GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
valterbranisarajevo

#1451 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by valterbranisarajevo »

Ministar je rekao da u tužilaštvu stoji 57 kg dokumentacije sa dokazima o kriminalu u Grasu. I stoji, i stoji..... Valjda dok, kao po starom dobrom običaju, sve ne zastari....Tužilaštvo, kao i obično u službi kriminala.... :oops:
Mikado

#1452 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Mikado »

Evo još slučajeva divljanja po vozilima GRAS-a :

Ovaj je ujedno i najpoznatiji :(
Image

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
inSighT
Vozim: na guranje

#1453 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by inSighT »

Mikado wrote:
cappy_tempo wrote:evo potvrdili su da su gradjani krivi za sve,a ne gras i oni su svi fini,kulturni,a gradjani stoka obicna
Pojedinici se mogu tako okvalifikovat

Image
Nazalost pojedinci :x

Nisu gradjani krivi sto se pusta svakakva bagra u vozila javnog gradskog prevoza. Prije godinu dana sam se vozio trolom kada je usao jedan "pojedinac" koji se ocito nije kupao godinama, a bilo je nekih 35 stepeni. Smrdi na kontejner ko futa, zadnja vrata bila cak otvorena pa si mogao nekako izdrzati, nismo dopustili da ih zatvore. Da ne pricam o nekim ciganima, onim prosjacima koje pustaju u tramvaje na prva vrata, umjesto da ih vozaci odjebu, a svaki dan boluju od druge bolesti.

Uglavnom na ovo sam mislio:
Image

Sad ce neki mozda i spominjati "diskriminaciju", ma poserem se na nju isto ko ovaj sto se posro u tramvaju.
ljubav_aha

#1454 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by ljubav_aha »

inSighT wrote: Nisu gradjani krivi sto se pusta svakakva bagra u vozila javnog gradskog prevoza. Prije godinu dana sam se vozio trolom kada je usao jedan "pojedinac" koji se ocito nije kupao godinama, a bilo je nekih 35 stepeni. Smrdi na kontejner ko futa, zadnja vrata bila cak otvorena pa si mogao nekako izdrzati, nismo dopustili da ih zatvore. Da ne pricam o nekim ciganima, onim prosjacima koje pustaju u tramvaje na prva vrata, umjesto da ih vozaci odjebu, a svaki dan boluju od druge bolesti.

Image
:shock: tebi su siromasne osobe "svakakva bagra" :x s

odvratan si :x :evil:
Mr.Penguin

#1455 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Mr.Penguin »

SINDIKALAC GRAS-A NAPAO UREDNIKA I NOVINARA TVSA

Urednik IPP-a Televizije Sarajevo Zvonko Marić i novinar Aid Mršić napadnuti su nakon sinoćnje emisije REBUS u kojoj je Marić sa gostima razgovarao o problemima u KJKP Gras.

"Pred zgradom RTV Doma presreo ih je smijenjeni potpredsjednik Sindikata komunalne privrede podružnica Gras Adnan Himzanija i uz verbalni napad i naguravanje iskazao nezadovoljstvo sadržajem emisije. Nakon što je urednik Zvonko Marić pozvao policiju, Himzanija je priveden. Sva trojica su dali iskaz policiji. Ovo je još jedan dokaz koliko je postalo teško raditi novinarski posao u BiH", navode iz Televizije Sarajevo.
O'zone
Globalni moderator

#1456 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by O'zone »

Mr.Penguin wrote:SINDIKALAC GRAS-A NAPAO UREDNIKA I NOVINARA TVSA

Urednik IPP-a Televizije Sarajevo Zvonko Marić i novinar Aid Mršić napadnuti su nakon sinoćnje emisije REBUS u kojoj je Marić sa gostima razgovarao o problemima u KJKP Gras.

