Željko Komšić-član Predsjedništva

Post Reply
zateznistub

#1451 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by zateznistub »

madner wrote:Komsic je trebao pokusati da zamjeni Zlaju. Ovim ne cini sebi ni onim za sta se zalaze uslugu.

Ukoliko je kapacitet da napravi svoju stranku i okupi oko sebe ljude sa istim svjetonazorom onda ovo gore ne vrijedi. Ali sumnjam.
Zlaju ni onaj rovokopac sa povrsinkih kopova ne bi iskopao a ne Komsić. Nema te građevinske masine koja ce njega isceprkati sa mjesta predsjednika.
madner

#1452 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by madner »

zateznistub wrote:
madner wrote:Komsic je trebao pokusati da zamjeni Zlaju. Ovim ne cini sebi ni onim za sta se zalaze uslugu.

Ukoliko je kapacitet da napravi svoju stranku i okupi oko sebe ljude sa istim svjetonazorom onda ovo gore ne vrijedi. Ali sumnjam.
Zlaju ni onaj rovokopac sa povrsinkih kopova ne bi iskopao a ne Komsić. Nema te građevinske masine koja ce njega isceprkati sa mjesta predsjednika.
Zlaja je u zadnjem krugu, nije opste upitno da li ide ili ne, nego ko ga mijenja. Smijeniti tesko, ali ce ga neko morati zamjeniti.
Bosančina

#1453 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Bosančina »

preko bare wrote:PARDON DA NIJE SLUCAJNO MULTIETNICKA DRZAVA/???????????
pa na tome i jsete pukla tikva

Komšić je ostao doslejdan toj ideji, jer je sam takav, miješani brak i sam je rekao šta će njegovo dijete sutra kao takvo
crvena banda je IZDALA tu ideju zarad svojih ličnih interesa
Boom71

#1454 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Boom71 »

mozemo mi ovdje spekulisati danima,kritikovati i filozofirati.

u svakom slucaju,ako zeljko bude imao neki plan,neku akciju,ja cu ga podrzati.dosli smo na nivo da se nema sta izgubiti.

sada je samo bitno koliko ce ljudi podrzati komsica u slucaju da se upusti u 'borbu'.
Corto Maltese

#1455 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Corto Maltese »

madner wrote:Zlaja je u zadnjem krugu, nije opste upitno da li ide ili ne, nego ko ga mijenja. Smijeniti tesko, ali ce ga neko morati zamjeniti.
Zlaja je već odavno u "sudijskom vremenu". Sve upućuje na to da će, kad i to istekne, krenuti produžetci, pa će se primjeniti pravilo "Zlatnog gola", onda će pucati penale, pa će, kad i to završi bez odluke, bacati novčić... sa dvije iste strane.
Bosančina

#1456 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Bosančina »

Corto Maltese wrote:
madner wrote:Zlaja je u zadnjem krugu, nije opste upitno da li ide ili ne, nego ko ga mijenja. Smijeniti tesko, ali ce ga neko morati zamjeniti.
Zlaja je već odavno u "sudijskom vremenu". Sve upućuje na to da će, kad i to istekne, krenuti produžetci, pa će se primjeniti pravilo "Zlatnog gola", onda će pucati penale, pa će, kad i to završi bez odluke, bacati novčić... sa dvije iste strane.
oni će popušiti već sada na opštinskim izborima
i ostaje im još 2 godine do opštih izbora da zulumče kako hoće, ALI NEĆE DOKLE HOĆE,
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1457 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by plain vanilla »

zateznistub wrote:

mozda, ali necemo saznati...jer je priznao poraz i pobjegao
Corto Maltese

#1458 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Corto Maltese »

Boom71 wrote:mozemo mi ovdje spekulisati danima,kritikovati i filozofirati.

u svakom slucaju,ako zeljko bude imao neki plan,neku akciju,ja cu ga podrzati.dosli smo na nivo da se nema sta izgubiti.

