NOVE CIJENE GORIVA
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
IcedFlame
#1451 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Cijene jutros:
EP Nedzarici - 2.26 KM dizel i benzin
INA Stup - 2.26 KM dizel i benzin
Braca Mujic - 2.36 KM
EP Nedzarici - 2.26 KM dizel i benzin
INA Stup - 2.26 KM dizel i benzin
Braca Mujic - 2.36 KM
- Bakir1
#1452 Re: NOVE CIJENE GORIVA
nisu problem akcize problem je osnovica za iste, sto veca cijena goriva to je veci iznos akcize, svima to odgovara, zato presutno pustaju jahanje vozaca
- M e m o
#1453 Re: NOVE CIJENE GORIVA
dobrodošo u kapitalizamprobook wrote:Upravo si dokazao zašto smo mi tu gdje jesmo i zasto radimo za 200 eur mjesecno. U normalnim zemljama svi na ulice izadju i traze povecanje minimalca, a u nas je kada se pobunis glavni odgovor "ako neces da radis IMA KO HOCE"!!! Sve dok to poslodavci znaju, da uvijek ima ko hoce da radi za 150-200 eur bicemo tu gdje jesmo.M e m o wrote:ako imaš đe bolje...slobodni razguliprobook wrote: ...mislis iskoristavati po par mjeseci kao i svi ostali
koji očigledan tvoj socijalistički sklop nekog prošlog propalog sistema još nije svario
- M e m o
#1454 Re: NOVE CIJENE GORIVA
naravno, pa sam PDV za budžetske parazite je automatski manjiBakir1 wrote:nisu problem akcize problem je osnovica za iste, sto veca cijena goriva to je veci iznos akcize, svima to odgovara, zato presutno pustaju jahanje vozaca
zato banda i ne želi da cijene padnu
to su milioni novog deficita u budžetskoj kasi
- M e m o
#1455 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Nafta jutros najjeftinija u posljednje četiri godine
http://www.klix.ba/biznis/nafta-jutros- ... /141127024
cilj je sjebat uskurčenu rusiju
http://www.klix.ba/biznis/nafta-jutros- ... /141127024
cilj je sjebat uskurčenu rusiju
Last edited by M e m o on 27/11/2014 11:10, edited 1 time in total.
- _mufljuz_
#1456 Re: NOVE CIJENE GORIVA
72 dolara na blumbergu....
- _mufljuz_
#1457 Re: NOVE CIJENE GORIVA
ne kopca majmun u vlasti da ce neko sa vise goriva pogurat jace ekonomiju - majmuni misle da je najbolje sasjec odmah ekonomiju u korjenu.... mA ameri su zakon - nema davanja na benzin i tretiraju ga kao esencijalni motor ekonomije a ne ko retardment ovdje izvor budzetskih prihoda....M e m o wrote:naravno, pa sam PDV za budžetske parazite je automatski manjiBakir1 wrote:nisu problem akcize problem je osnovica za iste, sto veca cijena goriva to je veci iznos akcize, svima to odgovara, zato presutno pustaju jahanje vozaca
zato banda i ne želi da cijene padnu
to su milioni novog deficita u budžetskoj kasi
- Bakir1
#1458 Re: NOVE CIJENE GORIVA
to nije razlog forsiranja "domacih" distributera, ja sam rekao u Visokom niko nije spustio cijene ni pf, u Kaknju je na EP nafta 2,10, meni na pun rezervoar nije nezanemarivo, a sam osjecaj da me neko pravi ovcom mi se ni malo ne svidja.
razlika izmedju "domacih" i stranih je samo u tome hoce li gazda hife voziti najnovijeg sls ili dionicari gazproma usmrkavati kokain sa ukrajinskih prostitutki nista vise....
razlika izmedju "domacih" i stranih je samo u tome hoce li gazda hife voziti najnovijeg sls ili dionicari gazproma usmrkavati kokain sa ukrajinskih prostitutki nista vise....
