Denis Pušilin, jedna od najisturenijih ličnosti proruskog separatističkog pokreta u Ukrajini povukao se sa pozicije samozvanog predsjedavajućeg Vrhovnog savjeta samoproglašene Donjetske narodne republike.
Njegov zamjenik Vladimir Makovič izjavio je u petak da mu je Pušilin poslao pismo u kojem objavljuje povlačenje, te da se nalazi u Moskvi.
Razlozi ovakve Pušilinove odluke nisu poznati, a do nje je došlo neposredno nakon što je izjavio da je njegova grupa voljna dozvoliti međunarodnoj zajednici pristup olupini malezijskog aviona koji se srušio u četvrtak u Ukrajini.
Ovog mjeseca Pušilin je kritikovao Rusiju zbog toga što ne dostavlja pomoć separatistima dok je trajala operacija ukrajinske vojske.
Ukrajina
- Danguba
#14501 Re: Ukrajina
- daxon
#14502 Re: Ukrajina
Ako su prorusi oborili avion, to nije teško dokazati, čak nije problem ni locirati jedan takav sistem koji nije tako malen da se može lako sakriti, eno amerikanci pomoću satelita prebrojavaju ruske vojnike na ruskoj strani granice i javljaju da je njihov broj sa 1000 porastao na 12000, čudi me kako onda nemaju snimak tog BUK-a u rukama prorusa?
Drugo, da ponovim već prije napisano pitanje, kako se ni na jednom snimku za koji se kaže da je pad malezijskog aviona, ne vidi trag rakete koja je ispaljena sa zemlje, kada znamo da trag mlaznog aviona ostaje i 10 min. nakon preleta aviona, a trag rakete ispaljene sa zemlje mnogo duže, dakle, kako niti jedna od tih silnih kamera nije snimila projektil ili bar njegov trag?
Kako to da u doba medijskog rata, kada vidimo da se u Siriji snima svaki ispucani RPG, kako to da se prorusi nijednim snimkom ne hvale ispucavanjem BUK-a?
Drugo, da ponovim već prije napisano pitanje, kako se ni na jednom snimku za koji se kaže da je pad malezijskog aviona, ne vidi trag rakete koja je ispaljena sa zemlje, kada znamo da trag mlaznog aviona ostaje i 10 min. nakon preleta aviona, a trag rakete ispaljene sa zemlje mnogo duže, dakle, kako niti jedna od tih silnih kamera nije snimila projektil ili bar njegov trag?
Kako to da u doba medijskog rata, kada vidimo da se u Siriji snima svaki ispucani RPG, kako to da se prorusi nijednim snimkom ne hvale ispucavanjem BUK-a?
- Hajlac
#14503 Re: Ukrajina
"On 10th July we ran this story about Ukraine http://bit.ly/W0c5aY in which Mike Whitney predicted a major 'false flag' attack in E Ukraine. What he did not predict was the timing - to coincide with Israel's land-invasion of Gaza. Here's what Mike wrote:
10th July 2014
in Ukraine, as in Afghanistan, Libya, Iraq, and Syria, US policy is all about dominating the world's fossil fuel supplies, writes Mike Whitney - in this case, the gas pipelines from Russia to Europe. But the 'great aggressor', Vladimir Putin, is refusing to play his part. So what next?
"Either Poroshenko lures Putin across the border and into the conflict, or the neocon plan falls apart, which it will if they can't demonize Putin as a 'dangerous aggressor' who can't be trusted as a business partner.
"So all Putin has to do is sit-tight and he wins, mainly because the EU needs Moscow's gas. If energy supplies are terminated or drastically reduced, prices will rise, the EU will slide back into recession, and Washington will take the blame.
"So Washington has a very small window to draw Putin into the fray, which is why we should expect another false flag incident on a much larger scale than the fire in Odessa. Washington is going to have to do something really big and make it look like it was Moscow's doing.""
http://www.theecologist.org/News/news_a ... s_gas.html
10th July 2014
in Ukraine, as in Afghanistan, Libya, Iraq, and Syria, US policy is all about dominating the world's fossil fuel supplies, writes Mike Whitney - in this case, the gas pipelines from Russia to Europe. But the 'great aggressor', Vladimir Putin, is refusing to play his part. So what next?
