HS Internet - ALL ABOUT

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1451 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by pici »

ovo o dugovanju "NAVODNOG" modema tj MAC adrese nema veze s mozgom osim monopolistićnog naćina uzimanje modema baš kod enesa :evil:...meni kad bi tako nešto uradili ne da bi tužio kompaniju za monopol nego i osobnog vlasnika...inaće tri godime koristim HS i nemam primjedbe al ovo je...isparavljajte to da nebi završavali na sudu...ima ugovor ima ime prezime adresa ulice broj matični broj potpis a MAC dugovanje....prvi put čujem...pozzz

@babonja :thumbup:
gidra

#1452 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by gidra »

koji je najeftiniji paket u kojem dođu Arene po mogućnosti u HD-u?

Znači ostali kanali me ne zanimaju samo Arene, već sam korisnik Telemach supermix paketa i imam Sportklubove u HD-u, ali eto razmišljam i o ovoj opciji da uvedem HS zbog Arena. Pored kuće mi žicom prolazi i Telamach i HS, šteta samo što nema Logosofta :D
Maharadza

#1453 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Maharadza »

gidra wrote:koji je najeftiniji paket u kojem dođu Arene po mogućnosti u HD-u?

Znači ostali kanali me ne zanimaju samo Arene, već sam korisnik Telemach supermix paketa i imam Sportklubove u HD-u, ali eto razmišljam i o ovoj opciji da uvedem HS zbog Arena. Pored kuće mi žicom prolazi i Telamach i HS, šteta samo što nema Logosofta :D
I ja nešto kontam... da mogu kako uvesti HS ali samo 4 arena (HD) kanala, ostali me ne zanimaju jer imam D3 prošireni paket TM-a! Vjerujem da bi HS mogao finu kintu ubiti ako kojim slučajem imaju "znanje" da to odrade i uvedu taj paket za nas koji hoćemo "totalni sportski ugođaj" a nemamo Logosoft u zgradi/ulici! :mrgreen:
The Realist

#1454 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by The Realist »

Analogna+digitalna sa modulom.
gidra

#1455 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by gidra »

The Realist wrote:

i koliko je to keša?
gidra

#1456 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by gidra »

Maharadza wrote:

I ja nešto kontam... da mogu kako uvesti HS ali samo 4 arena (HD) kanala, ostali me ne zanimaju jer imam D3 prošireni paket TM-a! Vjerujem da bi HS mogao finu kintu ubiti ako kojim slučajem imaju "znanje" da to odrade i uvedu taj paket za nas koji hoćemo "totalni sportski ugođaj" a nemamo Logosoft u zgradi/ulici! :mrgreen:
ima ta finta u Srbiji, nešto Polaris Media fazoni. Može se uzeti samo četri Arene(košta 500 dinara, što je nekih 8,50 KM), nadam se da će uskoro to i kod nas u BiH.
Evo link: http://www.polarismedia.rs/prices.php
http://www.tvarenasport.com/pretplata/polaris
Maharadza

#1457 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Maharadza »

gidra wrote:
Maharadza wrote:

ima ta finta u Srbiji, nešto Polaris Media fazoni. Može se uzeti samo četri Arene(košta 500 dinara, što je nekih 8,50 KM), nadam se da će uskoro to i kod nas u BiH.
Evo link: http://www.polarismedia.rs/prices.php
http://www.tvarenasport.com/pretplata/polaris
E ovo se traži i čeka! :thumbup:

Znači biraš kanale koje TI hoćeš da gledaš i naravno plaćaš samo te kanale! :thumbup: :thumbup:
The Realist

#1458 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by The Realist »

gidra wrote:
The Realist wrote:

i koliko je to keša?
Puno za ono što tebi treba. Koštalo bi te 27KM mjesečno.
ovejaraS

#1459 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by ovejaraS »

Imate li u ponudi kablovski modem-router u jednom, koji i po kojoj cijeni?

Hvala unaprijed!
kakaljin

#1460 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by kakaljin »

ovejaraS wrote:Imate li u ponudi kablovski modem-router u jednom, koji i po kojoj cijeni?

Hvala unaprijed!
ovo oni imaju u ponudi na stranici

Oprema Cijena (jednokratno)

Cisco Cable Modem EPC 2100R2 69,90 KM
VoIP modem 99,90 KM
Cisco Cable Modem EPC 3010 145,00 KM
Cisco Euro Docsis EMTA EPC 3212 229,00 KM
Cisco Cable Modem EPC 3925 279,00 KM
WLAN router 69,90 KM
Podešavanje WLAN router-a 25,00 KM

http://www.hs-hkb.ba/kablovski-internet ... na-oprema/
rizibizi

#1461 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by rizibizi »

Ili kupis motorolu na piku za cvaju i rahat ko lokum pored fildzana kafe.
MH i HS kablovska

#1462 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by MH i HS kablovska »

ovejaraS wrote:Imate li u ponudi kablovski modem-router u jednom, koji i po kojoj cijeni?

