Snijeg sirom BiH
- dječak sa šibicama
#1451 Re: Snijeg sirom BiH

Last edited by dječak sa šibicama on 07/02/2012 13:03, edited 1 time in total.
- Nisrin
#1452 Re: Snijeg sirom BiH
BH Telecom nastoji pružiti pomoć svojim korisnicima u prevazilaženju poteškoća nastalih tokom elementarnih nepogoda u BiH
Kada Vam najviše treba, tu smo uz Vas!
Dopunite 2 KM, a platite kada budete u prilici.
Zbog vanredne situacije u svim dijelovima BiH, kao i stanja elementarne nepogode koje je proglašeno u više općina, od danas, 07.02.2012. godine, aktivirana je posebna usluga BH Telecoma pod nazivom „SOS kredit“ za prepaid/Ultra korisnike BH Mobile mreže.
Veliki broj građana nije u mogućnosti kontaktirati službe za pomoć, zbog nedovoljnog iznosa kredita na Ultra računu. U cilju prevazilaženja ovog problema aktivirana je usluga SOS kredit za Ultra korisnike koji nisu u mogućnosti na redovan način dopuniti svoj Ultra račun, te im se na ovaj način omogućava alternativni izvor dopune Ultra kredita putem zaduženja na Ultra računu.
Usluga podrazumijeva dodjelu jednokratnog SOS kredita (zaduženja na Ultra računu) u iznosu od 2 KM aktivnom Ultra korisniku, koji, zbog stanja elementarne nepogode u BiH, ne može dopuniti svoj Ultra račun na uobičajen način.
Kako aktivirati SOS kredit
Aktivacija SOS kredita se vrši na zahtjev korisnika, upućivanjem poziva sa broja koji se želi dopuniti na kratki broj 1444 za podršku korisnicima. Preduslov za korištenje SOS kredita je da je pozivalac aktivan korisnik BH Telecoma posljednjih godinu dana, te da na svom računu posjeduje manje od 0,20 KM.
Aplikativne provjere navedenih preduslova će vršiti operateri Help Deska putem dostupnih aplikacija, te dodjeljivati kreditni limit od 2 KM korisnicima koji ispunjavaju sve navedene uslove. Rok važenja SOS kredita je 30 dana. Prilikom izvršenja slijedeće nadopune Ultra računa bit će uračunato negativno stanje, odnosno aktivirano zaduženje i isto će biti umanjeno od iznosa sljedeće nadopune. Akcija SOS kredita traje 60 dana počevši od 07.02.2012. godine.
Aktiviranjem ove usluge, BH Telecom nastoji pružiti pomoć svojim korisnicima u prevazilaženju poteškoća nastalih tokom elementarnih nepogoda u BiH.
Ostalim našim korisnicima su dostupni uobičajeni kanali dopune kao što su mCommerce, lCommerce i Pay4me.
Zbog vanredne situacije u svim dijelovima BiH, kao i stanja elementarne nepogode koje je proglašeno u više općina, od danas, 07.02.2012. godine, aktivirana je posebna usluga BH Telecoma pod nazivom „SOS kredit“ za prepaid/Ultra korisnike BH Mobile mreže.
Veliki broj građana nije u mogućnosti kontaktirati službe za pomoć, zbog nedovoljnog iznosa kredita na Ultra računu. U cilju prevazilaženja ovog problema aktivirana je usluga SOS kredit za Ultra korisnike koji nisu u mogućnosti na redovan način dopuniti svoj Ultra račun, te im se na ovaj način omogućava alternativni izvor dopune Ultra kredita putem zaduženja na Ultra računu.
Usluga podrazumijeva dodjelu jednokratnog SOS kredita (zaduženja na Ultra računu) u iznosu od 2 KM aktivnom Ultra korisniku, koji, zbog stanja elementarne nepogode u BiH, ne može dopuniti svoj Ultra račun na uobičajen način.