"Either Poroshenko lures Putin across the border and into the conflict, or the neocon plan falls apart, which it will if they can't demonize Putin as a 'dangerous aggressor' who can't be trusted as a business partner.
"So all Putin has to do is sit-tight and he wins, mainly because the EU needs Moscow's gas. If energy supplies are terminated or drastically reduced, prices will rise, the EU will slide back into recession, and Washington will take the blame.
"So Washington has a very small window to draw Putin into the fray, which is why we should expect another false flag incident on a much larger scale than the fire in Odessa. Washington is going to have to do something really big and make it look like it was Moscow's doing.""
-
jefferson
#14505 Re: Ukrajina
Koliko ja znam, od juce puni su mediji snimaka BUK sistema u rukama prorusa. To sto ti NISI htio da to vidis, nije bas sad nesto bitno u cijeloj ovoj prici.daxon wrote:Ako su prorusi oborili avion, to nije teško dokazati, čak nije problem ni locirati jedan takav sistem koji nije tako malen da se može lako sakriti, eno amerikanci pomoću satelita prebrojavaju ruske vojnike na ruskoj strani granice i javljaju da je njihov broj sa 1000 porastao na 12000, čudi me kako onda nemaju snimak tog BUK-a u rukama prorusa?
Drugo, da ponovim već prije napisano pitanje, kako se ni na jednom snimku za koji se kaže da je pad malezijskog aviona, ne vidi trag rakete koja je ispaljena sa zemlje, kada znamo da trag mlaznog aviona ostaje i 10 min. nakon preleta aviona, a trag rakete ispaljene sa zemlje mnogo duže, dakle, kako nizi jedna od tih silnih kamera nije snimila projektil ili bar njegov trag?
Dokaz postoji, a dokaz je vjerovatno vec dat na uvid Putinu, a to je IR odraz rakete koji je sigurno zabiljezen od strane NORAD-a. Putin moze reci da on hoce jos neki dokaz, medjutim da bi se telemetrija BUK-ovog odraza koja je uhvacena AWACS-om, i ostalim sistemima podudarila sa telemetrijom radara koji je emitovao signal, mora se imati u posjedu radar koji je emitovao signal jer svaki radar ima sebi karakteristican zapis. Tako da je taj radar vec izvadjen, i cak ako Rusi kazu: evo mozete vidjeti radar, niko nije ovca pa da im povjeruje.
Inace, jutros je jedan primjerak snimljen bez rakete kako po ukrajinskim izvorima prelazi granicu nazad u Rusiju.
On a snimka razgovora oko rusenja aviona, to je vjerovatno uhvaceno od strane NSA< ali se koristi SBU da se posalje signal Rusima da se zna sta se desava.
Takodje, proruske snage vec komplikuju prilaz krhotinama, ogranicavaju vrijeme boravka OSCE tima, itd, a niko ne zna gdje su crne kutije. Vrlo interesantno.
-
sanjin_1
#14506 Re: Ukrajina
Ma FUUUUJ stoka fasisticka
I onda se neko cudi kad se RT ismijava kao izvor informacija..Dala otkaz na TV Russia Today zbog laži o padu aviona Malaysia Airlinesa
Ruska novinarka Sara Firth je dala otkaz na televiziji Russia Today, jer ova TV kuća "nije poštovala činjenice" u izvještajima o padu aviona Malaysia Airlinesa.
Dala otkaz na TV Russia Today zbog laži o padu aviona Malaysia Airlinesa Sara Firth Firth je radila za televiziju Russia Today pet godina, a izvještaje o nesreći i padu aviona Malaysia Airlines, u kojem je poginulo 298 ljudi, opisala je kao "kap koja je prelila čašu".
Televizija Russia Today je kritikovana i optužena da širi propagandu ruske vlade tako što u izvještajima za pad aviona optužuje Ukrajinu, dok većina medija javlja da je avion oboren ruskim projektilima.
"To je bila najšokantnija dezinformacija. Nisam više mogla. Kada se priča pojavila u eteru, znala sam da moram otići. Porodice su čekale da čuju vijesti o sudbini svojih voljenih, bilo je užasno. Oduvijek sam se borila protiv argumenata da je Russia Today zla televizija, ali sam se 'probudila' i shvatila, ovo je pogrešno. Odluka da odem nije bila laka, počela sam karijeru ovdje, ali sam došla do tačke gdje više nisam mogla braniti TV kuću, niti vjerujem da imam šta braniti", izjavila je Firth za britanski Guardian.