Hvala unaprijed!
Da gospodine, imamo takav uređaj koji garantovano radi na našoj mreži. Njegova cijena je 279,00 KM. Lijep pozdrav
ovejaraS

#1463 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by ovejaraS »

Hvala svima za odgovore, ali nadao sam se da imate u ponudi:

Image

Na PIK-u nema, ali možda HS bude nekad imao?
zdruzdjo

#1464 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by zdruzdjo »

MH i HS kablovska wrote: Da gospodine, imamo takav uređaj koji garantovano radi na našoj mreži. Njegova cijena je 279,00 KM. Lijep pozdrav
??????
Wtf....
Jeli me razveseljava u dane kad sam lose raspolozen?
Mozda ja malo "get it wrong", ali nije li cjena/cjene vasih uredja malkice SKY HIGH.
Ok kablovski modem pa druga tehnologija ,ovo ono....ali 279 km?????
Sent from my GT-S7500 using Tapatalk 2
Maharadza

#1465 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Maharadza »

zdruzdjo wrote:
MH i HS kablovska wrote: Da gospodine, imamo takav uređaj koji garantovano radi na našoj mreži. Njegova cijena je 279,00 KM. Lijep pozdrav
??????
Wtf....
Jeli me razveseljava u dane kad sam lose raspolozen?
Mozda ja malo "get it wrong", ali nije li cjena/cjene vasih uredja malkice SKY HIGH.
Ok kablovski modem pa druga tehnologija ,ovo ono....ali 279 km?????
Sent from my GT-S7500 using Tapatalk 2
Pa ne čudi kada ti obični modem izađe 216KM :!: (eto gore na njihovoj stranici piše: "Najam modema se vrši 36 mjeseci, nakon čega modem prelazi u vlasništvo korisnika." - 36mjeseci x 6KM=216KM)!

Ovi se izgleda ugledaju na SDA - grebi, kradi i otimaj dok bijeda ne ostane bez ičega! HAIL PATRIOTISM! :run:
BHfanatik

#1466 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by BHfanatik »

Youtube steka na 480P WTF??? Uradite nesto po tom pitanju. Cak mi se desi da moram uraditi reload jer mi izbaci error. Inace na podrucju Pofalica zadnja cetri dana, bar jednom dnevno interneta nestane.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#1467 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by mk ultra »

Image

ja sam ovaj kupio prije 1god, nakon što mi je motorolu grom ubio :mrgreen:
Motorola placena 100KM prije 6 godina, WebStar 75KM - u onoj njihovoj prodavnici na skenderiji ... ne znam sta je to sad bilo
Son1

#1468 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Son1 »

MH i HS kablovska wrote:

Hvala unaprijed!
Da gospodine, imamo takav uređaj koji garantovano radi na našoj mreži. Njegova cijena je 279,00 KM. Lijep pozdrav
Ima l' sta skuplje :D
rizibizi

#1469 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by rizibizi »

Keshnes 279 KMcica i nazoves ih kazes imam problema s netom speedtest prema Palama i Banja Luci pokazuje 16 Mbps download a treba 22 Mbps i oni ti kazu to je do rutera nesto gusi signal ili u boljem slucaju zato sto koristis wifi. Onda skontas da si se zahebo i da si trebao kupiti tp-link za 40 markica jer bi ti prica bila ista.
Nermin_BH

#1470 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Nermin_BH »

rizibizi wrote:Keshnes 279 KMcica i nazoves ih kazes imam problema s netom speedtest prema Palama i Banja Luci pokazuje 16 Mbps download a treba 22 Mbps i oni ti kazu to je do rutera nesto gusi signal ili u boljem slucaju zato sto koristis wifi. Onda skontas da si se zahebo i da si trebao kupiti tp-link za 40 markica jer bi ti prica bila ista.
Tesko je izmjeriti pravu brzinu preko jednog servera, probaj torrent pa vidi kojom ce brzinom skidati.
newphoenix

#1471 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by newphoenix »

Cini mi se da je ponuda upload-a je :cry: , jako puno vremena treba da sync file s google drive i dropbox.
rizibizi

#1472 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by rizibizi »

Nermin_BH wrote:
rizibizi wrote:Keshnes 279 KMcica i nazoves ih kazes imam problema s netom speedtest prema Palama i Banja Luci pokazuje 16 Mbps download a treba 22 Mbps i oni ti kazu to je do rutera nesto gusi signal ili u boljem slucaju zato sto koristis wifi. Onda skontas da si se zahebo i da si trebao kupiti tp-link za 40 markica jer bi ti prica bila ista.
Tesko je izmjeriti pravu brzinu preko jednog servera, probaj torrent pa vidi kojom ce brzinom skidati.
Probao sam i to pa na torrentu koji ima bruku seedera nece preko 1 Mbps ni u ludilu, onda za par dana sa manje vise istim brojem seedera pici 2.9 U medjuvremenu signal max dobar, nista nisam chachkao i dirao s moje strane ali ... duhovi brate, duhovi. :skoljka:
[Emma]

#1473 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by [Emma] »

ovejaraS wrote: Image
Halalite mi ako je glupo pitanje, nisam neka s tehnikom, ali imam ovaj modem sa slike i je li može na njega se priključit ruter? Ili za to trebam neki moderniji bolji , jer ovom mom ima sto godina. :D
kloniran

#1474 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by kloniran »

[Emma] wrote:
ovejaraS wrote: Image
Halalite mi ako je glupo pitanje, nisam neka s tehnikom, ali imam ovaj modem sa slike i je li može na njega se priključit ruter? Ili za to trebam neki moderniji bolji , jer ovom mom ima sto godina. :D
Ovaj nemas, jer ovaj ima wireless na sebi, imas ovakav bez antene i na njega se moze router prikljuciti :wink:
[Emma]

#1475 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by [Emma] »

kloniran wrote:
Ovaj nemas, jer ovaj ima wireless na sebi, imas ovakav bez antene i na njega se moze router prikljuciti :wink:
Vidi fakat :mrgreen: eh super hvala ti :)
Post Reply