SDA-All about

Post Reply
Opetja033

#1451 Re: SDA-All about

Post by Opetja033 »

seln wrote:
Opetja033 wrote:
elcaliente wrote:Ja mislim da je vrijeme za promjene, pa ko god da dodze na vlast nemoze napraviti gore od SDA, nije vazno dali su vladali 15 ili 20 godina. Previse su loseg nanjeli a mogli su preporditi djelove gdje su vladali.
Mislim da ja najveca greska SDA to cvrsto vezanje za stanovnistvo iz ruralnih djelova.
Iz nekoga razloga je to i razumljivo jer gledajuci njihove kadrove vidi se jasno da vecina tih kadrova dolazi iz ruralnih podrucija. Igrajuci na kartu vjere znali su da to jedino pali kod vecinom neobrazovanog stanovnista odbili su skolovane ljude iz urbanih sredina koji su imali viziju i imali su snagu da modernizuju i stranku i drzavu.
Poceli su dovoditi likove tipa Bicakcic i tako dalje, koji ne samo da sablasno izgledaju nego su i sablasnog intelektualnog nivoa. Pogledajte samo vodece politicere trenutno u SDA, oci zabole od samog pojavljivanja tih ljudi na TV.
Poslije nasilog pokusaja islamiziranja drzave, mjesanje vjere u drzavene poslove dosao je vrhunski nepotizam.
Sve ono protiv cega je ta stranka prema svojim isticanjima bila na pocetku poceli su upraznjavati.
SDA danas stoji za ( seljakluk, vehabije, nepotizam i kriminal )
Na zadnji predizborni skup u ZE su isli cak do toga da su organizovali buseve iz okolnih sela koji su dovlacili ljude i djelili im poklon pakete samo da Bakir nebi ispred praznog trga drzao govor.
Stranka jednostavno nije nikada izvrsila transformaciju i modernizovala se, cak se pocela ekstremizirati upravo zbog toga je izgubila mnoge skolovane kadrove i birace. Mene su definitivno izgubli kako biraca, jer vode ekstremno seljacku i nezanlacku politiku.

:lol: :lol:
Na kojim si ti drogama? Nazivati clanove, glasace i simpatizere SDA je uvreda i vise govori o tebi i tvom kucnom (ne)odgoju nego o bilo cemu drugom.
Kako, genije, objasnjavas cinjenicu da je recimo sarajevska opcina Stari Grad bastion SDA od prvih demokratskih izbora (istina je, bilo je nacelnika iz drugih stranaka ali je SDA uvijek imala najvise vijecnika). Ja sada mogu reci 89da SDP podrzavaju potomci seljaka i gorstaka iz raznih vukojebina nase jedne i jedine kojih nema ni na mapama i koje su gladne i bose komunisti doveli u gradove pa su im njihovi potomci i dan danas zahvalni jer da nije bilo pretece SDP-a oni bi danas u opancima hodali po gorama i dolinama BiH. Nazvati Bicakcica seljakom i papkom je vrhunac (o njemu se moze pricati na dugo i na siroko, ali frajer potice iz porodice koja je stoljecima u Sarajevu).
Pricom o pokusaju islamizacije BiH pokusaj pomoci Karadzicu u Haagu, na istom ste fonu jer i on fura tu spiku. Dobar je ovaj danasnji SDP i njegove pristalice, malo se koriste demagogijom HDZ-a (Budimir nije ni legitiman ni legalan), malo Karadzicevom. Sve kako bi se popljuvali SDA i Bosnjaci.
Kritikujes njegov nacin pisanja i u istom pasusu difamiras druge kao i on. :roll:
Ovo o simpatizerima SDP-a sam karikirao, nije moje misljenje ali ako cemo se vec spustati na taj nivo onda se moze uzvratiti na nacin na gore navedeni nacin. Stojim iza ostalog.
kix.ba

#1452 Re: SDA-All about

Post by kix.ba »

Ovo je ko kad se dva slijepca svađaju koji bolje vidi.
elcaliente

#1453 Re: SDA-All about

Post by elcaliente »

