jeli ono prosle pep govorio da mi je izbjeci shaktar pa ih dobi a svi znamo kako je zavrsiloLSD wrote:Bayern ove godne zabija po 3 gola u prosjeku, a vrlo teško primaju.... to je njemacka mašina koja melje protivnika.Baudelaire wrote:Bayernov je problem što će uvijek igrati istu igru, bez obzira na protivnika. To prolazi protiv većine, ali kad se sretneš sa Barcelonom, koja se također neće nikom prilagođavati, nema šanse da je uzmeš.LSD wrote:Najbolji nogometaš svijeta, Lionel Messi izjavio je kako bi minhenski Bayern mogao biti najopasniji Barcelonin konkurent u utrci za osvajanje Lige prvaka.
Barcelona će ove sezone pokušati osvojiti svoj treći naslov pobjednika Lige prvaka u četiri sezone. Najveća Barcelonina uzdanica i najbolji nogometaš svijeta, Argentinac Lionel Messi, sugerirao je kako bi Bayern mogao biti ključni suparnik ove sezone Kataloncima u elitnom klupskom natjecanju.
"Bayern ima odličnu i vrlo opasnu momčad. Jači su nego prošle sezone. Izuzev Bastiana Schweinsteigera, svi su njegovi igrači u top formi. Osim toga, finale Lige prvaka se igra na njihovom stadionu ove sezone, što je još jedan plus za njih", izjavio je Messi.
Slicno Messiju je izjavio i sam Guardiola, ako može ikako da se Bayern izbjegne![]()
jer zna da im se valja 180 minuta proganjati sa mrcinama - ako ih ovi zapadnu u cetvrtfinalu ili polufinalu...švabo kad nabije tempo to ide do kraja i nema stajanja.
Champions League 2011/12
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- respo
#1451 Re: Champions League 2011/12
- simonese
#1452 Re: Champions League 2011/12
samo se vi shprdajte na racun Bayern-a
- Bosanski_kralj
#1453 Re: Champions League 2011/12
Volio bih da Bayern osvoji LP, ali ne vjerujem da će se to ove sezone desiti.
Ne bi mi bilo teško i da Barcelona i United, trenutno mi dva najodvratnija tima, osvoje ovo takmičenje. Ako sam uspio preživjeti ispadanje iz baraža, ovo bi bila "mala maca" u odnosu na to.
Ne bi mi bilo teško i da Barcelona i United, trenutno mi dva najodvratnija tima, osvoje ovo takmičenje. Ako sam uspio preživjeti ispadanje iz baraža, ovo bi bila "mala maca" u odnosu na to.
- BHF_Manijak
#1454 Re: Champions League 2011/12
Ne sprdam se ja sa Bayernom, niko od mene sretniji da oni osvoje(ili mozda Leverkusensimonese wrote:samo se vi shprdajte na racun Bayern-a
- cyprus
#1455 Re: Champions League 2011/12
Kako god, vjerujem da će Bayern ove sezone dogurat dalje od Barcelone... A ko kaže da se uopšte moraju susresti...
- Nogatrans
#1456 Re: Champions League 2011/12
Iako navijam za Bayern,mislim ipak da je Barcelona trenutno jaci tim od Bayerna. Jednsotavno su cijelina koja trenutno slabije igra nego ranije al kad dodje kao i faza ispadanja mislim da bi prosli Bayern.
Iza Barse po trenuntoj formi mi je Bayern pa tek onda Real. Jer iskreno iako zvuci ovo lijepo kako Real pobijeduje oni nisu imali pravog protivnika do sada da bi pokazali da su oni pravi za titulu LP.
Uglavnom tesko je procijeniti ko sta kako,opustit se i uzivati u pravom fudbalu...

Iza Barse po trenuntoj formi mi je Bayern pa tek onda Real. Jer iskreno iako zvuci ovo lijepo kako Real pobijeduje oni nisu imali pravog protivnika do sada da bi pokazali da su oni pravi za titulu LP.
Uglavnom tesko je procijeniti ko sta kako,opustit se i uzivati u pravom fudbalu...
