Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
kiligonzales

#14501 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by kiligonzales »

Pravednost ti je kad si u zlim vremenima na strani slabijih.

Mnogi Jevreji nisu na fonu cionističke politike i vode svoje borbe protiv pomenutog rezima, ne dice se time sto pojedini unuci holokausta cine zlocine nad Palestincima.

Jednostavno neki ne zmire na ono sto se dogadja.

Drugi zmire i presucuju politiku Izraela, treci je otvoreno podrzavaju.
http://docdro.id/Yas1Wdz
zvizdan

#14502 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by zvizdan »

llull wrote:
zvizdan wrote:30.000 ubijenih ljudi, mahom civila, mali broj??? Covjece Boziji, pricas o ljudskim zivotima, nisu to likovi iz igrice. To je 30.000 (trideset puta po hiljadu) ljudi koji su uglavnom krivi za to sto su se rodili na pogresnom mjestu u pogresno vrijeme.

Btw, jesi ti onaj sto je svojevremeno pisao (lagao) kako se vozao po Iranu u nekakvom UN vozilu i dijelio cokoladice gladnoj, musavoj djeci koja su trcala za tobom odusevljena sto vide bijelog ciku? Jesi, naravno da si to ti.
Nema potrebe da izvrces rijeci, ja nisam rekao da su mali. Kao sto neko rece i jedan ljudski zivot izgubljen je previse zato ne napadaj.

A drugo, ukupan broj poginulih palestinaca u protkelih 70 godina je malo manje od 65 000 ( kazem da je to ogroman broj ) ali me fascinira to sto ih je vise stradalo od arapske ruke nego od IDF. To zelim samo reci.

Izvuci cu sutra po svakom sukobu ili incidentu broj poginulih pa ces se i sam uvjeriti.

I da odgovorim na poslednju recenicu, nisam imao srece da budem u Iranu, sto se tice bliskog istoka samo sam boravio u Bejrutu kod drugara koji je tamo igrao odbojku.
Nije bilo upuceno tebi, nego kolegi iz Sjedinjenih Drzava od Amerike. On se nekad bavio humanitarnim radom po Iranu :D

A Bejrut je Bejrut - Pariz Istoka :thumbup:
llull

#14503 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by llull »

Bejrut ... Jedan od najljepsih gradova u kojima sam bio, stvarno je Pariz istoka ...
Mogu samo da zamislim sta bi ta zemlja bila da nisu imali sva ta sranja... I kakav bi to grad bio ...

Elem kad sam napisao brojke, to je broj ukupno poginulih, ali kako se sjecam ima i odvojeno broj nastradalih civila kao i boraca ... Moracu da pogledam bas ...
zvizdan wrote:
aratet wrote:[quote="jeza u ledja"

Zar su fakat brojevi tako mali? :shock: Mislim sto se tice sukoba Izrael-Palestinci. :?
Jedan mrtav je puno, ali generalno ako to pretvaramo u statistiku taj rat(ti ratovi) se ne moze ni u ludilu porediti sa recimo Iracko-Iranskim ratom ili sa ovim sirijskim gradjanskim ratom.
Jeste, samo sto je, recimo, iracko-iranski rat vodjen izmedju dvije ozbiljne vojske dvije drzave, i onda su godinama ratovali ubijajuci se svim mogucim naoruzanjem (ukljucujuci i bojne otrove), na liniji fronta dugoj stotinama kilometara. U Siriji, opet, rat ozbiljno naoruzanih zaracenih strana, rokaju se s obje strane tenkovima, raketama, u prici barem jos sest drzava, plus Kurdi, bas se ratuje...

Izrael je poubijao 30.000 Palestinaca koji nisu imali nikakvih ozbiljnih vojnih formacija. Jedna do zuba naouruzana armija, nuklearna sila, sukobila se sa narodom cija je najjaca milicija inferiorna svakoj od bezbroj rebelskih frakcija u Siriji. Tako da tih 30.000 ubijenih Palestinaca predstavlja najveci zlocin nakon holokausta u modernoj historiji.[/quote]

Iste te palestince su ubijale i oruzane snage Jordana ali i Libana, znaci i te medjunarodno priznate drzave su ih ubijale.
Kada bi se povlacila paralela, palestince mozemo porediti sa kurdima, tu su odvajkada i ima ih u vise drzava a svi ih maltretiraju i tjeraju ...

