Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
zateznistub

#1451 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by zateznistub »

Cholina_Lokica wrote:
suncica24 wrote:Namjeravaju li Toplane produziti grijanje tokom cijele noci, buduci da su temperature ovako niske?
Ne namjeravaju
Meni jutros ledenica na nosu narasla kad se probudih. Sta im je, sto ne griju citavu noc. makar da dogrijavaju
muha_sa

#1452 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by muha_sa »

neko mi posudi skije i pancerice :D Havana odjelo, rukavice i kapu :D neko kartu i prevoz i elhamdulila :lol:

-šta cu kad sam levat pa svu opremu ostavih na Jahorini--konto, brzo ce ovo pa da ne nosim opremu kuci :lol: :lol:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#1453 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by ladyblue18 »

Slusam sad na RSG-u, ne mogu prici Domu zdravlja Novo Sarajevo, grtalice dosle da ciste ali posto su seljaci parkirali na obje strane rampe to je nemoguce :x
Kazu ni vozila njihova ne mogu da idu na intervencije.

Stoko sklanjaj ta auta :x :roll:
zateznistub

#1454 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by zateznistub »

ladyblue18 wrote:Slusam sad na RSG-u, ne mogu prici Domu zdravlja Novo Sarajevo, grtalice dosle da ciste ali posto su seljaci parkirali na obje strane rampe to je nemoguce :x
Kazu ni vozila njihova ne mogu da idu na intervencije.

Stoko sklanjaj ta auta :x :roll:
Samo malo jace neka stisne gas na kamionu, otici ce i auta i snijeg.
Obuca9

#1455 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by Obuca9 »

ultima_palabra wrote:RAD sinoć čistio čitavu noć bez prestanka, bar u mom komšiluku... za naše standarde nevjerovatno :thumbup:
Bez obzira na to šta dežurni seratori imaju reći, po meni ovi su ljudi obavili sjajan posao. U skladu sa svojim mogućnostima, uspjeli su poprilično brzo dovesti grad iz kolapsa u normalno stanje.
muz66

#1456 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by muz66 »

Obuca9 wrote:
ultima_palabra wrote:RAD sinoć čistio čitavu noć bez prestanka, bar u mom komšiluku... za naše standarde nevjerovatno :thumbup:
Bez obzira na to šta dežurni seratori imaju reći, po meni ovi su ljudi obavili sjajan posao. U skladu sa svojim mogućnostima, uspjeli su poprilično brzo dovesti grad iz kolapsa u normalno stanje.
a Boga mi i vrijedne sarajlije lopatari su odradili super posao :D
Ateista

#1457 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by Ateista »

Obuca9 wrote:
Slazem se, bar kada je Sarajevo u pitanju.
Evo vec je vecina ulica prohodna, glavnu su ocistili do asfalta, samo je problem sto nema sirine i fale trake za skretanje i prosierenja za bus, ali kako je bilo ovo je odlicno.
RedJohn

#1458 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by RedJohn »

Jučer sam između dvije kuće cistio snijeg sa bratom i rodjakom :S
Palo sa krova od rođaka na onaj dan kad je onaj ogroman snijeg bio ,pa smo samo ocistili ulicu za auto taj dan(vala bilo je drama puno)
I jučer smo očistili izmedju kuće što je s krova palo !
Sigurno 15m i širine 3m , a o visini da ne pričam ,onda kad je pao onaj snijeg +sa krova ogroman snijeg ,gornji dio mehak ,a sredina malo ko zaleđen ! :-)
Što je najgore ,uzeli najlon da nabacamo snijega(Jer nema šanse da bacaš sa strana) i odvucemo do mjesta gdje se moze baciti ,ponekad podignemo najlon ,ponekad lopatamo sa najlona :D
cappy_tempo

#1459 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by cappy_tempo »

jos da nisu izgubili cijelu noc dok su one pedere izvadili sa jahorine jos bolje bi bilo
enko 1964
Grijem se na: južnu interkonekciju

#1460 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by enko 1964 »

muha_sa wrote:neko mi posudi skije i pancerice :D Havana odjelo, rukavice i kapu :D neko kartu i prevoz i elhamdulila :lol:

-šta cu kad sam levat pa svu opremu ostavih na Jahorini--konto, brzo ce ovo pa da ne nosim opremu kuci :lol: :lol:
Ja ti mogu posudit' kravatu... u stvari daću ti zaposve, valjaće kad te budu vadili :D
Jbt od kad nisam čuo izraz "zaposve"!?
valterbranisarajevo

#1461 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by valterbranisarajevo »

....i još da skonataju da Sarajevo nije samo onaj dio uz prugu...Kod nas su lutalice tokom noći razuvkle smeće po čitavom naselju..Užas. Gledam kako kamioni u jednoj ulici blizu moje dovlače robu prodavnicama, a samo 100 m dalje stoje kontejneri puni smeća. Ti dostavni kamioni su istih gabarita kao i onaj što odnosi smeće. Uglavnom ja od subote nisam vidio ama baš nikakvu intervenciju i pomoć države, osim dva radnika Parka koji su očistili samo pola stepenica u nedjelju i to tako traljavo da su ljudi morali čistiti iza njih.

