Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
zamijenite rijec senad sa bilo kojim autorom bilo koje knjige i dobicete isto. neko dokumentovao nesto, svoje radove i interesantne situacije u kojima je direktno ili indirektno ucestvovao, sakupio i prodaje.
Prepisati od riječi do riječi ono što si pričao, i napisati istraživačku knjigu na osnovu događaja, drugih dokumenata, istraživačkih radova i sl., su dvije potpuno različite stvari. Prva se zove plagijarizam, a druga nauka, s tim da i plagijatori ponekad za sebe tvrde da su naučnici. Ono što je Senad uradio je obično sranje, čak nije ni dobar plagijat, jer prepisati vlastite riječi, i riječi svojih gostiju, pa to prodavati, je degutantno. Ali, dok ima karanana, prolaziće mu, zar ne?
karanana wrote:tek sad pogledah ovaj duel i nisam primjetio da je senad stao ni uz jednog ni uz drugog.
Evidentno je da je ovaj iz MI BiH ne zapamtih ime jadan presvisnuo od Lavićeve arogancije, prepotentnosti i bezobrazluka aa Senad uopšte ne vodi raspravu u pravilnom pravcu ne vrši moderaciju već ono Laviću daje prednost što je bezveze
karanana wrote:tek sad pogledah ovaj duel i nisam primjetio da je senad stao ni uz jednog ni uz drugog.
Evidentno je da je ovaj iz MI BiH ne zapamtih ime jadan presvisnuo od Lavićeve arogancije, prepotentnosti i bezobrazluka aa Senad uopšte ne vodi raspravu u pravilnom pravcu ne vrši moderaciju već ono Laviću daje prednost što je bezveze
U tim sučeljavanjima Senad ubaci samo 'kost' i dalje ne moderira osim što interveniše kada dođe do loopa. Bilo je više sličnih, a samo jedno radi podsjećanja.
Ne bih da se puno petljam u diskusiju koja je u toku ali moram da stanem na stranu @karanana. Ja stvarno ne vidim u cemu je problem da covjek sakupi svoje dnevnike koje je vodio u toku rata i da ih predoci u pisanoj formi. Ja imam tu knjigu i vjeruj mi da sam par puta uzimao tek da je prelistam ali je uvijek bilo vise od listanja, ostajao sam po par sati uz nju, ta je knjiga sjajan dokument ma sta ko mislio o tome. Davno su ljudi rekli da ono sto se ne zapise kao da se nije ni dogodilo stoga me cudi da @erszebet ovako navaljuje kontra te knjige. Senad nije bio budala kad je napravio ono sto je napravio s tom knjigom. Znao je da ce dobar dio htjeti da ima tu knjjigu da se ponekad podsjeti na onaj mrak 92-95 ali i dijelu onih koji su dali tabanima vjetra, cisto da malo ociste svoju savjest.
Osim toga, neka novinari na drugim stranama naprave knjigu od svojih dnevnika ili priloga pa cemo da vidimo koliko ko treba da se stidi svojih rijeci. Kako vec rekoh, ova knjiga je dokument prve kategorije o tome sta i kako se radilo na nasoj televiziji u emisiji koja je bila vjerovatno najgledanija tih dana, bilo je i drugih dnevnika ali je Senad unisio jednu posebnu dimenziju u sve sto je radio u tim danima i hvala mu i zbog toga. Meni kao borcu AR BiH je na moral daleko bolje uticao jedan Senad Hadzifejzovic nego sva bulumenta pjevaca i sviraca koji su lafo "patriotskim" pjesmama branili BiH. I budali je jasno da su ti ljudi samo na taj nacin nalazili iza mikrofona "zaklon" dok je Senad radio nesto potpuno drugo ali kome to do sad nije jasno...
wolf07 wrote:Ne bih da se puno petljam u diskusiju koja je u toku ali moram da stanem na stranu @karanana. Ja stvarno ne vidim u cemu je problem da covjek sakupi svoje dnevnike koje je vodio u toku rata i da ih predoci u pisanoj formi. Ja imam tu knjigu i vjeruj mi da sam par puta uzimao tek da je prelistam ali je uvijek bilo vise od listanja, ostajao sam po par sati uz nju, ta je knjiga sjajan dokument ma sta ko mislio o tome. Davno su ljudi rekli da ono sto se ne zapise kao da se nije ni dogodilo stoga me cudi da @erszebet ovako navaljuje kontra te knjige. Senad nije bio budala kad je napravio ono sto je napravio s tom knjigom. Znao je da ce dobar dio htjeti da ima tu knjjigu da se ponekad podsjeti na onaj mrak 92-95 ali i dijelu onih koji su dali tabanima vjetra, cisto da malo ociste svoju savjest.