Meni je npr fascinantno sto nisu nasli nacin da se palestinske izbjeglice integrisu u Libansko ili Jordansko drustvo ... Vjerujem da su mogli naci nacin.

Evo primjer broj civilnih zrtava u Izraelu je oko 5000 ljudi, stradali u raketnim napadima, auto bombama, napadima ... E sad cifra od 3759 osobe od tih 5000 je stradala iskljucivo u teroristickim napadima, dok je ostatak stradao bombardovanjima i raketiranjima od strane Egipta, Sirije, Jordana u sukobima... cifra poginulih palestinskih civila u sukobima koji su bili u proteklim godinama je oko 18 000, ujutro cu izvuci otprilike u kojim sukobima i protiv koga je priblizno stradalo civila.
Last edited by llull on 17/05/2018 01:18, edited 1 time in total.
General War

#14504 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by General War »

kiligonzales wrote:Pravednost ti je kad si u zlim vremenima na strani slabijih.

Mnogi Jevreji nisu na fonu cionističke politike i vode svoje borbe protiv pomenutog rezima, ne dice se time sto pojedini unuci holokausta cine zlocine nad Palestincima.

Jednostavno neki ne zmire na ono sto se dogadja.

Drugi zmire i presucuju politiku Izraela, treci je otvoreno podrzavaju.
http://docdro.id/Yas1Wdz
:thumbup:
Nevjerovatno sta su sebi dopustili
llull

#14505 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by llull »

Zanimljiv video...
Bosanski_kralj

#14506 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bosanski_kralj »

Ovdje mnogi brkaju pojmove krivice i odgovornosti.

Za smrt Palestinaca kriv je onaj ko je počinio zločin, uglavnom je to Izrael.

Za smrt Palestinaca odgovorne su arpaske zemlje, Evropa, Amerika, UN, svi oni koji su mogli i trebali spriječiti Izrael u činjenu zločina, a nisu to učinili.
zvizdan

#14507 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by zvizdan »

llull wrote:

Zanimljiv video...
Pravo zanimljivo. Isti bi se ovakav mogao u Foci danas snimiti, ono, da zadjes i pitas ljude da ocijene koliko od 1 do 10 mrze Bosnjake? Ista bi ova prica bila: ja nikog ne mrzim, imam ja prijatelja Bosnjaka, za mene je vazno samo ko je kakav covjek bla bla... ali, kad smo vec kod Bosnjaka, da oni nisu htjeli napraviti dzamahiriju, da nisu doveli mudzahedine, da im alija nije napiso onu islamsku deklaraciju, da nisu planirali istrebljenje srba, da nisu bacali srpsku nejac lavovima..., ja im, znate, nista ne bih zamjerio.
cyprus

#14508 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by cyprus »

zvizdan wrote:Izrael je poubijao 30.000 Palestinaca koji nisu imali nikakvih ozbiljnih vojnih formacija. Jedna do zuba naouruzana armija, nuklearna sila, sukobila se sa narodom cija je najjaca milicija inferiorna svakoj od bezbroj rebelskih frakcija u Siriji. Tako da tih 30.000 ubijenih Palestinaca predstavlja najveci zlocin nakon holokausta u modernoj historiji.
Glupost... Naravno da ne predstavlja... U svijetu su se nakon Drugog svjetskog rata desile na desetine konflikata, gdje su dimenzije proljevanja krvi civilnog stanovništva višestruko premašile ove iz izraelsko-palestinskog slučaja... Ruanda, DR Kongo, Kambodža, Etiopija, Vijetnam, Koreja, Kina, Iran/Iran, Nigerija, Afganistan, Sudan, Sirija, Alžir, Bangladeš, Indija/Pakistan, Mijanmar, Istočni Timor, Burundi, Somalija, Bosna i Hercegovina itd. su neke od država u kojima su se desili još krvoločniji zločini, u nekim slučajevima i neusporedivo veći...