sada je samo bitno koliko ce ljudi podrzati komsica u slucaju da se upusti u 'borbu'.
Volio bih i ja da vidim neki plan, neku borbu, neko "do kraja", ali mrka kapa:
Corto Maltese wrote:Prije 4 mjeseca je dao ostavku, pa je povukao, pa rekao da "Ide do kraja", i da će se kandidovati za predsjednika stranke, što je jako teško uraditi, ako si prije toga pobjegao iz stranke...
Po pokazanoj dosljednosti Željko mu dođe kao neka neurotična verzija rahmetli Alije.
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#1459 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by antimobbing »

dr.gog wrote: Vrijeme će ubrzo pokazati kakav rasplet slijedi, ali ja lično ne predviđam ništa dobro. Uz politički krah najjače stranke, najesen dolazi težak ekonomski udar na stanovništvo koji će biti "kap u prepunoj čaši". U vremenima političke dezorijentacije i ekonomskog sloma, rađaju se ekstremni pokreti, ideje i slijedi "niz nepredvidljivih dešavanja" (jer se pojedinca kojem je "pukao film" ne može predvidjeti). To je zakonitost politike i valja nam se spremiti za veoma težak period koji dolazi, bez Komšića ili sa njim.
Davno sam na ovom forumu napisao da je narod za sve kriv.

Pojedinci na vlasti dolaze iz naroda i stanje se projicira odozdo prema gore.

Vlast je samo ogledalo naroda.

Razmislite samo o ovom slijedu događaja i vremenskom periodu ...

Prvi događaj naroda se desio 2006 godine kada su im bacili – boju.
http://www.klix.ba/forum/predsjednistvo ... 28967.html

Drugi događaj naroda se je desio 2009 godine kada su ih - kamenovali.

Treći događaj naroda im se je desio 2012 godine kada su im pred vrata donijeli - tabut.

Dakle svake 3 godine im se nešto desi.

Možemo samo pretpostaviti koji će biti četvrti događaj za 3 godine, preciznije, 2015 godine?

Da ima imalo pameti u našem narodu kako nema ovdje bi svi trebali ustati i raditi 24 sata dnevno/sedam dana u sedmici/365 dana u godini, kako bi nam se naše stanje popravilo.

Počnimo mijenjati stanje u našim lokalnim zajednicama kao što to radi na primjer ovaj momak: http://www.klix.ba/vijesti/bih/adis-muh ... /120722001

Vidjet ćete kako će se stanje početi vrlo brzo mijenjati - od dna - prema vrhu - na bolje.

Prestanimo praviti beskorisne šuplje analize po forumima i krenimo svi poput Adnana iz Konjica u konkretne akcije građana, dignimo svoj glas i borimo se svako u svojoj lokalnoj zajednici za bolje sutra jer ''riba se čisti od repa – naroda''.
Last edited by antimobbing on 24/07/2012 10:16, edited 3 times in total.
FOČANSKI PROPISI

#1460 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by FOČANSKI PROPISI »

Stvarno smo dosadni sa ovim šupljiranjima.
Ima bosanski narod i čestitih ljudi,a ne samo poltrona ,ulizica,jadovana.
Zašto bi Željko ,uopšte, bio bitan.
Niti je kapacitet,niti ima načina da se nametne.
On je već istorija.
Nemojmo se truditi da popravljamo staro,gradimo nešto novo!
Bosančina

#1461 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Bosančina »

plain vanilla wrote:
zateznistub wrote:

mozda, ali necemo saznati...jer je priznao poraz i pobjegao
da imalo ima mozga ON BIO DAO OSTAVKU, poništio SRAMNI dogovor sa ćovičbobanovcima
i ZAMOLIO Komšića da se vrati na mjesto predsjednika, te da ovja nastavi na PRAVOM kursu vodit crvendaće
Last edited by Bosančina on 24/07/2012 10:17, edited 1 time in total.
preko bare

