Pa već sam negdje napisao, igrao je suviše otvoreno, premekano, negdje sam pročitao da je sarajevo napravilo samo sedam faulova u utakmici, moj utisak je bio kao da je Česima htio dokazati. Sa jednom zatvorenijom,čvršćom igorm, Sarajevo je moglo do rezultata kojim bi ispunilo koševo, a onda je sve moguće.north wrote: Sa bolodvanim se potpuno slažem, Sarajevo je u Istanbulu odigralo 2-2, a trebalo fasovati jedno osam komada, plus su samo dva puta prešli centar i iz toga dali golove.....
Ali za ovo drugo malo pojasni, lako je reći Plišek nije postavio dobro igru, ali haj to malo elaboriraj....Je li Plišek kriv što Sarajevo prima gol u 5 minuti iz kornera, gdje nesretnik Obuća smeta Torlaku da ide na loptu i izbaci je i onaj garonja ga nadvisi još samo što mu ga nije izvadio i postigne gol....Je li Plišek kriv što Damir Hadžić (iako kod mene do kraja života ima kredita), puca po zemlji kada samo njihov igrača stoji na crti i čuva prazan gol ,umjesto da gađa ispod prečke....Je li Plišek kriv što igrači u 90 minuti misle da je kraj, šetkaju se po terenu (to im Plišek sigurno nije rekao) i onda u dva minuta primaju dva gola, bez čega bi poraz bio mnogo manje bolniji...
Lako je reći do Plišeka je, ali to treba onda kvalitetno argumentovati kad se kaže, on jeste trener i kao takav mora preuzeti odgovornost, ali čak mislim da je najmanje do njega....
Isto tako bi se onda moglo reći da je do Amara što je Željo u drugom poluvremenu grohnuo, a u prvom bili dominantni....A nije do njega jebaji ga...
Mislim, ne zamjeram ja nešto sad posebno Plišeku, Sparta je bolja ekipa,to je evidentno, ali nekako mislim da se moglo ići malo više na rezultat, a manje na utisak koji ćeš ostaviti.
P.S
naravno, poslije bitke lako je biti general