Ovim ne želim umanjiti patnju palestinskog naroda niti izraelski teror, nego ukazujem na besmislenost gore iznesene tvrdnje... Ona je besmislena čak i pod argumentom da Palestinci iza sebe nemaju ozbiljnu vojnu formaciju, jer ni stradalo stanovništvo u mnogim drugim sukoba nije iza sebe imalo ozbiljnije vojne formacije nego što su to PLO ili Hamas...

Patnje Palestinaca su jedinstvene u dva aspekta - dužini trajanja agonije i striktno ograničenoj slobodi kretanja... To su kategorije u kojima je izraelska politika prema Palestincima najgora na svijetu... Što se tiče ostalih dimenzija, na svijetu se itekako desilo mnogo težih zločina, a za koje dobar dio raje uglavnom i ne zna... Ponovit ću opet - ovim ne nastojim umanjiti brutalnost izraelskog tretmana spram Palestinaca, posebno onih u Gazi, niti mislim da treba licitirati žrtvama... Ovo je striktno odgovor na jednu besmislenu tezu, kojom su se zapravo omalovažili milioni žrtava širom svijeta...
Matzan

#14509 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Matzan »

Ne može se objektivno govoriti o sadašnjem ponašanju Izraela, a da se ne uzmu u obzir njihovi sponzori i zaštitnici. Tu prije svega mislim na UK. Nije Palestina jedino područje gdje su stvorili potencijalni sukob.
USA je tu radi svojih interesa, prvenstveno kontrola energetskih resursa.
Priča o nekakvoj krivici Irana za Palestince vrijeđa normalnu ljudsku inteligenciju i mislim da je suvišno bilo šta pisati kao odgovor na te nebuloze.
zvizdan

#14510 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by zvizdan »

cyprus wrote:
zvizdan wrote:Izrael je poubijao 30.000 Palestinaca koji nisu imali nikakvih ozbiljnih vojnih formacija. Jedna do zuba naouruzana armija, nuklearna sila, sukobila se sa narodom cija je najjaca milicija inferiorna svakoj od bezbroj rebelskih frakcija u Siriji. Tako da tih 30.000 ubijenih Palestinaca predstavlja najveci zlocin nakon holokausta u modernoj historiji.
Glupost... Naravno da ne predstavlja... U svijetu su se nakon Drugog svjetskog rata desile na desetine konflikata, gdje su dimenzije proljevanja krvi civilnog stanovništva višestruko premašile ove iz izraelsko-palestinskog slučaja... Ruanda, DR Kongo, Kambodža, Etiopija, Vijetnam, Koreja, Kina, Iran/Iran, Nigerija, Afganistan, Sudan, Sirija, Alžir, Bangladeš, Indija/Pakistan, Mijanmar, Istočni Timor, Burundi, Somalija, Bosna i Hercegovina itd. su neke od država u kojima su se desili još krvoločniji zločini, u nekim slučajevima i neusporedivo veći...

Ovim ne želim umanjiti patnju palestinskog naroda niti izraelski teror, nego ukazujem na besmislenost gore iznesene tvrdnje... Ona je besmislena čak i pod argumentom da Palestinci iza sebe nemaju ozbiljnu vojnu formaciju, jer ni stradalo stanovništvo u mnogim drugim sukoba nije iza sebe imalo ozbiljnije vojne formacije nego što su to PLO ili Hamas...

