Pa kad su to imali dobar ciklus?It_is_a_Leclerc wrote:Čuj, reprezentacija izgubila kredibilitet nakon jednog lošeg kvalifikacijskog ciklusa ?!
Rukometna reprezentacija BiH
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- ultima_palabra
#1451 Re: Rukometna reprezentacija BiH
- It_is_a_Leclerc
#1452 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Uvijek.ultima_palabra wrote:Pa kad su to imali dobar ciklus?It_is_a_Leclerc wrote:Čuj, reprezentacija izgubila kredibilitet nakon jednog lošeg kvalifikacijskog ciklusa ?!
Pa nisu oni krivi što su u baražu igrali protiv Njemačke, Islanda i Danske.
- limeni
#1453 Re: Rukometna reprezentacija BiH
hrasno38 wrote:Prvo utakmica se igrala za vikend, prelijepo vrijeme i pola gradjana Sarajeva je sprasilo van grada. Drugo rukemtna reprezentacija BiH je izgubila sve kredite kod publike jer i te kako je sarajevska publika znala ne napuniti nego nakrcati dvorane u Sarajevu da bi se reprezentacija oduzila nikakvom igrom. Kad tako pojedini kenjaju sto se ne sjete proslogodisnjeg juniroskog svjetskog prvenstva i koliko je ljudi bodrilo nasu mladu reprezentaciju. Bio sam na svim utakmicama i Zetra se tresla ali momci su igrali za tu publiku. Naravno za manje gradove je praznik kad doje reprezentacija i nije nikakv problem napuniti dvorane od 1500-2000 mjesta.
Jucerasnjom pobjedom reprezentacija je vratila kredibilitet i ako ne prodje zasluzila je u sljedecem ciklusu krcate dvorane. Sarajevo je uvijek nagradjivalo uspjeh i kosarkasa i rukometasa i fudbalera i punilo dvorane i stadione. Na kraju krajeva u dansnjoj ekonomskoj situaciji za mnoge 10 KM je puno ma kako to izgledalo nekima smijesno. Probajte zaraditi 10 KM pa cete vidjeti kako to u BiH nije ni malo jednostavno.
Medijska popracenost s obzirom na vaznost utakmica je bila nikakva i evo zadnjih 15-tak dana ne naletih na postenu vijest na FB o ovoj utakmici a danas je vise svijeta na FB-u nego ispred TV-a.
Ali naravno Sarajevo je kost u grlu i standardna boljka mnogima ma sta da je u pitanju i svidjalo se mnogima ili ne to je glavni i najveci grad u BiH koji ima najbolje uvijete za odigravanje velikih utakmica i tu je prica gotova, bez ikakvih ratnih tema ili bilo cega drugog. Igrala je kosarkaska reprezentacija u Zenici pa se ne sjecam da je dvorana bila krcata!!!!! sto naravno ne treba kriviti zenicane jer tada reprezentacija nije zasluzila da dvorana bude krcata.
sarajevo se jednostavno zasitilo rukometne reprezentacije jer je vise dojadilo gubiti u barazu i kvalifikacijama.
reprezentacija nije imala nikakvog uspjeha zadnjih godina. za euro 2008 bili drugi iza svedske i ostali bez baraza, 2009 jebeni portugal koji nikada nije igrao rukomet ide u baraz ispred nas, 2010 smo treci iza rusije i srbije, 2011 rumuni bili ispred nas, 2012 zadnji u grupi iza estonije, 2013 dobre kvalifikacije ispred grka zavrsili ali su nas svabe trehnuli za jedno poluvrijeme 10-15 razlike. ove kvalifikacije nisu bile lose ali i dalje je to sve kilavo. savez problematican, igraci kao saric posvadjani i ne zele igrati, igra bez zara i netalentovana generacija su neki od razloga za losu posjetu.
nek oni casno odigraju protiv islanda i bice opet gledalaca ali ove manje utakmice svakako treba igrati u manjim gradovima tipa bihac, gorazde, tuzla, zenica ili vitez.
- MOSALJOZE
#1454 Re: Rukometna reprezentacija BiH
@lec jesmo mi 5 ili 6 puta igrali baraž.Ja mislim da je ovo 5 put,i vazda tako blizu...
