Pola svjetskih medija je nahvalilo. Tuka je zesca ali je odradila jeben PR. Ljubomora ubi
Desavanja u Hrvatskoj
-
Bodkin
- spreca
#14502 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Shvatam da se je istinski radivala i ja bih i ima cemu da se raduje....decki su dali sve od sebe da puchanstvu u ovim sivim vremenima pirede trenutke slave i radosti i na tome im ogromne cestitke.....ali ipak moram reci da je pokzala onaj svoj seljakluk....ipak ona je tamo bola u svojstvu predsjednice Hrvatske a ne neka navijacica iz Zagorja Slavonije ili Istre......Vidio si da cak treneri su bili nekao svecanije obuceni i dostojanstvenije se ponasali i FiFini da ne govorim o Putinu,Makronu....Makron je imao vise razloga da slavi ali nije sebi dozvolio da se tamo u nekoj majici pojavi.......ako mislis da sam ljubomoran jesam...ali samo na uspjeh reprezentacije i nije ona zla ljubomora i nije ljuta zavist a ono bas bi bilo dobro da je to BiH uradila....u tom smislu ljubomora.....a sto se tice nje ne vrijedi trositi tastaturu
- insomnia78
#14503 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Skako je i Makron

- spreca
#14504 Re: Desavanja u Hrvatskoj
na nju?...neka je i ja biinsomnia78 wrote:Skako je i Makron
- seln
#14505 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Iscitavam li ja to paranoju i maniju gonjenja umotanu u pokusaj realno postavljenog pitanja?Josip321 wrote:Iščitavam li ja to zavist i ljubomoru umotanu u pokušaj realnog sagledavanja na događaje?seln wrote:Igrom slucaja sam trenutno u Rvackoj.... plaza, vino, morski hajvani, folovi-golovi.
Navijao sam za susjede, jasno, uprkos svemu... ali mi je fakat na qrac isao vulgarni patriotizam koji je vladao pred finale.
Na svim radio stanicama, na televiziji, u kaficima, gdje god krenes... svuda onaj poludebilni pjesmuljak "igraj, Hrvatska", i stvarno ne znam je li gluplji tekst ili je bezvezniji aranzman. A baska Hrvati i pjevanje... uz to jos hejbet slicnih pjesmica, cak i nesto slicno Halidovoj "opet sam se zaljubio", samo sto je umjesto trebe u glavnoj zenskoj ulozi Hrvatska.
Okruzenje je bas malo mirisalo na Sjevernu Koreju: u Konzumu, na kasi, neka baba od svojih sest banki (hrvatski dres, naravno) pita kasirku je li popust na kruh jos uvijek 5% (Konzumova akcija "sve pet")... mislim, stvarno... kruh od 8 kuna i POPUST na to... i odmah poslije uspjesne transakcije odlazi vicuci "Hrvatska, najbolja zemlja na svijetu". Stranci je gledaju i ibrete se, a ja nisam siguran je li sarkasticna (jer ocegledno jedva sastavlja krajeve) ili misli ozbiljno.
Danas, na TV gledam docek reprezentacije... nevjerojatno, do sada sam mislio da niko osim Srba ne moze toliko puta u jednoj recenici smjestiti patronim, ali Hrvati su ih zajebali... Hrvatska, hrvatski, hrvatsko, mi Hrvati... neki predstavnik udruge branitelja (koji kurac on ima sa sportom) melje u mikrofon "kao i devedespete, mi smo pokazali koliko smo veliki....ujedinimo se, mi Hrvati, blablabla"...
novinarka na licu mjesta pita klince od svojih desetak godina jesu li svjesni velicine povijesnog trenutka (!)![]()
![]()
![]()
![]()
jebote, sjetim se djetinjstva i obiljezavanja godisnjica partizanske epopeje, samo je citava stvar prenesena u Hrvatsku i umjesto petokrake je sahovnica.
I onda shvatim: svi ti ljudi i zene, komentatori, politicari, navijaci... sve su to velika djeca, koja zele da ih neko tjesi. Danas je bajka zavrsena, opet je tu ruzna svakodnevnica, skupljanje Konzumovih procenata, otplacivanja kredita, gazda ratni profiter koji te jebe kao kozu...
jer, kako neko lijepo rece, na ovim prostorima se gram srece dusom placa.
I zato sam uprkos svemu navijao za susjede.
Valjda sam navijao za Hrvatsku jer sam zavidan i ljubomoran... i valjda sam trenuto na ljetovanju u Hrvatskoj iz istog razloga.
