Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Znas li ti da je postojala blindirana 90-ka u Sarajevu? Zajedno za blindiranom Fiat Cromom koristena za vrijeme posjeta Carle Del Ponte, kasnije ih je zbog zakonske regulative (zastitarska firma mora imati blindirano vozilo) kupio tadasnji Cipos. 90-ku sam zadnji put vidio rasturenu u krugu Poljoprivrednog instituta (sta li je vec) u Butmiru, a pojma nemam gdje je nestala Croma.
Kazu da su sada u DTM zabranili stranim kompanijama da se takmice.
Steta [/quote]
ne vec audi se povukao i bmw zelio vani dosadilo im(citaj zinula guzica za nesto drugo) i po ugledu na japance zatvore na domace trziste i ugode prozvodjacima
goran16v wrote:
Znas li ti da je postojala blindirana 90-ka u Sarajevu? Zajedno za blindiranom Fiat Cromom koristena za vrijeme posjeta Carle Del Ponte, kasnije ih je zbog zakonske regulative (zastitarska firma mora imati blindirano vozilo) kupio tadasnji Cipos. 90-ku sam zadnji put vidio rasturenu u krugu Poljoprivrednog instituta (sta li je vec) u Butmiru, a pojma nemam gdje je nestala Croma.
Ja je nikada nisam vidio, iako neki kažu da je bila jedna 90-ka poslije rata na parkingu kod Lorisa...prepoznat će se ti...
cipos imao dvije 90 ke blindirane ,metalic sivu i metalic zlatnu,ja imao metalic zlatnu obicnu i bila jos jedna bijela diesel u avde jabucice.a na parkingu iza lorisa je bila alfa 6
goran16v wrote:
Ja je nikada nisam vidio, iako neki kažu da je bila jedna 90-ka poslije rata na parkingu kod Lorisa...prepoznat će se ti...
Ova blinda je bila boje sampanjca, ja sam je cak i par puta provozao prilkom servisiranja, imala je ugradjene neke dodatne komande za ventilaciju, razglas, imala je onu cudovatu dijagonalnu kom. tablu i neke komande po plafomu. To je bilo prije 10-ak god i bila je zesci grob koji se slegao i razletio po savovima od tezine, ali su je morali krpiti zbog licence.
bitanga_sa_otesa wrote:cipos imao dvije 90 ke blindirane ,metalic sivu i metalic zlatnu,ja imao metalic zlatnu obicnu i bila jos jedna bijela diesel u avde jabucice.a na parkingu iza lorisa je bila alfa 6
e jes, jes...šestica je bila, u pravu si...ovih 90-ki se ne mogu sjetiti, a sigurno je da smo ih onda svi morali vidjeti...
bitanga_sa_otesa wrote:cipos imao dvije 90 ke blindirane ,metalic sivu i metalic zlatnu,ja imao metalic zlatnu obicnu i bila jos jedna bijela diesel u avde jabucice.a na parkingu iza lorisa je bila alfa 6
Koliko se ja sjecam, a mislim da se sjecam dobro jer sam se Ciposovom upravom a i sa vozilima cesto sretao, nisu imali dvije 90-ke, vec zlatnu 90-ku i srebrenu Cromu, kupljene u paketu od Predsjednistva ili tako te neke protokolarne institucije.
e jes, jes...šestica je bila, u pravu si...ovih 90-ki se ne mogu sjetiti, a sigurno je da smo ih onda svi morali vidjeti...
Ja tu zlatnu 90-ku osim na servisu i rasturenu na Butmiru haman nijednom nisam vodio na cesti, a Cromu sam par puta uhvatio na TV-u prilikom posjete De Ponte i na servisu, bila je laka blinda sa lexan tablama ispod sajbi. Ne znam gdje je zavrsila kao da mi se po glavi vrti u Kiseljaku.
gorane slusaj me sta ti govorim 2 su bile ,imali su tu sto kazes sampanjac,meni je to vise na zlatno licilo ,siva je bila nepokretna i koristili je za dijelove ,bila u hadzicima ,meni prodavali neke dijelove s nje .bila je tamno siva ,sto bi rekli miš boja
bitanga_sa_otesa wrote:gorane slusaj me sta ti govorim 2 su bile ,imali su tu sto kazes sampanjac,meni je zlatna bila ,siva je bila nepokretna i koristili je za dijelove ,bila u hadzicima ,meni prodavali neke dijelove s nje .bila je tamno siva ,sto bi rekli miš boja
E ako je bila nepokretan onda more bit, dvije pokrente nisu imali garant!
Nego sjecas li se ti Alfette 2,0 s Otoke, metalik smedja, svijetlosiva unutrasnjost? Kad je 96-97 moja jaran i komsija uvezao iz IT nije imala packe na sebi, i u 2 godine, osim sto niko nikad nije uspio nastelovati fergazere (a nema ko nije petljao od Brace Emrica nadalje), istrulila do sajbi. Ne znam gdje je zavrsila, ja se odselio i vidim jarana u W123
alfetta zavrsila kod jednog specijalnog ubice automobila,zapalio se motorni prostor i mislim da su samo karburatore skinuli s nje i da je otisla u vjecna lovista...steta...
johntra wrote:Gdje je nestala ona naNdžarasta Giulietta? početak ćuninga...
obrijane steke edisn i felge sedamnaje 'ocam ,nisam je vidio godinama....
@ citroen xm ,bila je dosta trula,a u to vrijeme nisam imao ni radionicu ni co2 ,niko nije htio da je kupi ,tako da je otisla na kilo ,a ja jeftino kupio dobru 75-icu bez motora i jbga...dalje znas
Last edited by bitanga_sa_otesa on 30/10/2014 10:21, edited 1 time in total.