#1462 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by preko bare »

Bosančina wrote:
preko bare wrote:PARDON DA NIJE SLUCAJNO MULTIETNICKA DRZAVA/???????????
pa na tome i jsete pukla tikva

Komšić je ostao doslejdan toj ideji, jer je sam takav, miješani brak i sam je rekao šta će njegovo dijete sutra kao takvo
crvena banda je IZDALA tu ideju zarad svojih ličnih interesa
od prvog dana borbe se borio za gradjansku drzavu ali kako vrijeme odmice jaci je bio sa puskom nego sa olovkom i papirom kao sto neki rekose valja lakat postaviti papku a geni gradjanski nisu navikli na to.Uvijek je bilo vise laktarosa nego fine raje to i mala djeca znaju. Na zalost ako ovako nastavi politicka situacija ocekujte socijalni bunt suvise dugo raja gladuje a ona fora malo hljeba i igara je odavno ispucana jos i kod rimljana.Oni koji misle da Komsic ne zasluzuje sansu da pobjedi cak i individualno kasno ce im biti za kajanje.Pa zar vam nije dovoljno gledati komsijsku djecu polu gladnu slabo obucenu da idu u skolu.Rat je prosao davno mnoge stvari su se promijenile a Bosnaaaaaaaaaaaa?
palamuda

#1463 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by palamuda »

Odlaskom Željka K. SDP ulazi u duzu krizu čiji je ishod nemoguće pretpostaviti, na odlasku Komšić je u ponor gurnuo i Damira Hadžića iznošenjem prljavog veša sa zadnje sjednice predsjedništva SDP - a, isti je opterećen i aferom reket tako da nema ništa od njegovog preuzimanja stranke kad Lagumdžija ode. Bilo kako bilo ko god naslijedi Lagumdžiju morat će krenuti iznova, izborni debakl, Lagumdžići, Mašići, klimoglavci, tu će teško biti izgraditi ozbiljan politički projekat u bliskoj budućnosti.

Sam Komšić ima priliku i imat će je još maksimalno pet dana, ako u tom periodu ne osnuje stranku ili u okviru neke druge ne počne borbu bit će kao i ostali (Lazović i slično). Najgore što se SDP - u može desiti je da za Komšićem u novi eventualni projekt krenu prelaziti dosadašnji članovi SDP - a među kojima može biti zastupnika parlamenta FBiH i Kantonalnih Skupština, takav scenarij vjerovatno niko nije mogao pretpostaviti kad se kretalo u ovaj cirkus i lizanje sa Radončićem i Čovićem likovima koji su izašli iz horor filmova.
preko bare

#1464 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by preko bare »

ne vjerujem da je bitka zavrsena uz podrsku naroda sve je moguce
novi.dan.nova.nafaka

#1465 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by novi.dan.nova.nafaka »

madner wrote:
zateznistub wrote:Zlaju ni onaj rovokopac sa povrsinkih kopova ne bi iskopao a ne Komsić. Nema te građevinske masine koja ce njega isceprkati sa mjesta predsjednika.
Zlaja je u zadnjem krugu, nije opste upitno da li ide ili ne, nego ko ga mijenja. Smijeniti tesko, ali ce ga neko morati zamjeniti.
Madnere, đe precjednik sa avatara ? 8-)
v33

#1466 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by v33 »

madner wrote:
zateznistub wrote:

upravo tako, da su ovo zlajine zadnje godine je cak i on sam rekao. mozda komsic nebi imao podrske da bude njegov nasljednik....

ko ce znati, i ovako i onako je SDP u qrcu a narod jos vise :roll: :-? :(
Corto Maltese

#1467 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Corto Maltese »