Kao prvo i ja sam Bosnjak ako je to uopste nesto vazno, za mene licno ne, jer sam striktno za odvajanje drzave od religije.
Ja uopste ne vidim da sam pogrijesio, pogledaj glasacko tijelo iz SDA i vidjeti ces odakle dolazi vecina.
To sto je Bicakcic iz Sarajeva i sto je iz stare sarajevske porodice ne znaci da je on jedna obicna kretencina i jedan od najvecih lopova ne samo u Sarajevu nego u BiH. Pa se sjetimo samo sljedeceg kadra na premijerskoj poziciji iz SDA gospodin Brankovic itd, itd. Vecina ljudi u Sarajevu glasa za SDA cisto iz nepotizma a ne iz ubjedzenja da je politika SDA najbolja u BiH. Ja nisam neki pristanik SDP da nebi doslo do zabune ali imam oci i vidim sta je SDA napravila za ovo citavo vrijeme. Ima li i jedan jedini kadar SDA koji je ostao u dobrom sjecanju i koji je napravio nesto posebno dobro za drzavu? Ja ga se licno nemogu sjetiti. Zato mislim da u ovom momentu treba dati sansu drugim ( SDP ) jer gore od ovoga do sada tesko moze biti. Mozda cak to bude onaj impuls SDA da se opameti i modernizuje.
Nevezano za sve to, ovo sto SDA trenutno radi u vezi promjene vlade je dovoljan dokaz do cega je njima stalo, eto kao Bosna nemoze bez njih. 15-20 godina su pravili ekonomsku katastrofu i tjerali mlade ljude iz zemlje a sada se sami proglasavaju spasiteljima, koja ubleha hebote.
Opetja033

#1454 Re: SDA-All about

Post by Opetja033 »

elcaliente wrote:Kao prvo i sam Bosnjak ako je to uopste nesto vazno, za mene licno ne, jer sam striktno za odvajanje drzave od religije.
Ja uopste ne vidim da sam pogrijesio, pogledaj glasacko tijelo iz SDA i vidjeti ces odakle dolazi je vecina.
To sto je Bicakcic iz Sarajeva i sto je iz stare sarajevske porodice ne znaci da je on jedna obicna kretencina i jedan od najvecih lopova ne samo u Sarajevu nego u BiH. Pa se sjetimo samo sljedeceg kadra na premijerskoj poziciji iz SDA gospodin Brankovic itd, itd. Vecina ljudi u Sarjaevu glasa za SDA cisto iz nepotizma a ne iz ubjedzenja da je politika SDA najbolja u BiH. Ja nisam neki pristanik SDP da nebi doslo do zabune ali imam oci i vidim sta je SDA napravila sa ovo citavo vrijeme. Ima li i jedanj jedini kadar SDA koji je ostao u dobrom sjecanju i koji je napravio nesto posebno dobro za drzavu? Ja ga se licno nemogu sjetiti. Zato mislim da u ovom momentu treba dati sansu drugim ( SDP ) jer gore od ovoga do sada tesko moze biti. Mozda cak to bude onaj impuls SDA da se opameti i modernizuje.
Nevezano za sve to, ovo sto SDA trenutno radi u vezi promjene vlade je dovoljan dokaz do cega je njima stalo, eto kao Bosna nemoze bez njih. 15-20 godina su pravili ekonomsku katastrofu i tjerali mlade ljude iz zemlje a sada se sami proglasavaju spasiteljima, koja ubleha hebote.
Sta je po tebi striktno odvajanje drzave i vjere? Jer po definiciji koju nama ovdje nude simpatizeri SDP-a, sekularno drustvo nije ono sto imamo u zapadnoeuropskim drzavama i SAD vec sto imamo u najgorim komunistickim kazamatima.

