BiH - Portugal/Portugal - BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
DoradO

#1451 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by DoradO »

ma vec su se predali :D
Pitarrr82

#1452 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Pitarrr82 »

frngla wrote:Bilino polje dimenzije i kapacitet

Kapacitet 15,292
Dimenzije terena 103 x 65 m
Teren Trava

Stadion Koševo

Kapacitet 35.630
Dimenzije 105x68 m
Teren Trava

Nije to neka razlika u velicini samog terena, to je u glavama, a koševo "kolje" bilino polje prema kapacitetu ;-)

Mislim da se ne moze koristiti zapad ukoliko budemo moral igrati na Kosevu...
frngla

#1453 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by frngla »

mislim da je to najmanje vazno, vazno je da je travnjak kvalitetniji na kosevu, a ako bude zatvoren zapad, opet je veci kapacitet koseva cak i bez 18000 stolica/navijaca (17630 stolica)
Pitarrr82

#1454 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Pitarrr82 »

Meni je svejedno, uostalom tu je selektorski tim da razmislja o tome i sad da se jedni ili drugi vade na to je smijesno, od Portugala ocekivano...
Pitarrr82

#1455 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Pitarrr82 »

Fudbalski savez Portugala uputio je zvanični dopis UEFA u kojem traži da se prva utakmica baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo ne igra na stadionu Bilino Polje u Zenici.
Međutim, kako je za SportSport.ba potvrdio potpredsjednik Komiteta za normalizaciju stanja u Nogometnom/Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine Elvedin Begić, male su šanse da Zmajevi ne ugoste Portugalce u Zenici.

"Svako ima pravo da se žali na bilo šta. Bilo da je u pitanju stanje terena ili broj mjesta za gostujuće navijače. Objektivno, Portugalci nemaju uporišta u svom zahtjevu za promjenu stadiona domaćina prve utakmice baraža", kaže Begić i dodaje:

"Dali smo im obećanje da ćemo učiniti sve što bude u našj moći da travnjak na Bilinom Polju bude u boljem stanju nego onda kada su oni došli da ga pogledaju. Mi imamo obećanja od načelnika Opštine Zenica i NK Čelik da će travnjak do utakmice biti u boljem stanju. Zaista su male šanse da se utakmica baraža ne bude igrala na Bilinom Polju tim prije jer mi imamo veliki problem sa alternativom. Naime, stadion "Asim Ferhatović Hase" na Koševu ima problema sa stolicama, tako da bi zapadna tribina našeg najvećeg stadiona bila prazna u susretu sa Portugalom, ako se ne dopusti igranje na Bilinom Polju. To nama nikako ne odgovara i učinićemo sve što je u našoj moći da se taj susret odigra u Zenici", smatra Begić.

ss.ba
nuraH

#1456 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by nuraH »

Kapacitet 15,292
Teren Trava

Stadion Koševo

Kapacitet 35.630
Dimenzije 105x68 m
Teren Trava

Nije to neka razlika u velicini samog terena, to je u glavama, a koševo "kolje" bilino polje prema kapacitetu ;-)
nije to bitno bitno je ovo:

Stadium Results at Home ---------------------- GP W D L
Bilino Polje, Zenica ------------------------------ 24 15 4 5
Asim Ferhatović Hase Stadium, Sarajevo ---- 31 10 9 12
Grbavica, Sarajevo ------------------------------- 2 0 2 0
Total ----------------------------------------------- 56 24 15 17
frngla

#1457 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by frngla »

mozda su rezali nokte ili se sisali u utorak (u aksam) ili mozda prosli ispod merdevina, a hasagić razbio ogledalo u wc-u u svlacionici, a mozda ipak seletkori nisu pustali nokat na malom prstu desne ruke, a spahic ograiso, a nije stravu salio...

nemoj mi te price da je do stadiona, uklet, ovakav-onakav... pun mi je tih mahalskih
zlajapravaraja

#1458 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by zlajapravaraja »

tvrtko 1. kotromanić wrote:Predlažem Bayernovu Alianz arenu, da dođe jedno 20.000 Bosanaca iz Bosne i još 50.000 iz dijaspore i da ih oderemo 3:0. Čak i ova nervoza oko stadiona pokazuje da smo psihički u prednosti. Trenutni rezultat je 1:0 za nas. :-D
A ko kaze da bi Bayern i 1860 M. pristali na takvo nesto ? :-)