Kako aktivirati SOS kredit
Aktivacija SOS kredita se vrši na zahtjev korisnika, upućivanjem poziva sa broja koji se želi dopuniti na kratki broj 1444 za podršku korisnicima. Preduslov za korištenje SOS kredita je da je pozivalac aktivan korisnik BH Telecoma posljednjih godinu dana, te da na svom računu posjeduje manje od 0,20 KM.
Aplikativne provjere navedenih preduslova će vršiti operateri Help Deska putem dostupnih aplikacija, te dodjeljivati kreditni limit od 2 KM korisnicima koji ispunjavaju sve navedene uslove. Rok važenja SOS kredita je 30 dana. Prilikom izvršenja slijedeće nadopune Ultra računa bit će uračunato negativno stanje, odnosno aktivirano zaduženje i isto će biti umanjeno od iznosa sljedeće nadopune. Akcija SOS kredita traje 60 dana počevši od 07.02.2012. godine.
Aktiviranjem ove usluge, BH Telecom nastoji pružiti pomoć svojim korisnicima u prevazilaženju poteškoća nastalih tokom elementarnih nepogoda u BiH.
Ostalim našim korisnicima su dostupni uobičajeni kanali dopune kao što su mCommerce, lCommerce i Pay4me.
- Pitarrr82
#1453 Re: Snijeg sirom BiH
Padao, ne padao nama je "gurati" svaki dan... Ne vjerujem da ce nesto mnogo padati tih najavljenih dana, za vikend itd. ...
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#1454 Re: Snijeg sirom BiH
Iz Kaknja autostopom došao čistiti snijeg u Sarajevu za 10 KM
Otac jednogodišnjih blizanaca, sina i kćerke, Adis Imširović iz Kaknja već dva dana dolazi u Sarajevo kako bi čisteći snijeg zaradio nešto novca da prehrani suprugu i djecu.
Adisa je u Sarajevo natjerala krajnja nevolja, jer već dugo ne može naći posao u Kaknju, iako je spreman raditi sve.
"Došao sam autostopom jučer iz Kaknja, kako bih ovdje zaradio nešto novca čisteći snijeg. Čistim prilaze zgradama, automobile, sve što treba. Auto čistim od snijega za 10 KM. Ipak, ne mogu reći da ima posla, jučer sam zaradio jedva 20 KM", kazao nam je Adis.
Kako nije imao gdje prenoćiti u Sarajevu, jučer se vratio u Kakanj, a jutros je ponovo došao, također stopirajući. S porodicom u Kaknju živi u jednoj sobici na željezničkoj stanici, a supruga ne može raditi jer mora čuvati djecu, uz to je i bolesna.
Svi koji žele angažovati Adisa mogu ga pozvati na broj 063/233-395.
- Rosebud_
#1455 Re: Snijeg sirom BiH
Hajde ne pretjeruj. Proglaseno je stanje elementarne/prirodne nepogode i ti uhvatio izvojevat. Da nije ovoliko snijega i drugih problema, i da ti nestaje vode tako svaku noc... Onda uredu. Ovako budi sretan sto je imas po danu (neki nemaju ni tada (kurty ce ti to bolje objasniti), a i oni placaju), svakako vode nema navecer, pa imas vremena da po danu obavis sve sto ti treba.hljebarnik wrote:Pa nisam ja kriv sto su dotrajale cijevi. Ja placam tu vodu i zelim da je imam 24/7 !
Shvatam da si upravu za to, ako nesto placas onda to trebas i imati, ali situacija je takva da se trebaju praviti ustupci i da se treba imati razumijevanja. Svi smo mi krivi sto su dotrajale cijevi, i sto imamo toliko problema.
Prije nego se pocnete zaliti na gluposti (koje su za sve ostale probleme u ovom stanju prirodne nesrece zaista gluposti), pogledajte oko sebe, ili procitajte ovakve vijesti - http://www.sarajevo-x.com/bih/drustvo/i ... /120207060.