Ne, mali moj ponosni Hrvatu. Predugo sam vec izvan ludnice zvane Balkan, tako da mi je svaki patriotizam (pa i onaj bosanski) prilicno vulgaran.
Obicno se javlja kod ljudi koji nisu makli iz svoje pripizdine. Kod Hrvata je utoliko specifican, jer je prisutan kod ljudi koji vec decenijama jedu svapski hljeb, kao i kod onih koji su napustili vec nezavisnu, samostalnu i prosperitetnu Hrvatsku.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
- General War
#14507 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Idi u mTer Pici

-
Bodkin
#14508 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Mozda ljubomora sto ga ne mozes stavitispreca wrote:Shvatam da se je istinski radivala i ja bih i ima cemu da se raduje....decki su dali sve od sebe da puchanstvu u ovim sivim vremenima pirede trenutke slave i radosti i na tome im ogromne cestitke.....ali ipak moram reci da je pokzala onaj svoj seljakluk....ipak ona je tamo bola u svojstvu predsjednice Hrvatske a ne neka navijacica iz Zagorja Slavonije ili Istre......Vidio si da cak treneri su bili nekao svecanije obuceni i dostojanstvenije se ponasali i FiFini da ne govorim o Putinu,Makronu....Makron je imao vise razloga da slavi ali nije sebi dozvolio da se tamo u nekoj majici pojavi.......ako mislis da sam ljubomoran jesam...ali samo na uspjeh reprezentacije i nije ona zla ljubomora i nije ljuta zavist a ono bas bi bilo dobro da je to BiH uradila....u tom smislu ljubomora.....a sto se tice nje ne vrijedi trositi tastaturuBodkin wrote:Pola svjetskih medija je nahvalilo. Tuka je zesca ali je odradila jeben PR. Ljubomora ubispreca wrote: uh al ga ona trazi..izgleda da je naj sretnija kad ih kamara....vala bi joj ga sukno da bi joj jedina parola u zivotu bila Zivjela jedina Bosna i slava Bosni
......zaboravih reci...ma jebo medije kao da su mi oni neko mjerilo necega vaznog
Pa stoje neke stvari sto si napisao ali ne uzimam joj za zlo sto je bila kockasta, a ocigledno da je simpa bilo za jako puno svjetskih medija. Sve u svmu vise pozitivnog marketinga nego negativnog.
I jos jednom ponavljam, imam poprilicno lose misljenje o njoj kao priprostoj desnicarki koja glumi da je na fonu evropskoh vrijednosti ali ovo je dobro napravila
- spreca
#14509 Re: Desavanja u Hrvatskoj
ko sto rekao @muha...nije domene do nje je...nije se znala nastimatBodkin wrote:spreca wrote:
Mozda ljubomora sto ga ne mozes staviti![]()
![]()
-
Novak20
#14510 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Francuski navijač na dočeku Vatrenih.

- pici
#14511 Re: Desavanja u Hrvatskoj
dHanke dojČlandNjemački mediji: "Fašistički roker” Thompson na proslavi u Zagrebu
Basler Zeitung na kraju pozitivne analize dana kada je Hrvatska dočekala svoju reprezentaciju spominje i Thompsona koji je pjevao na pozornici s nogometašima unatoč tomu što je "poznat po svojem simpatiziranju nacista".
-
detroit-mercy
#14512 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Jasenovac i Gradiska Stara kao i ZDS, ikonografija, scenografija, kotiranje znas vec sa cim bi trebali da su zvono na uzbunu svakom normalnom covjeku.Josip321 wrote:Nije provokacija, stvarno me zanima. Shvacam Srbe sto ga ne vole. Ali sto mu to prosjecan Bosnjak zamjera? Dovodite me u zabunu. Po Youtube-u nalazim nekoliko verzija pjesme Cavoglave, od talijanske, ukrainske do nekoliko bisnjackih. Pa onda Bosnjake kako zdusno pjevaju njegovu pjesmu. Sada stvarno ne kontam sto mu zamjerate. Neka pojasni bilo tko, bio bih zahvalan.
Sad ako mi te stvari ne bole oci/usi ja bih se dobro zabrinuo za moj kompletan svjetonazor
- Lincoln-Burrows
#14514 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Doček petero vatrenih u Splitu uživo: https://www.dailymotion.com/video/x670ug8
- insomnia78
#14515 Re: Desavanja u Hrvatskoj
I Francuzi istopici wrote:dHanke dojČlandNjemački mediji: "Fašistički roker” Thompson na proslavi u Zagrebu
Basler Zeitung na kraju pozitivne analize dana kada je Hrvatska dočekala svoju reprezentaciju spominje i Thompsona koji je pjevao na pozornici s nogometašima unatoč tomu što je "poznat po svojem simpatiziranju nacista".