-
Baudelaire
#1457 Re: Champions League 2011/12
Pa šta je trenutna forma i kako se mjeri? Real je ubjedljivo najbolja ekipa u Evropi, ima već mjesec i po ja mislim da samo pobjeđuju. Bez ijednog remija, kamoli poraza.Nogatrans wrote:Iako navijam za Bayern,mislim ipak da je Barcelona trenutno jaci tim od Bayerna. Jednsotavno su cijelina koja trenutno slabije igra nego ranije al kad dodje kao i faza ispadanja mislim da bi prosli Bayern.
Uglavnom tesko je procijeniti ko sta kako,opustit se i uzivati u pravom fudbalu...![]()
-
todd_smith
#1458 Re: Champions League 2011/12
Ne navijam za njih ali Real je ubjedljivo najjaci tim TRENUTNO ove sezone u Ligi Sampiona
Ne znam kako bilo ko moze drugacije reci, bez obzira navijali za Barcu ili Bayern ili za bilo koji drugi tim
5 utakmica su odigrali protiv 2 vrlo dobra tima(Ajax,Lyon) i sa Dinamom (nije ovo neki komentar u vezi Dinama jednostavno nisu na nivou Ajaxa/Lyona)...znaci 5 utakmica igrali, 5 dobili, u svih 5 niti jedan gol nisu primili a cijelo vrijeme punili mreze
Da li ce pobijediti ove sezone? Ne znam, ali trenutno su jedini tim koji su ozbiljna konkurencija Barceloni
Ne znam kako bilo ko moze drugacije reci, bez obzira navijali za Barcu ili Bayern ili za bilo koji drugi tim
5 utakmica su odigrali protiv 2 vrlo dobra tima(Ajax,Lyon) i sa Dinamom (nije ovo neki komentar u vezi Dinama jednostavno nisu na nivou Ajaxa/Lyona)...znaci 5 utakmica igrali, 5 dobili, u svih 5 niti jedan gol nisu primili a cijelo vrijeme punili mreze
Da li ce pobijediti ove sezone? Ne znam, ali trenutno su jedini tim koji su ozbiljna konkurencija Barceloni
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#1459 Re: Champions League 2011/12
Dinamo im zabio 2 ! 
-
todd_smith
#1460 Re: Champions League 2011/12
leet wrote:Dinamo im zabio 2 !
ali opet 2 gola u 5 utakmica, opet su najmanje golova primili
- East_side
#1461 Re: Champions League 2011/12
Meni je onaj Apoel iz Nikozije pravo nešto šuhveli
slabo se obraća pažnja na njih a oni gare li gare...
Nisu nimalo naivna ekipa i mogli bi možda pomrsiti račune nekim favoritima u knock-out fazi, baš kao što su to u grupi učinili Portu, Zenitu i Šahtaru.
Nisu nimalo naivna ekipa i mogli bi možda pomrsiti račune nekim favoritima u knock-out fazi, baš kao što su to u grupi učinili Portu, Zenitu i Šahtaru.
-
todd_smith
#1462 Re: Champions League 2011/12
sve zavisi na protivniku kojeg izvuku, Shaktar je mogao dogurati dalje prosle sezone da nije odmah Barcu izvukaoEast_side wrote:Meni je onaj Apoel iz Nikozije pravo nešto šuhvelislabo se obraća pažnja na njih a oni gare li gare...
APOEL se moze mjeriti sa Unitedom/Chelseaom/Arsenalom/Milanom
-
Baudelaire
#1463 Re: Champions League 2011/12
Nismo objektivni prema Apoelu. Jednostavno, ne mogu oni nikom velikom skinuti skalp.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#1464 Re: Champions League 2011/12
Likovi se brane sa 9 igraca, u 5 kola ukupno imaju 10 suteva na go' i imaju previse srece. Nek mole Boga da ta sreca potraje. 
- cyprus
#1465 Re: Champions League 2011/12
Ovo nije tačno, imali su dosta prilika u svim dosadašnjim utakmicama (osim možda u ovoj zadnjoj, nju nisam gledo). Iako su im protivnici imali inicijativu (što je logično), ne može se reći da su ovi igrali isključivo bunker i da je njihov rezultat samo plod sreće... Sreća nikako ne može biti uzrok za 5 rezultata...leet wrote:Likovi se brane sa 9 igraca, u 5 kola ukupno imaju 10 suteva na go' i imaju previse srece. Nek mole Boga da ta sreca potraje.![]()
Al' slažem se da APOEL nema ozbiljnih šansi protiv velikih klubova... Ali u osminifinala će se naći bar 4-5 klubova sa kojima bi se mogli nosit, kao što je npr. Ajax. Ali ako završe ko drugi, bojim se da su šanse protiv prvoplasiranih nikakve...