Sad kad si procitao, idi toci vodu, mozda zatreba veceras.
- antimobbing
- Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.
#1456 Re: Snijeg sirom BiH
Šta ako neko nije bio aktivan u posljednjih godinu dana i nalazi se u nekom snijegom zatrpanom selu? Jeli u tom slučaju treba ga pustiti da umre jer nije bio korisnik godinu dana?Nisrin wrote: Preduslov za korištenje SOS kredita je da je pozivalac aktivan korisnik BH Telecoma posljednjih godinu dana, te da na svom računu posjeduje manje od 0,20 KM.
Last edited by antimobbing on 07/02/2012 13:21, edited 1 time in total.
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#1457 Re: Snijeg sirom BiH
Ukoliko se zadesite u bilo kojoj drugoj EU zemlji osim BiH, a nemate kredita, zaboravi ste pin i sl.Nisrin wrote:BH Telecom nastoji pružiti pomoć svojim korisnicima u prevazilaženju poteškoća nastalih tokom elementarnih nepogoda u BiH
...............................
samo birajte besplatan broj 112, vazi i u HR i SLO. ne kosta nista.
Funkcionise cak i kada je tastatura mobitela zakljucana.
Ni u kom slucaju ne nasjedajte na ovu velikodusnu navlakusu od BH-telekoma!
- Comrad
#1458 Re: Snijeg sirom BiH
Telecom
bas me zanima kakve li ublehe rade u njihovoj marketing sluzbi. Koliki tenkre moras biti pa ovo uraditi i jos plus se diciti s tim, kao oni sad nesto poklanjaju jbt. Pa dragi telecomvci nismo glupi, a nismo i toliko zaostali da skontamo da ste ovo mogli fino napraviti da bude besplatno kao sto jeste u normalnim zemljama.
Cujte im slogana mati draga.
Idemo prvi, dajemo vise.
Svasta.

Cujte im slogana mati draga.
Idemo prvi, dajemo vise.
Svasta.
- respo
#1459 Re: Snijeg sirom BiH
ovaj broj je u funkciji i u bih za tvoju informaciju i to bar jedno 10 godinatopcam wrote:Ukoliko se zadesite u bilo kojoj drugoj EU zemlji osim BiH, a nemate kredita, zaboravi ste pin i sl.Nisrin wrote:BH Telecom nastoji pružiti pomoć svojim korisnicima u prevazilaženju poteškoća nastalih tokom elementarnih nepogoda u BiH
...............................
samo birajte besplatan broj 112, vazi i u HR i SLO. ne kosta nista.
Funkcionise cak i kada je tastatura mobitela zakljucana.
Ni u kom slucaju ne nasjedajte na ovu velikodusnu navlakusu od BH-telekoma!
- topcam
#1460 Re: Snijeg sirom BiH
De okreni taj broj bez kredita na telefonu.respo wrote:topcam wrote: ovaj broj je u funkciji i u bih za tvoju informaciju i to bar jedno 10 godina
ima i razlike izmedu 122 i 112
- respo
#1461 Re: Snijeg sirom BiH
mozes i bez kartice okrenuti ovaj broj i u funkciji jetopcam wrote:De okreni taj broj bez kredita na telefonu.respo wrote:topcam wrote: ovaj broj je u funkciji i u bih za tvoju informaciju i to bar jedno 10 godina
ima i razlike izmedu 122 i 112
- ovajonaj
#1462 Re: Snijeg sirom BiH
ja sam jednom nazvao 112 i javio mi se neki lik al se ne mogu sjetiti sta je rekao ima tome jedno 3 godine...
uglavnom nesto kao policija je bilo... reko nista nista samo provjeravam jel radi... i to je to...tako da istina je da mozete zvati 112 i javice vam se neko preko koga mozete dobiti i hitnu i policiju i vatrogasce tj kao u americi 911..
a ne treba vam kredit za to...
uglavnom nesto kao policija je bilo... reko nista nista samo provjeravam jel radi... i to je to...tako da istina je da mozete zvati 112 i javice vam se neko preko koga mozete dobiti i hitnu i policiju i vatrogasce tj kao u americi 911..
a ne treba vam kredit za to...