- pici
#14516 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Young Erotica wrote:Prejako
uuuhhhh sHo bi ja ovo
-
Fudo387
#14517 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ja bih joj najradije onu klavijaturu o glavu opuco.pici wrote:Young Erotica wrote:Prejako
uuuhhhh sHo bi ja ovo
- pici
#14518 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Fudo387 wrote:Ja bih joj najradije onu klavijaturu o glavu opuco.pici wrote:Young Erotica wrote:Prejako
uuuhhhh sHo bi ja ovo
ja sam ga veČ triput baČio
- Josip321
#14519 Re: Desavanja u Hrvatskoj
To sto kazes da si predugo van Balkana, meni se cini da ga se stidis. Imam li pravo?seln wrote:
Iscitavam li ja to paranoju i maniju gonjenja umotanu u pokusaj realno postavljenog pitanja?
Valjda sam navijao za Hrvatsku jer sam zavidan i ljubomoran... i valjda sam trenuto na ljetovanju u Hrvatskoj iz istog razloga.
Ne, mali moj ponosni Hrvatu. Predugo sam vec izvan ludnice zvane Balkan, tako da mi je svaki patriotizam (pa i onaj bosanski) prilicno vulgaran.
Obicno se javlja kod ljudi koji nisu makli iz svoje pripizdine. Kod Hrvata je utoliko specifican, jer je prisutan kod ljudi koji vec decenijama jedu svapski hljeb, kao i kod onih koji su napustili vec nezavisnu, samostalnu i prosperitetnu Hrvatsku.
Patriote i nacionalisti nisu šovinisti, to je ono sto brkas. Pojmove. Ja poznajem mnoge patriote koji su obisli poprilicno svijeta. Ali primjecujem da su te "lose" patriote obisle dosta svijeta koji nije "in", koje nisu turisticke destinacije. Za razliku od liberala.
Cinik ili teska neznalica moze govoriti o hrvatskoj sljepoci, kao nogomet im zamazao oci, sutra treba opet zivjeti a situacija u drzavi porazavajuca.
Pa zar itko moze pomisliti da je prosjecan Hrvat zaboravio sve probleme?! Ne nije, nego ovo je jednostavno i vrijeme kada smo malo manje mislili na te brobleme. Dali sebi oduska, to treba svakom covjeku ponekad.
Hoce li se sada mnogi pokusat ocesati o uspjeh Vatrenih? Hoce, naravno. Od politicara do daljnjih rodjaka za koje ni sami nogometasi ne znaju da postoje.
Ali ljudima je nakon toliko tegoba u zivotu potreban odusak, potreban im je bio iskren osjecaj od nogometasa do Kolinde.
-
detroit-mercy
#14520 Re: Desavanja u Hrvatskoj
I Marka PerkovicaJosip321 wrote:To sto kazes da si predugo van Balkana, meni se cini da ga se stidis. Imam li pravo?seln wrote:
Iscitavam li ja to paranoju i maniju gonjenja umotanu u pokusaj realno postavljenog pitanja?
Patriote i nacionalisti nisu šovinisti, to je ono sto brkas. Pojmove. Ja poznajem mnoge patriote koji su obisli poprilicno svijeta. Ali primjecujem da su te "lose" patriote obisle dosta svijeta koji nije "in", koje nisu turisticke destinacije. Za razliku od liberala.
Cinik ili teska neznalica moze govoriti o hrvatskoj sljepoci, kao nogomet im zamazao oci, sutra treba opet zivjeti a situacija u drzavi porazavajuca.
Pa zar itko moze pomisliti da je prosjecan Hrvat zaboravio sve probleme?! Ne nije, nego ovo je jednostavno i vrijeme kada smo malo manje mislili na te brobleme. Dali sebi oduska, to treba svakom covjeku ponekad.
Hoce li se sada mnogi pokusat ocesati o uspjeh Vatrenih? Hoce, naravno. Od politicara do daljnjih rodjaka za koje ni sami nogometasi ne znaju da postoje.