Ona je ranije objavljivala na Twitteru da prvo pravilo televizije Russia Today glasi: "Ukrajina je uvijek kriva".
"Oduvijek sam govorila da je bolje imati nego nemati Russia Today, ali je priča poput ove i način na koji je saopćena, pokazala da se radi o opasnoj televiziji", dodala je Firth.
Na Twitteru je priznala da RT radi za predsjednika Rusije Vladimira Putina.
"Mi radimo za Putina. Svakodnevno traže od nas da iskrivljujemo istinu ili da je potpuno ignorišemo", napisala je Firth.
- daxon
#14507 Re: Ukrajina
Nigdje traga od rakete ispaljene sa zemlje, a kada je dodirnuo tlo, odjednom postalo oblačno, bar prema drugim snimcima istog događaja, tako da je ovaj, ili drugi snimci fake.
Inače, ovaj snimak sam još danas postavio i postavio pitanje traga rakete.
Inače, ovaj snimak sam još danas postavio i postavio pitanje traga rakete.
Pa prosvjetli me, pokaži mi bar jedan snimak, a još jutros je Porošenko tvrdio kako to prorusi nemaju, kako to sada odjednom puno snimakajefferson wrote:Koliko ja znam, od juce puni su mediji snimaka BUK sistema u rukama prorusa. To sto ti NISI htio da to vidis, nije bas sad nesto bitno u cijeloj ovoj prici.
- Challenger__
#14508 Re: Ukrajina
Hajlac wrote:"On 10th July we ran this story about Ukraine http://bit.ly/W0c5aY in which Mike Whitney predicted a major 'false flag' attack in E Ukraine. What he did not predict was the timing - to coincide with Israel's land-invasion of Gaza. Here's what Mike wrote:
10th July 2014
False-flag, nego šta.
-
sanjin_1
#14509 Re: Ukrajina
Pa mahali su i Rusi slikama Staljina ..u cemu je razlikaYug wrote:sanjin_1 wrote:Opet krivo..naime Ukraina se nije sama zaglavila "u blato" Tamo ih je zaglavila fasisticka politka Rusije koja bi zeljelja teritorijalnu ekspanziju na racun susjeda. U dlaku isto sto je radio poznati "balkanski kasapin" u svijetu poznat kao Milosevic pod parolom "svi Srbi u jednoj drzavi". Ekvivalent te kovanice je "Svi Rusi u jednoj drzavi"...Yug wrote:Kako god okrenete,po ko zna koji put nevini ljudi stradaju u obracunu velikih sila i njihovih interesa.Ova Ukrajina nije svjesna da se zaglibila u blato za narednih godina i godina.Mi ex-Yu se jos nismo poceli oporavljati a sta ce biti sa njima neka im je dragi bog na pomoci.I kad bi hipoteticki pokusali ameri sa ovim svojim priljepcima da izazovu haos u Evropi Rusija ce najmanje ispastati tu.Na kraju krajeva radi se u nuklearnoj sili koja moze yebati mamu svima na zemlji u krajnjem ishodu.
Ali iskobeljat ce se Ukrainci. Ponosan je to narod a pravda uvjek pobjedi. Ubjedjen sam da ce tako biti i ovaj put,da da ponosni narod,ponosni sto su mahali 1941 ulasku fasista u njihovu zemlju kao i zagrepcani i oni u Ljubljani kod nas.Ponosni i sto danas na ulicama nose slike fasistickih zlikovaca.IZ OVOGA SE NECE IZVUCI TAKO LAKO.Rusi bi progutali sve al ponovo vracanje na scenu te zlikovacke ideologije nece nikada.NEKA JE DRAGI BOG NA POMOCI obicnom nevinom, narodu.Amerikanci ce ih odbaciti kao kurton cim im se otvore neki drugi interesi.
Sve bi Ukrainci progutali ali povratak pod fasisticku cizmu Rusije nikad. Rusija je svoju priliku prokockala..gotovo..nema vise.