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#1455 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Kvalifikacije za EP 2008 drugo mjesto od tri ekipe, otisla SvedskaIt_is_a_Leclerc wrote:Uvijek.ultima_palabra wrote:Pa kad su to imali dobar ciklus?It_is_a_Leclerc wrote:Čuj, reprezentacija izgubila kredibilitet nakon jednog lošeg kvalifikacijskog ciklusa ?!
Pa nisu oni krivi što su u baražu igrali protiv Njemačke, Islanda i Danske.
Kvalifikacije za SP 2009 ispali u barazu od Madjarske sudijskim preseravanjem i prekidom utakmice
Kvalifikacije za EP 2010 trece mjesto iza Rusije i Srbije
Kvalifikacije za SP 2011 drugi iza Rumunije
Kvalifikacije za EP 2012 ubjedljivo zadnji iza Madjarske, Makedonije i Estonije sa 1 bodom
Kvalifikacije za SP 2013 prvi u predgrupi i baraz sa Njemackoj u kojoj u prvoj utakmici izgubimo 12 razlike
Kvalifikacije za EP 2014 opet ubjedljivo zadnji iza Srbije, Austrije i Rusije sa 1 bodom
I o kojim ti dobrim ciklusima pricas?????
- It_is_a_Leclerc
#1456 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Ovo je toliko pogrešno na toliko levela, da je jednostavno uzaludno demantirati.limeni wrote:hrasno38 wrote:Prvo utakmica se igrala za vikend, prelijepo vrijeme i pola gradjana Sarajeva je sprasilo van grada. Drugo rukemtna reprezentacija BiH je izgubila sve kredite kod publike jer i te kako je sarajevska publika znala ne napuniti nego nakrcati dvorane u Sarajevu da bi se reprezentacija oduzila nikakvom igrom. Kad tako pojedini kenjaju sto se ne sjete proslogodisnjeg juniroskog svjetskog prvenstva i koliko je ljudi bodrilo nasu mladu reprezentaciju. Bio sam na svim utakmicama i Zetra se tresla ali momci su igrali za tu publiku. Naravno za manje gradove je praznik kad doje reprezentacija i nije nikakv problem napuniti dvorane od 1500-2000 mjesta.
Jucerasnjom pobjedom reprezentacija je vratila kredibilitet i ako ne prodje zasluzila je u sljedecem ciklusu krcate dvorane. Sarajevo je uvijek nagradjivalo uspjeh i kosarkasa i rukometasa i fudbalera i punilo dvorane i stadione. Na kraju krajeva u dansnjoj ekonomskoj situaciji za mnoge 10 KM je puno ma kako to izgledalo nekima smijesno. Probajte zaraditi 10 KM pa cete vidjeti kako to u BiH nije ni malo jednostavno.
Medijska popracenost s obzirom na vaznost utakmica je bila nikakva i evo zadnjih 15-tak dana ne naletih na postenu vijest na FB o ovoj utakmici a danas je vise svijeta na FB-u nego ispred TV-a.
Ali naravno Sarajevo je kost u grlu i standardna boljka mnogima ma sta da je u pitanju i svidjalo se mnogima ili ne to je glavni i najveci grad u BiH koji ima najbolje uvijete za odigravanje velikih utakmica i tu je prica gotova, bez ikakvih ratnih tema ili bilo cega drugog. Igrala je kosarkaska reprezentacija u Zenici pa se ne sjecam da je dvorana bila krcata!!!!! sto naravno ne treba kriviti zenicane jer tada reprezentacija nije zasluzila da dvorana bude krcata.![]()
sarajevo se jednostavno zasitilo rukometne reprezentacije jer je vise dojadilo gubiti u barazu i kvalifikacijama.
reprezentacija nije imala nikakvog uspjeha zadnjih godina. za euro 2008 bili drugi iza svedske i ostali bez baraza, 2009 jebeni portugal koji nikada nije igrao rukomet ide u baraz ispred nas, 2010 smo treci iza rusije i srbije, 2011 rumuni bili ispred nas, 2012 zadnji u grupi iza estonije, 2013 dobre kvalifikacije ispred grka zavrsili ali su nas svabe trehnuli za jedno poluvrijeme 10-15 razlike. ove kvalifikacije nisu bile lose ali i dalje je to sve kilavo. savez problematican, igraci kao saric posvadjani i ne zele igrati, igra bez zara i netalentovana generacija su neki od razloga za losu posjetu.
nek oni casno odigraju protiv islanda i bice opet gledalaca ali ove manje utakmice svakako treba igrati u manjim gradovima tipa bihac, gorazde, tuzla, zenica ili vitez.