Evo sta sam maloprije napisao o SDP kadru. SDA, kakva god da je ili da je bila, nikada nije otvoreno i bezobrazno krsila zakone drzave i bahato pljuvala u lice gradjanima. Samo par primjera gafova visokopozicioniranih kadrova SDP-a:
1) Retardirani Niksic na pitanje novinara o tome kako je i zasto imenovao svog brata u UO "Elektroprivrede" odgovorio sa, parafraziram: "Pa kako cu se moci brinuti za drzavu ako se ne znam pobrinuti za svog brata".
- Ovakav vid otvorenog i svjesnog pljuvanja u lice narodu, te odbranu institucionalnog nepotizma nikada nismo culi od bilo kojeg duznosnika SDA.
2) Isti taj mazlum Niksic na pitanje o tome kako je cetnik Bregovic preskocio sve moguce redove za CT, redove u kojima po sest mjeseci cekaju borci koji su krvarili za ovu drzavu, i isti dan odradio pretrage nakon sto mu je Guzonjin Sin iz SDP-a otvorio sva vrata, odgovara sa: "Pa znate kako je kod nas, svako nekoga poznaje i taj neko mu to zavrsi".
- Ponovo bezobrazno pljuvanje po svim mogucim legalnim putevima i otvoreno stajanje iza raznoraznih stela. Tako otvoreno nikada niko nije branio nepotizam i korupciju iz redova SDA.
3) Imenovanjem tri clana Upravnog Odbora FTV bez konkursa - iako to zakon vrlo jasno nalaze da se konkurs mora raspisati.
Imenovanjem tri clana UO FTV - iako zakon ponovo vrlo jasno i eksplicitno nalaze da se ne moze imenovati vise od jedan clan godisnje.
- Velika nada SDP-a Selimovic taj revansizam (jer je FTV samo noc ranije iznijela na vidjelo stenogram sa sastanka Vlade FBiH) i sasvim jasno krsenja zakonskih propisa i regulativa opravdava recenicom: "Zuri nam se".
Platformas

#1455 Re: SDA-All about

Post by Platformas »

žuta wrote:jesam li ja pismena ili nisam ti ne znaš i nije te briga
možda sam bolja u mehanici matematici i fizici nego u bosanskom po šta bitno je da si ti naj pametniji
kandiduj sa pa da mi nepismeni glasamo za tebe :D
em što si elokventan em što možeš palamudit em što si niđe veze jarane

Al' zato znas da je tvoja plata duplo veca od njegove, pitam se koliko bi vecu platu imala da si i pismena.
4 X ?

To je taj kadar koji nam sjedi u drzavnim firmama.
Akibh

#1456 Re: SDA-All about

Post by Akibh »

elcaliente wrote: Zato mislim da u ovom momentu treba dati sansu drugim ( SDP ) jer gore od ovoga do sada tesko moze biti. .
Pa dali smo sansu protekle dvije godine, dali smo im jos dvije godine u alijansi
Dali smo im gradonacelnika Sarajeva, Vladali su godinama u Tuzli, Bihacu, sarajevskim opstinama, imaju clana predsjednistva 6 godina...
Ima li ijedan pozitivni pomak da ga ti vidis?
elcaliente

#1457 Re: SDA-All about

Post by elcaliente »

Striktno odvajanje vjere od drzave je to da mi reis Ceric ne vodi politku i ne mjesa se u rad stranke, sto je kod SDA godinama bio slucaj.

Ok nsaoa si par stavri od SDP, nisam ja rekao da su oni super, ali opet pogledaj SDA koja je pune veca i jaca stranka i koja zeli da bude prva u Bosnjaka.
Stranka koja je kroz privatizaciju opljackala sve sto se opljackati moze je po tebi sve radila po zakno, pa mozda i jeste ali po zakonu kojeg su oni sebi donjeli i nastimali. Ne trebamo sada ulaziti u detalje ja tebe po tvojim postovim na forumu smatram dovoljni inteligentnim da ti vrlo dobro znas sta je SDA nama prvestveno Bosnjacima uradila.
Pocnimo sa tim da su nas stjerali na 24%, pa nas onda koristili kao krave muzare dok nas nisu napravili siromasnijim od vecine africkih zemalja. Par porodica iz SDA se kroz podrsku te stranke toliko osililo da su sebi umislili da su age i begovi. Svojom politikom doveli su do toga da omladina pocinje mrziti svoju zemlju i da se masovno iseljava.
Treba li jos sta na to dodati?
Vecina danasnjih kadrova u SDA svojim intelektom u bivsoj a i u svakoj normalnoj drzvai nebi presla prag mjesne zajednice.
Reci cu samo: Poznavanje stranih jezika. Zlatko kakav god da je makar zna pricati engleski, a Tihica ne samo sto se prepadnu kada ga vide nego neznaju ni sta hoce kada prica.
elcaliente