- East_side
#1466 Re: Champions League 2011/12
Ma naravno da nemaju nikakvih šanski protiv takvih timova. Ali ako bi se u knock-out fazi susreli recimo sa Benficom/Baselom, ili Lillom/CSKA/Trabzonom ili sa Marsejom/Olimpiakosom, sve bi bilo moguće. I ako bi ispali, sumnjam da bi bili baš pregaženi.todd_smith wrote:sve zavisi na protivniku kojeg izvuku, Shaktar je mogao dogurati dalje prosle sezone da nije odmah Barcu izvukaoEast_side wrote:Meni je onaj Apoel iz Nikozije pravo nešto šuhvelislabo se obraća pažnja na njih a oni gare li gare...
APOEL se moze mjeriti sa Unitedom/Chelseaom/Arsenalom/Milanom
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#1467 Re: Champions League 2011/12
E vala, u njihovom slucaju itekako moze..cyprus wrote:
Ovo nije tačno, imali su dosta prilika u svim dosadašnjim utakmicama (osim možda u ovoj zadnjoj, nju nisam gledo). Iako su im protivnici imali inicijativu (što je logično), ne može se reći da su ovi igrali isključivo bunker i da je njihov rezultat samo plod sreće... Sreća nikako ne može biti uzrok za 5 rezultata...
Al' slažem se da APOEL nema ozbiljnih šansi protiv velikih klubova... Ali u osminifinala će se naći bar 4-5 klubova sa kojima bi se mogli nosit, kao što je npr. Ajax. Ali ako završe ko drugi, bojim se da su šanse protiv prvoplasiranih nikakve...
http://www.uefa.com/uefachampionsleague ... index.html
Cak 15 suteva u okvir gola na svim tekmama. Da je na kladionici bilo ponudjeno da ce izvesti 10 kornera u 5 utakmica, jedva bi nekako presli i tu cifru. Znam da je ovo samo statistika, ali dovoljno govori o njima.
Oprastam ti sto nisi objektivan, ipak si sa Kipra !
- cyprus
#1468 Re: Champions League 2011/12
Ne sporim ja da su APOEL-ovi protivnici bili dominantniji u igri, ono više posjeda, više šuteva, više kornera itd. što je i logično jer su jači. Ali statistika ne pokazuje sve. APOEL je u svim utakmicama igrao vrlo kvalitetnu odbranu, a imali su i dosta ofanzivnih akcija, tako da se nije baš radilo o klasičnom bunkeru. Evo ti primjera utakmica sa Portom:
Porto - APOEL 1:1
Oba gola pala sa distance, a Portov gol je pao zbog velike greške Chiotisa (golmana). APOEL usred Porta osim gola imao ČETIRI stopostotne prilike i još nekoliko poluprilika. Porto s druge strane imo sličan broj ozbiljnih prilika (bila vrlo otvorena i sadržajna utakmica), jedino u čemu je ubjedljivo prednjačio je broj šuteva sa 25 i kusur metara. Bod za APOEL sasvim zaslužen, a s obzirom da su pred kraj utakmice imali dvije čiste prilike za pobjedu, možda se može reć da je Porto imo sreće...
APOEL - Porto 2:1
Porto je dao gol iz (nepravedno dosuđenog) penala, ali osim toga nije imo nijednu ozbiljnu priliku, sve nekakvi šutevi iz daljine. APOEL dao dva gola, imo jednu stativu i još nekoliko poluprilika. Iako je službena statistika na strani Porta, APOEL apsolutno zasluženo pobjedio. Eventualno možeš reći da je sretno, zato što su zabili pobjednički gol u zadnjim minutama, ali tada se očekivala ofanziva Porta, kojima je pobjeda više trebala (sjećaš se kad Hulk uzima loptu nakon postignutog izjednačujućeg gola i žuri na centar
)
Mrsko mi vršit analizu i ostalih utakmica, ali nisu bile puno drugačije od ove. Izuzetak je ova u St. Petersburgu, gdje jeste bilo klasični bunker (ja nisam gledo pregled, al tako kažu). U svim ostalim utakmicama kiprani su pored gol(ov)a imali i svoje propuštene šanse... A što se tiče statistike, pa Napoli ima sličnu, a u nekim parametrima i goru statistiku, al ne vidim da neko za njih kaže da su obični nafakaši i ako prođu, da je to puka sreća...