Da se malo vratimo u blisku prošlost i vidimo šta je ostalo od onoga što je Željko Komšić najavljivao prije četiri mjeseca:

http://www.radiosarajevo.ba/novost/7701 ... ao-ostavku
Tokom sjednice je predloženo da se Zlatko Lagumdžija povuče s mjesta predsjednika partije, te da Komšić bude v. d. predsjednika SDP-a, ali ni to Predsjedništvo nije prihvatilo. Također, na konferenciji za medije je otkriveno da će se Komšić kandidirati za predsjednika SDP-a na narednom Kongresu stranke, a to je tek 2015. ili čak 2016. godine.
Podsjetimo, Komšić je prekjučer popodne pismeno podnio ostavku na mjesto u Predsjedništvu Partije i na mjesto potpredsjednika. Jučer je razgovarao sa Lagumdžijom, nakon čega nije bilo zvaničnih izjava
S druge strane, Zlatko Lagumdžija je obećao da se neće kandidirati na narednom kongresu za predsjednika Partije, te naveo da će Kongres biti održan poslije Opštih izbora 2014.

...

„Imao sam dug i iskren razgovor s Lagumdžijom jučer. Danas sam želio da čujem šta kažu moji drugovi. Rekli su mi svašta, da sam neodgovoran, a Hakija Meholjić mi je rekao da bježim, što me povrijedilo. Rekao sam da ne bježim, već da ću ići do kraja i na sljedećem Kongresu SDP-a ići za predsjednika stranke, iako mi to nije bila ambicija", kazao je Komšić na konferenciji za medije, vidno uznemiren, drhtavim glasom.

...

Odsad ću raditi sve što sam trebao, a nisam. Sad ću itekako. Pogotovo u partiji“, poručio je nadalje Komšić koji je s novinarima podijelio i naučenu lekciju: „nije vrijedno ćutati u ime bilo kakvog političkog kompromisa“.

...

Pitali su novinari Lagumdžiju da prokomentira navode o autokratiji unutar SDP-a, na što im je on odgovorio kako je na današnjoj sjednici bio i jedan glas za njegov odlazak. Novinarima je, pred saopštenje informacije o raspletu slučaja Komšić, kazao da iz 'ovoga' izlaze puno jedinstveniji, zreliji i kako im je 'ovo' trebalo. Lagumdžija je u tom uvodu rekao kako se na sjednici raspravljalo o stanju u zemlji, koja se nalazi u „teškom ekonomsko-socijalnom stanju“.

Zlatko Lagumdžija
Dobar je ovo povod, dodao je predsjednik SDPBiH, da se unutar stranke počne raditi odgovornije. Najavljeno je da će se od članova stranke, koji su u izvršnoj vlasti, tražiti da počnu raditi na zadacima koje su pred njih postavili Ustav i zakoni.
debeljko20

#1468 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by debeljko20 »

Bar je obećao da će platiti članarinu. Ako i to ne slaže. :D
Bosančina

#1469 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Bosančina »

...
Last edited by Anonymous on 24/07/2012 11:11, edited 1 time in total.
Reason: opomena pred ban!
Corto Maltese

#1470 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Corto Maltese »

Bosančina wrote: crvendać
ne može čovjek čekat da postane predsjednik dok se Laguzija smiluje da sjaše
okolnosti se mijenjau, dogovor laguzije sa ćovićbobanovcima je PRELILA ČAŠU, čovjek više nije to mogo iskulirat i NEĆE DA UČESTVUJE u tom sranju, a nema nikakve mogućnosti da nešto promjeni pored Laguzije
dakle, uradio je jedini moralni čin, napustio SKOJEVCE koji jašu prema apokalipsi sebe samih i što je NAJGORE vuku BH u taj sunovrat, kralj Komšić je to skontao na vrijeme i NEĆE U OTME DA SUDJELUJE

jel ti šta jasno, crvendać
Evo i skraćena verzija, onoga što je vizionar ŽK najavio prije četiri mjeseca:

Rekao sam da ne bježim, već da ću ići do kraja i na sljedećem Kongresu SDP-a ići za predsjednika stranke, iako mi to nije bila ambicija", kazao je Komšić na konferenciji za medije, vidno uznemiren, drhtavim glasom.