#1458 Re: SDA-All about

Post by elcaliente »

Akibh wrote:
elcaliente wrote: Zato mislim da u ovom momentu treba dati sansu drugim ( SDP ) jer gore od ovoga do sada tesko moze biti. .
Pa dali smo sansu protekle dvije godine, dali smo im jos dvije godine u alijansi
Dali smo im gradonacelnika Sarajeva, Vladali su godinama u Tuzli, Bihacu, sarajevskim opstinama, imaju clana predsjednistva 6 godina...
Ima li ijedan pozitivni pomak da ga ti vidis?
Pa ima li i jedan pozitivan pomak sa SDA poslije 15 godina?
Nemora to biti SDP to je sada tako igrom slucaja, moze bilo ko drugu.
Ali da bi bili fer trebamo i SDP dati onda 15-20 godina vlasti pa da napravimo analizu, a kao drugo nije protekle dvije godine, nego nije ni godina posto je bilo problema u formiranju vlasti.
Akibh

#1459 Re: SDA-All about

Post by Akibh »

elcaliente wrote:Striktno odvajanje vjere od drzave je to da mi reis Ceric ne vodi politku i ne mjesa se u rad stranke, sto je kod SDA godinama bio slucaj.
Pocnimo sa tim da su nas stjerali na 24%,
Reci cu samo: Poznavanje stranih jezika. Zlatko kakav god da je makar zna pricati engleski, a Tihica ne samo sto se prepadnu kada ga vide nego neznaju ni sta hoce kada prica.
Auuu, sretno!
elcaliente

#1460 Re: SDA-All about

Post by elcaliente »

Promijenti politiku stranke SDA moze bilo koja stranka koja dodze na vlast i ima vecinu time sto se privatizirati telekom, elektroprovredu i jos par drzvanih firmi. Samim tim ce doci do pada biraca SDA i to ce natjreati SDA da se reformise i modernizuje pa samim tim opet postane alternativa glasacima ako budu imali jasne, iskrene i relane programe na izborim. Ali prije toga svega kao uvjek u zivotu mora doci pad da se osvjeste.

Licno nisam za prodaju drzavne imovine, ali to je jedini nacin da se drustvo reformise kada vec te resurse neznamo koristiti za dobrobit cijeloga naroda.
veleno

#1461 Re: SDA-All about

Post by veleno »

Ja da sam na mjestu SDP-eovaca tim pričama o urbani vs. ruralni se zaista ne bih hvalio.Jer urbani građani iz Sarajeva ovaj puta su tako naguženi od strane kamenjaraca iz west hercegovine,da Širokom Brijegu i Laktašima nismo ni do koljena. :D Sa seljacima iz SDA barem uvijek znaš na ćemu si.Oni nikada nisu krili da im ne smeta ići u krevet sa HDZ kamenjarima.A SDP na kraju ispade samo jedna jeftina noćna dama. :D

Evo jedna za urbane SDP-ovce :lol: :lol:

guruman

#1462 Re: SDA-All about

Post by guruman »

Realna opasnost za SDP je sada masovni prelazak članova SDA u stranku SBB,posebno onih koji su zahvaljujući SDA-u bili dio vlasti ili drugim pozicijama i dobro se uhljebili.Dali će stranka SBB biti njihovo utočište odnosno imati ogranak SDA u svojoj strukturi.
Zaista se to danas dešava,a poznato je da je SDA uništio sve stranke s kojima je participirao u zadnjih 20 i više godina.
U želji da zadrže pozicije ti ljigavci ne biraju sredstva.Ovo bi moglo biti najozbiljnije pitanje za rukovodstvo SBB-a.
Prihvatanjem masovnog članstva SDA u SBB i dodjela pozicija u društvu koje su imali pod okriljem SDA je nož u leđa sadašnjem koalicionim partnerima a posebno SDP-u.Dugoročno to je propast i samog SBB-a,jer bi bilo zanimljivo znati šta to oni nude SBB-u a nisu mogli u SDA-u.Kome uopće pada na pamet da ih spašava.Koja mimikrija i pokvarenost.
Bosnjak333