- insomnia78
#14511 Re: Ukrajina
Joj struĆnjaka
Naucili ovih velikih rijeci, tipa False flag, spin, ovo, ono i samo ih vrte
Decko maloprije postavljo sliku na kojoj se vide tragovi gelera na dijelu aviona al joj
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
Decko maloprije postavljo sliku na kojoj se vide tragovi gelera na dijelu aviona al joj
-
jefferson
#14512 Re: Ukrajina
Kada posaljes lovca da presretne avion onda se avion ne moze slucajno oboriti.Kada ste vec kod obaranja aviona kroz istoriju i zataskivanja istih, treba pomenuti plan SAD-a u kojem je trebalo oboriti Americki avion i za to optuziti Kubu a sto je trebalo da posluzi kao izgovor za intervenciju. Srecom Kenedi je to odbio ali malo je nedostajalo. USA su to negirale i skrivale gotovo 50 godina a onda je sve obijelodanjeno. Operacija se zvala Northwood.
Ovo sto Jefferson pise za Ruse i korejski avion je strasno ali je ipak slucajno oboren avion (nema veze sa ovim Malezijskim- za one koji povrsno citaju). Daleko strasnije je kada vlada USA planira da pobije svoje gradjane i da za to optuzi drugu, potpuno nevinu zemlju. Od toga ja ne mogu da zamiisli nista gore. To je taj bastion demokratije na koji valjda treba da se ugleda svijet.
Postoje pravila presretanja aviona, i ja sam vec objasnio na slucaju JNA iz 1968 kako se to radi.
Ako je slucajno, to samo pokazuje kakva je bila disciplina i obuka u SSSR, sto znaci da ni sad stvari nisu bolje, jer se jos pokusavaju izvuci iz govana.
STo se tice Northwooda, da, bilo je tu jos kojekakvih ideja. Bila je ideja i da se na Kinu baci nuklearna bomba itd, pa nije. Jedno je ideja neke budale, a jedno je kada tu ideju sprovedes.
Ovdje konstanto se pokusava da se ovo prikaze kao zavjera jedne ili druge strane.
Ovdje nema zavjere, ovdje je u pitanju cisti amaterizam. Ono sto je izaslo na vidjelo je i Putniov amaterizam kada je u pitanju vodjenje proxy rata.
-
sanjin_1
#14513 Re: Ukrajina
Jok....Ljotic, Draza Mihajlovic i ostala fasisticka bagra plod su nase maste, naravnoYug wrote:Imas li slike mahanja iz Beograda 1941karanana wrote:Mahali su i u beogradu 41. I u sarajevu. Pocistit ce ovaj donjeck ukrajinci. Popushili su krim....Zavisi,budu li nastavili ciniti zlocine prema civilima moze im ostati samo zapadni dio
-
jefferson
#14514 Re: Ukrajina
Google je tvoj prijatelj.daxon wrote:Nigdje traga od rakete ispaljene sa zemlje, a kada je dodirnuo tlo, odjednom postalo oblačno, bar prema drugim snimcima istog događaja, tako da je ovaj, ili drugi snimci fake.
Inače, ovaj snimak sam još danas postavio i postavio pitanje traga rakete.Pa prosvjetli me, pokaži mi bar jedan snimak, a još jutros je Porošenko tvrdio kako to prorusi nemaju, kako to sada odjednom puno snimakajefferson wrote:Koliko ja znam, od juce puni su mediji snimaka BUK sistema u rukama prorusa. To sto ti NISI htio da to vidis, nije bas sad nesto bitno u cijeloj ovoj prici.
- DoZeN
#14515 Re: Ukrajina
There is no more Soviet Union, America must now find new opponents and enemies in the world.Do you understand now?
-
sanjin_1
#14516 Re: Ukrajina
A Staljin je naravno istorijska izmisljotina ali fasistoljubci presutno prelaze preko te nepobitne cinjenice.dječak sa šibicama wrote:Zlocini Banderinih nacista nad Poljacima su tuzna istorijska cinjenica, koja nazalost malo koga zanima na ovom forumu, pa je suvisno sto to iznosis
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#14517 Re: Ukrajina
ma nijeDoZeN wrote:Ukrajina je nova BIH-na zalost
prije će biti nova sfrj
mada mislim da su se od devedesetih ratovi promijenili...
ovaj u ukrajini je što se razaranja tiče žešći... a sve će se jače oružje koristiti
još kad skontaš kakava je konfiguracija tla te opasna zima koja se približava
penzije male... plate kasne, budžet kijeva potrošen...