- It_is_a_Leclerc
#1457 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Ok. Eto, rukomenta reprezentacija je loša, crna, fuj, kaka. Uvijek zadnji, jadnici.hrasno38 wrote:
Kvalifikacije za EP 2008 drugo mjesto od tri ekipe, otisla Svedska
Kvalifikacije za SP 2009 ispali u barazu od Madjarske sudijskim preseravanjem i prekidom utakmice
Kvalifikacije za EP 2012 ubjedljivo zadnji iza Madjarske, Makedonije i Estonije sa 1 bodom
Kvalifikacije za SP 2013 prvi u predgrupi i baraz sa Njemackoj u kojoj u prvoj utakmici izgubimo 12 razlike
Kvalifikacije za EP 2014 opet ubjedljivo zadnji iza Srbije, Austrije i Rusije sa 1 bodom
Srećom pa je fudbalske reprezentacija od svojih prvih dana na pravom putu i nijednom joj se nije desilo da igra neriješeno sa Farskim Otocima, i da bude petoplasirana od šest ekipa, tako da joj podrška nikad nije izostala.
S druge strane, sam pokušaj percepcije da se za reprezentaciju navija samo ako je dobra je pogrešan, i možda bi trebao i biti glavni argument za sve one koji ovdje tvrde da građani koji tako razmišjaju, ne zaslužuju da gledaju nijednu reprezentaciju BiH uživo.
-
Max Bunker
#1458 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Bez ikakve uvrede drugim gradovima ali porediti Sarajevo i ostale gradove je nešto nemoguće.
Jučer u Sarajevu su svi imali izbor između utakmice/kina/pozorišta/kafane/party-a/derneka a još i dosta raje otišlo van Sarajeva. Kada na ovo dodate zaista loš marketing (recimo ja sam dan ili dva prije utakmice saznao da je baraž "sada nekada" pa sam onda mislio da je u petak) dobit ćete onako "lošu" posjetu.
Drugi gradovi nemaju (žalosno) takve sadržaje i sasvim je logično da kada dođe reprezentacija u druga mjesta, to bude "događaj godine" (pa čak i jednoj Zenici/Tuzli). Da se ja pitam, prebacio bih rukomet u Goražde ili u Krajinu negdje a tek neku "onako" utakmicu bih igrao u Sarajevu. Jednostavno Goražde i Krajina su to zaslužili i neka i te sredine postanu "centri" nekog našeg reprezentativnog sporta.
A što se tiče rezultata ove reprezentacije u ovome trenutku, oni su nakon sinoć za mene već prvaci Europe
Jučer u Sarajevu su svi imali izbor između utakmice/kina/pozorišta/kafane/party-a/derneka a još i dosta raje otišlo van Sarajeva. Kada na ovo dodate zaista loš marketing (recimo ja sam dan ili dva prije utakmice saznao da je baraž "sada nekada" pa sam onda mislio da je u petak) dobit ćete onako "lošu" posjetu.
Drugi gradovi nemaju (žalosno) takve sadržaje i sasvim je logično da kada dođe reprezentacija u druga mjesta, to bude "događaj godine" (pa čak i jednoj Zenici/Tuzli). Da se ja pitam, prebacio bih rukomet u Goražde ili u Krajinu negdje a tek neku "onako" utakmicu bih igrao u Sarajevu. Jednostavno Goražde i Krajina su to zaslužili i neka i te sredine postanu "centri" nekog našeg reprezentativnog sporta.
A što se tiče rezultata ove reprezentacije u ovome trenutku, oni su nakon sinoć za mene već prvaci Europe
- bingov buraz
#1459 Re: Rukometna reprezentacija BiH
jes vala gro raje se lomi hoce li u pozoriste ili na tekmu a i ovi iz muzeja nisu trebali taj dan organizovati izlozbu radova naivaca donjeg toka Vrbaske regije,otkad je argument vikend,da je stavili utakmicu u srijedu bilo bi jesu li oni normalni radni dan ovo ono...