Osim toga, neka novinari na drugim stranama naprave knjigu od svojih dnevnika ili priloga pa cemo da vidimo koliko ko treba da se stidi svojih rijeci. Kako vec rekoh, ova knjiga je dokument prve kategorije o tome sta i kako se radilo na nasoj televiziji u emisiji koja je bila vjerovatno najgledanija tih dana, bilo je i drugih dnevnika ali je Senad unisio jednu posebnu dimenziju u sve sto je radio u tim danima i hvala mu i zbog toga. Meni kao borcu AR BiH je na moral daleko bolje uticao jedan Senad Hadzifejzovic nego sva bulumenta pjevaca i sviraca koji su lafo "patriotskim" pjesmama branili BiH. I budali je jasno da su ti ljudi samo na taj nacin nalazili iza mikrofona "zaklon" dok je Senad radio nesto potpuno drugo ali kome to do sad nije jasno...
Slažem se sa Vama.
SH nije kao silne "patriote" odmaglio van zemlje te radio "događaje za Bosnu".
Čovjek je ostao profesionalac , imao je porodičnu tragediju i bilo šta vezano za rat mu je zbilja neumjesno prišivati.
Niko me ne može ubijediti da je SH ostao u gradu zbog novca ili da je imao viziju da će nakon rata na ratu zaraditi.
Da li je knjiga "dobra" ili "loša" je stvar čitalaca odnosno njenog tiraža...mislim da su mnogi profitirali daleko više i zlokobnije na našoj muci ili jednostavnijem radu od SH...
Sve negativne ili pozitivne impresije o njemu su subjektivna stvar. Mislim da rijetko ko od nas zna da li je vrhunski profesionalac ili amater...a čak i da imamo te informacije sve se može u trenu promijeniti....
Ne gledam njegov dnevnik redovno ali priznajem da volim "zastati" i očekivati neočekivano i nakon zilion odgledanih emisija...jer on to zna....
Na sreću ili nažalost on je još uvijek bez konkurencije naš najbolji televizijski voditelj.....
Mnogo sreće u daljem radu...
wolf07 wrote:Ne bih da se puno petljam u diskusiju koja je u toku ali moram da stanem na stranu @karanana. Ja stvarno ne vidim u cemu je problem da covjek sakupi svoje dnevnike koje je vodio u toku rata i da ih predoci u pisanoj formi. Ja imam tu knjigu i vjeruj mi da sam par puta uzimao tek da je prelistam ali je uvijek bilo vise od listanja, ostajao sam po par sati uz nju, ta je knjiga sjajan dokument ma sta ko mislio o tome. Davno su ljudi rekli da ono sto se ne zapise kao da se nije ni dogodilo stoga me cudi da @erszebet ovako navaljuje kontra te knjige. Senad nije bio budala kad je napravio ono sto je napravio s tom knjigom. Znao je da ce dobar dio htjeti da ima tu knjjigu da se ponekad podsjeti na onaj mrak 92-95 ali i dijelu onih koji su dali tabanima vjetra, cisto da malo ociste svoju savjest.
Problem je u tome što to nisu njegovi dnevnici, nego dnevnici TVSA?!?!?! Taj isti Senad ti je, dok si ti bio u rovu, bio zatvoren danima u betonskoj zgradi kojoj ni aviobombe nisu mogle ništa, jer nije u životu pomolio nosa da uradi prilog. Obrazujte se, jebemu miša, ako već hoćete da ulazite u diskusije o kojima pojma nemate.
Karanano, plagijarizam je čak i prepisati samog sebe, pogotovo od riječi do riječi, ali kao što već rekoh, to nisu njegovi dnevnici, nego dnevnici TVSA, a kasnije TVBiH. Pročitaj ovdje ako znaš engleski http://en.wikipedia.org/wiki/Plagiarism ... plagiarism .