Nesto drugo: prilazi mi jutros jedna Portugalka s kojom imam poslovne veze, i sva potistena ko iz topa rece: "Jebote, sanjala sam sinoc da je Bosna pobijedila 6:1 :)
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1459 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by JoseMujica »

Kapacitet 15,292
Teren Trava

Stadion Koševo

Kapacitet 35.630
Dimenzije 105x68 m
Teren Trava

Nije razlika kada se gleda u malim brojevima :? ....al izračunaj kvadraturu :roll:

Dimenzije terena 103 x 65 m = 6695 m2

Dimenzije 105x68 m = 7140 m2

Dimezije terena na Koševu su veće za 445 m2, što za jednu fizički slabu ekipu je isuviše mlogo

Ja sam iz Sa i volio bih da reprezentacija igra u SA, ali realno kada vidim fizičke moći naših igrača, da sam odlučujem o tome nikada se ne bi odlučio za Koševo
JoseMujica

#1460 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by JoseMujica »

otprilike tako Dino

Mislim ako računamo da možemo dobiti Portugal i otići na EP onda definitivno Zenica. Ako ne računamo da možemo dobiti i proći, već da zbog kapaciteta, maznemo što više para, onda Koševo.

Čak i da nam UEFA kaže da nemre Bilino Polje , opet treba izbjeći Koševo i tražiti stadion manjih dimenzija (ako ga imamo)
frngla

#1461 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by frngla »

DinoZe wrote:Ja to geldam ovako, vise sanse ima da u sprintu sustignes Ronalda i Nanija na 10 metara nego na 20m.
Mozda ga i neces sustici ali ti nece daleko pobjeci niti moze razviti toliku brzinu na manjem prostoru.
A svoja bicikla neka pravi u 3 metra tamo vamo, nece biti nesto efektivan.
Ja to gledam ovako, koševo je bolji stadion od bilinog polja u svakom pogledu i kao takav trebao bi biti prvi stadion repke, da ima bolji u npr. visokom, tuzli, bosanskoj krupi, nebitno bio bih da on bude prvi stadion repke i cao
Charuga
Globalni moderator

#1462 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Charuga »

"MALE SU ŠANSE DA SE NE IGRA U ZENICI"

http://www.sportsport.ba/bh_fudbal/male ... nici/66563
phillie

#1463 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by phillie »

Ne znam kako vama, ali meni bas na kreveljka idu ove price, cim nesto nasi protivnici zahtjevaju, zale se, prigovaraju, odmah odredjen broj ljudi skoci i prislepa se toj prici, kao vidite ljudi znaju bolje od nas, mi smo tutumi, oni su velesila moramo ih docekati kao ljudi, mozda iznijeti im hurmasice i baklave, zovnuti koji KUD ili Selmu Bajrami da ih zabavlja, a po noci pored hotela u kojem su smjesteni na prstima hodati a upotreba automobila bila bi kaznjena slanjem na neki prinudni rad.

Kad su nas u Portugalu udarali, ma to smo mi zasluzili -to su oni BHFovci trazili belaja-to su oni huligani iz bh.lige alkoholizirani bili
Kad nase navijace u prenosu francuski reziser nijednom ne prikaze - ma sta ce ih prikazivati, ionako su sve seljaci, zajampureni, crveni, nema grOdske rOje.
Kad su u Bg bacali topovske udare a u Rumuniji dizali parole- sto ste isli, samo ste ih isprovocirali...

Bosnjo de malo misli na sebe, ne potcjenjuj se. Prestani skakati na svaku sitnicu koju nasi PROTIVNICI preuvelicavaju. opet ponavljam PROTIVNICI, da PROTIVNICI, a ne turisti, koji se dolaze zabaviti i od kojih cete izvuci njihove novce, vec PROTIVNICI. PROTIVNICI Bosnjo.... Bosnjo, gledaj samo svoj interes, valjda ce ti jednom doci iz guzice u glavu.

Da su Osim, Susic, igraci, fiziotarapeut ili bilo ko kompetentan iz NASE ekipe trazio da se igra na bilo kojem drugom stadionu, koji ce iz bilo kojeg razloga vise odgovarati, ja bih prvi stao iza te inicijative, ali da mi nistavni, invalidski, prepotentni PROTIVNIK odredjuje gdje cu ga JA ugostiti, iako MOJ izbor je po pravilima UEFE, NIKAD!!!!

Valjda cemo i mi doci do pameti.

