nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Throttle

#14501 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Throttle »

Prave promet, naspu po cenera i potrose nesto sitno za sokove :mrgreen:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#14502 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by bitanga_sa_otesa »

prave guzvu...kakav promet...siguran sam da su pive kupili u granapu i donijeli tu :lol: :lol:
Laplace

#14504 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Laplace »

Travnički Noćni Šetač wrote:

Koliko sam vidio, ni u jednom od ovih slučajeva znak ograničenja ne bi spriječio sudar. Neko kome čvrsta prepreka ispred ne sugeriše da makar malo uspori jedan saobraćajni znak zasigurno ne bi to isto sugerisao.

Ovi sa snimaka ni u šta nisu gledali, ni u znake pored ni u prepreke ispred. Na snimcima se vidi i da su svi ostali vozili normalno, lagano, iako je i njima bila ista situacija sa ograničenjima brzine.

Isto kao i ovi koji na ograničenju 130 voze 200+.

Moglo se postaviti ograničenje na manjoj dionici, postepeno i bez naplaćivanja kazi za prekoračenja (osim ako su baš drastična). Jer, na zadnja dva ograničenja 40 ja vozim 50 a svi me obilaze kao da stojim, samo čekam kad će mi neko parkirati u gepek.
Throttle

#14505 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Throttle »

Dosta tih likova koji preticu ispred naplatnih ostanu nakon njih u retrovizoru jer stede gorivo il voze neke mlinove pod haubom
Travnički Noćni Šetač

#14506 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Travnički Noćni Šetač »

Laplace wrote:
Koliko sam vidio, ni u jednom od ovih slučajeva znak ograničenja ne bi spriječio sudar. Neko kome čvrsta prepreka ispred ne sugeriše da makar malo uspori jedan saobraćajni znak zasigurno ne bi to isto sugerisao.

Ovi sa snimaka ni u šta nisu gledali, ni u znake pored ni u prepreke ispred. Na snimcima se vidi i da su svi ostali vozili normalno, lagano, iako je i njima bila ista situacija sa ograničenjima brzine.

Isto kao i ovi koji na ograničenju 130 voze 200+.

Moglo se postaviti ograničenje na manjoj dionici, postepeno i bez naplaćivanja kazi za prekoračenja (osim ako su baš drastična). Jer, na zadnja dva ograničenja 40 ja vozim 50 a svi me obilaze kao da stojim, samo čekam kad će mi neko parkirati u gepek.
Sve si rekao sam....
Prvo gore kazes svi ostali vozili normalno, lagano....
Upravo tako ogranicenje i trazi....
...
To sto te svi obilaze dok postujes ogranicenje nije tvoja greska i nije greska onoga ko postavlja znakove vec je greska tih strucnjaka koji te obilaze...
...
Koliko god cjepidlacis ipak moras shvatiti da u saobracaju postoje situacije u kojima ne ucestvujes ... ali one ipak postoje.... e ljudi koji postavljaju znakove analiziraju i takve situacije.... Zamisli kod nas kolonu na izlazu kao u proslu nedelju na Luckom oko 7 kilometara... tada bi kraj kolone bio na ogranicenju 130 km/h....
....
Hocu da kazem ili prihvati ogranicenje ili ga krši... tvoj je izbor.... ali ovdje nema smisla raspredati je li znak 40 trebao biti pomaknut 100 ili 150 metara blize kucicama ili ne jer se isti ne postavlja radi jednog vozila ili jednog sata prolaska vozila... struka je to odradila prema odredjenim proracunima a nikako od oka ili napamet....
Travnički Noćni Šetač

#14507 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Travnički Noćni Šetač »

Throttle wrote:Dosta tih likova koji preticu ispred naplatnih ostanu nakon njih u retrovizoru jer stede gorivo il voze neke mlinove pod haubom
Uglavnom takvi ostanu iza nakon prvih 200 metara iza naplatnih kucica...
vješalica

#14508 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by vješalica »

Image

Bogalji bolesni
bitanga_sa_otesa

#14509 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

vješalica wrote:
Bogalji bolesni
jel ovo transport migranata?
sangajka

#14511 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by sangajka »

Nisu hajvani samo u BiH. Evo iz susjedstva vijest .