ni pomoć se više ne šalje kao prije
u svom tom kontekstu jednačina sa avionom i nije nešto bitna
osim za obitelji poginulih i poginule
- Challenger__
#14518 Re: Ukrajina
Na temi se pominjao lik iz kontrole leta, koji je tvrdio da Kijev stoji iza napada. Evo engleskog prevoda njegovih tvitova po satnici:
- Spanish Air Controller @ Kiev Borispol Airport: Ukraine Military Shot Down Boeing MH#17
10:21 – 17 de jul. de 2014 Autoridades de kiev, intentan hacer que pueda parecer un ataque de los pro-rusos
“Kiev Authorities, trying to make it look like an attack by pro-Russians”
- Spanish Air Controller @ Kiev Borispol Airport: Ukraine Military Shot Down Boeing MH#17
-
sanjin_1
#14519 Re: Ukrajina
Jah...a rusku nejac bacaju lavovima a Iryna Bilyk gnjeca njihova jajca po Kijevudječak sa šibicama wrote:Ne da je ziva, Banderina zaostavstina je nakon drzavnog udara zagospodarila Ukrajinom. Desni sektor, pravi gospodari Ukrajine, ponosno isticu da slijede ideologiju Bandere.GAU8 wrote:Pogresno je sto nikog ne zanima, jer njegova zaostavstina je ZIVA. A podrzava je "zapadni slobodni svijet"dječak sa šibicama wrote:Zlocini Banderinih nacista nad Poljacima su tuzna istorijska cinjenica, koja nazalost malo koga zanima na ovom forumu, pa je suvisno sto to iznosis
I onda su oni koji ne zele dijeliti zivotni prostor sa sljedbenicima Bandere i SS Galicija divizije, separatisti.
Cirkus totalni.
- DoZeN
#14520 Re: Ukrajina
kao i Osama Bin Ladensanjin_1 wrote:A Staljin je naravno istorijska izmisljotina ali fasistoljubci presutno prelaze preko te nepobitne cinjenice.dječak sa šibicama wrote:Zlocini Banderinih nacista nad Poljacima su tuzna istorijska cinjenica, koja nazalost malo koga zanima na ovom forumu, pa je suvisno sto to iznosis
-
jefferson
#14521 Re: Ukrajina
Zanimljivo je da se ova budala sto je objavila da je oboren vojni avion, borila na strani RS-a, a sad proruskih formacija.
OK< ako je on borac protiv fasista, nacista i cega vec, protiv cega se borio za RS?
Cisto da mi pojasne ovi sto pricaju kakos e eto oni bore protiv fasista u Kijevu.
OK< ako je on borac protiv fasista, nacista i cega vec, protiv cega se borio za RS?
Cisto da mi pojasne ovi sto pricaju kakos e eto oni bore protiv fasista u Kijevu.
- daxon
#14522 Re: Ukrajina
Inače, na ovome klipu se vidi ispaljivanje rakete za koju se sumnja da je srušila malezijski avion i kakav trag za sobom ona ostavlja, trag ove rakete bi se vidio dugo nakon što pogođeni avion padne na zemlju, međutim, ja ovakav trag nisam vidio ni na jednom snimku.
Očito onda imamo različite prijatelje, upoznaj me sa tim svojim prijateljem koji ima informacije za koje moj prijatelj ne zna?jefferson wrote:Google je tvoj prijatelj.
-
jefferson
#14523 Re: Ukrajina
A sta bi sa porukom onoga sto rece kako je oborio vojni avion u tom podrucju?Challenger__ wrote:Na temi se pominjao lik iz kontrole leta, koji je tvrdio da Kijev stoji iza napada. Evo engleskog prevoda njegovih tvitova po satnici:
10:21 – 17 de jul. de 2014 Autoridades de kiev, intentan hacer que pueda parecer un ataque de los pro-rusos
“Kiev Authorities, trying to make it look like an attack by pro-Russians”
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#14524 Re: Ukrajina
bilo je tu i fejk akaunta... tako da tim hvalisanjima na netu ne vjerujem nešto mnogo
-
L u c i f e r
#14525 Re: Ukrajina
insomnia78 wrote:Joj struĆnjaka