- Irm@
#1463 Re: Snijeg sirom BiH
http://tvsa.ba/ba/vijesti/nevolja_u_cen ... ajske_sine
zbog jednog kretena je cekalo stotine drugih i smrzavalo se...
-
Mr.Penguin
#1464 Re: Snijeg sirom BiH
fapmasina wrote:Ja sam očistio ulicu, balkone, ulaz, terasu....ali krov ne mogu (imam previše kila). Da li neko ima informaciju postoji li neka služba koja vrši čišćenje snijega sa krova?
http://www.sarajevo-x.com/bih/drustvo/i ... /120207060
-
maximilijana
#1465 Re: Snijeg sirom BiH
sta je problem..? bio coek gladan..i to garant uckurusu kupovaooo 
- dječak sa šibicama
#1466 Re: Snijeg sirom BiH
Hadzo, jos upalio zmigavceIrm@ wrote:http://tvsa.ba/ba/vijesti/nevolja_u_cen ... ajske_sine
sudeci po automobilu, neki Benjamin.... Delalic. Ta fela.
Takve policija ne kaznjava, vec idu na pivu
- dječak sa šibicama
#1467 Re: Snijeg sirom BiH
Jadno je ovo sve....plain vanilla wrote:Iz Kaknja autostopom došao čistiti snijeg u Sarajevu za 10 KM
Otac jednogodišnjih blizanaca, sina i kćerke, Adis Imširović iz Kaknja već dva dana dolazi u Sarajevo kako bi čisteći snijeg zaradio nešto novca da prehrani suprugu i djecu.
Adisa je u Sarajevo natjerala krajnja nevolja, jer već dugo ne može naći posao u Kaknju, iako je spreman raditi sve.
"Došao sam autostopom jučer iz Kaknja, kako bih ovdje zaradio nešto novca čisteći snijeg. Čistim prilaze zgradama, automobile, sve što treba. Auto čistim od snijega za 10 KM. Ipak, ne mogu reći da ima posla, jučer sam zaradio jedva 20 KM", kazao nam je Adis.
Kako nije imao gdje prenoćiti u Sarajevu, jučer se vratio u Kakanj, a jutros je ponovo došao, također stopirajući. S porodicom u Kaknju živi u jednoj sobici na željezničkoj stanici, a supruga ne može raditi jer mora čuvati djecu, uz to je i bolesna.
-
Walter76
#1468 Re: Snijeg sirom BiH
Kod mene usijani radijatori, +25°C u stanu, B-faza, doduše sam blizu "babe svih dimnjaka"!kokuz_sa wrote:i danas na alipasinom polju cijevi od grijanja mlake
Ne znam da li si primjetio, ali u posljednje vrijeme su izbacili iz reklama to "Idemo prvi", sada je samo "Dajemo više.", i što je najtragičnije; OPET LAŽU!Comrad wrote:Telecombas me zanima kakve li ublehe rade u njihovoj marketing sluzbi. Koliki tenkre moras biti pa ovo uraditi i jos plus se diciti s tim, kao oni sad nesto poklanjaju jbt. Pa dragi telecomvci nismo glupi, a nismo i toliko zaostali da skontamo da ste ovo mogli fino napraviti da bude besplatno kao sto jeste u normalnim zemljama.
Cujte im slogana mati draga.![]()
Idemo prvi, dajemo vise.
Svasta.![]()
![]()
Tačno je sevap ukinuti sve njihove usluge, ali baš SVE (naravno ko ima alternativu)!
Last edited by Walter76 on 07/02/2012 14:19, edited 1 time in total.