Do sada nisam obraćao pažnju na to, ali sam sinoć pogledao račun koji plaćamo RAD-u. Mjesečno 9,40 KM...To znači da samo iz moje zgrade godišnje izvuku blizu 40.000 KM....
muha_sa

#1462 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by muha_sa »

valterbranisarajevo wrote:....i još da skonataju da Sarajevo nije samo onaj dio uz prugu...Kod nas su lutalice tokom noći razuvkle smeće po čitavom naselju..Užas. Gledam kako kamioni u jednoj ulici blizu moje dovlače robu prodavnicama, a samo 100 m dalje stoje kontejneri puni smeća. Ti dostavni kamioni su istih gabarita kao i onaj što odnosi smeće. Uglavnom ja od subote nisam vidio ama baš nikakvu intervenciju i pomoć države, osim dva radnika Parka koji su očistili samo pola stepenica u nedjelju i to tako traljavo da su ljudi morali čistiti iza njih.

Do sada nisam obraćao pažnju na to, ali sam sinoć pogledao račun koji plaćamo RAD-u. Mjesečno 9,40 KM...To znači da samo iz moje zgrade godišnje izvuku blizu 40.000 KM....
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Ybau9CY-XRY [/youtube]
Innovation

#1463 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by Innovation »

Obuca9 :thumbup:
kokuz_sa

#1464 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by kokuz_sa »

valterbranisarajevo wrote:....i još da skonataju da Sarajevo nije samo onaj dio uz prugu...Kod nas su lutalice tokom noći razuvkle smeće po čitavom naselju..Užas. Gledam kako kamioni u jednoj ulici blizu moje dovlače robu prodavnicama, a samo 100 m dalje stoje kontejneri puni smeća. Ti dostavni kamioni su istih gabarita kao i onaj što odnosi smeće. Uglavnom ja od subote nisam vidio ama baš nikakvu intervenciju i pomoć države, osim dva radnika Parka koji su očistili samo pola stepenica u nedjelju i to tako traljavo da su ljudi morali čistiti iza njih.

koliku to ti platu imas i koliko ti godina ima mjeseci :D
edit kolika je zgrada
Last edited by kokuz_sa on 09/02/2012 13:07, edited 1 time in total.
wewa

#1465 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by wewa »

kokuz_sa wrote:

zgrade, kokuze, zgrade :-) :)
vicious

#1466 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by vicious »

wewa wrote:
kokuz_sa wrote:

Pa koliko to stanova ima u zgradi? :D
kokuz_sa

#1467 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by kokuz_sa »

wewa wrote:
kokuz_sa wrote:

opalio sam edit :D
ne procitah dobro al opet..kolika li je to zgrada..oblakoder

40 000 / 12 mjeseci= 3333.33KM mjesecno
3333.33/9.40=356.4 toliko stanova u zgradi bi trebalo imati

jest da mi matematika nije jaca strana tj davno se islo u skolu i rijesavale jednacine
al opet valjda dobro izracunah
Comrad

#1468 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by Comrad »

GRAS se izgleda opet sprema za strajk...kazu nisu im dobro studenti i vojska ocistili prugu.

:D
Ateista

#1469 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by Ateista »

Comrad wrote:GRAS se izgleda opet sprema za strajk...kazu nisu im dobro studenti i vojska ocistili prugu.

Pa nek je ciste sami, i ja sam ispred svoje firme morao cistiti snijeg... :-)
dječak sa šibicama

#1470 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by dječak sa šibicama »

Comrad wrote:GRAS se izgleda opet sprema za strajk...kazu nisu im dobro studenti i vojska ocistili prugu.

Sta su zahtjevi, ukinuti vojsku i univerzitet? :D
Dozer

#1471 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by Dozer »

Ateista wrote: Pa nek je ciste sami, i ja sam ispred svoje firme morao cistiti snijeg... :-)
Opaa, brale...i firma se ima,a :-D
I ja sam ispred garaze, pa mi se mamlaz uredno parkirao...ne mogu da vjerujem sta ljudi sebi dopustaju... Pa, mmj, prostor ispred garaze nije javni parking, pa da se uvalis nekome ko je ocistio, nego prostor ispred garaze namijenjen ulasku i izlasku!
Cekao sam majmuna 1h (izvinjenje pravim majmunima), naranvo nije se pojavio...a mozda je i sreca sto nije, jer bi mu vilica na -18 ciknula k'o ledenica... :x :x
Last edited by Dozer on 09/02/2012 16:27, edited 1 time in total.
valterbranisarajevo

#1472 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by valterbranisarajevo »

Nije oblakoder ali ima puno ulaza.... :D Sada sam vidio na računu da je osnov obračuna kvadratura stana. S obzirom da u zgradi ima većih stanova od moga..onda oni plaćaju i više...Tu je to negdje....
starii

#1473 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by starii »

Image
http://img850.imageshack.us/slideshow/w ... opata1.jpg

trebao bi betmen za ove sto su sarajlije od skora napraviti jednu ovakvu brosuru
Stojadin

#1474 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by Stojadin »

evo napokon su poceli cini se (slika od prije 5-10 minuta):
Image
kokuz_sa

#1475 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by kokuz_sa »

upravo se vratio s lopatanja snijega sa krova zgrade..
:-)
avantura prava..
Post Reply