Patnje Palestinaca su jedinstvene u dva aspekta - dužini trajanja agonije i striktno ograničenoj slobodi kretanja... To su kategorije u kojima je izraelska politika prema Palestincima najgora na svijetu... Što se tiče ostalih dimenzija, na svijetu se itekako desilo mnogo težih zločina, a za koje dobar dio raje uglavnom i ne zna... Ponovit ću opet - ovim ne nastojim umanjiti brutalnost izraelskog tretmana spram Palestinaca, posebno onih u Gazi, niti mislim da treba licitirati žrtvama... Ovo je striktno odgovor na jednu besmislenu tezu, kojom su se zapravo omalovažili milioni žrtava širom svijeta...
Kakvog smisla ima poredba ratova kao iracko-iranski ili vijetnamski rat, sukoba izmedju drzava Pakistan i Indija, gradjanskog rata u Ruandi, sa zlocinima koje IDF cini? Jel tebi jasna razlika izmedju rata, oruzanog sukoba, gradjanskog rata, s jedne strane, i smisljenog obracuna jedne super mocne armije sa narodom koji ima par milicija koje su uglavnom kriminalne firme pod plastom patriotizma i zastite naroda, s druge strane? Pri cemu se spremno izignorisati svaku jebenu rezoluciju UN-a koja ti se ne svidi, a da se pritom ne snosi apsolutno nikakve sankcije. Poredjenja su ti pravo bezveze. Nije holokaust holokaust zbog broja zrtava, on je irelevantan. E tako je ono sto Izrael cini nad palestinskim narodom zlocin koji je po svemu, intenciji, motivima, izvedbi, propagandi... uvjerljivo najslicniji holokaustu.

I sta velis? Zelim omalovaziti milione zrtava sirom svijeta? Koji sam ja supak! Ali, sreca, eto tebe da mi ne das.
cyprus

#14511 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by cyprus »

Matzan wrote:Ne može se objektivno govoriti o sadašnjem ponašanju Izraela, a da se ne uzmu u obzir njihovi sponzori i zaštitnici. Tu prije svega mislim na UK. Nije Palestina jedino područje gdje su stvorili potencijalni sukob.
Priča o nekakvoj krivici Irana za Palestince vrijeđa normalnu ljudsku inteligenciju i mislim da je suvišno bilo šta pisati kao odgovor na te nebuloze.
Što se tiče Irana slažem se, ali OGROMNA krivica za stanje u kojem se Palestinci nalaze ide na stranu Jordana i Egipta... Oni su onemogućili nastanak normalne palestinske države, možda i u većoj mjeri nego Izrael, a sve zbog svojih ličnih interesa...
Matzan

#14512 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Matzan »

cyprus wrote:
Matzan wrote:Ne može se objektivno govoriti o sadašnjem ponašanju Izraela, a da se ne uzmu u obzir njihovi sponzori i zaštitnici. Tu prije svega mislim na UK. Nije Palestina jedino područje gdje su stvorili potencijalni sukob.
Što se tiče Irana slažem se, ali OGROMNA krivica za stanje u kojem se Palestinci nalaze ide na stranu Jordana i Egipta... Oni su onemogućili nastanak normalne palestinske države, možda i u većoj mjeri nego Izrael, a sve zbog svojih ličnih interesa...

Pa sta su oni nego vazali UK (Jo), odnosno USA (Eg)?
kiligonzales

#14513 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by kiligonzales »

cyprus wrote:

Pa s time kakvu Izrael politiku ima, kao i propagandu i koliko mediji objektivno izvjestavaju o njihovim zlocinima, nebi me cudilo da kazu da su od pocetka arapsko-izraelskog sukoba do danas svega nastradali par hiljada ljudi, ostale cemo pripisati nestalima jer se ne poznaju okolnosti kako su umrli i da li su prebjegli u neku od drugih arapskih zemalja. :D

Trenutno Gaza je Varsavski geto Palestinaca, najgusce naseljen prostor , gdje se na veoma maloj povrsini nalazi veliki broj Palestinaca u kontroliranim uslovima ceka konacno rjesenje palestinskog pitanja (nesto nalik onome njemackom rjesavanju jevrejskog pitanja). Zapadna obala malo vise dise od Gaze. Kad god neko u tome getu pokaze malo palestinskog ponosa masuci zastavama Palestine i koristeci pracke, dobije kisu metaka. Ako ko pokaze oruzje, onda ce po obicaju nastradati neka bolnica i skola pod izgovorom to je Hamasov stab. Nesto me to posjeti na Slobine fasiste koji su granatirali porodiliste Zehra Muidovic i imali izgovor da je tu stab balija.

