa?

:izet:

Last edited by AmADin_gospo on 11/09/2014 10:34, edited 1 time in total.
Pirija

#14518 Re: iPhone - All about

Post by Pirija »

Alfons Kauders wrote:
Pirija wrote:

pravo velikodusno - proizvod od milju i kusur maraka se isporucuje sa kablom od $1.5 i slusalicama od $2.5

jebiga, samo uz SLJAMsung DOBIJES NA LOTU....
Pirija

#14519 Re: iPhone - All about

Post by Pirija »

shalla wrote:Ne mogu da vjerujem da neko opravdava cijenu koštanja od 900€, ali fakat :-)

bar tebi je "krahirao" jeli? e pa tako bar meni 900 EUR nije skupo... ne mozes se po sebi ravnati...
Pirija

#14520 Re: iPhone - All about

Post by Pirija »

AmADin_gospo wrote:matere mi mile, smiješni ste vočari.

cjelo vrijeme uspoređujete kruške i jabuke, jer nečete da priznate da su jabuke koje ste kupili... bajate.

smijšni ste s vašim opravdanjima da znate šta valja, i da se izabrali najbolje za najviše para. eto. hočete s autima da poredite.
isto ko da dođete s autom (renovom, pežeovom, opelom itd itd) iz 94te, friško ofarbanim sređenim na auto pijacu, i počnete nekome truniti kako on IMA KLIMU!!! i kako ima PLAVE SIJALICE U POZICIJAMA te kako ima FELGE 15ke !!! i ima CD PLAYER!!! i ima KOŽNE PRESVLAKE!!! i trunite nekom pored sebe ko je došao s nekim sličnim modelom auta iz 2008-9 s ful opremom, kako je vaše auto bolje i vi pametniji, i vaše mora biti skuplje.

molim ove branioce iŠIT-a da konkretno navedu. u kojim stvarima oni mogu biti lider i zaslužuju biti lider u pametnim telefonima.
pa sama kompanija je svoja obečanja gazila nebrojno puta, i onda to prikazivala kao svoj uspjeh. sječate se BTa na prvom iŠITu? sječate se plastičnih kučišta? sječate li se širokih konektora na aparatima? sječate li se priča o OSu koji ne treba nadogradnju, jer je savršen? sječate se velikih displeja? sječate li se priče o pametnim satovima? sječate li se mnogo toga? ili vas treba podsjetiti?

ironičo zar ne ? ko sad sjedi ko zombi ispred tim cook-a ? ko kampuje po 20 dana ispred radnje, da kupi precjenjeni uređaj ? fanovi androida? samsunga? nokije? sonija? WPa?

da su jabuke bajate ne bi ti ovuda mahao kruskama ko sumanut

na ovom forumu trebaju psihijatri umjesto moderatora....
Pirija

#14521 Re: iPhone - All about

Post by Pirija »

Alfons Kauders wrote:

da ne bude zabune, najjeftiniji je u EU 699 eura... 16GB, a to vecini ljudi nije dovoljno... 32GB vise nema, tako da je sljedeci najjeftiniji 64GB model 799 eura... Plus 128GB je 999 eura...

bujrum ko voli nek izvoli... meni ne pada na pamet da svake druge godine odvojim cak trecinu plate za telefon koji ce za dvije godine vrijediti nekoliko puta manje

kakve ti gluposti pricas
iphone daleko najbolje odrzava cijenu
pogledaj 2 godine star iphone i 2 godine star android...

ako lazes sebe nemoj druge....
Alfons Kauders

#14522 Re: iPhone - All about

Post by Alfons Kauders »

Pirija wrote:

bar tebi je "krahirao" jeli? e pa tako bar meni 900 EUR nije skupo... ne mozes se po sebi ravnati...
ni horsasu 40km za shut nije puno, mada nema marke u dzepu
AmADin_gospo

#14523 Re: iPhone - All about

Post by AmADin_gospo »

Pirija wrote: na ovom forumu trebaju psihijatri umjesto moderatora....
to ja vama cijelo vrijeme i pokušavam da kažem, ali vi navrli ko mutavi. :D :D
pinokio04

#14524 Re: iPhone - All about

Post by pinokio04 »

Pirija wrote:
AmADin_gospo wrote:matere mi mile, smiješni ste vočari.

smijšni ste s vašim opravdanjima da znate šta valja, i da se izabrali najbolje za najviše para. eto. hočete s autima da poredite.

da su jabuke bajate ne bi ti ovuda mahao kruskama ko sumanut

na ovom forumu trebaju psihijatri umjesto moderatora....

:)
Upravo tako

Sent from my baypas mashyne
Pirija

#14525 Re: iPhone - All about

Post by Pirija »

AmADin_gospo wrote:
Pirija wrote: na ovom forumu trebaju psihijatri umjesto moderatora....
to ja vama cijelo vrijeme i pokušavam da kažem, ali vi navrli ko mutavi. :D :D

pa haveru ti si na pogresnoj temi.... idi lijeci se....
Post Reply