-
Mr.Penguin
#1469 Re: Snijeg sirom BiH
Meni je pohvalno to sto radi.dječak sa šibicama wrote:Jadno je ovo sve....plain vanilla wrote:Iz Kaknja autostopom došao čistiti snijeg u Sarajevu za 10 KM
-
Walter76
#1470 Re: Snijeg sirom BiH
Ova LJUDINA nije jadna, jadni su oni koji su ga doveli do ovoga i MI (stoka) koji smo to istima dozvolili, i štaviše, glasali za njih!dječak sa šibicama wrote:Jadno je ovo sve....plain vanilla wrote:Iz Kaknja autostopom došao čistiti snijeg u Sarajevu za 10 KM
- LieToMe
#1471 Re: Snijeg sirom BiH
idemo prvi, krademo viseWalter76 wrote:Kod mene usijani radijatori, +25°C u stanu, B-faza, doduše sam blizu "babe svih dimnjaka"!kokuz_sa wrote:i danas na alipasinom polju cijevi od grijanja mlake![]()
Ne znam da li si primjetio, ali u posljednje vrijeme su izbacili iz reklama to "Idemo prvi", sada je samo "Dajemo više.", i što je najtragičnije; OPET LAŽU!Comrad wrote:Telecombas me zanima kakve li ublehe rade u njihovoj marketing sluzbi. Koliki tenkre moras biti pa ovo uraditi i jos plus se diciti s tim, kao oni sad nesto poklanjaju jbt. Pa dragi telecomvci nismo glupi, a nismo i toliko zaostali da skontamo da ste ovo mogli fino napraviti da bude besplatno kao sto jeste u normalnim zemljama.
Cujte im slogana mati draga.![]()
Idemo prvi, dajemo vise.
Svasta.![]()
![]()
Tačno je sevap ukinuti sve njihove usluge, ali baš SVE (naravno ko ima alternativu)!
- topcam
#1472 Re: Snijeg sirom BiH
Ko je lud, ja sam zbunjen. Ako je besplatno koja je logika da BHT daje kredit od 2 KM za hitne slucajeve.
Mozes ti dzaba zvati ali neces besplatno.
Evo ti kako to "hoda" kod nas...
Zoves 122 javi ti se policajac i .. ti "...upravo mi obijaju kucu ..." fino te policajac prekine i pita
kojoj policijskoj postaji pripadate "eh tu morate nazvati broj vam je 650-000" .. zoves 650-000
opet ti se jave, i kazu, ah znate to je stvar krim policije i daju ti opet novi broj 655-612 i tek te tad
saslusaju i kazu "budite strplivi prva slobodna policijska patrola ce doci do vas".
Citajte i ono sto pise sitnim slovima.
Mozes ti dzaba zvati ali neces besplatno.
Evo ti kako to "hoda" kod nas...
Zoves 122 javi ti se policajac i .. ti "...upravo mi obijaju kucu ..." fino te policajac prekine i pita
kojoj policijskoj postaji pripadate "eh tu morate nazvati broj vam je 650-000" .. zoves 650-000
opet ti se jave, i kazu, ah znate to je stvar krim policije i daju ti opet novi broj 655-612 i tek te tad
saslusaju i kazu "budite strplivi prva slobodna policijska patrola ce doci do vas".
Citajte i ono sto pise sitnim slovima.
- dječak sa šibicama
#1473 Re: Snijeg sirom BiH
Polako brate, kazem jadno je sto covjek mora stopirati iz Kaknja da bi zaradio koju marku...
-
fapmasina
#1474 Re: Snijeg sirom BiH
Zvaću Adisa da se dogovorimo oko čišćenja snijega.
Čovjek hoće da radi, neće da moli da mu neko udijeli koji dinar! Svaka čast!
- Not My Idea
#1475 Re: Snijeg sirom BiH
fapmasina wrote:Zvaću Adisa da se dogovorimo oko čišćenja snijega.
deder ziv bio covjeku skuhaj caj, vjerovatno je promrz'o