Prije nekih 5-6 godina imao sam priliku uciti jednog mladica poluarapa muslimana cija je mati Bosanka koji se rodio u Jerusalemu, koji mi je prepricavao zivot medju Izraelcima, nije se hvalio posebno zivotom medju njima, zbog tog njihovog diskriminatorskog stava prema istima. Na kraju je preselio sa cijelom porodicom u BiH. Nije sigurno zbog dobrote.
cyprus

#14514 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by cyprus »

zvizdan wrote:
cyprus wrote:

Kakvog smisla ima poredba ratova kao iracko-iranski ili vijetnamski rat, sukoba izmedju drzava Pakistan i Indija, gradjanskog rata u Ruandi, sa zlocinima koje IDF cini? Jel tebi jasna razlika izmedju rata, oruzanog sukoba, gradjanskog rata, s jedne strane, i smisljenog obracuna jedne super mocne armije sa narodom koji ima par milicija koje su uglavnom kriminalne firme pod plastom patriotizma i zastite naroda, s druge strane? Pri cemu se spremno izignorisati svaku jebenu rezoluciju UN-a koja ti se ne svidi, a da se pritom ne snosi apsolutno nikakve sankcije. Poredjenja su ti pravo bezveze. Nije holokaust holokaust zbog broja zrtava, on je irelevantan. E tako je ono sto Izrael cini nad palestinskim narodom zlocin koji je po svemu, intenciji, motivima, izvedbi, propagandi... uvjerljivo najslicniji holokaustu.

I sta velis? Zelim omalovaziti milione zrtava sirom svijeta? Koji sam ja supak! Ali, sreca, eto tebe da mi ne das.
Ne znam da li se želio omalovažiti (vjerovatno nisi), ali to jesi uradio...

Zašto smatraš da teror Crvenih kmera nad vlastitim narodom nije tako velik zločin (izbrisali trećinu populacije)?
Znaš li uopšte kako je izgledao taj građanski rat u Ruandi, pa da možeš ustvrditi da to nije tako velik zločin kao ovo?
Kakve je to jako organizovane formacije imao Istočni Timor spram Indonezije?
Šta znaš o 2 miliona stradalih u ratu u Kongu pa možeš reći da to nije tako velik zločin?
Znaš li kako su dobro bili organizovani pobunjenici u Mijanmaru?
Zašto misliš da maoistički teror na Tibetu i nekim drugim dijelovima Kine i nije toliki zločin?
Šta znaš o situaciji u Darfuru i odnosu snaga pobunjenika i vojske Sudana?
Itd. itd.

Da pomognem: u većini nabrojanih slučajeva, pobunjeničke snage su organizacijski i brojčano slabije od recimo Hamasa...

I još nešto - poređenje Holokausta sa situacijom u Izraelu/Palestini apsolutno ne stoji... Ni kvantitativno, ni kvalitativno...
cyprus

#14515 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by cyprus »

Matzan wrote:
cyprus wrote:

Da li su bili u vremenu o kojem govorim, nisam baš siguran... U svakom slučaju, nisu to uradili ni zbog SAD-a, ni zbog Velike Britanije, nego zbog sebe...
zvizdan

#14516 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by zvizdan »

Kipradzijo, sta, bolan ne bio, nabrajas bezveze i licitiras s brojem zrtava? Naravno da su se u svijetu desavali strasni zlocini. Fino ti kazem da holkaust nije holokaust zbog broja zrtava. A nista od pobrojanog nije ni blizu slicno sustini holokausta koliko ono sto cini Izrael. Ako ti to ne dopire do svijesti i ne mozes uvidjeti zasto, onda slobodno smatraj da sam ja neki zao lik, a ti empaticna momcina, objektivnog pristupa svemu i sa svim vrlinama koje ti se svidja da te krase :D

Samo, jelde da si ti jedan od onih koji nakon svakog zlocina nekog pomahnitalog vehabita, kad se javi neko ko kaze: Nije da opravdavam ovog zlocinca i budalu, ali... Vrisnes: Nema ALI, svako ALI je podrska zlu, bla bla bla