"Pred zgradom RTV Doma presreo ih je smijenjeni potpredsjednik Sindikata komunalne privrede podružnica Gras Adnan Himzanija i uz verbalni napad i naguravanje iskazao nezadovoljstvo sadržajem emisije. Nakon što je urednik Zvonko Marić pozvao policiju, Himzanija je priveden. Sva trojica su dali iskaz policiji. Ovo je još jedan dokaz koliko je postalo teško raditi novinarski posao u BiH", navode iz Televizije Sarajevo.
NE,NE ovo je još jedan dokaz da "Naaaaaamaaa niko ništa ne možeee,ništa ne možeee,ništa ne možeee" pa dodamo na to i "jači smo od sudbineeeeeeee"

Opet im je vlada popustila,građani popustili sad će nas redom poćeti lemati kako koji stigne :skoljka:
demetra22

#1457 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by demetra22 »

@Mikado

Napravi jednu ovakvu kompilaciju od clanaka tipa, GRAS se zabio u cvjecaru kod stomatologije, GRAS se zabio u stanicu na Pofalicima, GRAS se zabio u auto kod BBI, GRAS udario zenu kod OHR, itd. Ima vise materijala, obogatice sadrzaj.
demetra22

#1458 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by demetra22 »

neo7 wrote:Ovaj gras je stvarno :shock: ...sta od njih neces doziviti :shock:

Inace, sinoc ulazimo u trolu, kad vozac i revizor "Dobro vece omladino, bujrum, bujrum" :shock: Ja se sjebo...

Jos na izlazu cujem govori nekom momku "Prijatno".

:shock: :shock: :shock:
mahalas505

#1459 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by mahalas505 »

demetra22 wrote:
neo7 wrote:Ovaj gras je stvarno :shock: ...sta od njih neces doziviti :shock:

Inace, sinoc ulazimo u trolu, kad vozac i revizor "Dobro vece omladino, bujrum, bujrum" :shock: Ja se sjebo...

Jos na izlazu cujem govori nekom momku "Prijatno".

:shock: :shock: :shock:
Ne znam zasto cudenje radi ovakvog postupka vozaca i revizora, ja sam odavno ukazivao da se vrlo lako da popraviti ponasanje radnika, i da ovo predje u normalno ophodjenje s putnicima, ali kako popraviti ponasanje uprave grasa i vlade kantona? To je glavni problem.
FnatiC

#1460 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by FnatiC »

ljubav_aha wrote:
inSighT wrote: Nisu gradjani krivi sto se pusta svakakva bagra u vozila javnog gradskog prevoza. Prije godinu dana sam se vozio trolom kada je usao jedan "pojedinac" koji se ocito nije kupao godinama, a bilo je nekih 35 stepeni. Smrdi na kontejner ko futa, zadnja vrata bila cak otvorena pa si mogao nekako izdrzati, nismo dopustili da ih zatvore. Da ne pricam o nekim ciganima, onim prosjacima koje pustaju u tramvaje na prva vrata, umjesto da ih vozaci odjebu, a svaki dan boluju od druge bolesti.

Image

Jedno je biti siromasan a drugo prljav i smrdljiv.

Fino pise da je osobama koji druge osobe mogu zaraziti,isprljati zabranjen ulazu u gradski prevoz.
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#1461 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by grunt »

zna li mozda neko gdje bi se mogla pogledati emisija "rebus" sa tvsa od sinoc,bilo je govora o gras-u
Akibh

#1462 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Akibh »

mahalas505 wrote: ali kako popraviti ponasanje uprave grasa i vlade kantona? To je glavni problem.
Svi se nadamo da ce i ovi napraviti bar jedan dobar potez, barem otkaz i krivicna prijava banditima koji su strajkovali, sindikatu koji se za sve pita ali ne stoji iza strajka, onim sto napadaju novinare,...
Lulicu, Musicu, GRAS danas opet prijeti po novinama. Rasturite bagru, ko boga vas molim...
Mikado