- ultima_palabra
#1460 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Pa kad su fudbaleri igrali tako loše, onda je i podrška bila adekvatna. Između ostalog, i to je bio razlog za selidbu iz Sarajeva u Zenicu.It_is_a_Leclerc wrote:Ok. Eto, rukomenta reprezentacija je loša, crna, fuj, kaka. Uvijek zadnji, jadnici.hrasno38 wrote:
Srećom pa je fudbalske reprezentacija od svojih prvih dana na pravom putu i nijednom joj se nije desilo da igra neriješeno sa Farskim Otocima, i da bude petoplasirana od šest ekipa, tako da joj podrška nikad nije izostala.![]()
S druge strane, sam pokušaj percepcije da se za reprezentaciju navija samo ako je dobra je pogrešan, i možda bi trebao i biti glavni argument za sve one koji ovdje tvrde da građani koji tako razmišjaju, ne zaslužuju da gledaju nijednu reprezentaciju BiH uživo.
Kod rukometaša je u zadnjih 5 godina sve crnilo, osim eto one pobjede nad Njemačkom.
-
trougao
#1461 Re: Rukometna reprezentacija BiH
ali od toga dvomeca sa estonijom nasi su odigrali 10 utakmica i pobjedili 9, a izgubili tek jednu koja nam nije nista ni znacila, znaci ta prica da je to razlog ne pije vode, istina jeste da smo bili dotakli dno, ali da se pise nova rukometna prica i to svakako treba podrzati..SkyLimit wrote:Mediji puno više kritikuju Sarajlije što nisu došli na utakmicu nego što su kritikovali rukometaše i stručni štab koji su ne tako davno izgubili dvomeč i u gostima i kod kuće od velesile Estonije.To bi bilo kao da fudbalska reprezentacija izgubi od Luksemburga dvije utakmice,pa se nije digla nikakva prašina,ali znaju pitati gdje su to navijači.
- drndalo
#1462 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Da ali tu pricu treba znati "prodati" a slabo je prodaju! Ljude je tesko dovuci u dvorane, a lako iz njih pobjegnu...
- hrasno38
#1463 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Ne!!!! Ne spadam u ljude koji ne podrzavaju uvijek reprezentaciju ali ovo sto sam nabrojao su objektivne okolnosti. Rekao sam ti ako je Sarajevo toliko lose sto je onda na juniorskom svjetskom prvenstvu bilo po 10.000 i vise gledalaca koji su bodrili nasu reprezentaciju??? Dakle prica o Sarajevu kao gradu gdje ne treba igrati reprezentacija je najobicnije preseravanje onih kojima je generalno Sarajevo trn u oku ali koji bi trcecim korakom dosli u njega da mogu. Sport ma o kome se radi je samo zabava i ljudi biraju gdje ce se ici zabavljati. S obzirom na okolnosti koje sam napisao 3000 posjetilaca je neka zlatna sredina, ni malo ni onoliko koliko bi trebalo da bude. Ocito ne mozete da shvatite da je ljudima pun ku... samih sebe i da se svakim danom bude sa sve vise i vise problema. Sta cemo onda bi trebali napasti i nase ljude u USA sto nisu napunili stadion protiv Obale Slonovace. A nisu jer je prije toga reprezentacija napravila dva razocarenja i BH gradjani reaguju na to. Pustite suplje price sa svetinjom i ovim i onim jer od toga se ne zivi. Gledaoci su uvijek i u svakom sportu kaznjavali neuspjehe i klubova i reprezentacija pa sto bi nasa bila izuzetak. Na ovaj nacin kaznjavana je i fudbalska, kosarkaska pa sto ne bi bila i rukometna ali zato svojim trudom i rezultatima i Skenderija i Zetra su i te kako znali nagradjivati nase sportiste da se sibica nije mogla baciti. Ali da treba utakmice igrati u cijeloj BiH tu se slazem 100% samo za to treba obezbjediti i adekvatne uslove. Evo Zenica ima izvanrednu dvoranu a rukometne kvalifikacije za EP startuju u septembru pa bujrum.It_is_a_Leclerc wrote:Ok. Eto, rukomenta reprezentacija je loša, crna, fuj, kaka. Uvijek zadnji, jadnici.hrasno38 wrote:
Srećom pa je fudbalske reprezentacija od svojih prvih dana na pravom putu i nijednom joj se nije desilo da igra neriješeno sa Farskim Otocima, i da bude petoplasirana od šest ekipa, tako da joj podrška nikad nije izostala.![]()
- phillie
#1464 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Ma realno raja je vec u glavi bila upisala debakl protiv Islanda, pa zato nije ni dosla.