Ali su te zagolicali prsti da napises: nije da pravdam Izrael i omalovazavam patnje Palestinaca, ALI...
cyprus

#14517 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by cyprus »

zvizdan wrote:Kipradzijo, sta, bolan ne bio, nabrajas bezveze i licitiras s brojem zrtava? Naravno da su se u svijetu desavali strasni zlocini. Fino ti kazem da holkaust nije holokaust zbog broja zrtava. A nista od pobrojanog nije ni blizu slicno sustini holokausta koliko ono sto cini Izrael. Ako ti to ne dopire do svijesti i ne mozes uvidjeti zasto, onda slobodno smatraj da sam ja neki zao lik, a ti empaticna momcina, objektivnog pristupa svemu i sa svim vrlinama koje ti se svidja da te krase :D

Samo, jelde da si ti jedan od onih koji nakon svakog zlocina nekog pomahnitalog vehabita, kad se javi neko ko kaze: Nije da opravdavam ovog zlocinca i budalu, ali... Vrisnes: Nema ALI, svako ALI je podrska zlu, bla bla bla

Ali su te zagolicali prsti da napises: nije da pravdam Izrael i omalovazavam patnje Palestinaca, ALI...
Naravno da nema ALI, i ovo nije ALI... Ovo je odgovor na tvoju licitaciju o tome da je izraelski zločin nad Palestincima najveći nakon holokausta... Niti je najveći, niti je uporediv sa holokaustom... Eto, toliko...
zvizdan

#14518 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by zvizdan »

cyprus wrote:
zvizdan wrote:Kipradzijo, sta, bolan ne bio, nabrajas bezveze i licitiras s brojem zrtava? Naravno da su se u svijetu desavali strasni zlocini. Fino ti kazem da holkaust nije holokaust zbog broja zrtava. A nista od pobrojanog nije ni blizu slicno sustini holokausta koliko ono sto cini Izrael. Ako ti to ne dopire do svijesti i ne mozes uvidjeti zasto, onda slobodno smatraj da sam ja neki zao lik, a ti empaticna momcina, objektivnog pristupa svemu i sa svim vrlinama koje ti se svidja da te krase :D

Naravno da nema ALI, i ovo nije ALI... Ovo je odgovor na tvoju licitaciju o tome da je izraelski zločin nad Palestincima najveći nakon holokausta... Niti je najveći, niti je uporediv sa holokaustom... Eto, toliko...
Haj dobro :run:
jefferson

#14519 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jefferson »

stakasa wrote:
jefferson wrote:
Džafer se, po običaju, bavi manje bitnim stvarima i ne dotiče se suštine.

Od evangeličke priče je neuporedivo značajniji uticaj izvanredno moćnih :arrow: izraelskih lobističkih struktura, od kojih je AIPAC samo jedan u nizu.

Oni vedre i oblače u USA a ne fantazije američkih sekti koje im, svakako i nesporno, idu u prilog.
Po obicaju Challenger razumije politiku generalno otprilike ko prosjecni stakor.
AIPAC je sredstvo kojim se mobiliziraju glasaci. Ja razumijem da je za tebe ovo visa matematika, ali u interesu da drugi, vecina na ovom forumu koja ima ipak malo vece mogucnosti razumjevanja, treba istaci da AIPAC ima manje uticaja u SAD nego AARP (organizacija koja predstavlja penzionere) jer penzioneri glasaju.
AIPAC ce zastupati interese Izraela i podsjetiti evangeliste sto trebaju glasat i finansirati npr. politicki marketing za kandidata koji zastupa njihove interese. Tako rade sve lobisticke organizacije. Saudijska Arabija isto ima svoje lobisticke organizacije koje su se polomile zadnje tri godine da po svaku cijenu uniste dogovor sa iranom. Palestinci? Boli arape qrtzza njima.
Mozes li majke ti koju o ovim saudijskim lobistima... Inace mislim da bi se trebao napraviti strateski dogovor sa Izraelom, sve im popustit i skoncentrisat snage na Saudiju. Vece su zlo
Svi imaju svoje lobiste u SAD, Dodik ima svoje lobiste u SAD (npr. Izetbegovic je vec previse glup za to, nesto sto njegov otac sto nikad nije mogao shvatiti).
Saudijci su prvenstveno zainteresirani za cijenu nafte. Njima treba cijena preko 80 dolara po barelu, i dil sa Iranom to ugrozava. Takodje, tokom Obamine administracije SAD su drasticno povecale svoju proizvodnju. Saudijci su sporazum sa iranom prvenstveno htjeli unistiti zbog te cijene nafte i zbog toga so Iran ima pravu ekonomiju. U sustini, zajebi atomsku bombu, Saudijci, izraelci, svi se boje Irana koji bi sa slobodnom trgovinom mogao postati vrlo lako bara bara sa Turskom po snazi. Medjutm ono sto koci irance vise od izraelaca i saudijaca je IRG.
jeza u ledja