#1463 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Mikado »

demetra22 wrote:@Mikado

Napravi jednu ovakvu kompilaciju od clanaka tipa, GRAS se zabio u cvjecaru kod stomatologije, GRAS se zabio u stanicu na Pofalicima, GRAS se zabio u auto kod BBI, GRAS udario zenu kod OHR, itd. Ima vise materijala, obogatice sadrzaj.
:mrgreen:

Image
Image
Image
Image

Image
Image
Image
Image
mahalas505

#1464 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by mahalas505 »

@Mikado posteno od tebe sto jest jest :D .
nuki_cika

#1465 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by nuki_cika »

Ovdje je vlada i najveci krivac.Nije ni gras,nisu ni putnici nego VLADA.
Zašto?
Subvencionirali su sve kategorije stanovništva koje su mogli,ali to se moralo odraziti na poslovanje.
Ko ih je gonio da djeca u prvom i drugom srednje škole ne placaju karte.Ako sam ja mogao placati dok sam išao u srednju zašto ne bi mogla ni danasnja djeca.15 KM je sasvim normalna cijena,i eto ti odmah lova.To se moglo reglisati tako da porodice sa troje i više djece ne kupuju karte,a ostali obavezno
Zatim ove šehidske i te kategorije stanovništva slična stvar.Godinama su im davali haman besplatne karte da se vozikaju po cjeli dan đabe.Evo ovdje u mojoj mahali ne mogu ih na prste na brojati koji su to koristili
Penzioneri-opravdano-ljudima treba dati karte sa niskim cjenama
Zatim studenti(vanredni)da se donesi potvrde sa biora za zapošljavanje i da mogu kupovati karte,jer i onako su na gubitku,zato što na taj nacin 90 posto tih studenata ne kupuje karte zahvaljujući tvrdoglavosti ovih iz grasa.
Ima još mnogo mnogo toga što su oni sami krivi
Last edited by nuki_cika on 01/10/2011 19:23, edited 1 time in total.
nuki_cika

#1466 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by nuki_cika »

nuki_cika wrote:Ovdje je vlada i najveci krivac.Nije ni gras,nisu ni putnici nego VLADA.
Zašto?
Subvencionirali su sve kategorije stanovništva koje su mogli,ali to se moralo odraziti na poslovanje.
Ko ih je gonio da djeca u prvom i drugom srednje škole ne placaju karte.Ako sam ja mogao placati dok sam išao u srednju zašto ne bi mogla ni danasnja djeca.15 KM je sasvim normalna cijena,i eto ti odmah lova.To se moglo regulisati tako da porodice sa troje i više djece ne kupuju karte,a ostali obavezno
Zatim ove šehidske i te kategorije stanovništva slična stvar.Godinama su im davali haman besplatne karte da se vozikaju po cjeli dan đabe.Evo ovdje u mojoj mahali ne mogu ih na prste na brojati koji su to koristili
Zatim studenti(vanredni)da se donesi otvrde sa biora za zapošljavanje i da mogu kupovati karte,jer i onako su nagbitku,zato što na taj nacin 90 posto tih studenata ne kupuje karte zahvaljujući tvrdoglavosti ovih iz grasa.
cappy_tempo

#1467 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by cappy_tempo »

koja vlada je kriva? Sdp ili sda-sbih?
amrica

#1468 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by amrica »

nuki_cika wrote:
nuki_cika wrote:Ovdje je vlada i najveci krivac.Nije ni gras,nisu ni putnici nego VLADA.
Zašto?
Ko ih je gonio da djeca u prvom i drugom srednje škole ne placaju karte.Ako sam ja mogao placati dok sam išao u srednju zašto ne bi mogla ni danasnja djeca.15 KM je sasvim normalna cijena,i eto ti odmah lova.To se moglo regulisati tako da porodice sa troje i više djece ne kupuju karte,a ostali obavezno
Zatim studenti(vanredni)da se donesi otvrde sa biora za zapošljavanje i da mogu kupovati karte,jer i onako su nagbitku,zato što na taj nacin 90 posto tih studenata ne kupuje karte zahvaljujući tvrdoglavosti ovih iz grasa.
masa djece u osnovnim skolama dobija kupone, a dovoze ih mame i tate... ni ne podignu kupon :roll:
nuki_cika

