FK Željezničar - Evropske utakmice

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
UnKnownBA

#1451 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by UnKnownBA »

Stvarno tuga, kad pogledaš ovo prvo poluvrijeme, ništa bolji nisu bili! Ovo je realan odnos snaga ova dva tima, neka prica ko šta hoce! Imali su srece da prvi gol zabiju odmah u 46'-oj, drugi je poklon od UEFE i sudije Kinhöfera, jer onakav penal se ne svira ni u trecoj ligi Finske a kamoli u Ligi Šampiona! Treci gol normala, pošto se sva igra raspala poslije onakvih golova, ali onaj četvrti u 92'-oj, koji ih vjerovatno vodi dalje, ne znaju ni oni kako su ga dali!
Manijaci dali sve od sebe, neprekidno navijali bar 30 min, svaka cast momcima koji su tamo bili!
smurf

#1452 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by smurf »

LunaLati wrote:
JThomas wrote:neka svako uradi po svojoj savjesti.
Meni moj savjest kaže da mi predstoji 15 sati drndanja u autobusu via Koševo :)
:thumbup:
Kako volim ovakve odluke, nema ba labavo, jebo rezultat, pokusaje unosenja negativne atmosfere, nekakvih crnjaka... Ma koga briga, igra ZELJO i to je vise nego dovoljan razlog da se poderu grla i dlanovi.
Bilo je i u Mariboru "razocaranih" ali na prste ih mozemo izbrojati. Naravno da je rezultat kriza-katastrofa, ali ako je nas cca 8-10% "poklopilo" Viole na njihovom stadionu ne smijemo dozvoliti da se njihova grupica ikako cuje na Zubanpolju.
LSD

#1453 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by LSD »

Samo cekaju taj dan kad ce Amar otici, on im je nocna mora, napravili bi neviđeni dernek kad bi se to desilo (samo što nikad nece priznati naravno ,vec to kriju i kompenziraju pricama o Komitetu, tati, Skakićima, Vukasovićima itd)...ali od toga nema ništa - do daljnjeg :!: :lol: ...nadam se da cemo ga gledati na klupi i narednih 30 godina.
FKSarajevo

#1454 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by FKSarajevo »

ganola, mojne gorčine.. suha kifla pomaze. :razz:
JThomas

#1455 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by JThomas »

24 sata nema kako su tjerali jovića i kompletan igrački kadar. nedosljednijeg i povodljivijeg svijeta na planeti nema.
smurf

#1456 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by smurf »

De ba manite se suplje, nego saljite sliku Bojana u "nasoj" majici, moj se film osvijetlio prilikom razvijanja ;-)
JThomas

#1457 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by JThomas »

ja zaboravih pitati je li on gazda...jel ko utvrdio?
ganjeta

#1458 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by ganjeta »

Nije on gazda, ima neku gazdaricu bar se nama takao izjasnio... :wink:
Charuga
Globalni moderator

#1459 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by Charuga »

FKSarajevo wrote:ganola, mojne gorčine.. suha kifla pomaze. :razz:
Mani se trolanja po ovoj temi ziv bio. Imas temu o PL BiH pa mozes tamo isto ono pisati.

Nemoj da poslije bude da te nisam upozorio ... ;-)
Edin H.

#1460 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by Edin H. »

Zaista ne razumijem zasto Amar nije zamijenio indisponiranog Bogicevica?
Moze li neko malo objasniti zar zaista nije imao nikoga na klupi da ga zamijeni?
salle_eh1986

#1461 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by salle_eh1986 »

Edin H. wrote:Zaista ne razumijem zasto Amar nije zamijenio indisponiranog Bogicevica?
Moze li neko malo objasniti zar zaista nije imao nikoga na klupi da ga zamijeni?
jednostavno sir Amar želi da vidi možemo li stići 3 gola prednosti sa gostovanja, ako možemo onda smo prava ekipa ako ne možemo onda i ne zaslužujemo igrati narednu rundu :D
Edin H.

#1462 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by Edin H. »

salle_eh1986 wrote:
Edin H. wrote:Zaista ne razumijem zasto Amar nije zamijenio indisponiranog Bogicevica?
jednostavno sir Amar želi da vidi možemo li stići 3 gola prednosti sa gostovanja, ako možemo onda smo prava ekipa ako ne možemo onda i ne zaslužujemo igrati narednu rundu :D
E jesi objasnio :D
smurf

#1463 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by smurf »

Je l' neko vec postavio?

Edino evropsko pri Željotu so navijači, ki so nam odčitali lekcijo navijanja in navijaških pesmi. Izbor naših pesmi je res bogi, preveč sloganov in premalo pesmi. Treba je kaj kratkega skopirat in čim bolj preprostega za navadni folk, da lahko poje zraven. Ni še konec, treba je vzet resno drugo tekmo, še dobro se spominjam Genka, kjer se nam je 20 minut pred koncem cel stadion drl nasvidanje, pa niso mogli zabiti odločilni gol. Zdaj pa vsi v Sarajevo, da popravimo slab navijaški vtis. Se vidiMo doli. Sarajevo here we come

ps. moram še omenit navijače....boljših LV še ni gostil....ovi so ja še v devetdeseti minuti peli kot da korisitijo duracelke....predvsem pa niso žalili, delali pizdarij...viole, brez zamere, ampak tako kot je mb pokazal lekcijo na igrišču, tako ste vi dobili lekcijo na tribunah....nujno morate razširiti repertoar, ker ubi,ubi,ubi....al pa kdo ne ....tukaj pade na celi fronti proti njihovem "ritmu" skozi celo tekmo...