#14520 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jeza u ledja »

zvizdan wrote:30.000 ubijenih ljudi, mahom civila, mali broj??? Covjece Boziji, pricas o ljudskim zivotima, nisu to likovi iz igrice. To je 30.000 (trideset puta po hiljadu) ljudi koji su uglavnom krivi za to sto su se rodili na pogresnom mjestu u pogresno vrijeme.

Btw, jesi ti onaj sto je svojevremeno pisao (lagao) kako se vozao po Iranu u nekakvom UN vozilu i dijelio cokoladice gladnoj, musavoj djeci koja su trcala za tobom odusevljena sto vide bijelog ciku? Jesi, naravno da si to ti.
zvizdan wrote: Nije bilo upuceno tebi, nego kolegi iz Sjedinjenih Drzava od Amerike. On se nekad bavio humanitarnim radom po Iranu :D
Nesto te prenosi, hajd probaj ponovo.
Last edited by jeza u ledja on 17/05/2018 04:57, edited 1 time in total.
jeza u ledja

#14521 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jeza u ledja »

cyprus wrote:

Ja mu bas htjedoh odgovoriti.
Ne da je glupost, nego bezobrazluk ovako nesto izjaviti. Cuj najveci zlocin nakon holokausta. :roll: U Bosni je stradalo toliko Bosnjaka u samo 3 i po godine. A ovdje govorimo o periodu od 70 godina, sa stanovnistvom koje je i brojnije od, recimo, bosnjackog.
A da recimo Ruandu ili desetine drugih zlocina sirom svijeta ne spominjemo. Pa boga pitaj koliko je pobijeno Rohindzi samo sad u Mijanmaru, zadnju godinu dana.
Ljudi se lazu, uporno se lazu i lazu i druge. Naravno da Izrael cini zlocine, ali to je neusporedivo sa onim sto se desava u mnogim drugim zemljama. No te zemlje su nebitne. Bitan je Izrael, bitna je Palestina. Zasto?
jeza u ledja

#14522 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jeza u ledja »

Matzan wrote: Priča o nekakvoj krivici Irana za Palestince vrijeđa normalnu ljudsku inteligenciju i mislim da je suvišno bilo šta pisati kao odgovor na te nebuloze.
Sta je Hezbolah, sta je Amal, protiv koga su ratovali u Libanu i ko im je bio sponzor? Predlazem samo 10 minuta istrazivanja prije nego sto se izleti sa nadobudnim deklaracijama. A vidim, ima vas.
jeza u ledja

#14523 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jeza u ledja »

zvizdan wrote:Nije holokaust holokaust zbog broja zrtava, on je irelevantan.
Kao sto rekoh, bezobrazluk.
jefferson

#14524 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jefferson »

Matzan wrote:
cyprus wrote:

Opet se prica vratila na vazale, i slicno. Nisu oni vazali, nego svoj interes ganjaju. Sve je interes, niko ne pomaze Palestincima jer su jadni i bespomocni, nego im u tom trenutku palestinci trebaju zbog njihovih interesa.
jefferson

#14525 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jefferson »

Bosansko razumjevanje geoplitike, kao da je 1973.
Locked