- hrasno38
#1465 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Kojih 9????? Poslije tog meca sa Estonijom igrali smo prvo kvalifikacije za SP 2013 i bili prvi u grupi ispred Grcke i Kipra (4 pobjede) te u barazu u dvomecu sa Njemackom izgubili uz jednu pobjedu. Sljedece kvalifikacije za EP 2014 i u grupi sa Srbijom, Rusijom i Austrijom bili ubjedljivo zadnji sa samo jednim osvojenim bodom.trougao wrote:ali od toga dvomeca sa estonijom nasi su odigrali 10 utakmica i pobjedili 9, a izgubili tek jednu koja nam nije nista ni znacila, znaci ta prica da je to razlog ne pije vode, istina jeste da smo bili dotakli dno, ali da se pise nova rukometna prica i to svakako treba podrzati..SkyLimit wrote:Mediji puno više kritikuju Sarajlije što nisu došli na utakmicu nego što su kritikovali rukometaše i stručni štab koji su ne tako davno izgubili dvomeč i u gostima i kod kuće od velesile Estonije.To bi bilo kao da fudbalska reprezentacija izgubi od Luksemburga dvije utakmice,pa se nije digla nikakva prašina,ali znaju pitati gdje su to navijači.
Od tog ciklusa (cirkusa) sa Estonijom odigrali smo 19 utakmica, 11 poraza, 7 pobjeda i jedan nerjesena zakljucno sa ovom utakmicom protiv Islanda.
Imas brate statistike pa malo se edukuj, citaj. Svi znaju udarati po Dzeki i fudbalerima kad izgube u prijateljskoj utakmici od Egipta iako su se plasirali na SP a ovdje boze moj kako to dvorana nije bila krcata nakon katastrofalnih rezultata rukometne reprezentacije zadnjih godina. Sport se igra za publiku a publika ima pravo da nagradjuje svojom posjetom i kaznjava svojim nedolaskom i tako je svugdje u svijetu.
- limeni
#1466 Re: Rukometna reprezentacija BiH
@leclerc: brani ti "uspjeh" reprezentacije koliko hoces ali tako ti je. navijace ces uvijek privuci jer oni te uvijek gledaju, tako je svakog vikenda na kosevu ili grbavici onih 2-3000 standardnih ali simpatizere ces samo privuci ako nesto nudis. rukometna reprezentacija je trenutno skoro pa ista kao pl bih u fudbalu, nema majstorija i velikih poteza. uz to je fudbal mnogo vise popularan ali opet ako nemas kvalitetne utakmice nece ti raja doci. sta ti mislis zasto narod dolazi na utakmice kosarkaske rep.? pa zato sto igraju jedan teletovic, djedovic i ostali momci. dok je ove generacije u fudbalu uz majstore poput dzeke i pjanica uvijek ce biti veliko interesovanje. cim nam budu igrali varupe, muline i hrgovici i rezultati budu losi nece biti vise od 5000 gledalaca igrao ti u sarajevu, mostaru ili zenici.
- ultima_palabra
#1467 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Ma narod prepozna srce i borbu... prošlo ljeto sam gledao svaku tekmu juniora, a seniore ne pamtim kad sam gledao. I znam još hrpu raje koja je isto uradila.
- drndalo
#1468 Re: Rukometna reprezentacija BiH
ultima_palabra wrote:Ma narod prepozna srce i borbu...
- hrasno38
#1469 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Isti sam ti takav!!ultima_palabra wrote:Ma narod prepozna srce i borbu... prošlo ljeto sam gledao svaku tekmu juniora, a seniore ne pamtim kad sam gledao. I znam još hrpu raje koja je isto uradila.
-
Max Bunker
#1470 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Ja ti kažem da jedna od stvari koja utiče na posjetu bilo kojem sportskom događaju u gradu Sarajevu, jeste i veća ponuda nego u drugim gradovima.bingov buraz wrote:jes vala gro raje se lomi hoce li u pozoriste ili na tekmu a i ovi iz muzeja nisu trebali taj dan organizovati izlozbu radova naivaca donjeg toka Vrbaske regije,otkad je argument vikend,da je stavili utakmicu u srijedu bilo bi jesu li oni normalni radni dan ovo ono...