Pohvala obema navijaškima skupinama za odlično vzdušje. Edino ni mi jasno, kak so se manijaki sposobni 15 minut nepretrgoma dret tistih 10 besed (ki jih žal nisem razločil). Trmasto bosansko kuj v eno... Ampak glasno.

Do konca in fanaticno da je 500 ljudi preglasilo celi stadion..

Točno tak, peli so v en glas, čisto VSI in roko na srce, delovalo je odlično. Zdaj pa si zamisli vse njihove navijače na Koševu.

Še posebej pa, ko vidiš Manijake kak so složni. Kak se ovi zadere tak je. In navijanje in skandiranje in ploskanje in bobn. Vse je bilo na višjem nivoju.v
LunaLati

#1464 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by LunaLati »

Smurf evo ja ovo čitam i suze mi u očima od ponosa :thumbup:
LSD

#1465 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by LSD »

smurf wrote:Je l' neko vec postavio?

Edino evropsko pri Željotu so navijači, ki so nam odčitali lekcijo navijanja in navijaških pesmi. Izbor naših pesmi je res bogi, preveč sloganov in premalo pesmi. Treba je kaj kratkega skopirat in čim bolj preprostega za navadni folk, da lahko poje zraven. Ni še konec, treba je vzet resno drugo tekmo, še dobro se spominjam Genka, kjer se nam je 20 minut pred koncem cel stadion drl nasvidanje, pa niso mogli zabiti odločilni gol. Zdaj pa vsi v Sarajevo, da popravimo slab navijaški vtis. Se vidiMo doli. Sarajevo here we come

ps. moram še omenit navijače....boljših LV še ni gostil....ovi so ja še v devetdeseti minuti peli kot da korisitijo duracelke....predvsem pa niso žalili, delali pizdarij...viole, brez zamere, ampak tako kot je mb pokazal lekcijo na igrišču, tako ste vi dobili lekcijo na tribunah....nujno morate razširiti repertoar, ker ubi,ubi,ubi....al pa kdo ne ....tukaj pade na celi fronti proti njihovem "ritmu" skozi celo tekmo...

Pohvala obema navijaškima skupinama za odlično vzdušje. Edino ni mi jasno, kak so se manijaki sposobni 15 minut nepretrgoma dret tistih 10 besed (ki jih žal nisem razločil). Trmasto bosansko kuj v eno... Ampak glasno.

Do konca in fanaticno da je 500 ljudi preglasilo celi stadion..

Točno tak, peli so v en glas, čisto VSI in roko na srce, delovalo je odlično. Zdaj pa si zamisli vse njihove navijače na Koševu.

Še posebej pa, ko vidiš Manijake kak so složni. Kak se ovi zadere tak je. In navijanje in skandiranje in ploskanje in bobn. Vse je bilo na višjem nivoju.v
Jedva nešto da skontam...ovaj gori i od ruskog....uglavnom, shvatio sam da su janezi svjesni navijacke dominacije i lekcije od strane manijaka :thumbup:
smurf

#1466 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by smurf »

Pa misa mu sarenog, google translate - mada nece puno pomoci :-) Ali to je to :kravata:
LunaLati

#1467 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by LunaLati »

Ma nahvali ih čovjek samo tako, i kao goste i kao navijače, predivno !
ganjeta

#1468 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by ganjeta »

Jbg kad Željo i igrači nisu bili sposobni da pokažu pravo lice, morali smo mi. Stvarno sam ponosan na sve ljude dole koji su bili. Koje ponašanje, kultura, sloga, zajedništvo, navijanje :shock: :thumbup: .

Svaka čast Manijaci osvjetlali smo obraz grada, države i naše navijačke skupine. Od onoga teško da može bolje.

P.S Veliko hvala ljudini Edi -Kaparu!
JThomas

#1469 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by JThomas »

odrađeno je nešto veliko, što će se dugo prepričavati s obje strane drave :D svijet prolazi, gleda, snima i ne vjeruje šta se dešava.

sad u utorak treba stisnuti bez obzira na rezultat, šminkeri neka i ne dolaze, ne trebaju nam. nek' se ori do kraja, pa šta bog da.
Language

#1470 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by Language »

Še posebej pa, ko vidiš Manijake kak so složni. Kak se ovi zadere tak je. In navijanje in skandiranje in ploskanje in bobn. Vse je bilo na višjem nivoju :D :D :D
Language

#1471 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by Language »

JThomas wrote:odrađeno je nešto veliko, što će se dugo prepričavati s obje strane drave :D svijet prolazi, gleda, snima i ne vjeruje šta se dešava.

sad u utorak treba stisnuti bez obzira na rezultat, šminkeri neka i ne dolaze, ne trebaju nam. nek' se ori do kraja, pa šta bog da.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
abondanzieri

#1472 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by abondanzieri »

tako je JThomase,bitno je da ce doci oni najvjerniji :thumbup: :thumbup:
LunaLati

#1473 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by LunaLati »

Gdje se @wewa izgubila ? Na proljeće nudila neke lunch pakete pa rekoh evo da prijavim dvoje :)
smurf

#1474 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by smurf »

Ne moze wewa da tipka, brasnjave joj ruke od jufki za pitu, baklavu i vec kakvih jemeka sto ti sprema :D
LSD

#1475 Re: FK Željezničar - Evropske utakmice

Post by LSD »

Eno Žujo siguran u prolazak protiv Maribora, kaže nikad nije bio sigurniji :lol: :-) Mimo Š. se sjebo...ne zna ni on šta više da ga pita.

"Pokazat cemo Mariboru koliko su mali klub" :shock: :-) ima li ko da da neki savjet našem vrlom predsjedniku....stvarno lupa nebuloze u rangu nekog dječaka, a ne predsjenika Želje.
Post Reply