PS. Kad je dosao, Susic je odlucio da ce reprezentacija svoje utakmice igrati na Kosevu, cak je bilo i izjava: "Bolje da Francuze ugostimo i na neutralnom terenu, nego na Bilinom Polju", da bi nakon utakmice sa Francuzima ponovo vratio reprezentaciju na Bilino Polje, gdje su i ostali...e sad, cisto sumnjam da su se vratili u Zenicu zato sto im manje odgovara jer ko bi normalan isao kontra sebe, a u korist svojih protivnika. to samo moze nasim forumasima pasti na pamet.
Hvala
Last edited by phillie on 21/10/2011 14:59, edited 1 time in total.
KPNCTNJAH

#1464 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by KPNCTNJAH »

eeddiinn

#1465 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by eeddiinn »

Neki dan na posao mi dolazi lik sa kojim inače surađujemo i upada u trenutku dok je u toku rasprava oko utakmice.
Kaže on jedva čeka utakmicu da vidi CR. Reko koji će ti on nemoj da zg.... negdje u mraku pederčina. Kaže on meni, ja volim CR više od svog babe, meni je Real zakon. :? :? :? :x :x :x
Reko koji ti je, jesi li ti dobar???? Kaže bilo bi mi pravo krivo da CR ne ide na evropsko.
E poslije toga kontam zar je bitno koji je stadion kada će biti više onih koji će gledati CR nego navijati sa svoju reprezentaciju. Još uvijek ne mogu da dođem sebi koji lik.
phillie

#1466 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by phillie »

eeddiinn wrote:Neki dan na posao mi dolazi lik sa kojim inače surađujemo i upada u trenutku dok je u toku rasprava oko utakmice.
Kaže on jedva čeka utakmicu da vidi CR. Reko koji će ti on nemoj da zg.... negdje u mraku pederčina. Kaže on meni, ja volim CR više od svog babe, meni je Real zakon. :? :? :? :x :x :x
Reko koji ti je, jesi li ti dobar???? Kaže bilo bi mi pravo krivo da CR ne ide na evropsko.
E poslije toga kontam zar je bitno koji je stadion kada će biti više onih koji će gledati CR nego navijati sa svoju reprezentaciju. Još uvijek ne mogu da dođem sebi koji lik.
Vjerujem da je nakon ovoga suradnja dozivjela svoj kraj :D :D :D
Pitarrr82

#1467 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Pitarrr82 »

I meni se dan nakon utakmice javio Francuz s kojim suradjujemo da me slucajno pita kako sam pa sam mu odgovorio s povecanjem troskova za usluge :mrgreen: :lol: :lol:

:bih: :bih:
zlajapravaraja

#1468 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by zlajapravaraja »

Nije Kosevo ukleto :roll: , kao sto nije ni preveliko. Neko je maloprije izracunao razliku u kvadraturi BP i Koseva, sto je bilo nekoliko stotina manje "u korist" BP, ali ipak jos uvijek 94% od kvadrature Koseva, sto i nije neka velika razlika...

I u Parizu smo igrali na "velikom" terenu, kao sto cemo i na Luzu...

Ako dodje do toga da moramo igrati na Kosevu, onda je za sve navijace u Bosni i Hercegovini "sad ili nikad" :!:

Stadioni ne prave atmosferu; atmosferu prave navijaci kojima nije mrsko otvoriti svoja usta za nesto sto bi im trebala biti svetinja.

Ne samo da se na ovom stadionu konacno mora ponoviti, ako ne i premasiti, atmosfera protiv Danske 2003, nego da svako ko je u mogucnosti na ovu utakmicu mora gledati kao svoju duznost, ako prema nicemu drugome, onda prema ovim divnim momcima koji skoro bez ikakve premije mnogo vise urade za nasu BiH za 90 minuta, nego oni koje smo za takve stvari svojim glasom obdarili platama od 10.000 KM za vrijeme citavog svog mandata od 4 godine.