Samo onu noć ja sam imao izbor između termina fudbala, rođendana, neke amaterske predstave i utakmice.
Svakako da je argument vikend jer je bilo lijepo vrijeme i dosta raje otišlo van Sarajeva (recimo, ne bi me zvali na termin fudbala da im par igrača nije otišlo van grada).
U principu, velika se pompa pravi oko utakmica reprezentacije u Sarajevu a najviše je prave ljudi sa strane. Ruku na srce, ja ne znam kada se to Sarajevo obrukalo sa posjetom
Bogam' i u Zenici je bilo utakmica fudbalske reprezentacije sa polu-praznim tribinama.
- bingov buraz
#1471 Re: Rukometna reprezentacija BiH
rodjendani i termini rekreacije vjerovao ili ne postoje u vecini nasih gradova i gradicaMax Bunker wrote:Ja ti kažem da jedna od stvari koja utiče na posjetu bilo kojem sportskom događaju u gradu Sarajevu, jeste i veća ponuda nego u drugim gradovima.bingov buraz wrote:jes vala gro raje se lomi hoce li u pozoriste ili na tekmu a i ovi iz muzeja nisu trebali taj dan organizovati izlozbu radova naivaca donjeg toka Vrbaske regije,otkad je argument vikend,da je stavili utakmicu u srijedu bilo bi jesu li oni normalni radni dan ovo ono...
Samo onu noć ja sam imao izbor između termina fudbala, rođendana, neke amaterske predstave i utakmice.
Svakako da je argument vikend jer je bilo lijepo vrijeme i dosta raje otišlo van Sarajeva (recimo, ne bi me zvali na termin fudbala da im par igrača nije otišlo van grada).
U principu, velika se pompa pravi oko utakmica reprezentacije u Sarajevu a najviše je prave ljudi sa strane. Ruku na srce, ja ne znam kada se to Sarajevo obrukalo sa posjetom![]()
Bogam' i u Zenici je bilo utakmica fudbalske reprezentacije sa polu-praznim tribinama.
da ne idem off dalje prestajem
-
Max Bunker
#1472 Re: Rukometna reprezentacija BiH
bingov buraz wrote:rodjendani i termini rekreacije vjerovao ili ne postoje u vecini nasih gradova i gradicaMax Bunker wrote:Ja ti kažem da jedna od stvari koja utiče na posjetu bilo kojem sportskom događaju u gradu Sarajevu, jeste i veća ponuda nego u drugim gradovima.bingov buraz wrote:jes vala gro raje se lomi hoce li u pozoriste ili na tekmu a i ovi iz muzeja nisu trebali taj dan organizovati izlozbu radova naivaca donjeg toka Vrbaske regije,otkad je argument vikend,da je stavili utakmicu u srijedu bilo bi jesu li oni normalni radni dan ovo ono...
U principu, velika se pompa pravi oko utakmica reprezentacije u Sarajevu a najviše je prave ljudi sa strane. Ruku na srce, ja ne znam kada se to Sarajevo obrukalo sa posjetom![]()
Fataš se za neke od navedenih stvari da bi dokazao da si upravu.
Naravno da i ljudi van Sarajeva imaju rođendane, samo ti kažem da je izbor stvari u Sarajevu veći nego u drugim sredinama i da se samim tim može birati šta i kako hoće a na to još dodaj i KATASTROFALAN marketing i dobit ćeš onako slabu posjetu.