#1469 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by nuki_cika »

cappy_tempo wrote:koja vlada je kriva? Sdp ili sda-sbih?
Ma obje,sdp je preuzeo i problemi su samo nastavljeni da se nagomilavaju
mahalas505

#1470 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by mahalas505 »

nuki_cika wrote:
cappy_tempo wrote:koja vlada je kriva? Sdp ili sda-sbih?
Ma obje,sdp je preuzeo i problemi su samo nastavljeni da se nagomilavaju
Pa naravno da su obje, i plus vlade prije njih. Ja koliko znam niko ove iz sadasnje vlade nije natjerao da budu tu gdje jesu, vjerovatno su tu dobrovoljno :D .
gonz0

#1471 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by gonz0 »

Ne kontam zašto svi osuđuju radnike GRAS-a, jeste, istinite su sve one cinjenice koje su iznesene i za topli obrok i za prosjecnu platu, ali , mogu oni pricati jer imaju redovnu platu, i vjerujte, kad mi je otac jedini zaposleni u cetveroclanoj porodici (inače vozač tramvaja) , posljedice se itekako osjete, koliko god vi pričali, ja sam osjetio posljedice, vi imate redovne plate i boli vas uho. be real
cappy_tempo

#1472 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by cappy_tempo »

nemaju svi redovnu pa ne kukaju i ne blokiraju grad kao neki i sami su iz grasa rekli da im je zadnjih 6 mjeseci plata redovna i jos jednom ponavljam da idioti nisu znali sto strajkuju jer vlada sa isplatom plata nema nista nego direktor. Posto su idiotk blokirali grad treba im zatvora dati ili dobru kaznu opaliti pa nek sljedeci put dobro skontaju hoce li i kako ce strajkovati
nosara

#1473 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by nosara »

gonz0 wrote:Ne kontam zašto svi osuđuju radnike GRAS-a, jeste, istinite su sve one cinjenice koje su iznesene i za topli obrok i za prosjecnu platu, ali , mogu oni pricati jer imaju redovnu platu, i vjerujte, kad mi je otac jedini zaposleni u cetveroclanoj porodici (inače vozač tramvaja) , posljedice se itekako osjete, koliko god vi pričali, ja sam osjetio posljedice, vi imate redovne plate i boli vas uho. be real
gras ima redovne plate... Treba ih smanjit na pola, da bi visak "radnika" napustio firmu i vratio se u domaju... :zjev:
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#1474 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by grunt »

gonz0 wrote:Ne kontam zašto svi osuđuju radnike GRAS-a, jeste, istinite su sve one cinjenice koje su iznesene i za topli obrok i za prosjecnu platu, ali , mogu oni pricati jer imaju redovnu platu, i vjerujte, kad mi je otac jedini zaposleni u cetveroclanoj porodici (inače vozač tramvaja) , posljedice se itekako osjete, koliko god vi pričali, ja sam osjetio posljedice, vi imate redovne plate i boli vas uho. be real

hajde molim te pitaj oca pa mi javi,zbog cega su vozila onako peksina kada vjerujem da imaju dovoljan broj cistatica u gras-u
a plata mi je inace redovna kao kombi za vratnik :D
ljubav_aha

#1475 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by ljubav_aha »

FnatiC wrote:
ljubav_aha wrote:

Image

Jedno je biti siromasan a drugo prljav i smrdljiv.

Fino pise da je osobama koji druge osobe mogu zaraziti,isprljati zabranjen ulazu u gradski prevoz.
razni obllici zaraze su moguci takodjer od osoba koje se kupaju svaki dan

mozda osoba na slici spava na ulici,to je najtezi bolik siromastva
Post Reply