Porto - APOEL 1:1
Oba gola pala sa distance, a Portov gol je pao zbog velike greške Chiotisa (golmana). APOEL usred Porta osim gola imao ČETIRI stopostotne prilike i još nekoliko poluprilika. Porto s druge strane imo sličan broj ozbiljnih prilika (bila vrlo otvorena i sadržajna utakmica), jedino u čemu je ubjedljivo prednjačio je broj šuteva sa 25 i kusur metara. Bod za APOEL sasvim zaslužen, a s obzirom da su pred kraj utakmice imali dvije čiste prilike za pobjedu, možda se može reć da je Porto imo sreće...
APOEL - Porto 2:1
Porto je dao gol iz (nepravedno dosuđenog) penala, ali osim toga nije imo nijednu ozbiljnu priliku, sve nekakvi šutevi iz daljine. APOEL dao dva gola, imo jednu stativu i još nekoliko poluprilika. Iako je službena statistika na strani Porta, APOEL apsolutno zasluženo pobjedio. Eventualno možeš reći da je sretno, zato što su zabili pobjednički gol u zadnjim minutama, ali tada se očekivala ofanziva Porta, kojima je pobjeda više trebala (sjećaš se kad Hulk uzima loptu nakon postignutog izjednačujućeg gola i žuri na centar
Mrsko mi vršit analizu i ostalih utakmica, ali nisu bile puno drugačije od ove. Izuzetak je ova u St. Petersburgu, gdje jeste bilo klasični bunker (ja nisam gledo pregled, al tako kažu). U svim ostalim utakmicama kiprani su pored gol(ov)a imali i svoje propuštene šanse... A što se tiče statistike, pa Napoli ima sličnu, a u nekim parametrima i goru statistiku, al ne vidim da neko za njih kaže da su obični nafakaši i ako prođu, da je to puka sreća...
-
Baudelaire
#1469 Re: Champions League 2011/12
Jesu ovi Kiprani nacionalisti, samo svoje guraju 
- dječak sa šibicama
#1470 Re: Champions League 2011/12
Ne znam jel prava tema, ali prigodnije ne nadjoh
UEFA-ini novinari i nogometni analitičari, okupljeni oko službene internetske stranice (UEFA.com) Europske nogometne federacije i njezina dvomjesečnog magazina Champions, nominirali su 55 igrača i petoricu trenera, a registrirani čitatelji UEFA-ina portala birat će najbolje glasovanjem koje je već počelo, a trajat će do podneva petog siječnja. UEFA će idealnu momčad 2011. godine otkriti 18. siječnja.
Riječ je o 11. izdanju nagrade kojom UEFA.com honorira nastupe nogometaša u europskim klubovima u kalendarskoj godini. U obzir ulaze nastupi za klubove i nacionalnim i UEFA-inim međunarodnim natjecanjima, kao i nastupi za reprezentacije.
Najviše kandidata među 55-oricom nogometaša, čak osam, dolazi iz Barcelone, dok su šestorica iz Real Madrida. Oba najbolja španjolska kluba bore se za nagradu i trenerskim imenima.
Kandidate za najbolje igrače po pozicijama i najboljeg trenera daju ukupno 22 europska kluba.