Jarane ponavljas se ko preparana ploca i postajes vise dosadan sa tim ,,kontra Senada,,Ocito je da ti se nesto dobro zamjerio pa svoje frustracije lijecis ovdje.Nikakve fajde od toga.Valjda je svakome vec jasno da je Senad pojam novinarstva u BiH(i dalje) i tu se sva prica zavrsava.Licne sukobe rjesavajte na drugom mjestu(a vec se da naslutiti da je noga u pitanju)ili se ponudi Senadu,,face to face,,sa dobrom kriglom vode
Problem je u tome što to nisu njegovi dnevnici, nego dnevnici TVSA?!?!?! Taj isti Senad ti je, dok si ti bio u rovu, bio zatvoren danima u betonskoj zgradi kojoj ni aviobombe nisu mogle ništa, jer nije u životu pomolio nosa da uradi prilog. Obrazujte se, jebemu miša, ako već hoćete da ulazite u diskusije o kojima pojma nemate.
Karanano, plagijarizam je čak i prepisati samog sebe, pogotovo od riječi do riječi, ali kao što već rekoh, to nisu njegovi dnevnici, nego dnevnici TVSA, a kasnije TVBiH. Pročitaj ovdje ako znaš engleski http://en.wikipedia.org/wiki/Plagiarism ... plagiarism .
Senada sam zamrzio kad je napravio interviju od sat i pol s Fikretom Abdicem.
Ja sam dvije godine gladovao, a vecina Krajsnika puskama se borila protiv tog usrankovica, a jesu li ga pustili iz zatvora u Hrvatskoj, Senad ode praviti intervijue sa njim, taj interviju, ja sam gledao vise puta, i dokucio da Fikret nije normalan covjek, ali, dati takav jedan medijski prostor jednom lesu od politicara, jednom dokazu zasto je Bosna ono sto jeste, promasene vizije, pobijeni ljudi, tragi-komedija jebo Shakespear-a, sve, to ne mogu oprostiti nekom koje navodno vodio dnevnik ove zemlje. Zamisli da izadje Karadzic iz zatvora u Hagu i Senad pravi interviju od 2 sata sa njim, sasvim normalica. Neka ga je stid i sramota. Bio sam uredno predplatnik Balkaniyuma koji ima FACE TV, Senadova jedna od nadi je da ce njegov kanal moci plasirati dijaspori jer tu se moze fino zaraditi, e kod mene je zbog ovog intervijua odjavljen. Pomislio sam samo koliko je ljudi u Bosni bolje bilo intervijusati, pa koliko ljudi vani, pa da je neko dijete doveo koje je dobilo medalju na nekom dogadaju i njemu dao sat i pol da brblja, bolje bi bilo...
Ali, da ne budem toliko subjektivan, prenosi utakmice BiH repke, i dozvoljava Marijanu da komentira, iako i Marijan u zadnje vrijeme predstavlja fudbalere sa sin tog tate, i ove mame, mislim, de malo, glava, jedno je statistika, drugo je neka egzoticna informacija koju ne znam ali trece je vikati sin oca Josipa i majke Ramzije, kakve veze to ima i sa cim? Ili, ljepa je familija Dzeko a bogami i Spahic. Zamisli da gledas prenos NBA i da neko kaze, Lebaron James is such a good looking fellow. Son of George and Tiffany. Ili jos gore NFL ili NHL, da za nekog kaze da je faca lik.
Senad moze za nas pojam biti dobar voditelj, ali nije televizija medij jednog covjeka. To je jako komplikovana stvar gdje moras na svakoj poziciji imati dobre ljude, koji znaju svoj posao. Senad zna posao voditelja, ali to je jedan od poslova, i nikako nije najzahtjevniji, treba biti samo komforan s gledateljstvom i kamerom, a to nije tesko Senadu u zemlji od 2 miliona, od kojih ga gleda 5% i to vec 20 godina.
Evo vam Senada, pa ga pogledajte.... i ovaj interviju, Senade hocu 2 sata zivota da mi vratis za ovu parodiju
Jarane ponavljas se ko preparana ploca i postajes vise dosadan sa tim ,,kontra Senada,,Ocito je da ti se nesto dobro zamjerio pa svoje frustracije lijecis ovdje.Nikakve fajde od toga.Valjda je svakome vec jasno da je Senad pojam novinarstva u BiH(i dalje) i tu se sva prica zavrsava.Licne sukobe rjesavajte na drugom mjestu(a vec se da naslutiti da je noga u pitanju)ili se ponudi Senadu,,face to face,,sa dobrom kriglom vode
A imaš li neki argument ili samo lupetaš da sam se zamjerio s čovjekom kojeg nisam u životu vidio uživo? Sve vrijeme ti je to jedini argument, a ja bih ovo isto pričao da se radi o bilo kome.