Da HZ, Manijaci, Robija, Red Army, Fukare, itd. preko saveza i maticnih klubova dobiju povlastice za kupovinu ulaznica, i da zaborave na svoje medjusobne carke (ako uopste postoje), da se lijepo i ljudski dogovore oko navijanja, pa i sa Fanaticosima (..."mene zivot razocarao"..." :arrow: ), i da se Portugalcima napravi docek kakav u zivotu nisu dozivjeli - da se onog momenta kad izadju na teren saseru u gace i sjete familije svih svojih funkcionera sto se ipak ne igra na Biliom Polju. Pa neka im malo zvoni u usima od topovskih udara (iza tribina)...a mislim da bi nam UEFA i za "par bakljica" progledala kroz prste. Ipak smo se ponasali citave ove kvalifikacije... :mrgreen:

Dajte da se i mi navijaci zainatimo kao sto su se Zmajevi vec sigurno zainatili, da im se OSVETIMO za sve od prije 2 godine, pa i ovu jebenu pricu oko stadiona! :x

Uglavnom, odziv, te atmosfera kao protiv Francuske (0:2) bi bila pogubna, ne samo za jbn. baraz, nego mnogo, mnogo, vise od toga...Bankrot! Nadam se da shvatate.

Izvinite ako previse serem, ali sam mrtav ozbiljan :skoljka:

P.S. Ni u kojem slucaju zvizdati himni Portugala :!:
Last edited by zlajapravaraja on 21/10/2011 15:21, edited 2 times in total.
eeddiinn

#1469 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by eeddiinn »

Ma da ja odlučujem sigurno i bi al na žalost ne odlučujem. Al mi ne ide u glavu nikako, stalno o tome razmišljam i nikako ne mogu da skontam lika.
stevan2712

#1470 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by stevan2712 »

Pa naravno da je bolje u Zenici. Dzaba ti 35 hiljada ljudi kad ne mogu na Kosevu nikoga da dobiju. Treba igrati na Bilinom polju i gotovo! :D Al stvarno je pretesko Portugala dobiti... ej ljudi Bosingva igra u Celsiju, Karvaljo i Pepe (Real M.) nisam siguran dal igra Karvaljo zbog one suspenzije al ako ne igra tu su Rolando ili Bruno Alves isto prejaki, lijevi bek Koentrao Real M. U veznom redu Nani i Ronaldo ne treba govoriti , Mutinjo iz Porta zvjer a Meireles vidite kako igra za Celsi. Jedino im je napad slab al kad imaju Ronalda i Nanija to im nije proble.
Stvarno ce biti PREtesko!
JoseMujica

#1471 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by JoseMujica »

zlajapravaraja wrote:Nije Kosevo ukleto :roll: , kao sto nije ni preveliko. Neko je maloprije izracunao razliku u kvadraturi BP i Koseva, sto je bilo nekoliko stotina manje "u korist" BP, ali ipak jos uvijek 94% od kvadrature Koseva, sto i nije neka velika razlika...
kako bolan nije velika razlika u kvadraturi :-) :-) 445 m2

to je bolan pola dunuma....na 445 m2 moreš izgraditi kućetinu i da ti još ostane 100m2 bašće

valja to istrčati i pokriti a naši imaju kuveta za nekih 60 minuta......još skontaj kada imaš protiv sebe super brza i tehnički odlična krila...ona 3 metra širine ti dođu ko grobnica i još uzmi u obzir zakrpljenu odbrambenu liniju.

Hebga pola naroda misli na svoju gujicu i svi bi na stadion da gledaju tekmu....Koševo ljudi nije za naše reprezentacije, osim ako ašićare hoćete da zijanimo.

Heblo vas više Koševo da na njemu igraju ja bih ih mogao s prozora gledati pa nikad ne bi ni poželio da se tu igra ovako važna tekma.

Koševo samo za prijateljske!
Last edited by JoseMujica on 21/10/2011 15:27, edited 1 time in total.
PAKA1

#1472 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by PAKA1 »

ganjeta wrote:Sve ovo što radi ciganija je dokaz koliko se se oni ukakili, prvo su željeli angažovati Murinja, sad im se ne svidja teren ( koji je fakat katastrofa) šta je sljedeće?
Ja bih volio kad bi se igrala na Koševu da mogu otići pogledati sa svojom ekipom, za Zenicu bi ti bilo malo teže izvesti.Ali ne treba popustiti ciganima, jer bi to bio njima vjetra u ledja, i treba se boriti da igramo u Zenici svim silama, pa makar bila prava močvara.