Odsad ću raditi sve što sam trebao, a nisam. Sad ću itekako. Pogotovo u partiji“, poručio je nadalje Komšić koji je s novinarima podijelio i naučenu lekciju: „nije vrijedno ćutati u ime bilo kakvog političkog kompromisa“.
Bosančina

#1471 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Bosančina »

Corto Maltese wrote:
okolnosti se mijenjau, dogovor laguzije sa ćovićbobanovcima je PRELILA ČAŠU, čovjek više nije to mogo iskulirat i NEĆE DA UČESTVUJE u tom sranju, a nema nikakve mogućnosti da nešto promjeni pored Laguzije
dakle, uradio je jedini moralni čin, napustio SKOJEVCE koji jašu prema apokalipsi sebe samih i što je NAJGORE vuku BH u taj sunovrat, kralj Komšić je to skontao na vrijeme i NEĆE U OTME DA SUDJELUJE

Rekao sam da ne bježim, već da ću ići do kraja i na sljedećem Kongresu SDP-a ići za predsjednika stranke, iako mi to nije bila ambicija", kazao je Komšić na konferenciji za medije, vidno uznemiren, drhtavim glasom.

haloooooooooooo, okolnosti se mijenjaju, ko je mofgao predvidjeti TADA totalnu IZDAJU laguzije i ekipe sa dogovorom sa ćovićbobanovcima, kralj komšić, NOVI kralj Bosanaca TVRTKO, to sebi nije mogao dopustiti i realno ništa učiniti da to spriječi, stoga sasvim moralno i opravdano NAPUSTIO skojevce koji jašu ka ambisu
Skijaš

#1472 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Skijaš »

v33 wrote:
madner wrote:upravo tako, da su ovo zlajine zadnje godine je cak i on sam rekao. mozda komsic nebi imao podrske da bude njegov nasljednik....

ko ce znati, i ovako i onako je SDP u qrcu a narod jos vise :roll: :-? :(
Pa neka glasaju za Našu Stranku. Više puta je rečeno da SDP-u treba stvoriti konkurenciju kako bi se otarasili ideje o monopolu nad progresivnim dijelom glasačkog tijela. Nije SDP sveta krava.
Boom71

#1473 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Boom71 »

Corto Maltese wrote:

nekada se okolnosti mijenjaju iz sata u sat....nista cudno.
Corto Maltese

#1474 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Corto Maltese »

Boom71 wrote:
Corto Maltese wrote: Evo i skraćena verzija, onoga što je vizionar ŽK najavio prije četiri mjeseca:

nekada se okolnosti mijenjaju iz sata u sat....nista cudno.
Kada si predsjednik države i potpredsjednik stranke, a stalno ti drugi mijenjaju okolnosti... zaista je vrijeme da promijeniš posao.
volta dzontra

#1475 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by volta dzontra »

Prije godinu dana je na forumu bio opci svrs na Platformu, Komsica, "sjeb....smo Hrvat", pobjeda apsulutna, Valter itd.....sta konkretno zamjerate strateski Komsicu, Zlatku itd...bez onoga zaposlio brata i slicno...
Ako je to ovaj Sporazum onda ste na krivom putu....Sporazum je benigan....u sporazumu je najvise popustio Covic.....ali tu su dezurni patrioti iz NVO i SDA ispinali do besvijesti.....sad ostaje Komsic i lozenje Bosnjaka da je gradjanska drzava tu iza ugla samo treba produbljivati krizu

SDA radi predizbornu kampanju na sporazumu koji je fakticki njihov dugogodisnji prijedlog HDZ-u
Last edited by volta dzontra on 24/07/2012 11:28, edited 1 time in total.
Post Reply