Ali ljudima je nakon toliko tegoba u zivotu potreban odusak, potreban im je bio iskren osjecaj od nogometasa do Kolinde.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#14521 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ne zajebavajte...dobro svira ova 
-
detroit-mercy
#14522 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Hos rec', svira k..cuBobi wrote:Ne zajebavajte...dobro svira ova
-
sekerbay
#14523 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ma kome to smeta umjetnik kakav je Thompson 
Iako se radi o pjevaču slabih glasovnih sposobnosti (
) i čovjeku upitnog talenta, ima pravo na umjetničku slobodu.
Čojk "pjeva" o svim mjestima gdje žive ljudi koji se izjašnjavaju ko hrvati.
I vi sad zapeli za ono, herceg-bosno srce ponosno.
Bosno - ponosno, to je ta rima.
Nemere hercegovino i ponosno.
Isto tako, u pjesmu bi se ubacili i baden württemberg ili hessen, al nema rime
Budući da se hrvati zalažu za bosnu u njenim međunarodno priznatim granicama, kao i njezin evropski put, ja u pjesmi ne prepoznajem neku političku poruku
Iako se radi o pjevaču slabih glasovnih sposobnosti (
Čojk "pjeva" o svim mjestima gdje žive ljudi koji se izjašnjavaju ko hrvati.
I vi sad zapeli za ono, herceg-bosno srce ponosno.
Bosno - ponosno, to je ta rima.
Nemere hercegovino i ponosno.
Isto tako, u pjesmu bi se ubacili i baden württemberg ili hessen, al nema rime
Budući da se hrvati zalažu za bosnu u njenim međunarodno priznatim granicama, kao i njezin evropski put, ja u pjesmi ne prepoznajem neku političku poruku
- pici
- TDK-90
#14525 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Alkoholinda": Fiese Kritik an Kroatiens Präsidentin nach WM-Finale
Njemacka stampa : Alkoholinda

Kroatiens Staatspräsidentin Kolinda Grabar-Kitarovic schmust auf der Tribüne mit Frankreichs Staatschef Emanuel Macron.
© AFP/Franck Five
Zagreb/Moskau - Sympathisch und menschlich oder einfach nur peinlich und unpassend? Am emotionalen Auftreten der kroatischen Staatspräsidentin Kolinda Grabar-Kitarovic während der Fußball-WM scheiden sich weiter die Geister.
Am emotionalen Auftreten der kroatischen Staatspräsidentin Kolinda Grabar-Kitarovic während der Fußball-WM scheiden sich weiter die Geister. „Ich wollte mich nicht zurückhalten“, begründete die Präsidentin bei RTL-TV ihr umstrittenes Auftreten nach dem 2:4 im Finale gegen Frankreich: „Ich wollte Mensch sein und zeigen, wie sehr wir unsere Heimat und unsere Mannschaft lieben, wie stolz wir sind.“ Und: „Die Schuhe waren so voll mit Wasser, dass ich fast nicht laufen konnte. Aber den Regen habe ich gar nicht bemerkt, weil mich die Begeisterung fortgetragen hat.“
Das Staatsoberhaupt hatte am Sonntag in Moskau zum Teil völlig durchnässt Spitzenpolitiker und Spieler umarmt und getätschelt und sogar den WM-Pokal geküsst. Während zahlreiche Zeitungen die Spitzenpolitikerin für ihre Auftritte loben, schrieb der Zeitungskolumnist Tomislav Klauski: „Sie hat jedes Maß verloren. Bei ihr haben die Bremsen versagt. Sie hat ein Spektakel veranstaltet, wo immer sie auftrat.“ Die größte kroatische Boulevardzeitung „24sata“ zitierte am Dienstag heimische Kommunikationsexperten: „Sie hat vergessen, ihre Würde zu bewahren“. „Gut, dass (nach dem WM-Finale) Regen einsetzte, sonst hätte sie auch noch die Balljungen geküsst“, merkte ein Kommentator des nationalen Fernsehens an.
Noch viel negativer berichteten die Zeitungen im Nachbarland Serbien, das traditionell durch Krieg und Geschichte ein gespanntes Verhältnis zu Kroatien hat. „Unwiderstehlich oder beschwipst“?, fragte die prominente Zeitung „Blic“. „Die betrunkene Kolinda war ein größerer Stern als die 'Karierten' (die Nationalmannschaft)“, schrieb die Boulevardzeitung „Informer“. Im weit verbreiteten Blatt „Kurir“ lautete die Überschrift knapp: „Alkoholinda“. Wirbel gab es zudem um angebliche Bikini-Fotos von Staatspräsidentin Kolinda Grabar-Kitarovic, doch dahinter steckt ein Fake.
dpa
Quelle: rosenheim24.de