UEFA.com, nominacije za momčad godine:
Golmani:
Manuel Neuer (FC Schalke 04/FC Bayern München)
Edwin van der Sar (Manchester United FC)
Iker Casillas (Real Madrid CF)
Víctor Valdés (FC Barcelona)
Joe Hart (Manchester City FC)
Desni bekovi:
Daniel Alves (FC Barcelona)
Philipp Lahm (FC Bayern München)
Christian Maggio (SSC Napoli)
Darijo Srna (FC Šahtar Donjeck)
Maxi Pereira (SL Benfica)
Središnji braniči:
Gerard Piqué (FC Barcelona)
Nemanja Vidić (Manchester United FC)
Thiago Silva (AC Milan)
Mats Hummels (Borussia Dortmund)
Sergei Ignashevich (PFC CSKA Moskva)
Benedikt Höwedes (FC Schalke 04)
Javier Mascherano (FC Barcelona)
Vincent Kompany (Manchester City FC)
Rolando (FC Porto)
Adil Rami (LOSC Lille Métropole /Valencia CF)
Lijevi bekovi:
Éric Abidal (FC Barcelona)
Fábio Coentrăo (SL Benfica/Real Madrid CF)
Marcelo (Real Madrid CF)
Álvaro Pereira (FC Porto)
Ashley Cole (Chelsea FC)
Desni vezni:
Xherdan Shaqiri (FC Basel 1893)
Arjen Robben (FC Bayern München)
Mario Götze (Borussia Dortmund)
Gervinho (LOSC Lille Métropole/Arsenal FC)
Nani (Manchester United FC)
Središnji vezni:
Yaya Touré (Manchester City FC)
Xavi Hernández (FC Barcelona)
Jack Wilshere (Arsenal FC)
Joăo Moutinho (FC Porto)
Luka Modrić (Tottenham Hotspur FC)
Ofenzivni vezni:
Andrés Iniesta (FC Barcelona)
Mesut Özil (Real Madrid CF)
David Silva (Manchester City FC)
Marek Hamšík (SSC Napoli)
Wesley Sneijder (FC Internazionale Milano)
Lijevi vezni:
Gareth Bale (Tottenham Hotspur FC)
Eden Hazard (LOSC Lille Métropole)
Ángel Di María (Real Madrid CF)
Juan Mata (Valencia CF/Chelsea FC)
Ashley Young (Aston Villa FC/Manchester United FC)
Napadači:
Lionel Messi (FC Barcelona)
Falcao (FC Porto/Club Atlético de Madrid)
Cristiano Ronaldo (Real Madrid CF)
Hulk (FC Porto)
Javier Hernández (Manchester United FC)
Robin van Persie (Arsenal FC)
Sergio Agüero (Club Atlético de Madrid/Manchester City FC)
Mario Gomez (FC Bayern München)
Edinson Cavani (SSC Napoli)
Antonio Di Natale (Udinese Calcio)
Treneri:
Josep Guardiola (FC Barcelona)
André Villas-Boas (FC Porto/Chelsea FC)
Jürgen Klopp (Borussia Dortmund)
Sir Alex Ferguson (Manchester United FC)
Rudi Garcia (LOSC Lille Métropole)
UEFA-ini novinari i nogometni analitičari, okupljeni oko službene internetske stranice (UEFA.com) Europske nogometne federacije i njezina dvomjesečnog magazina Champions, nominirali su 55 igrača i petoricu trenera, a registrirani čitatelji UEFA-ina portala birat će najbolje glasovanjem koje je već počelo, a trajat će do podneva petog siječnja. UEFA će idealnu momčad 2011. godine otkriti 18. siječnja.
Riječ je o 11. izdanju nagrade kojom UEFA.com honorira nastupe nogometaša u europskim klubovima u kalendarskoj godini. U obzir ulaze nastupi za klubove i nacionalnim i UEFA-inim međunarodnim natjecanjima, kao i nastupi za reprezentacije.
Najviše kandidata među 55-oricom nogometaša, čak osam, dolazi iz Barcelone, dok su šestorica iz Real Madrida. Oba najbolja španjolska kluba bore se za nagradu i trenerskim imenima.
Kandidate za najbolje igrače po pozicijama i najboljeg trenera daju ukupno 22 europska kluba.