- hrasno38
#1473 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Slusaj sad bi mogli siljiti danima o posjetama utakmicama nasih reprezentacija. Recimo mladi igraju u Zenici fudbal, 500 gledalaca. Juniorska rukometna reprezentacija igra u Sarajevu 12.000. Kosevo protiv Danske, Spanije, Srbije onoliko koliko moze stati pa jos vise sto znaci 2 x 35.000 - 40.000. Skenderija kosarka prosle kvalifikacije svaka utakmica po 5000. Rukomet utakmice protiv Danske, Madjarske, Srbije sibica se nije mogla baciti. Kad reprezentacije zasluze posjetu posjeta je uvijek ogromna bez obzira na cijene karata koje ponekad znaju biti bezobrazno skupe za nase prilike. Rukometna reprezentacija je napravila nesto neocekivano mada licno mislim da to nece biti ni blizu dovoljno da bi se prosao baraz ali kapa im do poda za ovu pobjedu. Bilo je oko 3000 gledalaca koji su napravili odlicnu atmosferu. na kraju krajeva rukomet nije ni priblizno toliko popularan kao fudbal i kosarka te i to moze biti jedan od razloga manje posjete. Naravno svaki put ispada da su vece patriote samo van glavnog grada sto je mentalitet koji nema veze sa pamecu. Ali kao sto sam rekao evo idu sljedece kvalifikacije pa bujrum u Zenicu i Tuzlu.bingov buraz wrote:rodjendani i termini rekreacije vjerovao ili ne postoje u vecini nasih gradova i gradicaMax Bunker wrote:Ja ti kažem da jedna od stvari koja utiče na posjetu bilo kojem sportskom događaju u gradu Sarajevu, jeste i veća ponuda nego u drugim gradovima.bingov buraz wrote:jes vala gro raje se lomi hoce li u pozoriste ili na tekmu a i ovi iz muzeja nisu trebali taj dan organizovati izlozbu radova naivaca donjeg toka Vrbaske regije,otkad je argument vikend,da je stavili utakmicu u srijedu bilo bi jesu li oni normalni radni dan ovo ono...
-
pOZz
#1474 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Igra li Palmarsson revanš?
- jazzer
#1475 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Po meni jos jedna bitna stvar kao razlog lose posjete i relativne nezainteresovanosti
raje za gledanje rukometne reprezentacije.
Kroz ovu reprezentaciju je u zadnjih par godina prodefilovalo, da ne pretjerujem,
pa bar 70 nekih likova. Izvlace se neki novi igraci, odigraju par utakmica i nestanu zauvjek,
neki koji su godinama bili standardni odlaze (uglavnom zbog neke svadje, povrijedjene sujete..)..
Nemas se s kim identifikovati u toj reprezentaciji. Prce je zabio 11 golova Islandu, junak je nacije a u jednom cijelom ciklusu ga nikako nije ni bilo. Pa nije u 34 godini naucio igrati rukomet?? Saric? Ko je kriv sto ga nema? Zbog takvih
ljudi se dolazi na utakmicu, klinci pocinju trenirati rukomet zbog likova kao sto je Saric..A kod nas se igraci, jedan za drugim, smjenjuju godinama. Bez ikakvog pozitivnog rezultata, na zalost.
Zelim reci da mi je sve ovo s reprezentativnim rukometom godinama na ho ruk. Bez neke strategije,
vizije, planirane smjene generacija..svako okupljanje tu je par novih igraca. Vise ne znas ni koji igraci
cine kostur tima. I ne dao Bog da iko ista kaze na selektora Markovica. On ce ovu reprezentaciju voditi duze
nego Kastro Kubu.
Uglavnom, kako stvari stoje, ne vjerujem ni u neku rukometnu buducnost. Bar ne reprezentativnu.
raje za gledanje rukometne reprezentacije.
Kroz ovu reprezentaciju je u zadnjih par godina prodefilovalo, da ne pretjerujem,
pa bar 70 nekih likova. Izvlace se neki novi igraci, odigraju par utakmica i nestanu zauvjek,
neki koji su godinama bili standardni odlaze (uglavnom zbog neke svadje, povrijedjene sujete..)..
Nemas se s kim identifikovati u toj reprezentaciji. Prce je zabio 11 golova Islandu, junak je nacije a u jednom cijelom ciklusu ga nikako nije ni bilo. Pa nije u 34 godini naucio igrati rukomet?? Saric? Ko je kriv sto ga nema? Zbog takvih
ljudi se dolazi na utakmicu, klinci pocinju trenirati rukomet zbog likova kao sto je Saric..A kod nas se igraci, jedan za drugim, smjenjuju godinama. Bez ikakvog pozitivnog rezultata, na zalost.
Zelim reci da mi je sve ovo s reprezentativnim rukometom godinama na ho ruk. Bez neke strategije,
vizije, planirane smjene generacija..svako okupljanje tu je par novih igraca. Vise ne znas ni koji igraci
cine kostur tima. I ne dao Bog da iko ista kaze na selektora Markovica. On ce ovu reprezentaciju voditi duze
nego Kastro Kubu.
Uglavnom, kako stvari stoje, ne vjerujem ni u neku rukometnu buducnost. Bar ne reprezentativnu.