#1463 Re: SDA-All about

Post by Bosnjak333 »

guruman wrote:Realna opasnost za SDP je sada masovni prelazak članova SDA u stranku SBB,posebno onih koji su zahvaljujući SDA-u bili dio vlasti ili drugim pozicijama i dobro se uhljebili.Dali će stranka SBB biti njihovo utočište odnosno imati ogranak SDA u svojoj strukturi.
Zaista se to danas dešava,a poznato je da je SDA uništio sve stranke s kojima je participirao u zadnjih 20 i više godina.
U želji da zadrže pozicije ti ljigavci ne biraju sredstva.Ovo bi moglo biti najozbiljnije pitanje za rukovodstvo SBB-a.
Prihvatanjem masovnog članstva SDA u SBB i dodjela pozicija u društvu koje su imali pod okriljem SDA je nož u leđa sadašnjem koalicionim partnerima a posebno SDP-u.Dugoročno to je propast i samog SBB-a,jer bi bilo zanimljivo znati šta to oni nude SBB-u a nisu mogli u SDA-u.Kome uopće pada na pamet da ih spašava.Koja mimikrija i pokvarenost.
U mojoj opcini se vec desava da ih kadar napusta i prelazi u SBB...
Doktor29

#1464 Re: SDA-All about

Post by Doktor29 »

:thumbup:
Opetja033 wrote:
madner wrote:Zauzimaju isti bioloski prostor i djele nacin razmisljanja. SDP se bar fura na neki legalizam pa ne bi odpustio zutu odmah iz telecoma. Kod ovih bi to bila udarna vijest u Avazu i dokaz da su potpuno drugciji.
LIBERO wrote: Upravo ono sto @madner napisa. :thumbup:
Nevjerovatna gomila lazi i bezobraznog pljuvanja po inteligenciji svih ostalih i izvrtanja teza. Cestitam od srca oboma.

Upravo je SDP stranka koja je postavila standarde po pljuvanju i hladnokrvnom, bezobraznom i otvorenom preziru ka legalizmu. SDA je ta, koja se makar furala na legalizam. Evo samo par primjera gdje su duznosnici SDP-a sasvim otvoreno i hladnokrvno odjebali sve moguce legalne puteve:

1) Retardirani Niksic na pitanje novinara o tome kako je i zasto imenovao svog brata u UO "Elektroprivrede" odgovorio sa, parafraziram: "Pa kako cu se moci brinuti za drzavu ako se ne znam pobrinuti za svog brata".
- Ovakav vid otvorenog i svjesnog pljuvanja u lice narodu, te odbranu institucionalnog nepotizma nikada nismo culi od bilo kojeg duznosnika SDA.
2) Isti taj mazlum Niksic na pitanje o tome kako je cetnik Bregovic preskocio sve moguce redove za CT, redove u kojima po sest mjeseci cekaju borci koji su krvarili za ovu drzavu, i isti dan odradio pretrage nakon sto mu je Guzonjin Sin iz SDP-a otvorio sva vrata, odgovara sa: "Pa znate kako je kod nas, svako nekoga poznaje i taj neko mu to zavrsi".
- Ponovo bezobrazno pljuvanje po svim mogucim legalnim putevima i otvoreno stajanje iza raznoraznih stela. Tako otvoreno nikada niko nije branio nepotizam i korupciju iz redova SDA.
3) Imenovanjem tri clana Upravnog Odbora FTV bez konkursa - iako to zakon vrlo jasno nalaze da se konkurs mora raspisati.
Imenovanjem tri clana UO FTV - iako zakon ponovo vrlo jasno i eksplicitno nalaze da se ne moze imenovati vise od jedan clan godisnje.
- Velika nada SDP-a Selimovic taj revansizam (jer je FTV samo noc ranije iznijela na vidjelo stenogram sa sastanka Vlade FBiH) i sasvim jasno krsenja zakonskih propisa i regulativa opravdava recenicom: "Zuri nam se".