- M e m o
#1459 Re: NOVE CIJENE GORIVA
NIJE bolan
evo HIFA je otvorila novu pumpu na Ilidžu
planira DVIJE da otvori u Tuzli, do sada nije bilo
https://www.facebook.com/1hifagroup1/ph ... =3&theater
Gasprom neće sigurno nijedne, bar u FBH, a dabogda da ne počnu zatvarat i ove, ja se nadam da hoće, kako zjape prazne
evo HIFA je otvorila novu pumpu na Ilidžu
planira DVIJE da otvori u Tuzli, do sada nije bilo
https://www.facebook.com/1hifagroup1/ph ... =3&theater
Gasprom neće sigurno nijedne, bar u FBH, a dabogda da ne počnu zatvarat i ove, ja se nadam da hoće, kako zjape prazne
Last edited by M e m o on 27/11/2014 11:18, edited 1 time in total.
- _mufljuz_
#1460 Re: NOVE CIJENE GORIVA
ma ja u sustini se to svodi na to..... na izdrkavanje....Bakir1 wrote:to nije razlog forsiranja "domacih" distributera, ja sam rekao u Visokom niko nije spustio cijene ni pf, u Kaknju je na EP nafta 2,10, meni na pun rezervoar nije nezanemarivo, a sam osjecaj da me neko pravi ovcom mi se ni malo ne svidja.
- Bakir1
#1461 Re: NOVE CIJENE GORIVA
i memo hifa otvara pumpe zbog radi cega?
drustveno dobro ili licni interes?
- M e m o
#1462 Re: NOVE CIJENE GORIVA
i jedno i drugoBakir1 wrote:i memo hifa otvara pumpe zbog radi cega?
slučaj Binga, ponovo ponavljam
- Bakir1
#1463 Re: NOVE CIJENE GORIVA
nadji bolji primjer, fabrika za proizvodnju bilo cega, transformacija u obliku dodavanja nove vrijednosti iz ekonomije poluproizvod i gotov proizvod, marziranje nije motor ekonomije a sigurno ni primjer kojeg treba po patriotizmu slijediti....
marziranje dovodi samo do enormnog bogacenja pojedinaca, koji nemaju, ponavljam nemaju tradiciju raspolaganja i upravljanja kapitalom, zbog cega je isti na duzi vremenski period neodrziv....
marziranje dovodi samo do enormnog bogacenja pojedinaca, koji nemaju, ponavljam nemaju tradiciju raspolaganja i upravljanja kapitalom, zbog cega je isti na duzi vremenski period neodrziv....
Last edited by Bakir1 on 27/11/2014 11:25, edited 1 time in total.
- makse seljanko makse
#1464 Re: NOVE CIJENE GORIVA
A jbg zivot ovdje se vodi rasprava o bingu,todoricu,petrolu tj klasicno ono bosnjacko preseravanje.
Godinama sipam na hifi jer su domaci jer generalno vise volim pare datim domacim firmama nego strancima al ovih dana sam prvi put sipao gorivo na gaspromu na stupu,par kilometara voznje meni nista ne znace al usteda na pun rezervar je 20km sto je meni itekako isplativo.
Razlika nije u 5pf nego u 35 po litru.
Godinama sipam na hifi jer su domaci jer generalno vise volim pare datim domacim firmama nego strancima al ovih dana sam prvi put sipao gorivo na gaspromu na stupu,par kilometara voznje meni nista ne znace al usteda na pun rezervar je 20km sto je meni itekako isplativo.
- Better Man
#1465 Re: NOVE CIJENE GORIVA
To od danas?, jer juce je bilo 2,36 KM benzin i diesel.johntra wrote:2,26 i dizel i benzin na EP na Ciglanama...