Najveće izmjereno prekoračenje brzine utvrđeno je na državnoj cesti D-54 u mjestu Jasenice. Ondje su policajci zaustavili vozača (46) koji je vozio BMW brzinom od 223 km/h, iako je dopuštena brzina kretanja vozila 50 km/h. Drugim riječima, vozač je prekoračio dozvoljenu brzinu kretanja vozila za 173 km/h.
drug_profi

#14512 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by drug_profi »

Pa u susjedstvu će to vrlo jednostavno sankcionisati.
dadoka84

#14513 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by dadoka84 »

Evo sad slušam motore kako divljaju po stupu, policije za lijeka nema. Sakrili se negdje, vjerovatno fataju u blazuju one sto voze 71...
zdruzdjo

#14514 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by zdruzdjo »

Trip info
Odfuram od sarajeva preko scepan polja do bara i nazad.
Sto 'no papci kazu: 'naci boze.
Krenuo u 04:00 Ja neznam jeli bilo pune kroz bosnu, a da neko negdje nije preticao. Srecom iz suprotnog smjera niko nije izlijetao pa da skacem po kocinici. Jos nekakva mahlistina se navukla. Ali bukvalno te "pretekace" sam vecinom vidio u koloni od foce do granicnog hum kako veselo klackaju 20-30 km/h u koloni jer brze se tuda ne moze nema sile. Koji umovi jebo te kamen
Drugo ne kontam kako su to nasi vozaci tako lako pomjerili "minimum system requirements" prema dole pa za tu dionicu puta tako smjelo kazu "ma dobar je put, sta, malo usko ali je dobro", jer sam seraspitao kod mnogo ljudi. Tuda sam isao nekih ranih dvije-hiljaditih ali nisam ja vozio, bio sam pijan ko kugla i bio je mrak pa se i ne sjecam puta. Sta li je ondje ikome dobro jebo mu volan majku ko god kaze. Vozis 15-ak kilometara na necemu sto se samo zove put i kriza je ako neko naidje iz suprotnog smjera. Rupa na rupi. Ima 3-4 drvena mosta za koje garantujem da su u rimsko doba pravili mostove bolje kvalitete. Niti kakvog putokaza da ti kaze "hej ides pravim putem".
E onda sam granicni prelaz. Aaaaaaaa kuku majko. Ja mislim da je izmedju brazila i bolivije jedino onakav i to negdje u prasumi. Kako iko ima smjelosti nazvati ono "medjunarodni granicni prijelaz". Pa fakat, sramota. Ljudi zivimo u 2018. Jos onaj drveni most preko tare. Dok jednom ne pukne pa ne strmekne se neko dole.
E kroz crnu goru je put skroz ok. Bas se moze prasiti ali je radara ko u prici pa se bas mora paziti, a slabo crnogorci blicaju da upozore. Valjda lijeni da povuku rucicu za blicanje, sta li.
Ali nadjes nekog "ziranta" nadobudnog i voljnog da "pretisne" pa ga pustis ispred sebe i przi za njim.
E jedino sta im zamjeram je horizontalna signalizacija. Ima je i sve je oznaceno, nije da nije. Ali neadekvatno. Ide isprekidana u pravo nepreglednoj krivini. Pa onda ide isprekidana u krivini nekih 50 metara pa onda puna. Strelica ti pokazuje pravo i vozis a onda samo kraj trake i ispred ivicnjak bez strelice da se iskljucis iz trake. Pa ide puna na ravnici od nekih 400 metara. Ma nista ni sa cim. Bas neadekvatno skroz. Tu vidim da se raja zijane pravo kod preticanja.
Oko podgorice se rade dva izlaza iz grada i guzve su horor.
Treba se samo paziti albanaca. Voze ko sumanuti. Pogotovo kamiondzije. Vozio sam iza jednog koji je bukvalno przio preko 100-je i preticao hladno auta.
Uglavnom sad tim putem i ne vjerujem ikad vise. Lijepo trebinje. Uvijek mi je mrzak taj put bio zbog dionice stolac-trebinje i vukojebine kroz koju vozis. Ali vidim da je prekrasan.
Mehemed
Vozim: automobil