Nakon svega toga dodje osoba i kaze kako SDP makar fura legalizam - tragikomicno. Osoba koja je to napisala i osoba koja ga je podrzala u tome itekako prate politicku scenu u BiH, samim time te izjave su svjesna laz i jeftino politikanstvo.
:thumbup: :thumbup:
Canton

#1465 Re: SDA-All about

Post by Canton »

Bosnjak333 wrote: U mojoj opcini se vec desava da ih kadar napusta i prelazi u SBB...
Eto ko nas je vodio proteklih godina
palermo

#1466 Re: SDA-All about

Post by palermo »

Canton wrote:
Bosnjak333 wrote: U mojoj opcini se vec desava da ih kadar napusta i prelazi u SBB...
Pa slijedeći logiku ova dva zadnja posta, očito isti koji će nas i u budućnosto voditi :D
CaCO3

#1467 Re: SDA-All about

Post by CaCO3 »

Sta reci osim smijenjeni ministra u Vijecu ministara koji dolaze iz zloglasne SDA :D
Za predloženu odluku glasalo je 26 poslanika, šest ih je bilo protiv dok su dva poslanika bila suzdržana.
Canton

#1468 Re: SDA-All about

Post by Canton »

palermo wrote: Pa slijedeći logiku ova dva zadnja posta, očito isti koji će nas i u budućnosto voditi :D
pa tako nekako i dodje... s obzirom da je SBB tu koji sigurno nije daleko od SDA.
Ono sto moze biti pozitivno jeste sto ce SBB banda krenuti u lov na SDA bandu
to je to
Canton

#1469 Re: SDA-All about

Post by Canton »

CaCO3 wrote:Sta reci osim smijenjeni ministra u Vijecu ministara koji dolaze iz zloglasne SDA :D
Za predloženu odluku glasalo je 26 poslanika, šest ih je bilo protiv dok su dva poslanika bila suzdržana.
Neko rece da Dodik ovo nece podrzati
Doktor29

#1470 Re: SDA-All about

Post by Doktor29 »

CaCO3 wrote:Sta reci osim smijenjeni ministra u Vijecu ministara koji dolaze iz zloglasne SDA :D
I sta ce sada biti na domu naroda, koliko sam shvatio tamo SDA ima vecinu, daj nam jednu futurustucku analizu kakvim si sklon cesto :run: :run:
Bosnjak333

#1471 Re: SDA-All about

Post by Bosnjak333 »

palermo wrote:
Canton wrote:
Pa slijedeći logiku ova dva zadnja posta, očito isti koji će nas i u budućnosto voditi :D
SBB nije nista novo.Stranka otpadnika i ne mogu da shvatim narod koji glasa za njih.Ljudi koji su u politici vec 20 godina samo sto su cesto mijenjali stranacki dres.Nisu to promjene...
Doktor29

#1472 Re: SDA-All about

Post by Doktor29 »

Canton wrote:
Neko rece da Dodik ovo nece podrzati
To je istina a nece ni SDS, slusao sam neke izjave sinoc
Doktor29

#1473 Re: SDA-All about

Post by Doktor29 »

Canton wrote:
palermo wrote: Pa slijedeći logiku ova dva zadnja posta, očito isti koji će nas i u budućnosto voditi :D
pa tako nekako i dodje... s obzirom da je SBB tu koji sigurno nije daleko od SDA.
to je to
Ma vecina ih je bivih SDA ovaca, nece na svoje sta vam je
Canton

#1474 Re: SDA-All about

Post by Canton »

Doktor29 wrote: I sta ce sada biti na domu naroda, koliko sam shvatio tamo SDA ima vecinu, daj nam jednu futurustucku analizu kakvim si sklon cesto :run: :run:
SDA moze blokirati dom naroda (sto nove patriote ovdje na forumu podrzavaju)
Onda ce Bevanda podnijeti ostavku, i za 7 dana ce se izabrati novo vijece ministara koje nece biti potrebno potvrditi u domu naroda.

Cesto se pitam kako bi vi reagovali da Dodik blokira drzavne institucije?
Canton

#1475 Re: SDA-All about

Post by Canton »

Doktor29 wrote: pa tako nekako i dodje... s obzirom da je SBB tu koji sigurno nije daleko od SDA.
to je to
Ma vecina ih je bivih SDA ovaca, nece na svoje sta vam je[/quote]

Interes cuda cini.
Post Reply