- johntra
#1466 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Da, od jutros...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1467 Re: NOVE CIJENE GORIVA
kako je krenulo isplatit će se ići po gorivo u drugu državu
s kanisterima
- M e m o
#1468 Re: NOVE CIJENE GORIVA
ufatili ste se tog gasproma na stupu ko mutavimakse seljanko makse wrote:A jbg zivot ovdje se vodi rasprava o bingu,todoricu,petrolu tj klasicno ono bosnjacko preseravanje.
to je jedina benzinska gasproma gdje su imali posebno niske cijene koje su već nekoliko mjeseci jer je pumpa izolovana zbog rekonstrukcije puta, pa na taj način žele privući kupce
ostale gasprom pumpe su isti kurac sa cijenama kao i svi osali
i stoga ne falite gasprom generalno, a s obzirom kako sam napisao da je i proizvođač i dobavljač i distributer itekako je imao prostora za niže cijene non-stop, minimalno za 10 feninga, ali NIJE, stoga je još gori od ostalih jer ostvaruje extra profite
stoga stipu više šuplje o rusk-srpskom sranju
-
shandrprcSA
#1469 Re: NOVE CIJENE GORIVA
EP na C.Vili bezolovni 95 2,26KMBetter Man wrote:To od danas?, jer juce je bilo 2,36 KM benzin i diesel.johntra wrote:2,26 i dizel i benzin na EP na Ciglanama...
- makse seljanko makse
#1471 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Vidi buraz jedan lex dnevno i lakse ce ti biti citav dan.M e m o wrote:ufatili ste se tog gasproma na stupu ko mutavimakse seljanko makse wrote:A jbg zivot ovdje se vodi rasprava o bingu,todoricu,petrolu tj klasicno ono bosnjacko preseravanje.
to je jedina benzinska gasproma gdje su imali posebno niske cijene koje su već nekoliko mjeseci jer je pumpa izolovana zbog rekonstrukcije puta, pa na taj način žele privući kupce
i stoga ne falite gasprom generalno, a s obzirom kako sam napisao da je i proizvođač i dobavljač i distributer itekako je imao prostora za niže cijene non-stop, minimalno za 10 feninga, ali NIJE, stoga je još gori od ostalih jer ostvaruje extra profite
Libo mene za njih i njihov ekstra profit,ja znam da je kod njih na stupu dizel 2km a kod svih ostalih oko 2,3km sto je za mene dovoljno da tamo sipam,kad cijene opet svugdje budu iste onda je drugi par cipela al ovako sipam gdje mi je povoljnije dok mogu.
- Better Man
#1472 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Hvala. Super. Taman danas treba da sipam i kad krenem kući s posla mi je usput da natočim pun rezervoar.johntra wrote:Da, od jutros...
- M e m o
#1473 Re: NOVE CIJENE GORIVA
tebi bi trebala 2-3makse seljanko makse wrote:Vidi buraz jedan lex dnevno i lakse ce ti biti citav dan.M e m o wrote: ufatili ste se tog gasproma na stupu ko mutavi
Libo mene za njih i njihov ekstra profit,ja znam da je kod njih na stupu dizel 2km a kod svih ostalih oko 2,3km sto je za mene dovoljno da tamo sipam,kad cijene opet svugdje budu iste onda je drugi par cipela al ovako sipam gdje mi je povoljnije dok mogu.
sipaj đe hoćeš, boli me kurac
ali mani glupave priče koja nema osnova,
a objasnio ti kako nema i specifičnost te gaspromove na stupumakse seljanko makse wrote:A jbg zivot ovdje se vodi rasprava o bingu,todoricu,petrolu tj klasicno ono bosnjacko preseravanje.
-
mirzet87sa
#1474 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Ja propalih patriota, u propaloj drzavi
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#1475 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Samo budale ginu za ideale.
Sta treba,da vise volim gazdu Hife,nego sebe ili svoje dijete. Ako vec trebam potrositi tih 20 KM potrositi cu ih tako sto cu dijete odvesti u Pionirsku,nek se igra,skace,voza vozicem.
Sta treba,da vise volim gazdu Hife,nego sebe ili svoje dijete. Ako vec trebam potrositi tih 20 KM potrositi cu ih tako sto cu dijete odvesti u Pionirsku,nek se igra,skace,voza vozicem.