Erzsebet wrote:
Problem je u tome što to nisu njegovi dnevnici, nego dnevnici TVSA?!?!?!
Sabrao je svoja djela, priloge, pa ih ukoričio, kao što kolumnisti ukoriče svoje kolumne, pa ih prodaju kao jedinstvenu knjigu.
Nedavno su kolumnisti Jutarnjeg lista izdali svoje zbirke kolumni koje su pisali za Jl proteklih godina, ali čini mi se da ih je Jutarnji prodavao kao svoje vlasništvo, uz dnevne novine. Koliko autori dobiju od tih djela, veliko je pitanje, vjerovatno ništa. Sigurno je da početnim ugovorom definiraju dalju eksploataciju svojih djela.
Ako je SH otuđio vlasništvo državne televizije, sigurno će ga tužiti. Nisam vidjela da jesu, do sada. Vjerovatno zato jer su objavljeni u drugačijoj formi i nisu preuzeti u originalnom formatu.
"U Bosni će ti oprostiti sve sem uspjeha".. je očito i na ovom primjeru. Kao "nije izlazio iz zgrade kojoj ni avionaka bomba nije mogla ništa"... Pa RTV Dom je prva crta obrane, to je rov civilnog društva...
Osim toga da je samo pogledao (SH) po jedan prilog novinarskih gromada međunarodne karijere koji su bili u toj zgradi, dovoljno je... Propala novinarska karijera, neuspjeh i frustracija izbijaju iz ponekih postova, a to je žalosno.
Ne bih dalje na temu Senadove knjige, sve se bojim da ce neki skriveni genij kazati kako je covjek radio u stvari za cetnike samo mi to nismo skontali! Ovdje stvarno ima svakakvih "argumenata", ja kazem da je knjiga DOKUMENT a neko dalje truni o nekakvom plagiranju samog sebe , zbogom pameti!
KatarinaKosaca wrote:"U Bosni će ti oprostiti sve sem uspjeha".. je očito i na ovom primjeru. Kao "nije izlazio iz zgrade kojoj ni avionaka bomba nije mogla ništa"... Pa RTV Dom je prva crta obrane, to je rov civilnog društva...
Osim toga da je samo pogledao (SH) po jedan prilog novinarskih gromada međunarodne karijere koji su bili u toj zgradi, dovoljno je... Propala novinarska karijera, neuspjeh i frustracija izbijaju iz ponekih postova, a to je žalosno.
Vrati se prvo na argumente iz prijašnjeg dijela rasprave, koje si vrlo vješto odignorisala, pa onda truni o mojoj propaloj karijeri, o kojoj ne znaš ništa, niti znaš uopšte čime sam se u životu bavio, i čime se bavim. Ja pišem na ovoj i na još pet - šest tema, a ti pišeš na svakoj, pa se lijepo može zaključiti ko šta korisno u životu radi.
Čak i plagiranje svojih rečenica iz TUĐEG dnevnika je plagijarizam, postavio sam vam link o tome, ali druga je stvar što vi, ili ništa o tome ne znate, ili čak ne znate ni engleski pa da pročitate. Nije ni čudno što su likovi poput Senada, koji tali svoje knjige po teferičima u dijaspori i ljude uzima na ratnu priču za 40-50 €, ljudske i novinarske gromade, primjeri u životu itd. Naš problem je što nas je očigledno 95% kao taj ušljivac, pa onda i ne vidimo problem u tome.
Jebi ga nije svak pismen ko ti. Vecina nas ovdje ne znamo ni ove nase jezike a ocekujes da ja citam oni nakav stranjski o nakvim pravima i kradji materijala. Ali zato smo mi senadovi tu gdje smo a ovi pametni su daleko i od nas i od senadovih sranja i dnevnika i knjiga. Ali sta ces. Ne mere svak ni bit pismen i pametan kao djaninlanho.