UEFA.com, nominacije za momčad godine:
Golmani:
Manuel Neuer (FC Schalke 04/FC Bayern München)
Edwin van der Sar (Manchester United FC)
Iker Casillas (Real Madrid CF)
Víctor Valdés (FC Barcelona)
Joe Hart (Manchester City FC)
Desni bekovi:
Daniel Alves (FC Barcelona)
Philipp Lahm (FC Bayern München)
Christian Maggio (SSC Napoli)
Darijo Srna (FC Šahtar Donjeck)
Maxi Pereira (SL Benfica)
Središnji braniči:
Gerard Piqué (FC Barcelona)
Nemanja Vidić (Manchester United FC)
Thiago Silva (AC Milan)
Mats Hummels (Borussia Dortmund)
Sergei Ignashevich (PFC CSKA Moskva)
Benedikt Höwedes (FC Schalke 04)
Javier Mascherano (FC Barcelona)
Vincent Kompany (Manchester City FC)
Rolando (FC Porto)
Adil Rami (LOSC Lille Métropole /Valencia CF)
Lijevi bekovi:
Éric Abidal (FC Barcelona)
Fábio Coentrăo (SL Benfica/Real Madrid CF)
Marcelo (Real Madrid CF)
Álvaro Pereira (FC Porto)
Ashley Cole (Chelsea FC)
Desni vezni:
Xherdan Shaqiri (FC Basel 1893)
Arjen Robben (FC Bayern München)
Mario Götze (Borussia Dortmund)
Gervinho (LOSC Lille Métropole/Arsenal FC)
Nani (Manchester United FC)
Središnji vezni:
Yaya Touré (Manchester City FC)
Xavi Hernández (FC Barcelona)
Jack Wilshere (Arsenal FC)
Joăo Moutinho (FC Porto)
Luka Modrić (Tottenham Hotspur FC)
Ofenzivni vezni:
Andrés Iniesta (FC Barcelona)
Mesut Özil (Real Madrid CF)
David Silva (Manchester City FC)
Marek Hamšík (SSC Napoli)
Wesley Sneijder (FC Internazionale Milano)
Lijevi vezni:
Gareth Bale (Tottenham Hotspur FC)
Eden Hazard (LOSC Lille Métropole)
Ángel Di María (Real Madrid CF)
Juan Mata (Valencia CF/Chelsea FC)
Ashley Young (Aston Villa FC/Manchester United FC)
Napadači:
Lionel Messi (FC Barcelona)
Falcao (FC Porto/Club Atlético de Madrid)
Cristiano Ronaldo (Real Madrid CF)
Hulk (FC Porto)
Javier Hernández (Manchester United FC)
Robin van Persie (Arsenal FC)
Sergio Agüero (Club Atlético de Madrid/Manchester City FC)
Mario Gomez (FC Bayern München)
Edinson Cavani (SSC Napoli)
Antonio Di Natale (Udinese Calcio)
Treneri:
Josep Guardiola (FC Barcelona)
André Villas-Boas (FC Porto/Chelsea FC)
Jürgen Klopp (Borussia Dortmund)
Sir Alex Ferguson (Manchester United FC)
Rudi Garcia (LOSC Lille Métropole)
-
todd_smith
#1471 Re: Champions League 2011/12
Baudelaire wrote:Jesu ovi Kiprani nacionalisti, samo svoje guraju
- Jeff Bingham
#1472 Re: Champions League 2011/12
kakav prevod
"uefa honorira" 
- Zavatoni
#1473 Re: Champions League 2011/12
Imam osjećaj da Chelsea večeras može maksimalno X izvući, a ni on im ne paše da prođu. Mislim da svi neriješeni osim 0:0 vode Valenciju dalje.
Chelsea nije jaku ekipu pobjedio kući (ni inače) još od marta mjeseca i pobjede nad ManUTD-om.
Stoga, moja prognoza za večeras je X2, a moguće je da će i biti +3 gola.
Chelsea nije jaku ekipu pobjedio kući (ni inače) još od marta mjeseca i pobjede nad ManUTD-om.
-
Teufik
#1474 Re: Champions League 2011/12
A ja imam osjecaj da Chelsea veceras dobija.Zavatoni wrote:Imam osjećaj da Chelsea večeras može maksimalno X izvući, a ni on im ne paše da prođu. Mislim da svi neriješeni osim 0:0 vode Valenciju dalje.
Samo nek bude dobra utakmica.
Pa ko koga.
-
Corola
#1475 Re: Champions League 2011/12
Valencija puca veceras k'o guma.Dosta se Chelsonja zahebavao.Zavatoni wrote:Imam osjećaj da Chelsea večeras može maksimalno X izvući, a ni on im ne paše da prođu. Mislim da svi neriješeni osim 0:0 vode Valenciju dalje.