Po meni Sušić i Komitet rade pravu stvar :thumbup: , isključili su se iz ovog mediskog stihiskog rata i traže naša najbolja rješenja za ekipu, dok se ovi pičići bave svim i svačim, ne treba ulaziti u ovakve stvari sa njima.
BRAVO MAJSTORE REKAO SI PRAVU STVAR.NETREBA NAISJEDATI I HLADNE GLAVE UĆI U UTAKMICU U ZENICI KAO PROTIV FRANCUSKE.MOŽEMO MI NJIH ELIMINISAT.NAPRIJED BOSNO I HERCEGOVINO
phillie

#1473 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by phillie »

eeddiinn wrote:Ma da ja odlučujem sigurno i bi al na žalost ne odlučujem. Al mi ne ide u glavu nikako, stalno o tome razmišljam i nikako ne mogu da skontam lika.
Prijatelju, ne razbijaj glavu previse, jer ocito taj "tvoj" ima nekih sklonosti koji nemaju bas neke veze sa nogometom, patriotizmom ili necim slicnim, on ima neku drugu vodilju u "glavi".

P.S. Prijedlog za parolu: "CRY BABY CRY" cisto zbog ove njihove kuknjave...
just principe

#1474 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by just principe »

prljave igre su pocele istog trenutka kad smo izvuceni s njima da igramo..Odmah onaj njihov iz delegacije govori kako je teren u Zenici mocvara..Zatim su sutradan doputovali da ispitaju i slikaju teren kao da vide u kakvom je stanju, a zapravo iz razloga da bi se mogli zaliti Uefi

kako znaju da je na ostalim terenima BiH ( tj samo Kosevu ) situacija bolja... :-)
Ocit strah neuspjeha je prisutan, pa kad ispadnu od nas zele da imaju alibi loseg terena i mocvare :-)

strah ih je atmosfere na BP a i znaju da nasa reprezentacija pruza odlicne partije na istom, u suprotnom ne vidim drugi razlog jer mi nemamo nikakve Arena i Parkove kao sto je slucaj u Njem, Eng pa da i oni a mi mozemo birati..jer samo BP zadovoljava zahtjeve Uefe i nijedan drugi teren i nema nikakve sanse da se igra u Sarajevu..

U novembru svi stadionu u BiH su mocvare, samo su jedni vise jedni manje i gospodo portugalska to prihvatite jer niste u situaciji da birate..Gdje god igrali u BiH bice njiva i mocvara a SAMO MI biramo na kojoj cemo njivi i mocvari igrati NE vi, jer MI smo domacini i zato imamo pravo izbora...Ako vam se ne svidja nikakav problem, lagano 3-0 za nas :-)
splend

#1475 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by splend »

just principe wrote:prljave igre su pocele istog trenutka kad smo izvuceni s njima da igramo..Odmah onaj njihov iz delegacije govori kako je teren u Zenici mocvara..Zatim su sutradan doputovali da ispitaju i slikaju teren kao da vide u kakvom je stanju, a zapravo iz razloga da bi se mogli zaliti Uefi

kako znaju da je na ostalim terenima BiH ( tj samo Kosevu ) situacija bolja... :-)
Ocit strah neuspjeha je prisutan, pa kad ispadnu od nas zele da imaju alibi loseg terena i mocvare :-)

strah ih je atmosfere na BP a i znaju da nasa reprezentacija pruza odlicne partije na istom, u suprotnom ne vidim drugi razlog jer mi nemamo nikakve Arena i Parkove kao sto je slucaj u Njem, Eng pa da i oni a mi mozemo birati..jer samo BP zadovoljava zahtjeve Uefe i nijedan drugi teren i nema nikakve sanse da se igra u Sarajevu..

U novembru svi stadionu u BiH su mocvare, samo su jedni vise jedni manje i gospodo portugalska to prihvatite jer niste u situaciji da birate..Gdje god igrali u BiH bice njiva i mocvara a SAMO MI biramo na kojoj cemo njivi i mocvari igrati NE vi, jer MI smo domacini i zato imamo pravo izbora...Ako vam se ne svidja nikakav problem, lagano 3-0 za nas :-)
oni sutradan doputovali da rezervisu hotel i vide stadion, kao sto bi svaka ozbiljna ekipa uradila. nisu nista slagali kad su rekli da je teren katastrofa, e sad sto mi nemamo boljeg, to je druga stvar. normalno je da imaju neki strah od neuspjeha, ali on nije ni priblizan onom kakav mi mislimo da jest. vec su nas ljudi jednom ovdje pobjedili, nismo suta na gol imali. i da, eto bas imaju strah od atmosfere na bilinom :mrgreen: i za nas je steta sto je teren slab, u novembru ce bit jos gori, kao sto si i rekao, ali kakav bude njima takav ce bit i nama. cak mislim da je za nas bolje da bude sto veca mocvara, i da ostane 0:0.
Locked