#14515 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Mehemed »

zdruzdjo wrote: E kroz crnu goru je put skroz ok. Bas se moze prasiti ali je radara ko u prici pa se bas mora paziti, a slabo crnogorci blicaju da upozore. Valjda lijeni da povuku rucicu za blicanje, sta li.
Ima jedan vic koji kaže:
Koji saobraćajni znak ne postoji u Crnoj Gori ? - Radovi na putu.
rumenige_brajtner

#14516 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by rumenige_brajtner »

Taj put ka scepan polju je sve, samo nije dobar. Boris se da izbjegnes rupe da ne otpadne koji tocak, a onda ugledas majmuna iz suprotnog pravca kako pretice preko pune. Onda borba za tockove preraste u borbu za goli zivot. Neobuzdana neizvjesnost na tockovima, ukratko.
NediM17

#14517 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by NediM17 »

ma nije to tako strasno. makar 10 puta godisnje tuda prodjem.
bitanga_sa_otesa

#14518 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

zdruzdjo wrote: Sta li je ondje ikome dobro jebo mu volan majku ko god kaze.
jednom me tu naguzise kad smo isli na neku trku u cg,ja s prikolicom...mlade sam dobio....svaka okuka neko se zalijece u mene...a sve neke fieste raspale i dvicine...isto kao i svitava,seljacke ceste za seljacine... :run:
xoklix

#14520 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by xoklix »

Mene je kod Cetinja(desno skretanje za Cetinje,a lijevo odmah iza krivine čekaju) radar uhvatio 16 km/h preko ograničenja i pitali me gdje idem. Rekoh u Budvu. Koliko ostajete? 6 dana. Doviđenja prijatno.
Nit kazne nit kafe :mrgreen:
Gledaju oni kroz prste tih 10-20 km/h ako kod njih ljetuješ.
zdruzdjo

#14521 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by zdruzdjo »

bitanga_sa_otesa wrote:........isto kao i svitava,seljacke ceste za seljacine... :run:
Ma svitava je njemacki autobahn za ovo.
Fakat.
Svitavu sam znao otresti za 45 minuta(khm mirzet khmmm) kad te potrefi mimo zezone.
Ma ovo ne mozes ni 30.
zdruzdjo

#14522 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by zdruzdjo »

NediM17 wrote:ma nije to tako strasno. makar 10 puta godisnje tuda prodjem.
Ma daj ba
Pa jarane presao sam preko grebka makadamom, do gorazda preko prace kad je makadam bio.
Pa bolje da nema ono asfalta.
bitanga_sa_otesa

#14523 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

zdruzdjo wrote: Pa jarane presao sam preko grebka makadamom, do gorazda preko prace kad je makadam bio.
i ja sam s tamicem 1995. :lol: treso sam se 2 dana poslije ...
kloniran

#14524 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by kloniran »

bitanga_sa_otesa wrote:
zdruzdjo wrote: Pa jarane presao sam preko grebka makadamom, do gorazda preko prace kad je makadam bio.
i ja sam s tamicem 1995. :lol: treso sam se 2 dana poslije ...
A sad 98% puta asvaltirano, ubilo se za relija :mrgreen:
bitanga_sa_otesa

#14525 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

kloniran wrote: A sad 98% puta asvaltirano, ubilo se za relija :mrgreen:
iz ustikoline prema grebku se vozila brdsko-brzinska,gornji dio te staze je propao,pa se vise ne vozi...
Post Reply